asgari ücret ....

okyanustakibulut01

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2017
4.009
5.385
73
öncelikle iyi akşamlar ...size birsey sormak istiyorum aranizda asgari ucretle gecinip herseyi yapabilen varmi ? daha once soylemistim issizim kpss calisiyorum demistim... evden bunaldim artik tatile bile gidemiyorum ... arkadaslarim evlendi yada baska sehirlerde cafeye yada evlerine gitme durumum yok ...onlarinda benle bulusma durumu... ya disari markete cikiyorum eve alinacaklar icin baska da yok.. is ariyorum oda yok...kurslara bakiyrum ascilik yada pastacilik oda yok...iyice asosyal oldum ... asgari ucretle geciniyoruz zaten tatile gitme imkanim cok dusuk ... birsey alacaksam fiyatina bakiyorum direk vazgeciyorum kendimden nefret etmeye basladim

Ülkede maalesef çoğunluk aynı durumda.
Asgari 5000 olsa bile bir şey değişmez bu ülkede. İğneden ipliğe her şeye aynı anda zam yapıyorlar sonra asgariye zam yaptık diye böbürleniyorlar.
Şu an asgari almıyoruz ama yine de zor bu ülkede yaşamak
Neyse, ben çok doluyum bu konuda :)

Ülkede maalesef çoğunluk aynı durumda.
Asgari 5000 olsa bile bir şey değişmez bu ülkede. İğneden ipliğe her şeye aynı anda zam yapıyorlar sonra asgariye zam yaptık diye böbürleniyorlar.
Neyse, ben çok doluyum bu konuda :)

vallahi bende ...ya kendime bir kiyafet alirken kac kere dusunuyorum ayin sonuna kadar yetismezse diye ... tyzemin kizi istanbul cagirdi hadi gidelim diye cok israr etti baslarda utandim demeye..param yok dedim ne yapiyorsun o kadar parayi dediler:KK53:

param yok dedim ne yapiyorsun o kadar parayi dediler:KK53:

İşsizseniz hangi parayı soruyorlar

Bir de mesela birşey alırken düşünüyorum demişsiniz ya olmadı gereken o zaten

Siz bakmayın reklamlara tüketim toplumunun pohpohlamasına

Sonuçta işsizseniz dışarı gezmeye vs de girmediğimize göre kıyafet vs almaya çok ihtiyaç da yoktur bir iki temel parça yeter de artar

Ben çocukken çamaşır makineleri otomatik değildi kazanda su kaynatacaksın yıkayacaksın vs vs o Zaman kirliler biriktirilir yıkanırdı

Şimdi iki kat giysi yeter insana yani iki pijama mesela rahatlıkla yeter bir pijama alsan 5-6 yıl rahatlıkla giyersin

Ama biz sürekli tüketim pompalaması ile yaşıyoruz

Ya da bir insanın eskiden tek kabanı olur onu giyerdi şimdi 3-5 tane

İşsizseniz hangi parayı soruyorlar

Bir de mesela birşey alırken düşünüyorum demişsiniz ya olmadı gereken o zaten

Siz bakmayın reklamlara tüketim toplumunun pohpohlamasına

Sonuçta işsizseniz dışarı gezmeye vs de girmediğimize göre kıyafet vs almaya çok ihtiyaç da yoktur bir iki temel parça yeter de artar

Ben çocukken çamaşır makineleri otomatik değildi kazanda su kaynatacaksın yıkayacaksın vs vs o Zaman kirliler biriktirilir yıkanırdı

Şimdi iki kat giysi yeter insana yani iki pijama mesela rahatlıkla yeter bir pijama alsan 5-6 yıl rahatlıkla giyersin

Ama biz sürekli tüketim pompalaması ile yaşıyoruz

Ya da bir insanın eskiden tek kabanı olur onu giyerdi şimdi 3-5 tane

benim sorunum kiyafet alamamaktan ziyade bir yere gidemiyorum bunaldim ...baska sehre gitmeye kalksam gene gidemem ..para yoksa biryere gidemezsin ...cevremdekiler yazin gidecekleri yere kadar hevesle anlatiyorlar dinliyorum bende :KK61:

benim sorunum kiyafet alamamaktan ziyade bir yere gidemiyorum bunaldim ...baska sehre gitmeye kalksam gene gidemem ..para yoksa biryere gidemezsin ...cevremdekiler yazin gidecekleri yere kadar hevesle anlatiyorlar dinliyorum bende :KK61:

Hayat böyle maalesef

Çalışmak lazım bu nedenle KPSS ye asılın başarılı olun istediğiniz yere gidin

Bir de çevreniz de ilginç çok şükür yazın tatile vs gidebiliriz ama kimseye de bunu anlatmam hele gidemeyecek olana hiç övmem

Ben yine aynı yere bağlatacağım bu gösteriş merakının yansıması o fotoğraflar paylaşımlar vs vs

bunu diyen kisi kimseye kendini ezdirmemek icin ugrasan biri ... biri tatile gitti ovdum diger konusmaya bizde yazin tura cikacagiz dedi ... kardesimle aramiz kotu deyip agliyorum biz cok iyiyiz deyip kardesinin ne kadar iyi oldugunu anlatiyor...kimse tatile giderken gitmeyeni umursamaz ki D damdan

bunu diyen kisi kimseye kendini ezdirmemek icin ugrasan biri ... biri tatile gitti ovdum diger konusmaya bizde yazin tura cikacagiz dedi ... kardesimle aramiz kotu deyip agliyorum biz cok iyiyiz deyip kardesinin ne kadar iyi oldugunu anlatiyor...kimse tatile giderken gitmeyeni umursamaz ki D damdan

Asgari ucretle hem gecinip hemde hersey yapilmaz. Ancak boyle insanlarla gorusmeyin, sorunlarinizi anlatmayin. Onlar sizin sorunlariniza uzulen veya gercekten sizi anlayacak insanlar degiller. Sizin ustunuzden kendilerini yüksek goruyorlar, sizin derdinizle mutlu oluyorlardir emin olun. Gidipte üstunuzden keyiflenmesine izin vermeyin.

