verirsin güzelim meraketme.sen zaten kararıı vermişsin o kilolardan kurtulursun emin ol..bende 69kiloyla hamile kaldım oğluma sonra doğum yaptım 1 yılda çalışmadım ,okullar açılacağı zaman tartıya bi çıktım ne göreyim 83 yaaaa....hep korkuyodum tartılmaya,sonra gittim mağzaya xxl kıyafetler aldım.moralim bozuldu ve bu kilolardan kurtulmak zorundaydım..isveç diyeti yaptım 13 günlük program zaten 8 kilo kadar gitti diye hatırlıyorum sonra kalori hesabıyla kilo verdim.abur cubura bayılırım,onları hayatımdan çıkardım,bol su içtim,acıktığımda kocaman su bardakları var ya onunla ayran yaptım zorllada olsa içtim,açlığım gitti..3 ay sonra tartıldım 6 kilo daha vermişim,isveç diyeti ağır bir diyettir onun için tekrar yapmak için en az 3 ay geçmesi gerkiyodu ve tekrar yaptım 6 kilo daha verdim 63 kiloya düştüm 2 senedir bu kilomu koruyorum,diyette bahane onu anladım en güzeli kalori hesabı yapmak yani aslında yemek yerken bize nelerin kilo aldıracağını biliyoruz ona göre ölçülü yememiz lazım,doymadan kalkmayı öğrendim ,şimdi 65 kiloyum yani 2 yılda 63e düşüp 67kadar çıktım ama kilo kontrolüyle genelde 65te kaldım...şimdi ise 60 a düşme niyetindeyim..zor değil en azından vermem gereken kilo 20kilo değil diyorum motive ediyorum kendimi,boyum 165,benim bebite 3 yaşında..bol su ,sıvı tüketiyorum,ekmek asla yemiyorum çünkü hamur işine bayılıyorum kek,kurabiye falan arada kaçamak yapmak için en azından ekmek yemiyorum....beraber verelim şu kiloları :) tartlıdım 65 hadi bakalım ama ben dediğim gibi diyet yapmayacağım sadece kalori hesabı ,ramazandada aynene geçerli,şekerli gıdaları çok tüketmemek lazım...hadi kolay gelsin ikimizede[/QUOTE hoşgeldin pınar yazdıkların umut oldu bana isteyince yapılmıyacak şey yok.. ne güzel sen vermişsin 20 kiloyu bu 5 kiloda sana çocuk oyuncagı gibi gelir.. diyet yapıcam diorum ama ramazanda bu pek mümkün olmuyo kilom sabit allaha şükür almadım ama veremedim de.. sabah tartıldım 59.3 kiloyum benim de 9 kg fazlam var daha fazla ama hedef şimdilik 9.. inşallah hep birlikte güle oynaya veririz şu kiloları