- 9 Aralık 2009
- 17.207
- 54.935
- 1.123
- Konu Sahibi guneshergundogar
-
Ben ne yazık ki çok görüyorum böyle durumları. Genetik olarak hastalığa sahip olup üç çocuğundan ikisi doğuştan kör doğanı da gördüm mesela.Sabahtan beri içime dert oldu bu konu benim.
Öylesi böylesi yok konu sahibi aldatmış yok baba şu bu, hiç ilgilenmiyorum inanın.
Asgari ücretle kira verip, iki çocuğu okutup yaşatmaya çalışan bir insanın mücadelesi bu benim için.
Gerisi ilişkilerdir, haklısı haksızı elbette vardır ama çıplak bir gerçek var.
Kendimce hesap yaptım, o evde aylık gıdaya bin lira zor kalıyor.
3 boğaz için aylık ücret bu, iyimser hesapladım.
İlk akla gelen evleri birleştirmek, çok da mantıklı ama anne kız ilişkisinden olamıyor.
O sperm israfı baba, bu çocukları süründürüyor.
Ve anlaşılan o ki o da bir keşke korunsaydım evladı, torunlarına bir sütü çok gören ailenin evladı, ne beklenirdi.
Kötü insanlar kötü ilişkiler silsilesinde tek önemli şey ‘beslenemeyen, yaşayamayan çocuklar’.
Anne olduktan sonra mı duygusallaştım bilmiyorum, yüreğim almıyor hiçbir çocuğun zor durumunu ve burada anne elinden geleni yapıyor, diğer yapanlar zorla ya da lütfediyor.
Kanıma dokunan bu.
Öncelikle konu sahibi keyfinden torun baktirmiyor bunu herkes bir kabul etse keske. İkincisi bende bir kız annesi olarak nefes aldığım sürece kizimin maddi manevi arkasında duracağımi başka bir alternatifin söz konusu bile olmayacağı şeklinde düşünüyorum. Böyle dusunuyorum çünkü kızımın mutsuzluguna ve çaresizliğine kayıtsız kalamam annelik iç güdüm buna izin vermez. Bir kadının tek vasfı anne olmak değil ama sahip olduğu vasiflardan en ağır basanı evet anneliktir bana göre.Yani bu yoruma göre bir kadının tek vasfı annelik olmalı...Ben buna katılmıyorum. Kadın zaten 1+1 de yasiyor. Bu durumda yapacağı en ekstra şey zaten 6 gününü veriyormus evdeyken cocuklara sağlıklı yemek yapabilir. Belli bir yaştan sonra her birey hayatını kendine bakacak sekilde planlamalo. Bir kız annesi olarak böyle düşünüyorum. Ayrıca umarim torun fln bakmak.zorunda da kalmam ...
Anneliği sadece doğurmaya indirgeyen zihniyetin sonucu bunlar.Ben ne yazık ki çok görüyorum böyle durumları. Genetik olarak hastalığa sahip olup üç çocuğundan ikisi doğuştan kör doğanı da gördüm mesela.
Düşünmüyor insanlar. Düşünmedikleri gibi bir şey de diyemiyorsun. Ben de çocukları düşündüm en çok ama…
Ama işte…
Nereye kadar, hala annesine daha çok laf etti bu konuda işte gördüm önce öyle yaptı.
Eşine sonra geçti ondan sonra da eş ailesine geçti.
Ben artık ya da biz artık sadece çocuk odaklı düşünürken birileri hala yok annesi şöyle, yok babası şöyle yok anane böyle yok dede böyle derse napabiliriz.
Yıllar geçti ve hiçbir şey değişmedi değişmiyor annelik kutsaması yapılırken de değişmeyecek biz napabiliriz.
