Artmış Fetal Ense Kalınlığı Hakkında

Ayrıca %25 genetik bozukluk ihtimali var demeleri gerçekten en kötüyü söylemeleri olmuş. Ben dört hastaneye dört doktora ayrı ayrı göründüm. Bebeğin 9.6 mm olmasına rağmen genelde eğer fetal anomali yoksa kistik higroma varsa bile o alınır, ödemse kendiliğinden geçer. İçinizi ferah tutun, testleri yaptıralım. Hiçbir şey olmayabilir de gibi şeyler söyleyerek süreci daha rahat geçirmemi sağladılar. Zaten aklımıza binbir türlü kötü düşünce geliyor kendimizi iyi kötü hazırlıyoruz ama bir şey yoksa da doktorların o sözleri süreci biraz olsun daha rahat geçirmemizi sağlıyor. Ben internette araştırdığım makalelerle tezlerle durumumuzun ne kadar ciddi olduğunu idrak ettim. Ama yine de Allahtan ümit kesilmez. Bebeğin anomalisi yoksa gelişimsel bir problemse hamilelik ilerledikçe gelişimsel sorunu da ortadan kalkabilir. Ödem de bebek büyüdükçe geçiyor zaten kistik higroma değilse. Eğer öyleyse alınabiliyor da orada biriken sıvı. Yani Allah ol desin yeter ki her şey olur siz içinizi ferah tutun ☺ benim bebişim 9.6 mm öldü diye korkuya kapılmayın ☺ bir makalede okumuştum ense kalınlığı 6 7 olduğunda anomali riski 70lere çıkyor ama 9a gelince fetl anomali riski yüzde ellilere düşüyordu. Belki değer büyüdükçe fetal anomali riski azalıp gelişimsel bir bozukluğa işaret ediyor da olabilir. Uzun ve karışık oldu sanırım ☺ biraz da müsait değilim tam odaklanıp yazamıyorum. Allahın izniyle sağlıklı hayırlı bebişlerimiz olur inşallah ☺

Amin canım. Doktorumla konuştum haftaya gideceğim. Hayırlısı. Ödem çok bebeğimle vedalaşmak zorunda kalacam galiba. Yüreğim kan ağlıyor. Tahliye nasıl oluyor özelden de bana yazabilirsiniz

Amin canım. Doktorumla konuştum haftaya gideceğim. Hayırlısı. Ödem çok bebeğimle vedalaşmak zorunda kalacam galiba. Yüreğim kan ağlıyor. Tahliye nasıl oluyor özelden de bana yazabilirsiniz

Şimdilik bu sonucu düşünmeyin bence inşallah sağlıkla kavuşursunuz ☺ her bebeğin gelişimi ve Allahın lütfu farklıdır. 7 kasımda gen bilimci doktor biz yüzde seksen doksan iyi sonuç veririz ama sizin sonuç kötü gelebilir hazırlıklı olun demişti. Bir tek o bizi kötü sonuç konusunda uyandırmıştı hazırlamak için. Siz de kendinizi hazırlayın ama inşallah iyi sağlıklı doğması için dua edin ☺ Eğer tıbbi tahliyesi gerekirse o zaman ayrıntılı konuşuruz olacakları olur mu? Sonucunuzla ilgili beni de bilgilendirir misiniz sonuçlar gelecek ileride ne olacak uzun süreç Allah yardımcımız olsun sabır huzur sağlık nasip etsin inşallah ☺

Amin. Çok sağolun. Haber veririm. Haftaya bi gideyim bakalım. Hepimize Allah sağlık versin inşallah :)

çok saol canım, allahım sana sabır ve güç versin, en kısa sürede sağlıklı bir bebişin olur inşallah,
biz şuanda sadece dua ediyoruz , sonucu bekliyoruz, doktorum bebeğin burun kemiği oluşmuş ve kan dolaşımı iyi dedi, bunu görmeseydim daha kötü konuşurdum dedi,

Merhaba bebeğinizin durumuyla ilgili bir gelişme var mı? İnşallah hakkınızda en hayırlısı neyse o olur.

Merhaba bebeğinizin durumuyla ilgili bir gelişme var mı? İnşallah hakkınızda en hayırlısı neyse o olur.

