Aşamıyorum..

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
2.003
1.006
333
Eski konulari hatirlayanlar elbet yine kizacaktir.

Ama evet asamiyorum. Esimle bu hafta aile terapisi icin randevu aldik.

Geriye geriye gidiyor hersey ve ben bundan kurtulamiyorum. Esimle hep konusuyoruz daha dogrusu ben konusuyorum sadece.

Mesela bana eskiden yaptiklari ve suan yaptiklari.. birsey oluyor ve ben diyorumki aaa bak bana eskiden bunu yapmisti simdi kendisi olunca boyle yapiyor.

8 yillik evlilik 3 yil beraber oturma (kopek gibi pismanim) birlikte yillar yili borc odeme hala da oduyoruz. Ev aldik sattik dibi gorduk resmen, Anne baba dayi hala yenge babanne elti saymadigim birsuru insanin bize devamli karismasi. Esimin susmasi ve ben bunun sonunda onun basinin etini yemem.

Borc olunca kp ile kp herkes kacti resmen gorusmediler. Isime gelmedi degil. Oh dedim artik bitti herkes rahatim. Kp butun koye mahalleye bizim dedikodumuzu yapip hayirsiz evlatlar diye yaygara yapmis ki en dibi gordugumuz zaman 1 kez aramadi sormadi esimde artik herkesin gercek yuzunu gordum dedi. Simdi ameliyat olcak kp. Onun duygusomurusu var. Esimde evden hastaneye devamli kosturuyor. Ilgilensin babasi tabi. Ama icimden de Ama anneme yillar once calisirken biyopsi islemi yapilmisti ozel hastanede birkac yil onca 100 tl verdim. Lafimi olur annem tabi asla degil ama esim benimle bunun kavgasini yapti. Sıkışık zamanda nasil verirmisim. Simdi aklima bu geliyor. Bak diyorum anneme neler neler dedi simdi babasi icin nasil ugrasiyor.

Geriye donuk yasamiyorum ama bana kizdigi seyleri simdi kendisi yapiyor. Ki en zor zamanlarimizda annem destek oldu o 100 tl nin bin mislini vermistir.

Kizdigi insanlarla hicbirsey olmamis gibi oturup sohbet edip face lere foto koymasini anlamiyorum. Onlar neler neler yapti diyorum aile olur arkadas olur nasil boyle olabiliyorsun diyorum. Ne var ki bunda diyor. Ben mi anormalim.

**Bunun gibi seyler icin kavga bitmiyor evde. Devamli sen bana bunu yaptin sunu yaptin diye. Simdi boyle yapiyorsun diye.

Telefondn yaziyorum ise gitmeden karisik olmussa da kusura bakmayin.

Herkesin karakteri farklı, eşiniz kin tutmuyor ya da kendine yapılanları unutuyor/umursamıyor olabilir.

Siz geçmişi geçmişte bırakmadığınız sürece sağlıklı, huzurlu bir geleceğiniz olmaz gibi görünüyor. Ettiğiniz her kavga evliliğinizi daha çok yıpratacaktır.

Ekleme: Annenize verdiğiniz 100liranın lafını yapmasını ayrı tutuyorum bu arada. Orada haklısınız.

Son düzenleme:
Yaşadıklarınız gayet normal anneme 100 TL’nin lafını etse bende yüzüne çarpardım en ağır şekilde
Sanırım evlilikte yaş aldıkça bazı şeyleri kendi anlıyor insanlar oyüzden herşey zamanla rayına oturuyor
Eşim şimdi ailemin lafını asla etmez bende onun ailesinin lafını etmem. Evlilikte mutluluk için 3 maymunu oyna ama bu kendini aptal yerine koydur demek değil az görmezden duymazdan gel

