Of ne yargılamalar, ne nispetler, neler olmuş...
Ben eski üyeyim, uzundur yazmadığım için üyeliğim patlamış

Sırf bu konuya yazmak için yeniden üye oldum
48 yaşındayım ve evliyim, evliliğin tek veya en güçlü zemininin seks olduğu fikrine katılmıyorum.
Evet bir masa gibi düşünürsek en güçlü ayaklardan biridir, ama tek ayak değildir. Yoldaşlık, yarenlik, dostluk, sevgililik, ortaklık, bir sürü ayağı var bu masanın. Seks onlardan sadece "biri".
Sekse bu kadar büyük anlam yüklediğiniz sürece bunalımınız da derinleşir.
Basite almaya başlayın.
Koca ömürde 4 yıl uzun bir zaman değil, yaşımla söylüyorum bunu. Ve aşılmayacak hiçbir sorun da yok. Lütfen umudunuzu kaybetmeyin.
Bence, odağınızı değiştirin ilk adım olarak. Bir hobiniz olsun, sizi heyecanlandıran ve mutlu eden uğraşlar edinin. "Şu an"ınıza odaklanın ve şükretmeye, o şükür duygusu içinde rahatlamayı deneyin. "Şu an sağlığım yerinde, beni seven insanlar var etrafımda, hobilerim var, beni seven ve destek olan bir yol arkadaşım var, şükür sahip olduklarıma" ile başlayıp bu duyguyu besledikçe hayattan yine zevk almaya başlayacaksınız eminim. Hayattan zevk aldıkça odağınız değişir, ve seks sadece bu "zevklerden biri" olur.
O zaman yeniden denemeyi düşünebilirsiniz.
Konu boşanmaya gelirse tabi ki karar sizin, kimsenin yargılama hakkı da yok.
Sadece, yazdıklarınızdan çıkardığım kadarıyla bu konuya AŞIRI odaklanmış olduğunuz için üzüldüm ve yazmak istedim. Sadece seks değil, neye aşırı odaklansak hayatımızda o sorun haline gelir. 24 saat para düşünürsek hayatımızın tek sorunu para olur, 24 saat hamile kalma hakkında düşünürsek hayatımızın en büyük sorunu gebe kalmak olur vs vs vs...
Kafanızdaki düşünce sıralamasında seksi 3. veya 4. sıraya alın.
Mesela ilk odağınız "şu an"ınızdan zevk almak olsun. Atıyorum müzik seviyorsanız açın dans edin, hayatta en sevdiğiniz şey neyse, en büyük tutkunuz neyse onu 1. sıraya alın ve ona odaklanın.
"Kafanı rahatlat" demek kolay. Nasıl yapılacağını bilmek asıl önemli olan.
Sıralamayı değiştirmeyi deneyin :)
Kolaylıklar dilerim, sevgiler..