Artmış Fetal Ense Kalınlığı Hakkında

Umarım bizimde yavrularımız sağlıkla dünyaya gelir. bu ikinci bebeğim ama ne hamileliğimden zevk alıyorum ne de bi kızım olacağına sevinebiliyorum. çok zor süreçlerden geçtim cvs fetal eko falan filan. hepsi temiz çıktı ama hala kötü sonuçlarla karşılaşabilirsin diyolar. Allahıma ve dualara sığındım. inşallah ben ve benim durumumda olan bütün annelerin rabbim yardımcısı olur ve yüzümüzü güldürür. çok sağolun umut ışığı oldunuz bana.

benim de ense kalınlığı 5.8 di çok şükür kızım sağlıklı şu anda bir problem yok.

canım benim Rabbime sığın ve çokca dua et tekar söylüyorum Ankarada gitmediğim dr kalmadı devlet hastanesinden tut bütün özel hastaneleri 1 hafta içinde fethettik hepsi hemen aldır bu bebeği dediler ama ben onu hissetmiştim ve artık bu yolun dönüşü yoktu benim için kendimi hep en kötüye hazırladım Rabbime binlerce kez şükürler olsun ki bana gelişimi yaşıtlarından önde giden bir aslan nasip etti şuanda 14 aylık

Merhaba bende suan ense kalınlığı sıkıntısı yaşıyorum.sizin yazdıklarınızı okuyunca biras moral buldum.ama yinede acaba demekten kendimi alamıyorum.bendede 13. haftada ense kelınlığı çıktı ve erken aminosentez yapıldı.doktorun beklemedeği şekilde sonucum temiz geldi daha sonra 20. haftada ayrıntılı ultroson ve fetal eko yapıldı. Şükür hepsi temiz çıktı ama yine de bunları yaşayıp doğum yapanlarla konuşmak istedim.çünkü beni en iyi siz anlarsınız.

Merhabalar bende o dönemlerden geçtim sizi çok iyi anlıyorum. Benim de bütün testler temiz çıktı ama hala endişelerim vardı. Kızıma 7 aylık hamileyken yok denecek kadar küçüldü kistik higroması. Şuan 3 aylık bebeğim gayet sağlıklı ve gelişimi çok güzel. Tabi endişe hala devam ediyor acaba bişey çıkar mı diye. Dilerim rabbim sana da sağlıklı doğum nasip etsin.

kistik higroma bir hastalık degil ,bir hastalıgın belirtisi demişti bana dr.lar ve kızımın patolojisi turner send gelmişti.. çelişkiye düştüm suan

Arkadaşlar benim bebeğimde de 9.6 mm ense kalınlığı/ ödem tespit edildi 3 Kasım tarihinde CVS için endişelendik ve kan testi yaptırdık 7 Kasım Pazartesi günü. Sonuçlar 10-15 gün içinde gelecekmiş Bu kadar araştırdım, bizim kadar ense kalınlığı olanına rastlamadım O yüzden güzel sonuçlarınız beni umutlandırsa da yine de aynı değil diyorum rahatlayamıyorum Çok üzgünüm, zaman geçmiyor, Allah bebeğimin yardımcısı olsun, hayırlısıyla sağlıklı doğmasını nasip etsin inşallah

Merhabalar. Bende bugün kontrole gittim benim bebeğimde de ense kalınlığı 9,5 tespit edildi kistik higroma düşünüldü Üç hafta sonra amniosentez yapılıcak. Çok üzüldüm korkuyorum bu ikinci gebeliğim. Allahıma binlerce şükürler olsun bir oğlum var onun için güçlü olmam lazım. Rabbime dua ediyorum evlatlarımıza sağlıkla kucağımıza alalım. Yalnız değilsiniz

