Ben turizm otelcilik mezunuyum ve hiç bir stajımı turistik bölgelerde yapmadım. Çünkü orada size iş öğretmiyorlar, ucuz iş gücü olarak bakıyorlar. Aşçılık zaten biliyorum, direk mutfağa girer yemek yaparım dersiniz ama bütün gün size patates soğan soydurular, yerleri sildirirler.
Staj yapmak zorundasınız ve sizi istedikleri gibi kullanıyorlar. Size tavsiyem her zaman şehir otellerini tercih edin. Şehir oteli dediğim 4-5* plajı olmayan iş nedeniyle kalınan oteller.
Hele Antalya'yı hiç önermem. Stajerler gelecekler, yaz sezonunda beleş çalıştıracaklar diye ona göre personel alımı yaparlar.
Ben mesela hep İstanbul'da büyük otellerde staj yaptım, stajım bitince de direk çalışmaya başladım.
Ben siz olsaydım Ankara'da şehir otelini seçerdim. Başkent olduğu için bütün bürokrasi elçilikler orada, 12 ay açık, turist geldi gelmedi derdi yok, sezon bitince yallah demek yok. Şehir otelinde kayıtlı sigortalı çalışırsınız. Lisan geliştirmek istiyorsanız yabancıların yoğun gittiği restoranlara başvuru yapın. Niye 1,5 saat uzaktaki yeri seçiyorsunuz staj için?
500 - 1.000 kişi için açık büfeye yemek yığmaktansa nezih bir otelde veya restoranda a la carte yemek yapmak daha kariyerli.