Asgari ucretle gecim derdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Ben ne yazık ki çok görüyorum böyle durumları. Genetik olarak hastalığa sahip olup üç çocuğundan ikisi doğuştan kör doğanı da gördüm mesela.
Düşünmüyor insanlar. Düşünmedikleri gibi bir şey de diyemiyorsun. Ben de çocukları düşündüm en çok ama…
Ama işte…
Nereye kadar, hala annesine daha çok laf etti bu konuda işte gördüm önce öyle yaptı.
Eşine sonra geçti ondan sonra da eş ailesine geçti.
Ben artık ya da biz artık sadece çocuk odaklı düşünürken birileri hala yok annesi şöyle, yok babası şöyle yok anane böyle yok dede böyle derse napabiliriz.
Yıllar geçti ve hiçbir şey değişmedi değişmiyor annelik kutsaması yapılırken de değişmeyecek biz napabiliriz.

Öncelikle konu sahibi keyfinden torun baktirmiyor bunu herkes bir kabul etse keske. İkincisi bende bir kız annesi olarak nefes aldığım sürece kizimin maddi manevi arkasında duracağımi başka bir alternatifin söz konusu bile olmayacağı şeklinde düşünüyorum. Böyle dusunuyorum çünkü kızımın mutsuzluguna ve çaresizliğine kayıtsız kalamam annelik iç güdüm buna izin vermez. Bir kadının tek vasfı anne olmak değil ama sahip olduğu vasiflardan en ağır basanı evet anneliktir bana göre.

Anneliği sadece doğurmaya indirgeyen zihniyetin sonucu bunlar.
Genelde ötelenirim bu fikirlerim için ama dünyanın öbür ucundaki çocuk, benimki kadar değerli olduğunda ancak insanlığa teşekkür ederim.
Ya da bir kedinin yaralanması evlat kadar can acıtabildiğinde ‘insan’lıktan nasiplenilmiştir gözümde.

Doğuran herkes anne olsaydı ohoo, annelik evet kutsaldır ama bu, her canlıyı koruma, yaşam hakkını savunmaya verilen addır.
Öyle babalar tanıyorum ki anneliğin sonuna kadar hakkını veren, her evde birer adet bulunmasını dilediğim adamlar onlar.

Umarım bu evlatların, ömürleri boyunca kimseye ihtiyaçları olmadan madden ve manen dimdik durabildikleri bir hayatları olur.

Sizi anliyorum ortada bir adaletsizlik var. Çocukların babası dururken niye anneye yukleniliyor derken de haklısınız ama baba zaten şeref sahibi biri olsaydı babaligin hakkını verecek bir mertlikte olsaydı çocukları bu halde olmazdı. Bende bir anne olduğum için ve benimde bir kızım oldugu için konu sahibinin annesine tepkiliyim. Kızım çocuklarına yetemedikleri için intihar eden ebeveynleri düşünecek kadar çaresiz hissediyorsa kendini kalkipta düzenimde düzenim demezdim yada evlenecektim sizin yüzünüzden evlenemiyorum demezdim. Canla başla kızımın derdine ortak olmaya çalışırdım açıkçası.

Nafaka için icraya verdiniz mi ?
Çalışsa da çalışmasa da vermesi gerekiyor diye biliyorum ama yanlış mı biliyorum.
Doğru biliyorsun. Üzerinde herhangi bir maaş mal mülk olmasa bile icraya gitti mi önce tebligat gönderiliyor belirtilen sürede parayı ödemezse hemen tutuklama kararı çıkıyor. O zaman hapis yatmamak için pasa pasa öder.

Benim de kızım var konu o değil ki.
Durumum da var biraz manevi ve maddi her şeyi yapmaya çalışıyorum.
Dünya vatandaşı olsun diye uğraşıyorum.
Ama babaya yüklenirdim ben böyle durumda anneme değil diye bakıyorum sadece.
Dava açsın tekrar. Bir daha arasın. Nasıl bakıyormuş diye görmek de olmaz bu durumda ama üç gün versin sadece görsün nasıl oluyormuş.
Annenin nefsine gelene kadar neler var ve hepsi babada bitiyor diyorum kendi yapmış çocukları da kimseye sormadan.
Biraz konu çarpıtılıyor sanki.
Sanki anane mükemmel diyoruz gibi. Ki kimse mükemmel olmak zorunda da ddeğil daha on yaşındaki çocuklarımız üzerinden annelik taslamaya da gerek yok.
Burda babalığını yapmayan biri var hem de hiç yapmıyor ama biz nerde senin annen, nerde torunların ananesi diyoruz. Ki olmaya da bilirdi.
Herkesin annesi bu hayatta mı sanki? O zaman ne olacaktı?
Var ki konuşuyoruz diyebilirsiniz ama ben de derin ki olmasaydı mı sıra babaya gelecekti?