Merhaba canım. Benim doktoruma gittim. Bebeğimin ense kalınlığını 7 mm olçtü. On gün önce de o kadar ölçmüştü. On gün önce ikinci doktor 7,09 mm ve 9,53 mm ölçmüştü. Nazal kemiği var biraz küçük dedi. Amniosentezi bekliyorum. Kafam çok karışık, çok karışık yazdım galiba. Kusura bakmayin. Hakkımızda hayırlısı olsun inşallah. Amin

Siz CVS işlemini neden yaptırmadınız, 3 hafta amniyosentez için bekliyorsunuz, onun açıklanması da 10 15 günü buluyor. Süreç uzadıkça insana pek iyi gelmiyor, zaman geçmiyor ne yazık ki Veya kan testi de yaptırabilirsiniz özelde. Amniyosentez zamanını ve sonucunu beklemek uzun süreç

Gerçekten çok zor günler geçmiyor. Prof bize amniosentez önerdi. Onu bekleyin dedi. Ben sordum başka bir şey yaptırabilir miyiz diye amniosentez daha güvenilir dedi. Geçen gün doktoruma da sordum başka test için o da bana amniosenyezi bekleyin. Dua etmekten başka bir şey yapamıyorum. Siz kan testi mi yaptırdınız? Testin adı ne ve ne kadar ödediniz?

Aslında cvs ve amniyosentezin amacı aynı. CVS küçük haftalarda plesentadan örnek alıyor, Amniyosentez ise rahim içi sıvısından alıyor. İki işlem de aslında riskli biraz. Ama siz hiç endişelenmeyin doktorunuz bir prof.muş. Ben uludağ üniversitesine gidiyordum riskli gebelikte uzman kişi yrd doç idi. Cvs işlemini o yapıyordu, amniyosentezi ise asistanı. Bizim içimize hiç sinmedi, bir de enfeksiyon kapıp bebeği riske giren, rahim sıvısı kaybeden bir aile vardı. Bizi uyardılar kan testi yaptırın, test sonuçlarımız sağlıklı ama şimdi de bebeği kaybediyoruz dediler. Bu düşük bir ihtimal ve amniyosentez işlemini asistan yaptığı için uzman değil kobay gibi üstümüzde öğreniyorlar enfeksiyon kaptırdılar rahim delindi sıvı kaybediyor şimdi kadın bir aydır hastanede yatıyordu.O yüzden biz cvs yaptırmadık, Bursa Genetik Merkezinde 1800 liraya TRANQULİTY testi yaptırdık, İsviçre'de yapılan Harmony testinden daha çok kromozama bakan iyi bir test. Ense kalınlığının dört kromozomsal nedeni oluyormuş. Trizomi 13,18,21 ve cinsiyet anomalilerini inceleyen bir test. Ve sonucumuz Trizomi 21 Down Sendromu geldi. CVS ve AMNİYOSENTEZ'de bebeğin bütün kromozomları inceleniyor, bu özel testler risksiz (sadece koldan kan alınıyor) ve ücretli, baktığı kromozomlar ise çok daha az. Siz içinizi kesinlikle ferah tutun, doktorum bir prof olsaydı cvs bile güvenip yaptırırdım. Ama güvenemediğim için özele gittik.

Ve ben 11 kasımda bebeğin ölü olduğunu öğrendim, 14 kasımda tıbbi tahliyesi için ünv hastanesine gittiğimde yok efendim patoloji küçük bebeklerde sonuç vermez, yok efendim sizin kanınızla bebeğin kanı karıştığında sağlam veri alınmaz, eğer kabul ederseniz cvs ve amniyosentez yapalım dedi yrd. dç. Ben de artık bebek ölü olduğu ve onun için risk olmadığı için, sonraki gebeliklerde alabileceğim bir önlem varsa alabilmek için izin verdim. İyi ki de bebek sağlıklıyken yaptırmamışım bu kişilere dedim. Amniyosentezimi yapan asistan resmen bilmiyor. Yrd doç diyor "oradan çık şuradan gir, biraz daha gir gir, şimdi şöyle çek, olmadı şuradan gir". Asistan "oluyor mu, nereden gireyim, nasıl çekeyim" saçma sapan konuşmalar. O an dedim ki iyi ki kalbi atan bir bebekle bunların elinin altına yatmamışım. Yrd doç sözüm yok işini yaptı ama asistanın amniyosentez işlemi faciaydı. Ve diğer ailenin neden binde bir ihtimal olan bebeklerini kaybetme riskleri başlarına geldi şaşırmadım. Resmen onlar uzmanlaşana kadar bir kısım insan kobay oluyor. İmkanları olmayan insanlar mecburen devletin sunduğu bu hizmeti kabul ediyor. Allah herbirimizin yardımcısı olsun. Sağlıklı hayırlı bebekler nasip etsin inşallah. Amin..

