asgari ücret ....

Ülkede maalesef çoğunluk aynı durumda.
Asgari 5000 olsa bile bir şey değişmez bu ülkede. İğneden ipliğe her şeye aynı anda zam yapıyorlar sonra asgariye zam yaptık diye böbürleniyorlar.
Şu an asgari almıyoruz ama yine de zor bu ülkede yaşamak
Neyse, ben çok doluyum bu konuda :)
Evet fiyatlara surekli zam geliyo ama maasada zam geliyo
Bu kirmizi bolumu saatlerce tartisabilirim sizinle :)
Yani tartismak derken, konusmak fikir alisverisi yapmak, kavga etmek anlaminda demiyorum:KK49:

biliyorum ama insan kendini işe yaramaz hissediyor ... en ufak birseyde kendime yukleniyorum ... yani kiyafet basit bir ornek ...atanayim oyle evleneyim dedim cogu kisiyi reddettim param yok kime guveneyim... birsey almadan evlensem bu defa birsey almadan geldi diyecekler yuzume karsi ... kendi akrabalarim bile atlin biriktirin evlenmeycekmisiniz dyrlar ...kendilerinden isteriz diye odu kopuyor ...yengem zamaninda ablami isteyen aileye bunlarin parasi yok siz yapin demis bize hic danismadan
Ne kötü insanlar var ya ...

Şu an Çalışıyor mısın biryerde ? Bölümün ne okudun ? Atanma imkanın yok mu ?

İşsizseniz hangi parayı soruyorlar

Bir de mesela birşey alırken düşünüyorum demişsiniz ya olmadı gereken o zaten

Siz bakmayın reklamlara tüketim toplumunun pohpohlamasına

Sonuçta işsizseniz dışarı gezmeye vs de girmediğimize göre kıyafet vs almaya çok ihtiyaç da yoktur bir iki temel parça yeter de artar

Ben çocukken çamaşır makineleri otomatik değildi kazanda su kaynatacaksın yıkayacaksın vs vs o Zaman kirliler biriktirilir yıkanırdı

Şimdi iki kat giysi yeter insana yani iki pijama mesela rahatlıkla yeter bir pijama alsan 5-6 yıl rahatlıkla giyersin

Ama biz sürekli tüketim pompalaması ile yaşıyoruz

Ya da bir insanın eskiden tek kabanı olur onu giyerdi şimdi 3-5 tane
Bu turkiyede gecerli :)
Biz sahsen her yil 1 kaban aliyoruz, orta kalitede. Oda zaten bir yil idare ediyo. 2-3kabanlar kiyafetler turkiyeye ozgu bise :21:

Ne kötü insanlar var ya ...

Şu an Çalışıyor mısın biryerde ? Bölümün ne okudun ? Atanma imkanın yok mu ?

ogretmenim ama alanimda atama cok sikintili ... ben is ariyorum bulamiyorum siz bulun diyorum bana soranlara onlar da bulamiyor... hani cebinde 3tl olan ogretmen intihar etmisti ya onu o kadar iyi anliyorum ki ...atanamadim diye kimse yuzume bakmiyor ...

ogretmenim ama alanimda atama cok sikintili ... ben is ariyorum bulamiyorum siz bulun diyorum bana soranlara onlar da bulamiyor... hani cebinde 3tl olan ogretmen intihar etmisti ya onu o kadar iyi anliyorum ki ...atanamadim diye kimse yuzume bakmiyor ...
Branşın ne ?

Anlıyorum canım öğretmenlerin o sıkıntısı var :( özel ders versen ya da Sözleşmeli çalışsan veya özellerde çalışsan ?

Annem yıllarca asgari ücretle çalıştı 4 kardeştik Babamız yok istanbulda kirada yaşadık tek başına çalıştı annem geciniyoduk borç harç ama herseyi yapamıyoduk başkalarının verdiklerini giyiyorduk ekmek yoksa annem undan ekmek yapardı sofrada 3 çeşit olmazdı ki evlere temizliğe merdiven silmeye de giderdi annem asgari ücretle geçim olmuyor sadece ölmüyor yaşıyorsun ama hiç bi şekilde yetmez
:KK9: masallah cani gonulden tebrik ediyorum annenizi
Tam bir anadolu kadiniz iste:KK36:

Branşın ne ?