Sigortalı çalışana devlet zırnık vermiyor...

Herkes belediyeye vs başvur demiş ama o şler öyle kolay olmuyor.

Bazı arkadaşlar babanneyi ve dedeyi arayın, bir miktar versinler demiş.
Yahu veren insan zaten verirdi, gözleri kör mü? Bilmiyorlar mı kadın asgari ücretle kira ödüyor, çocukları okutuyor zar zor... Merhamet olsa zaten kadın istemeden kendileri verirdi en azından arada bir market alışverişi yapıp getirirlerdi.
Bana dokunmayan yılan bin yaşasın kafasındalar belli ki, zorla da birşey alamazsın.
Allah yardımcın olsun, çok üzüldüm

Ben anneyi haksız bulmadım sizi büyütmüş torunlara bakıyor kadının bir evi kalmış zaten düzenini bozmak istemiyor yani gayet anlaşılabilir bir durum.burada en büyük suçlu ex eş adam çocuklar aç deyince nasıl birşey yapmıyor gerçekten tuhaf yani böyle adama iki çocuk neden?yardım için heryere müracaat edin başka çaresi kalmamış malesef.ben olsam ex eşin ana babasına telefon açar oğlunuz çalışmıyor benimde maaşım yetmiyor torunlarınız aç yardımcı olun derim durumlar varda etmezlersede onların ayıbı olur en azından bir şansınızı deneyin denize düşen yılana sarılır.

Rabbim ellerinden tutsun ve hiç bırakmasın. Sen çaba sarfeden, iki meleğe sahip çıkan yürekli bir annesin. Bugün değil belki ama eminim bir gün bu yaşadığın olumsuzlukların ödülünü verecektir hayat sana. Gün hep gece değil, mevsim bir tek kış değil. Şans seninle ve kızlarınla olsun

Peki bu kadın ne zaman rahat edecek mezara girince mi?konu sahibi gitmiş evlenmiş kendine güvenmiş çocuk yapmış boşanmış çocuklar yine anneanneye kalmış yani kadın tam dinleneceği zaman zaten geçim derdi yaşıyor üstüne birde çocuk bakıyor yine yaranamıyor kimseye vay be

Biliyorum ama bi umut belki bi yerden dönüş olur aslında ne kadar doğru olur bilmem ama sigortasız çalışsa diğer yandan fakirlik belgesi çıkarsa böylece yardımlardan da yararlansa iyi olur

ee anneanne de evlenmiş kendine güvenmiş çocuk yapmış boşanmış aynı durum onun için de geçerli. 3 yaşında da olsa 30 yaşında da olsa her daim çocuklarımızdan sorumluyuz bence.
hem dede hem baba çocukları yapıp çekip gitmişler oh ne güzel. asıl sorun erkekler neden bu sorumluluğun ucunda kıyısında bile neden yoklar?
tabi bu erkekler konusunda şu an pratikte bir şey yapılamadığı için burada bence yine anneannenin elini taşın altına sokması lazım günü kurtarmak için
ben olsam kızım ve torunlaırım için fedkarlık yaparım çünkü kızım orada sefa sürmüyor haftada 6 gün çalışıyor, hayat mücadelesi veriyor ben orada kendimi düşünecek değilim, çocuk doğururken zaten hayatın boyunca onu kollayıp korumaya söz veriyorsun. benim görüşüme göre kızın ve iki torunun aç yaşarken kendi of puf yapan rahatını düşünen bir insan iyi biri değildir.

Ya arada avon oriflame birde bi rus markasi cikti siberbise ile basliyordu neydi unuttim bu ara o rus markasi favori sanirim.birde farmasi falan satsaniz etrafa calisan ardslarina cok üzüldüm bende ayri eve çıkamıyorum korkumdan yetemem diye herseye

yo veriyor.hem bizim apartman görevlisine hem de yan apartmandakine devamlı erzak geliyor devletten.hatta birinin eşi de çalışıyor devamlı bir işde.tek ebeveynse çocuğa da okul yardımı veriliyor.

Allah razı olsun benim ve yavrularım icin dua et lutfen

annenlz evini kiraya verip sizin yanınıza gelsin
hem kira geliri gelir hem de maaşları birleştirirsiniz
En mantikli yorum gibi geldi.. ama muhtemelen anneanne surekli burun buruna olmak istemeyecektir ki cok hakli zaten cocuklara 6 gun bakiyor bir nevi calisiyor 1 gunde dinlenme gunu…

Ne is yapiyorsun? Baska bir is mi baksan?

Aynen ben de boyle düşünüyorum

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…