Diger ulkelerin daha iyi oldugunu dusunuyorsunuz sanirim, en azindan turkiyede maasada zam geliyor. Ben belcikada hic bir zaman maasa zaam geldigini gormedim hep ayni alirsiniz, aldigimiz para 1500 euro ise (bu parayi ytl ye cevirmeyin, cunku bu 1500 euroyu burada harciyoruz) hep 1500 kaldi hic yukselmedi.
Bakin turkiyenin ekonomi si buranin ekonomisine gore 3 kat daha ilerde emin olun. Evet onceden avrupada yasamak, para kazanmak daha ondeydi. Ama avrupa ulkelerinde artik devletlerin kasasinda para kalmadi ve insanlara sariyolar. Her aninizi stresle, cezayla, faturayla, vergiyle geciriyoruz.
Son yillarda turkiyeye donus yapan eskilere bakarak cok fazla. Bende istiyorum, ama oyle pat diyd olmuyo, ve turkiyede hala kanunlarin oturmamis oldugunu, tek yasayan kadinin buradaki rahatlikla yasadigini dusunmuyorum. Ha ozelliklede egitim sistemi, berbat bir sekilde. Orada yuksek okul okumus iyi notlarla cikan bir insanin diplomasinin dengi buranin lise diplomasi (kafadan atmiyorum, yabancilar ofisinde calisirken oturum almaya gelen turk ogrencilef vardi ordan biliyorum). Bu 3 sebep disinda turkiyede yasamak inanin cok daha rahat hem maddi hem manevi...