artık zaman 1 saat gibi...

Sabah 5 gibi uyaniyorum. Sessizlikte yapilmasi gereken isleri tamamliyorum,yemek yapmak gibi,salatalik malzeme yikanmasi gibi,makinelere camasir bulasik dolduruyorum veya doluysa bosaltiyorum. Kahvalti hazirliyorum. Oglum 8.10da kalkiyor. Esiminki belli olmuyor. Biz oglumla 8.30da cikiyoruz. O kahvaltisini okulda yapiyor ben evde. Esim evdeyse sofra toplamayi ona birakirim. Oglumu okula birakip ise geciyorum. 18.00da oglumu okuldan geri aliyorum. 18.10da evdeyiz. Yemek fasli 19.00da biter sonrasi full oyun bizim icin. Yatmadan once banyo ve kitap var. 09.00da uyur,ben de kendi isime bakarim. Yatmam genelde 1i buluyor. Bazen daha da gec kalirsam yatagin icinde kitap okuyorum. Gun bana da yetmiyor hele hafta sonlari su gibi geciyor. Az uyuyup kendime daha fazla zaman yaratmaya calisiyorum

Zamanın çok hızlı geçmesi alametlerdendir. Özellikle son zamanlarda daha da azaldı vakitlerimiz..

İşyerinde 10,5 saat geçirip eve geliyorum. 2 saat yemek kur kaldır işlemiyle geçiyor. Çocuğumla oynadığım zaman çok az. Sonra uyku faslı başlıyor. Sonra yine aynı.
Haftasonu tüm gün oturmadan günün bittiğini bilirim. Sanırsın dünyanın işini yapmışım. Ama gel gör bazen süpürge açmadan başka şeylerle gün dolmuştur.
Koca güne az iş sığdırmak benim beceriksizliğim değil zamanın bereketsizliği..

Zamanın çok hızlı geçmesi alametlerdendir. Özellikle son zamanlarda daha da azaldı vakitlerimiz..

İşyerinde 10,5 saat geçirip eve geliyorum. 2 saat yemek kur kaldır işlemiyle geçiyor. Çocuğumla oynadığım zaman çok az. Sonra uyku faslı başlıyor. Sonra yine aynı.
Haftasonu tüm gün oturmadan günün bittiğini bilirim. Sanırsın dünyanın işini yapmışım. Ama gel gör bazen süpürge açmadan başka şeylerle gün dolmuştur.
kesinlikle...
zamanin beceriksizliği olduğu düşünüyorum bende..
hep bişeyler yapma peşindeyiz..
ne olacagi hiç belli de degil:(

Sabah 5 gibi uyaniyorum. Sessizlikte yapilmasi gereken isleri tamamliyorum,yemek yapmak gibi,salatalik malzeme yikanmasi gibi,makinelere camasir bulasik dolduruyorum veya doluysa bosaltiyorum. Kahvalti hazirliyorum. Oglum 8.10da kalkiyor. Esiminki belli olmuyor. Biz oglumla 8.30da cikiyoruz. O kahvaltisini okulda yapiyor ben evde. Esim evdeyse sofra toplamayi ona birakirim. Oglumu okula birakip ise geciyorum. 18.00da oglumu okuldan geri aliyorum. 18.10da evdeyiz. Yemek fasli 19.00da biter sonrasi full oyun bizim icin. Yatmadan once banyo ve kitap var. 09.00da uyur,ben de kendi isime bakarim. Yatmam genelde 1i buluyor. Bazen daha da gec kalirsam yatagin icinde kitap okuyorum. Gun bana da yetmiyor hele hafta sonlari su gibi geciyor. Az uyuyup kendime daha fazla zaman yaratmaya calisiyorum
ben 11 de yatip 6 da kalkıyorum 7 saat uyku yeterli olmasi lazim.
yinede kalkamiyorum..
kahvaltı hazirlayıp yiyorum..
7:35 te çıktım bugün işe de geç kaldım :( 15 dk geciktim :(
bideyürüyorum 15 dk..
8 den 5 e kadar iş.. iş yaparken evi düşünüyorum..
eve geliyorum yemek yok...
hazirlanma pişirme süresi 1-1,5 saat oluyor.
o sirada eşim geliyor.. yemek yiyoruz sofra kaldiriyorum makineye dolduruyorum
sonrasi kızımla ilgileniyorum.. oyun oynuyoruz.

