Artik üstesinden gelemiyorum

tatlialirim

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2015
6.121
8.489
198
Merhabalar..
Daha önce ailevi sorunlarimla ilgili konular acmistim fakat özetle gececek olursam..
Evlendim cok uzaga geldim. Esimle aramiz mükemmel denecek kadar iyi. Fakat annesi ilk günden beridir huzur vermedi bize. Esim de ben de cok yiprandik. Benden sürekli onu aramami, yanina gitmemi isterdi ilk zamanlar telefonlar sürekli beni sikayet ederdi kocama bu yüzden. Haftada en az üc kere görüstügümüz haftasonlarini onlara verdigimiz halde cözemedik bu sorunu. Kendi tabirimle simarik bir cocuk gibi hep onun istedigi olsun ben de komsulara göstermelik tabiri caizse süs köpegi olayim. Misafirlerin yaninda konusmami istemez, kendi de benimle muhattap olmaz. Ama ister de ister. Ailesi tarafinda hep bu baski altinda gecirdik ilk iki senemizi. Cocugumuz oldu. Lohusa depresyonu yasadim ve de sürekli onunla ugrastim. Ama konusarak birsey cözemedik.
Ne kadar anlattimsa konustumsa olmadi.
Beni anlamak gibi derdi yoktu gelsin gitsin gelinim ya. Neden sürekli arayip sormuyorm bu hep tartisma konusu oldu.

Bugün geldigim nokta ise simdiye kadar yasadiklarimdan dolayi baya dolmus olmam. Ve telefonda sesini duyunca bile fenalasmam.
Ayrintili yazmadim ama cok yiprandim.
Sans verdim konustum. Yemegi onlarda yiyelim hep onlara gidelim.
Esimle yalniz birsey yapsak surat asip telefonlar taciz ederlerdi.
Oglu evlendi ama o daha bunun bilincinde degil sanki ben onlara eklenmisim kafasiyla hareket etti hep.
Bize uyun saglayacaksin, biz iyilik istiyoruz. Biz hep beraber olalim istiyoruz.
Ama kalbim cok kirildi. Yardimi ve anlayisi yoktu. Esim de cok sikintilar cekti bu yüzden.
Cünkü aile olmak isteyen insan aile gibi davranir. ilk sene yüzüme bile bakmadi konusmadi da ama hep dizinin dibinde olayim baskisini yasadim. Herseye karisti.

Inanin esim de ben de ugrasamiyoruz. Esim hersekilde konustu. Kavgalar oldu. Yine de cözemedik. Esimle oturup ayrilsak kurtulur muyuz bu durumdan diye konusmalar yapip duruyorum son zamanlarda.
Hamileyim. Severek neden ayrilir ki insan.. Ayrilmak da istemiyorum. Esimle birbirimize cok bagliyiz o konuyu acmam dahi gerekmiyor yoksa bir dakika olsun bunlara katlanamazdim. Fakat simdi..

Boguluyorum sanki. Hamileyim. Farkina vardim ki hic sabrim kalmamis. Sesini duydugum an sanki yine sorun yasayacakmisim gibi boguluyorum. Fenalasiyorum. Hicbirsey olmasa bile artik onlarin sesi bile bana huzursuzluk veriyor.
Bu duruma nasil geldim bilmiyorum.
Esimle ikimiz de hep idare etmeye calistik yani. Konustuk ugrastik. Olmadi, olmuyor. Yahu neden cözemiyoruz bu kadar sabretmemize ragmen bu karakterle basa cikamadik.
Esim ben yirmi yil bas edemedim simdi de edemiyoruz diyor.
Benim panik atagim geri geldi bu yüzden. Ögrenciyken üstesinden gelip yenmistim. Artik seslerini duydugum gibi atak geliyor.
Esimde de sinire ve baskiya bagli uyusmalar basladi vucudunda. Ciddi sikinti oluyor bu durum.
Ne onu ne kendimi kurtarabildim. O da kurtaramadi.
Diyeceksiniz ki neden söyle böyle yapmadiniz sizde suc.
Ne yapalim, adamlari evden mi kovayim, kapa ceneni sus artik diyip telefonu yüzüne mi kapatayim.
Yapamam esimin ailesi. Esim de yapamaz. Kimseye bu sekilde davranmadim davranamam.
Illa cirkinlesmek mi lazim.
Biz bunu beceremedik ama kanimiz kurudu. Bunu bilerek sanki daha cok üstümüze geliyorlar.

