- Konu Sahibi guneshergundogar
-
Kız çocuklarını temelden sıkı tutmak lazım, mutlaka meslekleri olmalı ve çalışmalılar ilaveten annelik her kadının hakkı olsa da çocuk sahibi olmadan evvel şartları iyi tartmalı. Sebep ne olursa olsun kadın iş hayatından kopmamalı, güvencesi olmalı, kız çocuklarına bu bilinç aşılanmalı. Çok zor hayatlar bunlar, boşan bir türlü boşanma bir türlü... En temiz çözüm bu duruma gelmemek ve vasıfsız, işsiz, tembel herifleri baba yapmamak, konu sahibi nezninde bu durumda kalan tüm kadınlara rabbim tez vakitte ferahlık versin.ne güzel yazmışsınız.aa boşan hemen çekme o adamı diyoruz da o kadının sonraki hayatı nasıl olacak demiyoruz.bu konu sahibinin çocuklara göz kulak olan annesi de olmasa ne olacaktı?mecbur ya kötü adamların eline düşecekti evlenecekti ya da yurda verecekti çocukları.allah yardımcısı olsun çok zor bir durum.bir kapı açılsın kendisine bir yerlerden.
En güzel tavsiye olmuş hem annesinin de bakmasına gerek kalmaz sürekli evin çevresinde olacağı için ama böyle bir yer bulur mu ya da kapılmamış var mıdır sanmamiyi bir semtte ev de verilen apartman görevlisi olabilirsiniz bunu bir araştırın.kira ve faturalar olmuyor apartman ödüyor.asgari ücret sigorta artı bahşişler oluyor.biriken plastik demir çelik kağıt vs de satıyor apartman görevlileri ve güzel kazanıyorlar.boş gününüzde ayda 2 kerede temizliğe gitseniz o da okul masrafına destek olur.ve o pislik patronun tacizlerinden de kurtulursunuz ayrıca yiyecek yardımı da geliyor bizim apartman görevlimize devletten.ayrı evi arabası bile var.
İyi de annneanne zaten haftanin altı günü 2 çocuk bakıyor, daha ne yapmasını bekliyoruz ki?Bazıları anne zaten üzerine düşeni yapmış diyor ama ben öyle düşünmüyorum. Kızını yanına alip kiradan kurtarabilir. Evet bunu yapabilir çünkü o bir ANNE. Konu sahibi babadan ayrı kocadan ayrı darbe almış çocuklarını karnını doyurabilmek için adeta kendini paraliyor ve çaresiz. İntihar eden anne babaları şimdi daha iyi anlıyorum diyecek kadar çaresiz hemde! Anne düzenimi bozamam deyip kızının kirada surunmesine göz yumuyor torunlarının aç kalmasina göz yumuyor. Senin çocuklarının yüzünden evlenemiyorum deyip birde kızınin zaten zor olan durumunu yaptığı iyiliği başa kakarak dahada zorlaştırıyor. Torunlarına söylenerek bakan bir anneannenin o çocuklara çokta sağlıklı bir şekilde baktığını sanmıyorum açıkçası. Yani bilmiyorum annelik çocuğunu evlendirdikten sonra bitmiyor bana göre. Bende anneyim çocuklarım evlendikten sonra dara dustuklerinde artık buyuduler rahat etmek benimde hakkım deyip onları iyice bunalımın eşiğine sürükleyeceksem nerde kalıyor benim annelik şefkatim. Annelik bu değil kimse kusura bakmasın. Ha evet torunlarına bakiyor ama kim bilir nasıl bakıyor. Konu sahibi çok üzüldüm durumunuza gerçekten. Allah yardımcınız olsun.