İşte çevren yanlış

Bu basit tavırlardan uzak dur

Klasik kompleks aman benimki çok iyi modu

Kocası gözünü morartır benim kocam çok iyi ben çok üstüne gittim yiğidim der

Sen çık kurtar kendini iş bul ortam değiştir

Bu insanlarla uğraşmak oturup kalkmak sana bir şey katmaz kendine yeni bir yaşam kur

Bak kimseyi aşağı gördüğümden değil de bir olay anlatayım sana

Bir dönem bir sekreterimiz vardı gecekonduda yaşar kendine küvet için olan banyo köpüklerinden alırdı ya da marka hırka alır ay boyu aç gezerdi

Önemli olan etrafın waw demesi değil ki senin içsel mutluluğun

Bizim asgari ücretli çalışanlarımız var. Ailede bi kaç kişi aynı anda çalışıyomuş, hayvan besliyorlarmış, yoğurt, süt satıyorlarmış bu şekilde geçinebiliyorlar yani.

İşte çevren yanlış

Bu basit tavırlardan uzak dur

Klasik kompleks aman benimki çok iyi modu

Kocası gözünü morartır benim kocam çok iyi ben çok üstüne gittim yiğidim der

Sen çık kurtar kendini iş bul ortam değiştir

Bu insanlarla uğraşmak oturup kalkmak sana bir şey katmaz kendine yeni bir yaşam kur

Bak kimseyi aşağı gördüğümden değil de bir olay anlatayım sana

Bir dönem bir sekreterimiz vardı gecekonduda yaşar kendine küvet için olan banyo köpüklerinden alırdı ya da marka hırka alır ay boyu aç gezerdi

Önemli olan etrafın waw demesi değil ki senin içsel mutluluğun

ben oyle farkli hayat yasiyormusum gibi davranan biri degilim...cok yalan soyleyen insan gordum bu konuda ... kendini cok ayri gosteriyor mesela 100 tl ne ki diyor ..bir magazaya giriyrz kazak 60 tl cok pahali diyr ben egleniyorum acikcasi komik oluyor ... diyrm ya sadece evde bunalyrm yoksa baska hayatim varmis gibi davrnmyrm

Bizim asgari ücretli çalışanlarımız var. Ailede bi kaç kişi aynı anda çalışıyomuş, hayvan besliyorlarmış, yoğurt, süt satıyorlarmış bu şekilde geçinebiliyorlar yani.

apartmanda yasiyoruz ayrica ben kpss calisiyorum... 1000tl icin etut merkezine gireyim dedim adam sigortami bile yapmayacakti ...ordaki caycinin sigortasi vardi benim olmayackti ...sonunda gene olmadi

Asgari ucretle hem gecinip hemde hersey yapilmaz. Ancak boyle insanlarla gorusmeyin, sorunlarinizi anlatmayin. Onlar sizin sorunlariniza uzulen veya gercekten sizi anlayacak insanlar degiller. Sizin ustunuzden kendilerini yüksek goruyorlar, sizin derdinizle mutlu oluyorlardir emin olun. Gidipte üstunuzden keyiflenmesine izin vermeyin.

ben o hareketi yapinca ssogudum ne evine gidiyrm ne de ariyorum cok zoruma gitmisti ...

Annem yıllarca asgari ücretle çalıştı 4 kardeştik Babamız yok istanbulda kirada yaşadık tek başına çalıştı annem geciniyoduk borç harç ama herseyi yapamıyoduk başkalarının verdiklerini giyiyorduk ekmek yoksa annem undan ekmek yapardı sofrada 3 çeşit olmazdı ki evlere temizliğe merdiven silmeye de giderdi annem asgari ücretle geçim olmuyor sadece ölmüyor yaşıyorsun ama hiç bi şekilde yetmez

Annem yıllarca asgari ücretle çalıştı 4 kardeştik Babamız yok istanbulda kirada yaşadık tek başına çalıştı annem geciniyoduk borç harç ama herseyi yapamıyoduk başkalarının verdiklerini giyiyorduk ekmek yoksa annem undan ekmek yapardı sofrada 3 çeşit olmazdı ki evlere temizliğe merdiven silmeye de giderdi annem asgari ücretle geçim olmuyor sadece ölmüyor yaşıyorsun ama hiç bi şekilde yetmez

eskiden bizde peynir ekmek yerdik ...simdi biraz daha duzeldi ... acliktan ölmuyorsun ama hicbirsey yapamiyorsun...bir akrabamiz altin biriktirin cocuklar nasil evlenecek diye soylemisti anneme :KK45:

Kendinden nefret etmen için bir sebep yok . Bu senin suçun değil sistemin suçu

biliyorum ama insan kendini işe yaramaz hissediyor ... en ufak birseyde kendime yukleniyorum ... yani kiyafet basit bir ornek ...atanayim oyle evleneyim dedim cogu kisiyi reddettim param yok kime guveneyim... birsey almadan evlensem bu defa birsey almadan geldi diyecekler yuzume karsi ... kendi akrabalarim bile atlin biriktirin evlenmeycekmisiniz dyrlar ...kendilerinden isteriz diye odu kopuyor ...yengem zamaninda ablami isteyen aileye bunlarin parasi yok siz yapin demis bize hic danismadan

Back
X