Asgari ucretle gecim derdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Kız çocuklarını temelden sıkı tutmak lazım, mutlaka meslekleri olmalı ve çalışmalılar ilaveten annelik her kadının hakkı olsa da çocuk sahibi olmadan evvel şartları iyi tartmalı. Sebep ne olursa olsun kadın iş hayatından kopmamalı, güvencesi olmalı, kız çocuklarına bu bilinç aşılanmalı. Çok zor hayatlar bunlar, boşan bir türlü boşanma bir türlü... En temiz çözüm bu duruma gelmemek ve vasıfsız, işsiz, tembel herifleri baba yapmamak, konu sahibi nezninde bu durumda kalan tüm kadınlara rabbim tez vakitte ferahlık versin.

Çocuklarınız okul çağındaysa mutlaka burslara başvurmanızı öneririm. Darüşşafaka’ya falan bir bakın derim. Haber salarsanız bir yerlere burs verecek birileri mutlaka çıkar. Allah yardımcınız olsun.

En güzel tavsiye olmuş hem annesinin de bakmasına gerek kalmaz sürekli evin çevresinde olacağı için ama böyle bir yer bulur mu ya da kapılmamış var mıdır sanmam

Bi yerden yardım alman gerek mahkemeye ver o babayı, Anne babasının kapısına git konuş belki çevreden utanırlar onlarinda evladı, torunu nasıl böyle sorumsuz davranabilirler. Yaz tatilinde birkaç hafta çocukları versen anlarlar belki o zaman anyayi konyayi hem siz de dinlenirsiniz. Geri alacağınız zaman da biraz blöf biraz tehditkar konuşsanız onlar da belki insafa gelir belki çocuklar başımıza kalmasın diye nafakayı öderler. Ödesinler tek sizin çocuğunuz değil.

Asgari ücretle yarısını kira vererek nasıl geciniyorsunuz benim arkadaşımın kirası sizinkini nazaran çok düşük ve tek yaşadığı halde maaşına 10 gun varken bitti parası 0 da şu an. Siz bir de iki çocukla
Allah yardımcınız olsun yolunuzu açsın bereket versin.

Katılıyorum fabrikalara yönelin
Bende bekarken çalışmıştım asgarinin hemen hemen iki katı gibiydi
Tabi iki katıda çalıştırıyolardı
zaten zamanınızın çoğu yolda geçiyormuş
Aynı hesaba gelir

Geçen yıla göre gelirimiz yaklaşık iki kat arttı ama yine ucu ucuna yetişiyor. Annenizi ve sizi anlıyorum ama şu an iki ev lüks. Birlikte olsanız iki ampül yerinde bir yanar, iki oda yerine bir oda ısınır. Küçük hesaplar belki bunlar ama içinde bulunduğumuz ekonomik buhran bunları düşündürüyor artık bana.

Bazıları anne zaten üzerine düşeni yapmış diyor ama ben öyle düşünmüyorum. Kızını yanına alip kiradan kurtarabilir. Evet bunu yapabilir çünkü o bir ANNE. Konu sahibi babadan ayrı kocadan ayrı darbe almış çocuklarını karnını doyurabilmek için adeta kendini paraliyor ve çaresiz. İntihar eden anne babaları şimdi daha iyi anlıyorum diyecek kadar çaresiz hemde! Anne düzenimi bozamam deyip kızının kirada surunmesine göz yumuyor torunlarının aç kalmasina göz yumuyor. Senin çocuklarının yüzünden evlenemiyorum deyip birde kızınin zaten zor olan durumunu yaptığı iyiliği başa kakarak dahada zorlaştırıyor. Torunlarına söylenerek bakan bir anneannenin o çocuklara çokta sağlıklı bir şekilde baktığını sanmıyorum açıkçası. Yani bilmiyorum annelik çocuğunu evlendirdikten sonra bitmiyor bana göre. Bende anneyim çocuklarım evlendikten sonra dara dustuklerinde artık buyuduler rahat etmek benimde hakkım deyip onları iyice bunalımın eşiğine sürükleyeceksem nerde kalıyor benim annelik şefkatim. Annelik bu değil kimse kusura bakmasın. Ha evet torunlarına bakiyor ama kim bilir nasıl bakıyor. Konu sahibi çok üzüldüm durumunuza gerçekten. Allah yardımcınız olsun.

İyi de annneanne zaten haftanin altı günü 2 çocuk bakıyor, daha ne yapmasını bekliyoruz ki?

Burda hergün bas bas bagiriyoruz kadınlar tek başına maddi manevi bakabilecegi kadar doğursun, kocaya güvenip çocuk yapmayın diye...Konu sahibinin annesinin tek eksikliği kızını eğitimsiz işsiz güçsüz yetiştirmek olmuş, yoksa kadın şu andaki durumda elinden geleni yapıyor , daha ne yapacak?

Konu sahibi böyle bir adama 2 çocuk yapmış, hatasını geç farketmiş ama anladığım kadarıyla şu anda o da gayet çabalıyor. Haftada 6 gün sabahtan akşama kadar çalışıp , çocuklarını aç yatırmak ülkede sözün bittiği yer resmen...

Yeni evleneceklere, çalışmadan çocuk yapmayı, hatta birden fazla çocuk yapıp, eğitim, iş olmasa da olur , ben doğurur , emzirir otururum, kocam da bana bakar, allah rızkını verir diye düşünenlere ibret bir konu olmuş.

Ülkede durum budur. Konu sahibine verecek hiçbir tavsiyem yok. Allah hepimizin yardımcısı olsun.