Öyle bile olsa sizi ilgilendirmez bence kadın zaten sizin için haftanın 6 gününü veriyor bırakın 1 gün de ona kalsın...ben olsam yaz tatili de gelmişken kızları eş ailesine bırakırım bir sure...çocuk bakma olayının ne kadar zor olduğunu gorurlerse destek verirler, merhamet ederler belkiEvet teklif gelmiyo cocuklarla ilgileniyorum daha napcam kafasında annem
O Sevgilisiyle evlenmek istiyo ama bence o adam da kiradan kurtulmak icin annemle evlenme peşinde olabilir bunu ima ettigimde bile bagrıp sinirleniyo annem
Cok Sinirli bi kadın zaten
Yani bu yoruma göre bir kadının tek vasfı annelik olmalı...Ben buna katılmıyorum. Kadın zaten 1+1 de yasiyor. Bu durumda yapacağı en ekstra şey zaten 6 gününü veriyormus evdeyken cocuklara sağlıklı yemek yapabilir. Belli bir yaştan sonra her birey hayatını kendine bakacak sekilde planlamalo. Bir kız annesi olarak böyle düşünüyorum. Ayrıca umarim torun fln bakmak.zorunda da kalmam ...Bazıları anne zaten üzerine düşeni yapmış diyor ama ben öyle düşünmüyorum. Kızını yanına alip kiradan kurtarabilir. Evet bunu yapabilir çünkü o bir ANNE. Konu sahibi babadan ayrı kocadan ayrı darbe almış çocuklarını karnını doyurabilmek için adeta kendini paraliyor ve çaresiz. İntihar eden anne babaları şimdi daha iyi anlıyorum diyecek kadar çaresiz hemde! Anne düzenimi bozamam deyip kızının kirada surunmesine göz yumuyor torunlarının aç kalmasina göz yumuyor. Senin çocuklarının yüzünden evlenemiyorum deyip birde kızınin zaten zor olan durumunu yaptığı iyiliği başa kakarak dahada zorlaştırıyor. Torunlarına söylenerek bakan bir anneannenin o çocuklara çokta sağlıklı bir şekilde baktığını sanmıyorum açıkçası. Yani bilmiyorum annelik çocuğunu evlendirdikten sonra bitmiyor bana göre. Bende anneyim çocuklarım evlendikten sonra dara dustuklerinde artık buyuduler rahat etmek benimde hakkım deyip onları iyice bunalımın eşiğine sürükleyeceksem nerde kalıyor benim annelik şefkatim. Annelik bu değil kimse kusura bakmasın. Ha evet torunlarına bakiyor ama kim bilir nasıl bakıyor. Konu sahibi çok üzüldüm durumunuza gerçekten. Allah yardımcınız olsun.
Babalık nerde başlayıp nerde bitiyor?Bazıları anne zaten üzerine düşeni yapmış diyor ama ben öyle düşünmüyorum. Kızını yanına alip kiradan kurtarabilir. Evet bunu yapabilir çünkü o bir ANNE. Konu sahibi babadan ayrı kocadan ayrı darbe almış çocuklarını karnını doyurabilmek için adeta kendini paraliyor ve çaresiz. İntihar eden anne babaları şimdi daha iyi anlıyorum diyecek kadar çaresiz hemde! Anne düzenimi bozamam deyip kızının kirada surunmesine göz yumuyor torunlarının aç kalmasina göz yumuyor. Senin çocuklarının yüzünden evlenemiyorum deyip birde kızınin zaten zor olan durumunu yaptığı iyiliği başa kakarak dahada zorlaştırıyor. Torunlarına söylenerek bakan bir anneannenin o çocuklara çokta sağlıklı bir şekilde baktığını sanmıyorum açıkçası. Yani bilmiyorum annelik çocuğunu evlendirdikten sonra bitmiyor bana göre. Bende anneyim çocuklarım evlendikten sonra dara dustuklerinde artık buyuduler rahat etmek benimde hakkım deyip onları iyice bunalımın eşiğine sürükleyeceksem nerde kalıyor benim annelik şefkatim. Annelik bu değil kimse kusura bakmasın. Ha evet torunlarına bakiyor ama kim bilir nasıl bakıyor. Konu sahibi çok üzüldüm durumunuza gerçekten. Allah yardımcınız olsun.
Hanımefendi yanlış anlamayın ama hatırladığım kadarıyla siz de eşinizi aldatmıştınız.Ayrıldım aldatıyodu surekli canıma tak etti
Gerçek mi? İntikam almak istemiş sanırım.Hanımefendi yanlış anlamayın ama hatırladığım kadarıyla siz de eşinizi aldatmıştınız.
