asgari ücret ....

Avrupada Almanyada Belcikada yaşamak rahat ve güvenli.Belki insanlar artik bunaldi ,havasinda suyundan ama gercekten dönmekte istemezler.
Almanyada asgari ücret aliyorsan ve ailen varsa ek olarak birde sosyal yardim ailiyorsun devletten .Maaşin kirana yetmiyorsa(burda şartlar var elbette iki kişi 100mk evde oturamaz) yardim alirsin.
25yaşina kadar okuyan çocuklar cocuk parasi var.
Almanyada herkesin arabasi var hatta ailede 2tane olanlar var .Kolaylikla herkes ihtiyacini nakit ödeye biliyor .Kimse burda kredi karti borcu ödemiyor .
Kişyaz hertürlü yiyecek var ve etsizde yaşamak zorunda kalan yok.
Gurbetciler hersene memleketlerine giderler .
Burda bir işsiz adamin kolayca türkiyede bir evi ve tatil evi var .Çünkü işsizlikten dolayi devletten sosyal yardimiyla geciniyor (kira+yiyecek +içecek parasi)kari koca olarak gizli çalişmaya giderek ayda 4000euroya yakin para giriyor eve.
Boşuna türklerin adi sosyal parazit olarak çikmadi.
Birde hak ve güven .Hakkinizi sonuna kadar araya bilirsiniz .Torpilden korkmaniz gerekmez.Güvende gece istediğiniz gibi dolaşa bilirsiniz.
Bunlarin hangisi türkiyede var?
Sen nerde yasion bacim sole oraya gelek:)

Buarada almanyada her gun fabrikada calisiosan memurda olsan peynir ekmek goturursun evden onlarida say :) oyle yok is yeri servis verirmis sicak yemek verirmis filan yok...boklu tulumun icinde oyle isi savsaklamak yok aksama kdr esek gibi nasil calisilir onuda say :) turkiyemde hademelik diyerek kucuk gorurler ama temizlige gidip tuvalet temizlerler.. o paraylada izine giderler.. bunu goren Turkiyem insanida hersey gulluk gulistanlik sanar evropada..

Sunu demeden gecemiycem ama.. calismayi seven bi millet degiliz biz.. esnafindan doktoruna yatarak para kazanma derdindeyiz.. disiplin yok, halbuki oyle olmasa caanim ulkem

Son düzenleme:
Geri gelmek oralardan kolay mi saniyorsun? Tum duzenini colugunu cocugunu birakmak kolay mi? Senin gibi insanlar bolca varsayim uzerine atip tutarlar.. imkanin varsa bi evropa ulkesine gidip gorneni tavsiye edebilirim sana.. gitmiskende agaclardan bi kac bin avro toplarsin artik :)
Ay ne kadar komiksin sabah sabah ne güldüm anlatamam (!)
İsteyen her şekilde geliyor. Buradan gitmek kolaysa dönmek daha kolay emin ol. Cennet vatanım diye uzaktan numaradan ağlamak gibi...
Bu arada evropa yazman da en az senin kadar tuhaf.
Varsayım değil, mantık diyoruz buna. O dediğin ağaçlardan sen de oksijen toplarsan anlarsın.

Ay ne kadar komiksin sabah sabah ne güldüm anlatamam (!)
İsteyen her şekilde geliyor.
Bu arada evropa yazman da en az senin kadar tuhaf.
Varsayım değil, mantık diyoruz buna. O dediğin ağaçlardan sen de oksijen toplarsan anlarsın.
Beni cok iyi taniyor olmalisinki tuhafsin diosun :) hahaha ben genel seyleri anlatirken senin kisisel olarak saldirman daha tuhaf bana kalirsa :)

Evropa yazmamin nesi kotu olsun:) yazdigin seyler varsayim cunku kendin gidip yasadin mi? Yokkk... ee o zaman??

Beni cok iyi taniyor olmalisinki tuhafsin diosun :) hahaha ben genel seyleri anlatirken senin kisisel olarak saldirman daha tuhaf bana kalirsa :)

Evropa yazmamin nesi kotu olsun:) yazdigin seyler varsayim cunku kendin gidip yasadin mi? Yokkk... ee o zaman??

Annem Almanya doğumlu. Dedemle babam bir süre gidip iş gereği orada yaşamış.
Birçok arkadaşım ve tanıdığım farklı ülkelere gitti ve dönme niyetinde değiller.
Cevapların o kadar çocukça ki, mantığını biraz çalıştırman lazım bence okurken de yazarken de... Tuhaf olduğunu anlamam için yorumunu görmem yeterli benim için.