Canım biz 2 kasım tarihinde bebeğin ödemi 9,6 mmdi kistik higroma ve fetal anomali incelemelerimizi yaptırıyorduk. Bursa Genetik Merkezinde 7 Kasımda kan testi yaptırmıştık ve sonuçları bekliyorduk. Biz de sizin gibi cvs işlemi riskli diye 3 hafta sonra amniyosentez için randevu almıştık. Bu sırada da riskli olmayan bir yöntemi seçmiştik. 11 kasım cuma günü eşimin ısrarı üzerine jimer hastanesine gittik. Bebeğin ödemi büyümüş mü küçülmüş mü öğrenmek için, büyüdüyse büyüme hızını görelim diye düşündük. Doktor bebeğin kalbinin durduğunu ve ödemin tüm vücuduna yayılmış olduğunu söyledi. Tıbbi tahliyeyi isterseniz burda isterseniz uludağ ünv girişiniz var orada yapılabilir dedi. Uludağ ünv aradım pazartesi gelmemi söylediler. 14 kasım tarihinde bebek karnımda ölü olduğu ve artık risk olmadığı ve canlı hücre kaldıysa daha iyi analiz edebilmeleri için cvs amniyosentez yapılmasına izin verdim. Akşam dokuz buçukta da doğum yaptım. Sonra da rahmimin içinde kalan parçalar temizlendi. Hakkımızda hayırlısı buymuş. Ben ilk başta şok oldum çok ağladım, sonra yine moral buldum. Sonra 7 kasımda gen bilimciyle konuştum, sonuçlar kötü gelebilir hazırlıklı olun dedi. O gün çok bilimsel makale inceledim ve 9,6 milim meğer oldukça yüksek bir değermiş. Düşünün verilerde en yüksek 9 mm var. Bizimki neredeyse 1 cmdi. O zaman ikinci bir şok yaşadım. Sonra 11 kasımda bebeğin öldüğünü öğrenince bir şok daha yaşadım. Son şoku ise 19 kasımda yaşadım. Bebeğin kan testi sonuçları geldi isviçreden. Down sendromluymuş. İlk gebeliğim olduğu için sonraki gebeliklerim için çok endişeliyim. 700/1 ken sendromlu çocuk riski, şimdi 75/1 miş. Kromozom analizlerimiz yapılacak anne baba kromozomlarında kalıtsallık var mı diye. Varsa risk kat kat daha fazla olacakmış. Hakkımızda hayırlısı buymuş bizim. İnşallah hayırlısıyla ve sağlıklı bebeklerimiz olur.. Allah sizin de yardımcınız olsun, hakkınızda en hayırlısı olur inşallah.. Amin.

kistik higroma bir hastalık degil ,bir hastalıgın belirtisi demişti bana dr.lar ve kızımın patolojisi turner send gelmişti.. çelişkiye düştüm suan

Söyledikleriniz kısmen doğru. Bebekte biriken ödem/ense kalınlığı iki türde sonuçlanıyor. Nukal ödem veya NuKal Kistik Higroma. Ben de çok araştırdım bu konuyu.

Ense kalınlığı:
Gebeliğin 2. ve 3. trimestrinde bebeğin ensesinin arkasında anormal sıvı birikimi iki şekilde olur.

• Nukal Kistik Higroma
  • Nukal Ödem

Nukal Kistik Higroması olan bebeklerin %75'inde kromozomal bir anomali görülür ve bu anomalilerin %95'i Turner sendromudur.
Nukal Ödemi olan bebeklerin 1/3'ünde kromozom anomalisi görülür, bunların da %75'i trizomi 21 veya 18'dir. Ödem aynı zamanda kardiovasküler, pulmoner defektler, iskelet displazileri, konjenital enfeksiyon ve metabolik, hematolojik hastalıklara eşlik eder ve dolayısıyla nukal ödemli olup normal kromozoma sahip bebeklerin prognozu kötüdür.

Benim araştırdıklarımdan algıladığım şu nukal ödem olan ense kalınlığı bebek büyüdükçe düzelebiliyor. Ancak kistik higroma daha çok bir hastalık gibi. Deri altında su birikiyor. O operasyonla alınabiliyor. Dediğiniz gibi bebekte eğer ödem varsa bir anomali olmasından şüpheleniyor doktorlar. Tabi ödemin boyutu da oldukça önemli. Benim bebeğimde trizomi 21 tespit edildi. Ense kalınlığı/ödemi de 9,6 mmdi. Ayrıntılı kromozom analiz sonuçları bir iki ay içerisinde bize ulaşacak. Hakkımızda en hayırlısı neyse o olsun inşallah, amin.