Sizi anliyorum ortada bir adaletsizlik var. Çocukların babası dururken niye anneye yukleniliyor derken de haklısınız ama baba zaten şeref sahibi biri olsaydı babaligin hakkını verecek bir mertlikte olsaydı çocukları bu halde olmazdı. Bende bir anne olduğum için ve benimde bir kızım oldugu için konu sahibinin annesine tepkiliyim. Kızım çocuklarına yetemedikleri için intihar eden ebeveynleri düşünecek kadar çaresiz hissediyorsa kendini kalkipta düzenimde düzenim demezdim yada evlenecektim sizin yüzünüzden evlenemiyorum demezdim. Canla başla kızımın derdine ortak olmaya çalışırdım açıkçası.Babalık nerde başlayıp nerde bitiyor?
O kadar uzun yazınızda daha maddi ve manevi sorumluluğu babada olan çocuklara babalık yapmayan adama tek laf yok.
İlk yazılan çözümlerde de anneye yüklenildi hatta konu sahibi de en azından altı gün bakıyor diye başlamayıp laf etti.
Biz onlara istinaden dedik aslında.
Böyle annelik ömür boyudur, annelik fedakarlıktır vs diye anlatır durursak bu babalar daha uzun yıllar bir şey yapmadan kaçar böyle.
Doğru biliyorsun. Üzerinde herhangi bir maaş mal mülk olmasa bile icraya gitti mi önce tebligat gönderiliyor belirtilen sürede parayı ödemezse hemen tutuklama kararı çıkıyor. O zaman hapis yatmamak için pasa pasa öder.Nafaka için icraya verdiniz mi ?
Çalışsa da çalışmasa da vermesi gerekiyor diye biliyorum ama yanlış mı biliyorum.
Benim de kızım var konu o değil ki.Sizi anliyorum ortada bir adaletsizlik var. Çocukların babası dururken niye anneye yukleniliyor derken de haklısınız ama baba zaten şeref sahibi biri olsaydı babaligin hakkını verecek bir mertlikte olsaydı çocukları bu halde olmazdı. Bende bir anne olduğum için ve benimde bir kızım oldugu için konu sahibinin annesine tepkiliyim. Kızım çocuklarına yetemedikleri için intihar eden ebeveynleri düşünecek kadar çaresiz hissediyorsa kendini kalkipta düzenimde düzenim demezdim yada evlenecektim sizin yüzünüzden evlenemiyorum demezdim. Canla başla kızımın derdine ortak olmaya çalışırdım açıkçası.
Sigortalı çalışana devlet zırnık vermiyor...Konu sahibi bu günlerde geçecek demek istiyorum biz üç kardeşiz babam bizi daha bebekken bırakıp gitmiş çok zor günler geçirdik annemde calismiyordu tek avantajimiz evimiz kira değildi onun bunun yardımıyla büyüdük yarı aç yarı tok belediyeye falan başvurmanız as evlerine gitseniz aklıma başka birseyde gelmiyor
Peki bu kadın ne zaman rahat edecek mezara girince mi?konu sahibi gitmiş evlenmiş kendine güvenmiş çocuk yapmış boşanmış çocuklar yine anneanneye kalmış yani kadın tam dinleneceği zaman zaten geçim derdi yaşıyor üstüne birde çocuk bakıyor yine yaranamıyor kimseye vay beBazıları anne zaten üzerine düşeni yapmış diyor ama ben öyle düşünmüyorum. Kızını yanına alip kiradan kurtarabilir. Evet bunu yapabilir çünkü o bir ANNE. Konu sahibi babadan ayrı kocadan ayrı darbe almış çocuklarını karnını doyurabilmek için adeta kendini paraliyor ve çaresiz. İntihar eden anne babaları şimdi daha iyi anlıyorum diyecek kadar çaresiz hemde! Anne düzenimi bozamam deyip kızının kirada surunmesine göz yumuyor torunlarının aç kalmasina göz yumuyor. Senin çocuklarının yüzünden evlenemiyorum deyip birde kızınin zaten zor olan durumunu yaptığı iyiliği başa kakarak dahada zorlaştırıyor. Torunlarına söylenerek bakan bir anneannenin o çocuklara çokta sağlıklı bir şekilde baktığını sanmıyorum açıkçası. Yani bilmiyorum annelik çocuğunu evlendirdikten sonra bitmiyor bana göre. Bende anneyim çocuklarım evlendikten sonra dara dustuklerinde artık buyuduler rahat etmek benimde hakkım deyip onları iyice bunalımın eşiğine sürükleyeceksem nerde kalıyor benim annelik şefkatim. Annelik bu değil kimse kusura bakmasın. Ha evet torunlarına bakiyor ama kim bilir nasıl bakıyor. Konu sahibi çok üzüldüm durumunuza gerçekten. Allah yardımcınız olsun.