Canım biz Sakarya dayiz. Benim doktorum özelde. Ense kalınlığı çıkınca Sakarya Üniversitesi Araştırma Hastanesine yüksek riskli gebelik uzmanlara gönderdi. Orada önce uzman sonra prof baktı. Amniosentezi prof önerdi bende ona güvendim. Fakat çok zor şu an 13 haftamız bitiyor. Amniosenteze iki hafta kaldı. Sonra sonuç bekleyeceğiz. 18 haftalık olacak yavrum. Çok üzülüyorum. Hep pozitiv düşünmeyi çalışıyorum. Size çok teşekkür ediyorum. Testin sonucu kaç gün sonra geldi? Acaba bizde mi yaptırsak. Allahım hepimize güç kuvvet versin. Amin

Ben teşekkür ederim, amin. 7 Kasımda yaptırdık, 19 Kasımda sonucu öğrendik. Benim de sonraki gebeliklerim için artık riskim 75/1 miş Normalde 700/1 ken down sendromu riski gerçekleşti. Şimdi ise 75/1.. Allahım hayırlısıyla sağlıklı bebekler nasip eder inşallah

Bursa Genetik Merkezindeki gen bilimci doktor bizi çok iyi bilgilendirdi. Down tipleri ve riskleri, yüzdelikleri hakkında. Eğer translokasyon türündeysek, riskimiz çok çok artıyormuş. Yani anne veya baba down taşıyıcıysa, kromozomlarında gizli bir şekilde 21 kromozomundan bir tane daha varsa, diyelim ki ben de var, bir tane normal 21 kromozomu verdim, eşim de verdi, ben 13 kromozomu verirken arkasında saklı 21 kromozomumu da 13 ile birlikte verdim. Bebekte 3 tane 21 olmuş oluyor ve down sendromlu oluyor. Kromozom analizinizi isterseniz burda yaptırabilirsiniz demişti doktor. Biz de ünv hast varsa orada yaptıralım diye düşündük. 19 aralık tarihine kromozom analizi için gün aldık. Bir de öğrendik ki sonuçlar 7 - 8 ay sonra çıkacakmış, çok yoğunmuş hastane. 6 Aralık tarihine Bursa Genetik Merkezinden gün aldık. Kişi başı inceleme 200 lira, toplamda 400 lira. Ve sonuçlar 8-15 gün içinde çıkıyor. Şartları zorluyoruz, bu imkanlara sahip oluyoruz ama Allah olamayanların da yardımcısı olsun. 7-8 ay beklemek çok zor. Ben kesinlikle bekleyemem :)

Amin. İnşallah canım. İçiniz ferah tutun. Benimde bir oğlum var sağlıklı. Ve simdi ne çıkacak bilmiyorum. İstediğiniz zamanda Allah size hayırlı çok sağlıklı bir bebek nasip etsin inşallah. Sizin kromozomlarınıza baktırdınız mı? Ben onu da yaptırmayı düşünüyorum.

Son düzenleme:
Şimdi gördüm cevabınızı. Çok iyi düşünmüşsunuz. İnşallah böyle bir şey çıkmaz. Biz de herşey yapmayı hazırız. Hayırlısı olur inşallah. Allahım bir bildiği var.

merhaba, daha önce yazmıştım, ikiz bebek bekliyorum, bebeklerimden birinin ense kalınlığı 3,18 çıkmıştı, nifty testi yaptırdık, az önce sonucu aldık, çok şükür temiz çıktı, rabbim hepinizin yüzünü güldürsün, sonuç bekleyenlerin inşallah sonucu temiz gelir, hepinize dua ediyorum

Merhabalar. Çok sevindim canım. Amin İnşallah canım. Allah büyüktür. Allah yavrularını sağlıkla kucağına almaya nasip etsin inşallah. Bu arada aynı haftalardayiz benim bebeğimin tahmin doğum tarihi 3 haziran. Allahım izin verirse. Haftaya amniosentez olacam. Umudumu kaybetmedim.

saol canım, kesinlikle umudunu kaybetme, çok zor bir süreç, o kadar iyi anlıyorum ki seni, dualarım seninle, inşallah güzel haberler alacakasın

saol canım, kesinlikle umudunu kaybetme, çok zor bir süreç, o kadar iyi anlıyorum ki seni, dualarım seninle, inşallah güzel haberler alacakasın

Allah razı olsun canım. İnşallah tek isteyim bir mucize olur ve bebeğimi sağlıklı olur. İkinci evladım olacak ve onu çok istiyorum. Allahım dualarımı kabul eder inşallah.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…