Asgari ucretle gecim derdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Yaraniyorda bazi seyker kader..yarin basina ne gelir kimse bilemez.. eger ex kocasi biraz nafaka verseydi bu kadar sknti olmayacakti muhtemelen

Tamam kadın çocuğu büyütmüş artık evlendirmiş olmamış boşanmışlar yani siz çocuk yaparkende anam babam sahip çıkar kafasıyla mı hareket ediyorsunuz?annede olsa bir yere kadar yani kadın neden evini versin kiraya düzenini bozsun bu yaştan sonra zaten kızına destek olmak için torunlarına bakıyor bundan fazlasını bekleyip ayıplamakta bana saçma geliyor kadın torunlara bakmasa kızı çalışamaz bile yani nankörlük yapmanın alemi yok.tabiki bu yaştan sonra kızı kendi yaptığı çocuklara sahip çıkamasa sinir anında söylenir yani çok takacak bir durum değil bu kadında zor geçiniyormuş zaten sinirleri bozulmuştur.konu sahibini suçlamıyorum ama annesinin suçlanması çok yanlış.imkanı olsa vermese falan neyse.babaya ve dedeye yüklenilmesi gerekir burada bu kadın çocuklara bakıyor anne çalışıyor onlar ne yapıyor?dedeye gidip denilmesi lazım geçinemiyoruz oğlunuz çalışmıyor oğluna yedireceğine küçük torunlara versin birazda yazık ya.

Yaraniyorda bazi seyker kader..yarin basina ne gelir kimse bilemez.. eger ex kocasi biraz nafaka verseydi bu kadar sknti olmayacakti muhtemelen
Zaten asıl sorun o ex koca ve ailesi anne ve anneanne elinden geleni yapmış.o dede sorumsuz oğluna yedireceğine torunlarına yardım etsin ne kadar sorumsuz bir çocuk yetiştirmiş zaten çoluğuna çocuğuna bakmaktan aciz valla bak sinirlendim.

Haklisin ama cidden kadinlarimiz bu konuda cok eziliyor. Cocuklar zaten arada kaliyor baba istemiyor.. anne sahio cikmaya calisiyir ama iste.. bencede eski
Kp e gitsin konu sahibi..

Daimi bir çözüm olmaz belki ama bulunduğunuz yerdeki muhtarlığa başvurdunuz mu?
Erzak konusunda yardımcı olurlar büyük ihtimalle.
Her yerde aynı aktiflikteler mi bilmiyorum ama benim yaşadığım yerde, erzak konusunda sık sık yardım yapıyorlar.

Kime naptımda Allah basıma boyle bi erkek ve ailesi verdi bilmem ki
Allahın imtihanı desem zor dayanıyorum çocuklarıma acımasam coktan öldürmüştüm kendimi
Böyle söylemeyin.
Zaten babaları yok gibi birsey bir de annesiz mi kalsınlar ?

Suan siz ne yapmayı düşünüyorsunuz ?
Bircok üye yol göstermiş size .

Bir de cevap vermediniz ama siz bosanırken nafaka istemediniz mi çocuklarınız için ?
Çocuklar için az da olsa bağlanmıştır.

Bu konudaki tüm herifler mi vasat ben anlamadım kiannenin sevgili de çulsuz çıktı konudaki ex eşten beter
Bende şunu anlamıyorum evet gençken hatalar yapılıyor ama belli bir yaşa geldikten sonra biraz artık bu mantık devreye girmiyor mu annenin ne işi var evlendikten sonra onun evine çöreklenecek sevgili ile

Allahın imtihanı desem zor dayanıyorum çocuklarıma acımasam coktan öldürmüştüm kendimi

siz resmi olarak boşandınız mı?
boşandıysanız hakim nafaka belirlemedi mi?
neden icraya vermiyorsunuz?
bana resmi boşanma yok gibi geldi yazdıklarınızdan.

Yani benim annem vefat etti ve çocuğuma da bakan olmadığı için zorlarsam da bakıcı parası veriyorum. Anneannesi olmasaydı ne yapacaktı kime yüklenecektir konu sahibi?
Sonuç olarak herkes çocuk yapmadan önce en kötü durumda bile cocuga nasıl bakacagim diye düşünüp öyle yapmali, bir insanın hayatının sorumlulugunu almak kolay degil...
Burda beklentiye girilmesi gereken tek kişi çocuğun babası ve babasının ailesi...bunun dışında da kaymakamliga gidip yardım istenebilir.Allah yardım eder de sorunlar çözülür inşallah konu sahibinin durumuna uzuldum

yo veriyor.hem bizim apartman görevlisine hem de yan apartmandakine devamlı erzak geliyor devletten.hatta birinin eşi de çalışıyor devamlı bir işde.tek ebeveynse çocuğa da okul yardımı veriliyor.
Valla bizim mahalledeki dullara Haluk levent sosyal yardımları bile geliyor muhtar sağolsun bir şekilde ayarlamis

Siz bulunduğunuz ilde baroya gidip bir talepte bulundunuz mu?size hukuki olarak yapabilecekleriniz konusunda bilgi verildi mi?baba nafakayı ödeyemezse dededen talep edebilirsiniz dedenin durumu iyi mi?kendinizi öldürmek çözüm değil inanın olan o çocuklara ve size olur onlar bu gamsızlıkla yaşamaya devam eder aynı şekilde.

siz resmi olarak boşandınız mı?
boşandıysanız hakim nafaka belirlemedi mi?
neden icraya vermiyorsunuz?
bana resmi boşanma yok gibi geldi yazdıklarınızdan.
Kocasını aldatmıştı konu sahibi, kendi boşanmak istemiyordu; ama adam evli kalmak istemiyordu sanırım. Bir ara boşayacağım diyor kocam, onu aldattım diye beni affedemiyor; ama dava açmıyor diyordu, bir heves geri döner diye bekliyordu. Resmiyette boşandılar mı ben de merak ettim. Tabii ki ne olursa olsun kocası çocuklarından sorumlu.

Dedeye gitmesine bile gerek yok ki nafakayı almak için , eğer bağlanmış bir nafaka varsa gidip icra dairesine dilekçe yazıp icra gönderecek konuş sahibi . Gün belirlenir o süre içinde ödemezse babaya hapis cezası çıkıyor , o zaman paşa paşa birikmiş nafakaları da öderler.

Adam çalışmıyormuş ki onada dede bakıyormuş adam tam bir asalak yadedenin verdiklerinide başka kadınlarla yiyormuş tam bir pislik.

O zaman işin rengi değişir , ortada boşanma davası yoksa nafaka falan da yoktur.

Calısmıyo ki adam
evlilik bitmeden son yıllar isi bırakmıstı zaten!
Bosandık resmen ama calısmayan adamdan nasıl nafaka alcak devlet

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…