Annem Almanya doğumlu. Dedemle babam bir süre gidip iş gereği orada yaşamış.
Birçok arkadaşım ve tanıdığım farklı ülkelere gitti ve dönme niyetinde değiller.
Cevapların o kadar çocukça ki, mantığını biraz çalıştırman lazım bence okurken de yazarken de.
Hala ayni seyi yapion bacim.. ben sana tuhaf cocukca demiyorum hala sacmaliyosun bence:) isine gelmiyo bence,. senin ananin dedenin zmni gibi mi simdi? O davulla zurnayla karsilanan nesil yok artik, o sartlar hic yok.. kisaca o koprunun altindan cok sular gecti :KK66:

Buarada arkadaslarin donmek istemeyebilirtanimam etmem hangi ulkedeler onuda bilmem.. her ulkenin kendine gore sarti surtu var.

Hala ayni seyi yapion bacim.. ben sana tuhaf cocukca demiyorum hala sacmaliyosun bence:) isine gelmiyo bence,. senin ananin dedenin zmni gibi mi simdi? O davulla zurnayla karsilanan nesil yok artik, o sartlar hic yok.. kisaca o koprunun altindan cok sular gecti :KK66:

Buarada arkadaslarin donmek istemeyebilirtanimam etmem hangi ulkedeler onuda bilmem.. her ulkenin kendine gore sarti surtu var.

Çünkü ben çocıkça ve tuhaf değilim.
Şu anda da tanıdığım birçok kişi var yazdım lütfen süzerek oku lütfen!!
Sizin gibiler oldukça bu ülke daha çook geriler.
Neyse seninle tartışıp günümü stres içinde geçirmek istemyorm.
Üslubuna da dikkat et! "ananın" nedir yahu??

Son düzenleme:
Çünkü ben çocıkça ve tuhaf değilim.
Şu anda da tanıdığım birçok kişi var yazdım lütfen süzerek oku lütfen!!
Sizin gibiler oldukça bu ülke daha çook geriler.
Neyse seninle tartışıp günümü stres içinde geçirmek istemyorm
Cunku cocukca tuhaf degilsiniz degil, ben karsidakine sirf fikirlerim uyusmuyor diye kisisel saldiriya gecip hakaret etmem. Ordan yirttin yani tuhaf olmadigindan degil.

Rahat ol tatlim stres olacak birsey yok :) konusurken insan niye stres olursa o da ayri mevzuda.. gidip kendin gor bakalim ahkam kesmeden once..onu demek istiyorum ben.. insanin akrabalari bile nasil bir yasam var bilmiyorlarki ki sen arkadastan tanidiktan bahsediyosun. Herneyse tavsiyem sana bir gun cikarsan o sartlari mukemmel olan ulkelerden birine sende bazilari gibi hava atip milleti ozendirme:)

Cunku cocukca tuhaf degilsiniz degil, ben karsidakine sirf fikirlerim uyusmuyor diye kisisel saldiriya gecip hakaret etmem. Ordan yirttin yani tuhaf olmadigindan degil.

Rahat ol tatlim stres olacak birsey yok :) konusurken insan niye stres olursa o da ayri mevzuda.. gidip kendin gor bakalim ahkam kesmeden once..onu demek istiyorum ben.. insanin akrabalari bile nasil bir yasam var bilmiyorlarki ki sen arkadastan tanidiktan bahsediyosun. Herneyse tavsiyem sana bir gun cikarsan o sartlari mukemmel olan ulkelerden birine sende bazilari gibi hava atip milleti ozendirme:)

Ay Allah razı olsun ne diyim :)
Tanıdıklarım dedim... Arkadaşlarım, eski komşum, kuzenim...
Bana "burası çok güzel yaa" diye hava atmak için orada kalmıyorlar emin ol :KK66:
Burada kazanamadıkları paranın çok çok fazlasını kazanıp insan gibi muamele görüyorlar.

*Lütfen okurken süzgeçten geçirmeyi unutma!

Son düzenleme:
Arkadaşlarım bana "burası çok güzel yaa" diye hava atmak için orada kalmıyorlar emin ol :KK66:
Burada kazanamadıkları paranın çok çok fazlasını kazanıp insan gibi muamele görüyorlar.

Bilmukabele :) suzgecten gecirince noluyoki :) posasi mi ayriliyo aceba? :)

Tanidigin veya arkadasin ne fark eder? Abartmissin buraya bu kdr takilarak.

Ne is yapiyor bu arkadaslarin, kuzenin ve eski komsun?

Ayrica her yerde durumu iyi kotu veya cok iyi olanlar var.. turkiyedede yok mu bu sence? Cok zengin orta direkler vs.