Kizlar ben tartismada bile fenalasan biriyim artik. Üzüntüye hic gelemiyorum. Kendimi tutamadigim agladigim oldu. Inanin karsimizdakiler hicbirsekilde merhamet etmiyorlar. cünkü kutsal birsey yaptiklarini düsünüyorlar bu yüzden hep biz haksiziz. Aile!
artik aile falan istemiyorum.
Yurt disindayim ve biraz iyilesinde türk psikolog bulmaya calisacagim. ama su an böyle bir imkanim yok.
Cocugum var sorumlulugum var kendimi salamam.

Cok uzun oldu biliyorum. Okuyanlar hakkinizi helal edin.
Kimseye karsi böyle bir duygu beslemek istemezdim. Ama artik ailesini görmek dahi istemiyorum.
Esimle de konustuk defalarca. Cirkinlesmeden cözülmeyecek gibi.
Simdi sorun cikarmasalar bile boguluyor gibi oluyorum.
Hep mi böyle olacak..
Nasil düzelirim bilmiyorum.

Canım
Eşin yanında sana destekçi sana neden böyle yaptın ettin annemi üzdün vs. demiyor. Kendini boşu boşuna yıpratma. Zaman içinde biraz mesafe koy, kulaklarını tıkamayı öğren. Belki şimdi hamilesin diye daha da üstüne geliyor her şey.
Cool ol biraz yani, takma. Bu kadar duygusallığa gerek yok.

Bu söylediklerinizi yapmaya calisiyorum zaten ama neden fenalasiyorum bilmiyorum. Kötü birsey olmasa bile seslerini duymam cogu zaman atak getiriyor bana. Keske elimde olsa. Insallah gecici bir durumdur

Gerekirse kırcaktınız
Belki o zaman bazı şeyler dank ederdi kafalarına

inanin esim kiracak sözler de söyledi ama hic etki etmiyor onlara. Esim zaten ugrasti cogu zaman hep onu tartismaya cagirirlardi. Herseyi diyorum etki etmiyor ama diyor. Bunu ben de biliyorum. Gercekten duymuyorlar sanki isyan da etsen

inanin esim kiracak sözler de söyledi ama hic etki etmiyor onlara. Esim zaten ugrasti cogu zaman hep onu tartismaya cagirirlardi. Herseyi diyorum etki etmiyor ama diyor. Bunu ben de biliyorum. Gercekten duymuyorlar sanki isyan da etsen
Kısmen yaşadıklarınızı yaşadım
Zor biliyorum özellikle lohusayken birde bu insanlarla uğraşmak
Sanırım sizin o zamandan kalma gerginlikleriniz hamilelikle birlikte tekrar atağa geçti
Muhatap olmayın gerçekten gerekirse kırıcı olun ama görüşmeyin inanın hayat daha güzel olucak sizin için

Görüsmek istemiyorum ama geliyor gidiyorlar. Gelme demem gerek. aile bölünmesi yasamamiz gerek resmen. Su siniri ne kadar koysam da basarili olamadim. Misal o gün illa onlara gitmemizi istiyorlar. Israrla ararlar. Olmadi babasi, olmasi kiz kardesi. Sürekli bir baski iyi niyet adi altinda. Anlatmam anlamsiz zaten.
Sadece hastalanmak istemiyorum. Ikinci cocugu bekliyorum hastalanmamam gerek

Demekki yeterince sert olamamış eşiniz. Size siz üzülmeyin diye abartarak söyledim anlamıyorlar falan diyordur. Onlarda belki oğlumuz gelmek istiyor karısı istemiyor diye düşünüyor olabilirler. Gitmesin eşiniz evinizden yaka paça götürmüyorlar ya. Eksik taşlar var konunuzda belki sizin de farkında olmadığınız.