Biliyorum ama bi umut belki bi yerden dönüş olur aslında ne kadar doğru olur bilmem ama sigortasız çalışsa diğer yandan fakirlik belgesi çıkarsa böylece yardımlardan da yararlansa iyi olurSigortalı çalışana devlet zırnık vermiyor...
Herkes belediyeye vs başvur demiş ama o şler öyle kolay olmuyor.
annenlz evini kiraya verip sizin yanınıza gelsinAnnem kiracı değil 1+1 evi var babamla ayrılınca almıstı evi
Ben kiradayım
Peki bu kadın ne zaman rahat edecek mezara girince mi?konu sahibi gitmiş evlenmiş kendine güvenmiş çocuk yapmış boşanmış çocuklar yine anneanneye kalmış yani kadın tam dinleneceği zaman zaten geçim derdi yaşıyor üstüne birde çocuk bakıyor yine yaranamıyor kimseye vay be
yo veriyor.hem bizim apartman görevlisine hem de yan apartmandakine devamlı erzak geliyor devletten.hatta birinin eşi de çalışıyor devamlı bir işde.tek ebeveynse çocuğa da okul yardımı veriliyor.Sigortalı çalışana devlet zırnık vermiyor...
Herkes belediyeye vs başvur demiş ama o şler öyle kolay olmuyor.
Allah razı olsun benim ve yavrularım icin dua et lutfenRabbim ellerinden tutsun ve hiç bırakmasın. Sen çaba sarfeden, iki meleğe sahip çıkan yürekli bir annesin. Bugün değil belki ama eminim bir gün bu yaşadığın olumsuzlukların ödülünü verecektir hayat sana. Gün hep gece değil, mevsim bir tek kış değil. Şans seninle ve kızlarınla olsun
En mantikli yorum gibi geldi.. ama muhtemelen anneanne surekli burun buruna olmak istemeyecektir ki cok hakli zaten cocuklara 6 gun bakiyor bir nevi calisiyor 1 gunde dinlenme gunu…annenlz evini kiraya verip sizin yanınıza gelsin
hem kira geliri gelir hem de maaşları birleştirirsiniz
Aynen ben de boyle düşünüyorumee anneanne de evlenmiş kendine güvenmiş çocuk yapmış boşanmış aynı durum onun için de geçerli. 3 yaşında da olsa 30 yaşında da olsa her daim çocuklarımızdan sorumluyuz bence.
hem dede hem baba çocukları yapıp çekip gitmişler oh ne güzel. asıl sorun erkekler neden bu sorumluluğun ucunda kıyısında bile neden yoklar?
tabi bu erkekler konusunda şu an pratikte bir şey yapılamadığı için burada bence yine anneannenin elini taşın altına sokması lazım günü kurtarmak için
ben olsam kızım ve torunlaırım için fedkarlık yaparım çünkü kızım orada sefa sürmüyor haftada 6 gün çalışıyor, hayat mücadelesi veriyor ben orada kendimi düşünecek değilim, çocuk doğururken zaten hayatın boyunca onu kollayıp korumaya söz veriyorsun. benim görüşüme göre kızın ve iki torunun aç yaşarken kendi of puf yapan rahatını düşünen bir insan iyi biri değildir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?