Sana ben ortalama maas alan birinin giderini sayabilirim avro cinsinden.. sen sayabilir misin? Bu bilgiye sahip misin yani?

Bilmukabele :) suzgecten gecirince noluyoki :) posasi mi ayriliyo aceba? :)

Tanidigin veya arkadasin ne fark eder? Abartmissin buraya bu kdr takilarak.

Ne is yapiyor bu arkadaslarin, kuzenin ve eski komsun?

Ayrica her yerde durumu iyi kotu veya cok iyi olanlar var.. turkiyedede yok mu bu sence? Cok zengin orta direkler vs.

Sana ben ortalama maas alan birinin giderini sayabilirim avro cinsinden.. sen sayabilir misin? Bu bilgiye sahip misin yani?

Espiri mi bu şimdi?
Bir de gülmüşsün.
Süzgeçten geçmediği için anlamakta zorlanıyorsun

Biri mühendis, biri hemşire, diğeri üni. mezunu dil öğrenmek için gitti ve part-time çalıştı ama yine de maaşı çok güzeldi hatta kiraladığı ev harikaydı o maaşa göre.
Biri gidip orada iş kurdu
Bir tanesi aşçı olarak çalışıyor
Diğer bir tanesi de evlenip gitti çalışmıyor ama hepsi de çok memnunlar

Son düzenleme:
Bana "burası çok güzel yaa" diye hava atmak için orada kalmıyorlar emin ol :KK66:

Benim dayım (öz) İngiltere'de yatarak zengin oldu. Çocuklarını da aldırdı yanına. Çocuk başına işsizlik parası veriyorlar diye. Yazın gelir (yazlık yaptırdı) kışın gider. Artık dön ülkene diyoruz ne diye döneyim orada oturduğum yerden para kazanıyorum diyor.

Ben orada olup şikayet edenlere buyurun gelin ülkenize diyorum. Bu güne kadar geleni görmedim.

Benim dayım (öz) İngiltere'de yatarak zengin oldu. Çocuklarını da aldırdı yanına. Çocuk başına işsizlik parası veriyorlar diye. Yazın gelir (yazlık yaptırdı) kışın gider. Artık dön ülkene diyoruz ne diye döneyim orada oturduğum yerden para kazanıyorum diyor.

Ben orada olup şikayet edenlere buyurun gelin ülkenize diyorum. Bu güne kadar geleni görmedim.

Aynı şekilde ben de görmedim.
Ama lafa gelince yangında kül bırakmıyorlar.

Yani davul ile zurna ile karşilanmiyorlar diye gelmiyorlar öyle mi? Hahaha bahaneye bak.

Asil geri dönmek için şimdi en kolay zamani. Artik internet var, bir iki tik ile ev kiralayip, hatta döşetebilirsin, iş ilanlarina bakabilirsin. Uçak biletleri bile eskisi kadar pahali değil.

Eh madem Türkiye bu kadar cennet ülkesi, ekonomi çok çok iyi, niye üstteki yazdiğim şartlardan dolayi geri dönmüyorlar?

Eh çunkü içten biliyorlarki burda sosyal devletin sağladiği imkanlarin yarisini bile Türkiyede bulamayacaklarini. Hani diyorsun ya, bizim millet çalişmayi sevmiyor diye, işte bu avrupadada öyle. Halen devletten en kolay nasil para alirim derdindeler.

Bu arada avrupa diye yazilir ve bende avrupada yaşiyorum.

Yani davul ile zurna ile karşilanmiyorlar diye gelmiyorlar öyle mi? Hahaha bahaneye bak.

Asil geri dönmek için şimdi en kolay zamani. Artik internet var, bir iki tik ile ev kiralayip, hatta döşetebilirsin, iş ilanlarina bakabilirsin. Uçak biletleri bile eskisi kadar pahali değil.

Eh madem Türkiye bu kadar cennet ülkesi, ekonomi çok çok iyi, niye üstteki yazdiğim şartlardan dolayi geri dönmüyorlar?

Eh çunkü içten biliyorlarki burda sosyal devletin sağladiği imkanlarin yarisini bile Türkiyede bulamayacaklarini. Hani diyorsun ya, bizim millet çalişmayi sevmiyor diye, işte bu avrupadada öyle. Halen devletten en kolay nasil para alirim derdindeler.

Bu arada avrupa diye yazilir ve bende avrupada yaşiyorum.

Gidiolar tabii ama su kafalardaki almanci var ya, o yanlis bence.. onu anlatmaya calisiyorum. Arkadas anasindan danasindan bahsettigi icin davul zurna olayini soyledim:) Turkiyeye donende cok hatta yabancilardan yerlesenler bile var.