Anlıyorum canım öğretmenlerin o sıkıntısı var :KK43: özel ders versen ya da Sözleşmeli çalışsan veya özellerde çalışsan ?

biyoloji...hepsine basvurdum 4 yil ne yaptiniz dyrlar kpss calistim atamam olur dedim olmadi ...sonra basvurdum bu defada tecrubeniz yok diye almadilar ... ogretmen olan etut sahibi sigortasiz calistirackti beni onu bile kabul ettim olmadi ...biyoloji yaninda kimyada anlatin dedi

biyoloji...hepsine basvurdum 4 yil ne yaptiniz dyrlar kpss calistim atamam olur dedim olmadi ...sonra basvurdum bu defada tecrubeniz yok diye almadilar ... ogretmen olan etut sahibi sigortasiz calistirackti beni onu bile kabul ettim olmadi ...biyoloji yaninda kimyada anlatin dedi
Of canım ya sıkıntılı çok :( o Bölümün Ataması zor :(

Alanın dışı çalışmayı düşünür müsün ?

BEn çalısamama rağmen gecinemiyorum hayat o kadar pahalı ki markette git ufak tefekle bile en az 100 lira ile cikiyorsun oda 2 poset birsey. Eğitim zaten ayrı olay kardeşimi kursa gondereyim dedim 7 bin arti masraflari hariç. Şu ülkede asgari ücretle geçinene helal olsun vallahi.
Şu an is sıkıntısı olmayan tek yer çağrı merkezleri heralde bir orayı deneyin isterseniz

BEn çalısamama rağmen gecinemiyorum hayat o kadar pahalı ki markette git ufak tefekle bile en az 100 lira ile cikiyorsun oda 2 poset birsey. Eğitim zaten ayrı olay kardeşimi kursa gondereyim dedim 7 bin arti masraflari hariç. Şu ülkede asgari ücretle geçinene helal olsun vallahi.
Şu an is sıkıntısı olmayan tek yer çağrı merkezleri heralde bir orayı deneyin isterseniz

biliyorum abim parayi ne yaptin diye soruyordu basta sonra bende fisleri gosterdim sormadi bir daha ...al kendin idare et dyrm hic yanasmiyor

Evet fiyatlara surekli zam geliyo ama maasada zam geliyo
Bu kirmizi bolumu saatlerce tartisabilirim sizinle :)
Yani tartismak derken, konusmak fikir alisverisi yapmak, kavga etmek anlaminda demiyorum:KK49:

Nereye varmaya çalışıyorsunuz?
Maaşa yapılan zam ne kadar Allah aşkına?
İnsanlar karın tokluğuna yaşıyor bu ülkede.
Yurtdışından atıp tutmak çok kolay ama hiçbiriniz burada yaşamaya yanaşmıyor. Lafa gelince yangında kül bırakmıyorsunuz.
* Arada başka Türk kanallarının haberlerini de izleyin lütfen!
Emeklilerin 2 kuruşluk masşına göz konuyorsa bir ülkede, o ülke zatrn artık bitmiştir