sen gene iyimişsin bacım benim için 1 ay 1 haftada bitiyor gibi geliyor :)
6:40 kalk hazırlan
07:00 durağa yürü vs
8de işteyim kahvaltımı yapıyorum vs
19:00 veya 19:30 da işten çıkıyorum.
20:15 veya 20:30 da evde oluyorum.
eşim akşamları çalışıyorsa evde yoksa
köpeğimi aşağıya indirip gezfiriyorum oynuyorm vs
yada kendi ailem alt katta oturyor yarım saat onlara iniyorum.
21:00 yemek yapıyorum ortalığı topluyorum 22:00
kendime vakit ayırmaya çalışıyorum ama çok yorgun olduğum için hep yatığım yerden kalkamıyorum :( 11de felan uyuyorum.
---------------
akşam eşim evdeyse eve gelince hafif kolay şeyler yiyip ya birlikte vakit geçiriyoruz. yada ben yemek yapıyorum yiyoruz topluyorum 10:30 oluyo ve hemencik yatıyoz :D
hafta sonunu hiç sorma cmt çalışıyom.
pazar: erken uyanıp temizlik çamaşır ütü kendi ailemle vakit geçirme köpüşle ilgilenme öğlen 2 oluyo eşim evdeyse bi yerlere gideriz yada miskin miskin yatarız :D
çocuk olsa bide ne yapardım allah bilir

az uyumayaa iyi dayanıyosun bn dayanamıtorum :(

dark 1'de uyuyp 5'te mi uyanıyosun :KK57: ben bu rutini 2 gün üst üste yapsam ölürüm net :oha:

bence iş yerinde çok çalışıp evde de yığınla iş beklediğinden bize öyle geliyor. yıllık izinde mesela evdeyim yemeğim var tatlım var evim temiz bütün gün yatıyorum neden bünye alışmış bir günde iş bitirmeye çalışmaktan :D evde yapacak bişey bulamıyordum ya işi özledim resmen :D her gün eve misafir çağırdım asdasdasd :D

son 2 haftadır eşime hep aynı şeyi söylüyorum
ZAMAN YETMİYOR !!!
Çocuk falan bile yokken durum böyle..

Dün temizlik yapacaktık, dışarda kahve içip gelecektik, spora gidicektik, ders çalışacaktım, film izlicektik..
tüm gün evdeyiz sonuçta
sadece kahve içtik ve temizlik yaptık..
çok da tez canlıyımdır herşeyi hemen yaparım hızlıyımdır
ama yok noluyosa olmuyor zaman yetmiyor.

haftaiçi zaten misafir kabul etmiyorum ama haftasonu bile misafir ağırlamak zulüm geliyor. zaten zaman bana yetmiyorken '!!

merhaba arkadaşlar..
zaman benim için çok değerli olduğu sölüyorum..
şöle bişey diyecegim..
zamanin 7-8 saati işyerinde geçiriyoruz...
geri kalan da 1 saat yemek yapıyoruz 1 saat de sofra kur kaldir..
1 saat de çocukla ilgilen...
öle zaman hızlı geçiyor ki..
uyku saatimiz 7 saat...
ama bunlari yaparken neden 1 dakika gibi geçiyoruz..
herşeyi keyfle yaptığım zamanlarda 1 saniye gibi geçmesi hiç gözümün kıpırdamadan..
telefona sarılsa hele görüşme yapsak. ne bilim uzunca saatlerce konuşuyorsun senin için 1 dk gibi geliyor..
işte ben zamana artık ne olduğu belli olmamaya başladi..
;zamani iyi değerlendirmek mi
zamani salmak mi önemli..
sizin zamanizi nasıl değerlendiriyorsunuz..
vakitçabucak geçtiğini anlayabiliyor musun?
benim zamanim şu
23:30-06:00 uyku
06:00-06:30 kahvaltı hazirlanma- yapma
06:30-07:00 iş varsa yap. çamaşir asma/ bulaşık makine doldurma çalıştırma..
07:00-07:20 hazirlanma. makyaj/ giyim.
07:20 evden çıkma.
8:00-17:00 iş.
18:00 de evde olma.
18:00-20:00 yemek hazirlanma sofra kur kaldir..
20:30-21:30 kızımla ilgilenme.
21:30-22:30 odayı toplama iş varsa yap yada tv..
23:00 uyku..
işte böle..
sizin nasıl acaba?