Cok sikayetcilerse donsunler filan diolarda, o kisilerede empati yapmak lazim. Insanlar tum hayatlarini kurmuslar orda coluk cocuk orda.. hepsini toplayip gelemezsin. Turkiyede yasayanlarin yaninda o kdr egreti duruyolarki turkiyede yasamadiklari bile cok belli oluyor:) afedersin ama cogu sudan cikmis balik gibi gozukuyolar halbuki ulkemizdeki cogu kisi afedersin herseyin picligini bilir.

Ayrica turkiyede ekonomi super dedigimide hatirlamiyorum:) sadece yurt disinda super otesi bi yasam olduguna inanmiyorum

Buarada calismayan insan her yerde var, dolandirici olduktan olabildikten sonra yurtdisi yurt ici farketmiyor. O kisiler her turlu yolunu bulur.

Su varki en begendigim: bi resmi daire bi hastane vs gittiginde cogu kisi sasirilacak kdr guler yuzludur bizim ulkemizin aksine..tabii bu gene gittigin gordugun ulkeye bagli...

Tek tarafli bakmiyorum olaya asla hic bir yerde hayat toz pembe degildir oyle sanilir ya da gosterilir..

Gidiolar tabii ama su kafalardaki almanci var ya, o yanlis bence.. onu anlatmaya calisiyorum. Arkadas anasindan danasindan bahsettigi icin davul zurna olayini soyledim:) Turkiyeye donende cok hatta yabancilardan yerlesenler bile var.

Cok sikayetcilerse donsunler filan diolarda, o kisilerede empati yapmak lazim. Insanlar tum hayatlarini kurmuslar orda coluk cocuk orda.. hepsini toplayip gelemezsin. Turkiyede yasayanlarin yaninda o kdr egreti duruyolarki turkiyede yasamadiklari bile cok belli oluyor:) afedersin ama cogu sudan cikmis balik gibi gozukuyolar halbuki ulkemizdeki cogu kisi afedersin herseyin picligini bilir.

Ayrica turkiyede ekonomi super dedigimide hatirlamiyorum:) sadece yurt disinda super otesi bi yasam olduguna inanmiyorum

Buarada calismayan insan her yerde var, dolandirici olduktan olabildikten sonra yurtdisi yurt ici farketmiyor. O kisiler her turlu yolunu bulur.

Su varki en begendigim: bi resmi daire bi hastane vs gittiginde cogu kisi sasirilacak kdr guler yuzludur bizim ulkemizin aksine..tabii bu gene gittigin gordugun ulkeye bagli...

Tek tarafli bakmiyorum olaya asla hic bir yerde hayat toz pembe degildir oyle sanilir ya da gosterilir..

Hiç kimse avrupada hayatin süper ötesi olduğunu söylemiyor. Ama şu var, avrupa gibi yerlerde en basit insan ihtiyaç ve haklari korunuyor. Mesela sen diyorsun ya yemek servisi, çaycisi yok diye. Işte o Türkiyede emegin hiç değerli olmamasindan kaynaklaniyor. Yani adam aliyor 2-3 eleman, sigortasiz 10-12 saat çaliştiriyor, asgari ücreti bile ödemiyor.

Yada en basitinden ben hiç otobüste tek kaldiğimda korkmamişimdir. Türkiyede birçok kadin artik son kişi ile beraber çikiyor otobüsten ve eve/işe yürüyerek giderler. Artik ülkede otobüste kadinlar tekme yiyip, kaçiriliyorlar.

Ve bende herşeye iki taraftan bakiyorum. O Türkiyeyi çok beğenen kesim, düzeninde vazgeçmiyorsa vatan millet sakarya diye sürekli zirlamasinlar. O kadar vatan hasreti yaşiyorsan gidip taşinirsin Türkiyeye.

Burdaki hollandali, belçikali, almanlarda bikmişlar. 3üncü, hatta 4üncü nesilsin burda ve biri cikip sana hollandali dediğinde küfür olarak sayiyorsun. Namussuzlar, gavurlar deyip aşagliyorsun.Gidip buralarda en sol partilere oy veriyorsun, türkiyede akp'ye oy veriyorsun. Bunlar yetmiyor, Türkiyeden eş getiriyorsun ve o kişi asla dili ögrenmiyor. Yine yetmiyor, işsizlik parasi derdindesin, yalan dolan ile hasta numarasi yapip sigorta paranin peşindesin.