Allah sabır versin canım. Çok üzüldüm Ben ne yapacağımı bilemiyorum. Evet 9.5 mm çok ciddi bir odem. Prof bazen inebiliyor dedi. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Sen hiç moralini bozma. Gerekli testleri yaptırın. Rabbim sağlıklı evlatlarımız nasip etsin inşallah.

Allah sabır versin canım. Çok üzüldüm Ben ne yapacağımı bilemiyorum. Evet 9.5 mm çok ciddi bir odem. Prof bazen inebiliyor dedi. Hakkımızda hayırlısı neyse o olsun. Sen hiç moralini bozma. Gerekli testleri yaptırın. Rabbim sağlıklı evlatlarımız nasip etsin inşallah. Amin

Amin canım inşallah. Ben bekliyorum çok zor Allahım kimseye yaşatmasın. Güçlü olmaya çalışıyorum

kızlar merhaba,
ikiz bebek bekliyorum,12+3 de yapılan detaylı ultrasonda bir bebeğimin ense kalınlığı 3,18 ölçüldü, doktor %25 genetik bozukluk olma olasılığı var dedi, cvs yapılacaktı fakat bizde kan uyuşmazlığı olduğundan doktor riskli olabilir dedi, dün nifty adında bir test yapıldı yurt dışına gönderiliyormuş, sonuç iki hafta sonra gelecek, çok tedirginiz, allah hepimizin yardımcısı olsun,
kızlar hangi testleri yaptırdınız

Merhabalar. Ben üç hafta sonra amniosentez yaptıracam. Benim bebeğimin ense kalınlığı 9.53 mm. Risk çok büyük. Bence siz rahat olun sizinki sınırdan çok az üstünde. Sonuçlarınız temiz çıkar inşallah. Biz de her şey deneyecez ondan sonra hayırlısı neyse o olsun. Haftaya doktoruma gitmeye düsünüyorum ödeme bakalım dedim. 3 hafta bekleyemiyeceğim. Allahıma sığındım Hakkınızda hayırlısı olsun üzmeyin kendinizi.

allahım hepimize güç ve sabır versin, doktorum bizede ödem olabilir dedi, inşallah güzel sonuçlar alırız, sürekli dua ediyoruz. bizim test sonucu eğer kötü gelirse amiyosentez yapılacak, allahım biz ve bizim gibi olan anneler yardım etsin,

Amin canım inşallah. Allah büyüktür.

Canım biz bu testi yaptırdık 7 kasımda 19 kasımda da sonucu geldi. Ense kalınlığı yoğun olarak dört kromozom anomalisinde görülüyormuş. Trizomi 13 18 21 ve cinsiyet anomalilerinde. Bizim sonuç trizomi 21 geldi. Sizin değer normale çok yakın. İnşallah bebişleriniz sağlıklı olacak. Herkese böyle riskler gözlemler söyleniyor ama yüzde 70 80 inin de bir şey çıkmıyor diğer ayrıntılı testlerde. Bizim durumlarımız çok ayrı istisnai bir durum. O yüzden siz içiniz ferah tutun. ☺ Allahın da izniyle inşallah çok iyi sonuçlar alacaksınız. İyiki riski olmayan bir test seçmişsiniz. Sağlıklı bebekleri riskli yöntemlerle kaybedilebiliyor. Riskli yöntem öncesinde güvenilir bie yöntemi seçmeniz çok doğru bir karar. Eğer amniyosentez veya cvs yaptırırsanız muhakkak profesyonel birine yaptırın. ☺

Eklentiler

• IMG-20161119-WA0049.webp
    9,7 KB · Görüntüleme: 161

Evet biz de 18 kasım ayrıntılı ultrasonu bekliyoduk, eşim ısrar etti bir baktıralım ödemi ne durumda diye. En son 3 kasımda görmüştük 9.6mmdi. 11 kasımda ise öldüğünü öğrendik. 14 kasımda da tahliyesi yapıldı. Bence kontrole gitmeniz de fayda var iyi düşünmüşsünüz ☺ Allah hepimize hakkımızda en hayırlısını nasip etsin inşallah. ☺

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…