Çalışırken böyle maalesef
Çocuğum yok ama 25 yıl çalışma hayatımda hep yetişme ve zamansızlık sorunu içindeydim
Günün çok büyük bir kısmı işte geçiyor
Mutfağı pratik hale getirerek zaman kazandım genelde, iyi bir düdüklü tencere ve buzluğu etkin kullanmak bayağı zaman kazandırdı. 8 ay oldu işi bırakalı o dönem 17:30 da işten çıkıp 18:00 de evde oluyordum, yemek ve sofra hazırlama en fazla 45 dk alıyordu, akşam 20:30 civarı mutfak toplanmış, banyo elden geçmiş, ortalık toplanmış, çamaşır makinaya atılmış oluyordu, 21:00 den sonra kitap okumak ve eşimle vakit geçirmek için 23:30 a kadar vaktim kalıyordu. Bu programı evi işe yakın bir lokasyona taşıdığımız için oturtabildim bir de Beylikdüzü-Taksim arası çalıştığım 9 yıllık bir dönem var ki metrobüs falan yoktu o zaman resmen kayıp yıllar, sabah 5:50 de çıkıp akşam 21'de evde oluyordum ki evli değildim o zaman.
Günümüz kadınının en büyük çıkmazı bu iş kadınısın, annesin, eşsin her şeyden sorumlusun o yüzden yetmiyor zaman, bak erkeklere sor onlara hiç çabuk geçmiyor:)))

ZAMAN YETMİYOR !!!

Dün temizlik yapacaktık, dışarda kahve içip gelecektik, spora gidicektik, ders çalışacaktım, film izlicektik..
tüm gün evdeyiz sonuçta

haftaiçi zaten misafir kabul etmiyorum ama haftasonu bile misafir ağırlamak zulüm geliyor. zaten zaman bana yetmiyorken '!!
bende hafta içi misafir almadim..
bu hafta misafirim vardi ..cuma günü herşeyi yaptım düşün...
tatlı salata simit herşeyi kendim yaptım ..
evi topladim.. sildim toparladim..
süpürme işi eşime biraktim..
cts sabah 8 de uyandim.. patatesleri soydum. hazirladim..
kimseye yardima ihtiyaç duymadan yaptım. :)
ama benim için çok iyi oldu bol bol stres attim bak.. o akşam annemleri çagirdim..
yemek yedik.. çay içtik..;
tam kafa dinlemelik gündür..
misafir alsam mi diyorum seviyorum böle şeyleri pasta börek felan yapmaya.:KK70:
Pazar gün de hiç bişey yapmadim kızı yıkadim.. böle geçti.
keşke daha çok zaman olsa başka şeyler yapsam diyorum..

ZAMAN YETMİYOR !!!

tüm gün evdeyiz sonuçta

Ay bir de misafir kabul etmedigim için çektiğim suratları ekleyin buraya, 1de çocukla 🤦‍♀️

günaydin..
cuma günü işten gelmiştim tam o sirada yemek yiyorduk..
msj atti yarin size gelmeyi düşünüyoruz müsait misiniz....
bende tabi buyurun gelin dedim...
ve başladim morotona...:KK70:
simit brownie kurabiyesi patates salatasi yaptım. bunlari bi günde:KK70:
eşim evi süpürdü sadece..
wc temizledim odalari topladim.. sildim.. düzelttim. derken ben 1 de uyumuşum..
sonra misafir geldi gitti.. o gün akşam annemleri çagirdim..
yemek yenildi çaylar içldi sohbet muhabbet..
en güzeldi en şen şakrak günümüz oldu:)
Pazar gün de bol bol dinlendim..hiç bişey yapmadim ama yorgunluğu atamadim tabi.. :KK51:
işte böle geçti
bu günde lavabo tıkandi..
halılar islandi yıkatmaya vericez.
ya işte:KK43:
böle geçti işte:)