Son düzenleme:
Öyle bile olsa sizi ilgilendirmez bence kadın zaten sizin için haftanın 6 gününü veriyor bırakın 1 gün de ona kalsın...ben olsam yaz tatili de gelmişken kızları eş ailesine bırakırım bir sure...çocuk bakma olayının ne kadar zor olduğunu gorurlerse destek verirler, merhamet ederler belki

Yani bu yoruma göre bir kadının tek vasfı annelik olmalı...Ben buna katılmıyorum. Kadın zaten 1+1 de yasiyor. Bu durumda yapacağı en ekstra şey zaten 6 gününü veriyormus evdeyken cocuklara sağlıklı yemek yapabilir. Belli bir yaştan sonra her birey hayatını kendine bakacak sekilde planlamalo. Bir kız annesi olarak böyle düşünüyorum. Ayrıca umarim torun fln bakmak.zorunda da kalmam ...

Babalık nerde başlayıp nerde bitiyor?
O kadar uzun yazınızda daha maddi ve manevi sorumluluğu babada olan çocuklara babalık yapmayan adama tek laf yok.
İlk yazılan çözümlerde de anneye yüklenildi hatta konu sahibi de en azından altı gün bakıyor diye başlamayıp laf etti.
Biz onlara istinaden dedik aslında.
Böyle annelik ömür boyudur, annelik fedakarlıktır vs diye anlatır durursak bu babalar daha uzun yıllar bir şey yapmadan kaçar böyle.

Burada laf söylenilmesi gereken anne değil eski eş , konu sahibi annesinin evinden getirmedi herhalde bu çocukları.

Evet iki kişiyle yattığını, hatta birinin evli olduğunu söylemişti :)
Normal biri 6 gün bakan annesine laf etmez ve ettirmez diye düşünmüştüm zaten.
Hele bir de nefsine hakim olamıyor demiş annesi için yansıtma yapıyormuş demek.
Ben durumunun çok zor olduğu için uzatmak istemedim haliyle, psikolojisi iyi değil normal olarak dedim ama…
Yine de zor Allah yardımcısı olsun. Annesi de çocuk bakımını kesmez umarım arkasından söylediği lafları duyup da. Daha da yanlışa düşmez

Ya orası öyle, kadın kocaman etmiş evlendirmiş, herkes hayata bir kez geliyor ve neresinden tutarsa yaşamak istiyor.
Keşke bir simülasyon olsak, birkaç defa daha yaşasak.
Gençlik iş güç çocukla geçiyor, sıkıntısı derdi vs, elde kalan bir yaşlılık bir huzur.

Lakin, buradaki konuda ‘keyfi’ bir durum yok.
Zorda konu sahibi, anneanne elinden geleni yapıyor olmasına rağmen iğnesini de batırıyor.
Bence hiçbir toruna büyükler bakmamalı, bu durum onlardan biri değil.
Onlara mı güvenip yaptınız derdim, hep derim ama bu, o değil.
Artık olan olmuş, kadın 6 gün çalışıyor, evladını yine yarı aç yatırıyor.
El insaf, el vicdan.
Çocuğum zorda iken bu kadar da iğneli dilli olmazdım ben bile, gönlünü kırmazdım en azından.
Kızım, torunlarım hayatta kalma mücadalesi verirken, gıdaya muhtaçken ‘evlenecektim ben’ demeye utanırdım yahu, aklıma bile gelmezdi mesela.
Napayım şerefsiz baba ortada yok diye, ben de mi olmayayım, ne farkım kalır babadan kendi hayatımda sefa sürüp evladımı zora düşüreceksem?

Haklı mı kadın haklı lakin ülkece felaketteyiz, çocuğu da haklı.

Yalnız konu sahibi annesinin dediklerini yazmış sadece kendi ne diyor bilmiyoruz ki. Annesi de nankör diye bakıp mı konuşuyor acaba? Yoksa durup durup böyle mi söyleniyor.
Bakın eski konularından neler çıktı mesela.
Tek taraflı bakmamak lazım aslında olaya.
Ben sadece kendini düşünen birinin sabahın erken saatinde- ki sabahçı öğrenci grubu çok erken başlar- sıcacık yatağından kalkıp bahar, kış demeden her gün geleceğini sanmam.

Sabahtan beri içime dert oldu bu konu benim.
Öylesi böylesi yok konu sahibi aldatmış yok baba şu bu, hiç ilgilenmiyorum inanın.

Asgari ücretle kira verip, iki çocuğu okutup yaşatmaya çalışan bir insanın mücadelesi bu benim için.
Gerisi ilişkilerdir, haklısı haksızı elbette vardır ama çıplak bir gerçek var.
Kendimce hesap yaptım, o evde aylık gıdaya bin lira zor kalıyor.
3 boğaz için aylık ücret bu, iyimser hesapladım.
İlk akla gelen evleri birleştirmek, çok da mantıklı ama anne kız ilişkisinden olamıyor.
O sperm israfı baba, bu çocukları süründürüyor.
Ve anlaşılan o ki o da bir keşke korunsaydım evladı, torunlarına bir sütü çok gören ailenin evladı, ne beklenirdi.

Kötü insanlar kötü ilişkiler silsilesinde tek önemli şey ‘beslenemeyen, yaşayamayan çocuklar’.
Anne olduktan sonra mı duygusallaştım bilmiyorum, yüreğim almıyor hiçbir çocuğun zor durumunu ve burada anne elinden geleni yapıyor, diğer yapanlar zorla ya da lütfediyor.
Kanıma dokunan bu.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…