Yani tüm bunlarin üzerine ah vatanim, maşallah türkiyem diyenlere bende diyorum, git işte. Hasretiniz son bulsun.

Hiç kimse avrupada hayatin süper ötesi olduğunu söylemiyor. Ama şu var, avrupa gibi yerlerde en basit insan ihtiyaç ve haklari korunuyor. Mesela sen diyorsun ya yemek servisi, çaycisi yok diye. Işte o Türkiyede emegin hiç değerli olmamasindan kaynaklaniyor. Yani adam aliyor 2-3 eleman, sigortasiz 10-12 saat çaliştiriyor, asgari ücreti bile ödemiyor.

Yada en basitinden ben hiç otobüste tek kaldiğimda korkmamişimdir. Türkiyede birçok kadin artik son kişi ile beraber çikiyor otobüsten ve eve/işe yürüyerek giderler. Artik ülkede otobüste kadinlar tekme yiyip, kaçiriliyorlar.

Ve bende herşeye iki taraftan bakiyorum. O Türkiyeyi çok beğenen kesim, düzeninde vazgeçmiyorsa vatan millet sakarya diye sürekli zirlamasinlar. O kadar vatan hasreti yaşiyorsan gidip taşinirsin Türkiyeye.

Burdaki hollandali, belçikali, almanlarda bikmişlar. 3üncü, hatta 4üncü nesilsin burda ve biri cikip sana hollandali dediğinde küfür olarak sayiyorsun. Namussuzlar, gavurlar deyip aşagliyorsun.Gidip buralarda en sol partilere oy veriyorsun, türkiyede akp'ye oy veriyorsun. Bunlar yetmiyor, Türkiyeden eş getiriyorsun ve o kişi asla dili ögrenmiyor. Yine yetmiyor, işsizlik parasi derdindesin, yalan dolan ile hasta numarasi yapip sigorta paranin peşindesin.

Yani tüm bunlarin üzerine ah vatanim, maşallah türkiyem diyenlere bende diyorum, git işte. Hasretiniz son bulsun.

Senden once yazan bazilari baya baya hayatin super otesi oldugunu solemis, ima etmis en axindan..Hakli oldugun yonler tabiiki var..iyi yanlarini goz ardi etmemek lzm. Ama birazcikta irkciliktan filan bahset. Kotu seylerde var.. ve daha oncede yazdim dolandirici olabildikten sonra sana her yer paris.

sagci kesime oy vermezler genelde irkci kesim cunku..

Ayrica her konuda genelleme yapmakta yanlis bana kalirsa.. sen yurt disinda yasiyorum dedin? Hic mi ozlemiyorsun Turkiyeyi?

Senden once yazan bazilari baya baya hayatin super otesi oldugunu solemis, ima etmis en axindan..Hakli oldugun yonler tabiiki var..iyi yanlarini goz ardi etmemek lzm. Ama birazcikta irkciliktan filan bahset. Kotu seylerde var.. ve daha oncede yazdim dolandirici olabildikten sonra sana her yer paris.

sagci kesime oy vermezler genelde irkci kesim cunku..

Ayrica her konuda genelleme yapmakta yanlis bana kalirsa.. sen yurt disinda yasiyorum dedin? Hic mi ozlemiyorsun Turkiyeyi?

Sagci kesim her yerde irkçidir. Yani kendi iyilikleri için avrupada sol kesime oy veriyorlar fakat Türkiyede umurlarinda değil kimlerin ezildiği.

Ve evet irkçilik vardir fakat bunlar asla benim eğitimime, iş olanaklarima engel olmamiştir. Ha ne var, daha fazla çabalamak zorunda kaldim fakat bu dünyanin her yerinde böyledir. Sonradan gelenler daha fazla çabalamak zorundalar.
Amerikada siyahlar 500 yildir bile oradalar ve adamlar halen çabalamak zorundalar.

Ve her yerde bu kadar kolay dolandiramiyorsun. Mesela Türkiyede hasta iken sigorta parasi almiyorsun yani hali ile Türkiyede hastalik numarasi yapmayada gerek yok.

Bu arada Türkiyeyi elbette özlemiyorum. Sonuçta orada doğup, büyümedim. Oradaki ailemi özlüyorum ama. Yazin oranin tatil havasini özlüyorum evet fakat asla milliyetçi olmadim. Ve çogu kişi böyledir. Öyle vatanim felan diyende Türkiyeyi sadece tatillerden ve yüzüysel taniyorlar. Gidiyorlar artik değerlenmiş eurolari ile hava atip, tatil edip geri gidiyorlar.

Diyorum ya, çok vatansever olsalardi geri dönerlerdi.

Back
X