Analık iznindeyim. Çok çok şükrediyorum bebeğimizi sağsalim kucağımıza aldık ama yeminle; tuvalete zor gidiyorum, başka nasıl anlatsam.
kahvaltı değil lokma koyamıyorum
Yemem lazım süt için ama nasıl? Ağlıyorum şuan bile....
Tek elimle biberonla mama verirken yazıyorum
Dün gece de uyumadım. Bölük pörçük 10 ar dakikalardan 1 saat eder. Allahtan akşam bebeğimiz uyurken 2 saat uyudum
Daha saat 10:00 bile değil, akşama , geceye, hatta sabaha kadar ne yapacağımı bilmiyorum
Genel olarak ağlamaklı geçiyor. Uyumasa da ağlamasa... uyuması da önemli tabi ama uslu dursa,yedir, altını temizle, uyut diye bi dünyamız yok. Tam kafamı koyuyorum kıpır kıpır ... kalkıyorum ve şi di yine başlsgj

Analık iznindeyim. Çok çok şükrediyorum bebeğimizi sağsalim kucağımıza aldık ama yeminle; tuvalete zor gidiyorum, başka nasıl anlatsam.
kahvaltı değil lokma koyamıyorum
Yemem lazım süt için ama nasıl? Ağlıyorum şuan bile....
Tek elimle biberonla mama verirken yazıyorum
Dün gece de uyumadım. Bölük pörçük 10 ar dakikalardan 1 saat eder. Allahtan akşam bebeğimiz uyurken 2 saat uyudum
Daha saat 10:00 bile değil, akşama , geceye, hatta sabaha kadar ne yapacağımı bilmiyorum
Genel olarak ağlamaklı geçiyor. Uyumasa da ağlamasa... uyuması da önemli tabi ama uslu dursa,yedir, altını temizle, uyut diye bi dünyamız yok. Tam kafamı koyuyorum kıpır kıpır ... kalkıyorum ve şi di yine başlsgj
rabbim analı babalı büyütsün..
o günler geçecek bunlar çok tatlı telaşlıdır ben yaşadım tabi:)
uyurken hemen koşuyordum wcye.başımda duracak kaynanam görümcem annem vardi bebegi onlari verip uyuyordum bi saat:)

ben 11 de yatip 6 da kalkıyorum 7 saat uyku yeterli olmasi lazim.
yinede kalkamiyorum..
kahvaltı hazirlayıp yiyorum..
7:35 te çıktım bugün işe de geç kaldım :KK43: 15 dk geciktim :KK43:
bideyürüyorum 15 dk..
8 den 5 e kadar iş.. iş yaparken evi düşünüyorum..
eve geliyorum yemek yok...
hazirlanma pişirme süresi 1-1,5 saat oluyor.
o sirada eşim geliyor.. yemek yiyoruz sofra kaldiriyorum makineye dolduruyorum
sonrasi kızımla ilgileniyorum.. oyun oynuyoruz.
Yemek isini onden onden halledemez misiniz? Misal dun pazar gunuydu bakliyat turlerini pisirip iki gun yiyebilirsiniz. Yanina corba salata kolaylik olur. Biftek kofte gibi kirmizi etleri de onceden pisirip buzluga koysaniz,bir gun de o yenir. Oldu size 3 gun. Sonraki gun patates kozlenebilir o surede oyun oynarsiniz kizinizla. Ya bunlarin hepsini biliyorsunuzdur yanlis anlamayin benimki sadece hatirlatma ;) zaman hep cok cabuk geciyor degerlendirmeye calisiyoruz iste hepimiz napalim

Back
X