"Gelme" diyin madem eşinizden severek ayrılmayı bile göze alıyorsunuz bunu demek daha kolay
Kimse evladından vazgeçmez merak etmeyin sadece siz rahat etmiş olursunuz

Şehir değiştirme veya Türkiye'ye dönme şansınız yok mu ?
Korkarım eşiniz babasıyla ortak iş yapıyor diyeceksiniz.

Hayir ortak degiller. Bu duygusal bir baski. Kimse birseye mecbur degil. Duygusal bir baki söz konusu zaten. Öyle bir hale düsüyoruz ki yapmak zorunda kaliyoruz

Siz ataklar geçiriyorsunuz, uyuşmalar yaşıyorsunuz onların haberi var mı bundan?
Onların kırılmasından daha önemli bir şey varsa o da sizin ruh sağlığınız.
Yıllardır aynı yöntemi kullanıyorsunuz ve işe yaramıyorsa o zaman yönteminizi değiştirin. Kırılan kırılsın dökülen dökülsün.

"Gelme" diyin madem eşinizden severek ayrılmayı bile göze alıyorsunuz bunu demek daha kolay
Kimse evladından vazgeçmez merak etmeyin sadece siz rahat etmiş olursunuz

Aslinda pismanim bunu diyemedigime. Bunu yapamamam benim sucum zaten. Ama huzursuzluk ortaminda demem gerek.
Yine de zor benim icin. Esimin annesine gelme demek benim icin de cok zor ve agir birsey. Ama üzülüyoruz, yapmayin demek care olmuyor. Karsimizda hemen hastalanan ve bunu bizim üzerimize atan bir model var. Esim de ben de yumusak huylusuz zaten. Bu yalana inanmasak bile babasi kis kardesi falan hakli da olsak ayaklarina getirtiyorlar bir sekilde

Evet haberleri var.
Esim icin bir gün hastanede kaldik. Ama is yüzünden oldugunu düsünüyorlar. Ben demistim ona degil bana söyleyin sikayetinizi bak ne oldu dedim. Ama yine devam ediyorlar. Bizim hasta ya da kirgin olmamizin bir yaptirimi yok onlarda. Onlar her zaman hakli cünkü

Bakın tekrar diyorum
Sizin yada eşinizin bi lafına bakar
Siz boyun eğip yapmayı uygun görmüşsünüz
Onlarda sizi kullanmayı...
Evet büyüklere saygı ama hakedene

Zaten yaka pacalik bir durum yok ama agir vicdani baski var.
Inanin ben bir hasta oluyorsam o on kere oluyor ve bizim yüzümüzden bu hale geldiklerini dile getiriyorlar. Ben bu yükten cok bunaldim. Tabiki de esim alistigi icin hasta olmadigini biliyor.
Ama basa ceken bilir

Hayır arkadaşım siz vicdanınızın esiri etmissiniz kendinizi.hayır demek vicdansızlık değildir önce bunu aşın. Yoksa zaten su anda olduğu gibi olan size olur.

Bakın tekrar diyorum
Sizin yada eşinizin bi lafına bakar
Siz boyun eğip yapmayı uygun görmüşsünüz
Onlarda sizi kullanmayı...
Evet büyüklere saygı ama hakedene

Evet büyüge saygi adina zaten cok duygusal sömürü var.
lafimizla basa cikamadik.
Ben bir gün sesimi cikardim ve üzerime yürüdü babasi. Ben böyle bir utanci bir daha yasayamam

Eğer kv nizin saygı duyduğu başka bir aile büyüğü varsa ondan destek isteyebilirsiniz, fazla derinlemesine girmeden rahatsızlıklarınızı anlatırsanız o şahıs da biraz da olsun anlamasını sağlayabilir belki kayınvalidenizin

Hayır arkadaşım siz vicdanınızın esiri etmissiniz kendinizi.hayır demek vicdansızlık değildir önce bunu aşın. Yoksa zaten su anda olduğu gibi olan size olur.

Hayir diyoruz zaten. ne zaman hayir desek birileri agliyor.
Aglayarak yaptirmaya calisiyor. Sizin yüzünüzden olduya geliyor sonrasi da.
Ama böyle olacak gibi degil.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…