sorun eşinizin sizn sorun olarak gördüğünüz şeyleri sorun kabul etmemesınde ve bırazda bencıl davranmasında bence..
bırde aıle söz konusu oldugunda kımse aılesıne kolay kolay restı cekemez duvar öremez haksız bile olsalar onlara birşey olsa önce sizin canınız yanar.. geçmişte size laf söylediği mevzularda kendisi aynı şeyleri yapıyorsa bence açıkca konusun dün bana bunu söylüyordun şimdi kendi yaptığına bir bak deyin..
birde şu var siz çalışıyor musunuz?
şimdi eşim çalışmasa evin maddi durumu sıkışık olsa ve ailesine o durumda maddi yardım etse 50 tl bile tartışmaya açık bir meblagtır ama çalışıyorsanız kendi kazancınızdan annenıze para verdi iseniz lafım yok asla..
benden sıze tavsıye gecmısı atın bır koseye bende unutmam hıcbırseyı unutmus gıbı yaparım, o nedenle ufak seyler bızdede buyuk tartısmalara yol açar, ben konusurum esım ya dınlemez ya umursamaz, pek çözüm yoluna da gıttıgını soyleyemem acıkcası ama kopamayız bırbırımızden sevgı var oldugu surece çözülemeyecek şey yok benım gozumde...
şiddet olur aldatma olur eşiniz size baskı uygular hayatınızı dort duvara hapseder o zaman ayrılın derım ama gerı kalan herseyın aıle para vs bır çözümü var elbet...

Ben de sizin gibiyim. Unutamazdım. Bazı şeyleri zaten unutmamak gerekiyor. Yapanın yanına kar kalıyor yoksa. Evliliği sürdürmenizin sebebi nedir? Çocuk mu? Çalışmıyorsanız o mu?

Soyle bir gercek var kendi ailemizden kim ne yaparsa yapsin utimasi kolaydir ama ozellikle es ve esin tarafindan bir yanlis gordukmu bu bize daha cok koyar biz bayanlar icinde durum boyledir...Esinin tavrida normal aslinda kendi ailesi kendi cani kani ne yaparsa yapsinlar unutmasi zaman almaz bu yuzden esini yargilama ama bu konudada seni elestirmesinede izin verme kendi ailesinde yasadigi sikintilara nasil suan gogus geriyorsa seninde ailene ve yakinlarina bu sekilde yardimci olman cok normal ki bu yuzden sana anlayissiz bir tavri karsisinda sende onu elestir.Bana kalirsa arada birde siivri dilli olmakta fayda var.

çözümsüz bir evlilikten çözüm aramak sizinkisi. her konunuzu okumuşumdur şudur diye hatırlayamam ama hepsinde benim için bunaldı sıkıldı. neyi zorladığınızı ben anlamıyorum sizin çözümsüzlüğünüz normal.

Siz haksızlığa gelemiyorsunuz anladığım kadarıyla.size yapılan haksızlıkları sindiremiyorsunuz.bunun içinde kendinizi dolduruyorsunuz.ama yapmayın böyle.bu sadece size zarar verir.adamın umrunda bile değil bak siz kendi kendinizi yeyip bitiriyorsunuz.canınıza yazık.eskiye bi sünger çekmeye çalışın.unutmaya çalışın.önünüze bakın.

Eğer ailenizle mutlu olmak istiyorsanız geçmişinizi kenara süpürmeniz lazım. Yoksa hep huzursuz olursunuz ve böyle devam etmesindense bitmesi sizin için daha hayırlıdır. Geçmişle yaşarsanız asla mutlu olamazsınız.

Evet oda dediginiz gibi gecmisi unutmami istiyor ama elimde olmuyor iste. Ben ailesini silsin atsin istemem ama en azindan bazi seyler oturup konusulabilir. Kp herkese demiski onlarda cocuk buyutuyor. Saka gibi. Adama yaptigimiz hicbirsey yok halbuki hep derim insallah oglumda babasi gibi olur evlatlik olarak diye.

Denemeye calisiyorum. Hep gecmisle alakali seyler geliyor onume. Bak ozaman boyle olmustu diyorum. Susturmiyorum kendimi.

Ben de sizin gibiyim. Unutamazdım. Bazı şeyleri zaten unutmamak gerekiyor. Yapanın yanına kar kalıyor yoksa. Evliliği sürdürmenizin sebebi nedir? Çocuk mu? Çalışmıyorsanız o mu?

Calisiyorum. Evet biryandan da cocuk ama esim ozunde aslinda iyi bir insan ama hep o ailesi 8 yildir bitmediler.

Eşin kinci değil aksine fazlaca saf. Anne baba da olsa evli barkli adamsın sen, baba destek olmamış ve herkese oğlunu kötülemis. Orda bir dur derim. Hep ana-baba hakkı diyorlar ama evladın da ana-baba üzerinde hakkı var. Bunu eşine anlat.
Geçmişi düşünüp üzülmek ve değmeyen insanlar için yıpranmak çok berbat bir durum fakat senin kişiliğin de unutmaya elvermiyor.
Ne diyim gidip bakalım terapiste, eşin olumlu olarak değişir belki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…