Son düzenleme:
Nereye varmaya çalışıyorsunuz?
Maaşa yapılan zam ne kadar Allah aşkına?
İnsanlar karın tokluğuna yaşıyor bu ülkede
Diger ulkelerin daha iyi oldugunu dusunuyorsunuz sanirim, en azindan turkiyede maasada zam geliyor. Ben belcikada hic bir zaman maasa zaam geldigini gormedim hep ayni alirsiniz, aldigimiz para 1500 euro ise (bu parayi ytl ye cevirmeyin, cunku bu 1500 euroyu burada harciyoruz) hep 1500 kaldi hic yukselmedi.
Bakin turkiyenin ekonomi si buranin ekonomisine gore 3 kat daha ilerde emin olun. Evet onceden avrupada yasamak, para kazanmak daha ondeydi. Ama avrupa ulkelerinde artik devletlerin kasasinda para kalmadi ve insanlara sariyolar. Her aninizi stresle, cezayla, faturayla, vergiyle geciriyoruz.
Son yillarda turkiyeye donus yapan eskilere bakarak cok fazla. Bende istiyorum, ama oyle pat diyd olmuyo, ve turkiyede hala kanunlarin oturmamis oldugunu, tek yasayan kadinin buradaki rahatlikla yasadigini dusunmuyorum. Ha ozelliklede egitim sistemi, berbat bir sekilde. Orada yuksek okul okumus iyi notlarla cikan bir insanin diplomasinin dengi buranin lise diplomasi (kafadan atmiyorum, yabancilar ofisinde calisirken oturum almaya gelen turk ogrencilef vardi ordan biliyorum). Bu 3 sebep disinda turkiyede yasamak inanin cok daha rahat hem maddi hem manevi...

Diger ulkelerin daha iyi oldugunu dusunuyorsunuz sanirim, en azindan turkiyede maasada zam geliyor. Ben belcikada hic bir zaman maasa zaam geldigini gormedim hep ayni alirsiniz, aldigimiz para 1500 euro ise (bu parayi ytl ye cevirmeyin, cunku bu 1500 euroyu burada harciyoruz) hep 1500 kaldi hic yukselmedi.
Bakin turkiyenin ekonomi si buranin ekonomisine gore 3 kat daha ilerde emin olun. Evet onceden avrupada yasamak, para kazanmak daha ondeydi. Ama avrupa ulkelerinde artik devletlerin kasasinda para kalmadi ve insanlara sariyolar. Her aninizi stresle, cezayla, faturayla, vergiyle geciriyoruz.
Son yillarda turkiyeye donus yapan eskilere bakarak cok fazla. Bende istiyorum, ama oyle pat diyd olmuyo, ve turkiyede hala kanunlarin oturmamis oldugunu, tek yasayan kadinin buradaki rahatlikla yasadigini dusunmuyorum. Ha ozelliklede egitim sistemi, berbat bir sekilde. Orada yuksek okul okumus iyi notlarla cikan bir insanin diplomasinin dengi buranin lise diplomasi (kafadan atmiyorum, yabancilar ofisinde calisirken oturum almaya gelen turk ogrencilef vardi ordan biliyorum). Bu 3 sebep disinda turkiyede yasamak inanin cok daha rahat hem maddi hem manevi...
Birçok arkadaşım yurtdışında
Kuzenim ve eski komşum da aynı şekilde ve kesinlikle dönmeye niyetleri yok.
Dışarıdan görüldüğü gibi değil hiçbir şey (O malum haber kanalından bahsediyorum)
Ayrıca sizi orada zorla tutmuyorlar. Dönmek o kadar da zor değil.
Burada yaşayan herkesi dünyadan habersiz kara cahil sanmaktan vazgeçin.

Son düzenleme:
öncelikle iyi akşamlar ...size birsey sormak istiyorum aranizda asgari ucretle gecinip herseyi yapabilen varmi ? daha once soylemistim issizim kpss calisiyorum demistim... evden bunaldim artik tatile bile gidemiyorum ... arkadaslarim evlendi yada baska sehirlerde cafeye yada evlerine gitme durumum yok ...onlarinda benle bulusma durumu... ya disari markete cikiyorum eve alinacaklar icin baska da yok.. is ariyorum oda yok...kurslara bakiyrum ascilik yada pastacilik oda yok...iyice asosyal oldum ... asgari ucretle geciniyoruz zaten tatile gitme imkanim cok dusuk ... birsey alacaksam fiyatina bakiyorum direk vazgeciyorum kendimden nefret etmeye basladim

Asgari ücretle ne yapılabilir ki?
Açlık sınırında kalıyor zaten
Lüks hiçbir şey alınmazsa ancak geçinilir

Gazozun bile 2018 den sonra lüks sayılıp vergi alınacağı bir ülkede siz asgari ücretle tatile gidemez, neredeyse evden bile çıkamazsınız malesef :(

Back
X