Burada laf söylenilmesi gereken anne değil eski eş , konu sahibi annesinin evinden getirmedi herhalde bu çocukları.Bazıları anne zaten üzerine düşeni yapmış diyor ama ben öyle düşünmüyorum. Kızını yanına alip kiradan kurtarabilir. Evet bunu yapabilir çünkü o bir ANNE. Konu sahibi babadan ayrı kocadan ayrı darbe almış çocuklarını karnını doyurabilmek için adeta kendini paraliyor ve çaresiz. İntihar eden anne babaları şimdi daha iyi anlıyorum diyecek kadar çaresiz hemde! Anne düzenimi bozamam deyip kızının kirada surunmesine göz yumuyor torunlarının aç kalmasina göz yumuyor. Senin çocuklarının yüzünden evlenemiyorum deyip birde kızınin zaten zor olan durumunu yaptığı iyiliği başa kakarak dahada zorlaştırıyor. Torunlarına söylenerek bakan bir anneannenin o çocuklara çokta sağlıklı bir şekilde baktığını sanmıyorum açıkçası. Yani bilmiyorum annelik çocuğunu evlendirdikten sonra bitmiyor bana göre. Bende anneyim çocuklarım evlendikten sonra dara dustuklerinde artık buyuduler rahat etmek benimde hakkım deyip onları iyice bunalımın eşiğine sürükleyeceksem nerde kalıyor benim annelik şefkatim. Annelik bu değil kimse kusura bakmasın. Ha evet torunlarına bakiyor ama kim bilir nasıl bakıyor. Konu sahibi çok üzüldüm durumunuza gerçekten. Allah yardımcınız olsun.
Gerçek mi? İntikam almak istemiş sanırım.
Şimdi taşlar yerine oturdu biraz.
Evet iki kişiyle yattığını, hatta birinin evli olduğunu söylemişti :)İstemiyo donmek bana oyle diyo aldattım onu affedemiyo beni
Normal biri 6 gün bakan annesine laf etmez ve ettirmez diye düşünmüştüm zaten.Evet iki kişiyle yattığını, hatta birinin evli olduğunu söylemişti :)
Ya orası öyle, kadın kocaman etmiş evlendirmiş, herkes hayata bir kez geliyor ve neresinden tutarsa yaşamak istiyor.Yani bu yoruma göre bir kadının tek vasfı annelik olmalı...Ben buna katılmıyorum. Kadın zaten 1+1 de yasiyor. Bu durumda yapacağı en ekstra şey zaten 6 gününü veriyormus evdeyken cocuklara sağlıklı yemek yapabilir. Belli bir yaştan sonra her birey hayatını kendine bakacak sekilde planlamalo. Bir kız annesi olarak böyle düşünüyorum. Ayrıca umarim torun fln bakmak.zorunda da kalmam ...
Yalnız konu sahibi annesinin dediklerini yazmış sadece kendi ne diyor bilmiyoruz ki. Annesi de nankör diye bakıp mı konuşuyor acaba? Yoksa durup durup böyle mi söyleniyor.Ya orası öyle, kadın kocaman etmiş evlendirmiş, herkes hayata bir kez geliyor ve neresinden tutarsa yaşamak istiyor.
Keşke bir simülasyon olsak, birkaç defa daha yaşasak.
Gençlik iş güç çocukla geçiyor, sıkıntısı derdi vs, elde kalan bir yaşlılık bir huzur.
Lakin, buradaki konuda ‘keyfi’ bir durum yok.
Zorda konu sahibi, anneanne elinden geleni yapıyor olmasına rağmen iğnesini de batırıyor.
Bence hiçbir toruna büyükler bakmamalı, bu durum onlardan biri değil.
Onlara mı güvenip yaptınız derdim, hep derim ama bu, o değil.
Artık olan olmuş, kadın 6 gün çalışıyor, evladını yine yarı aç yatırıyor.
El insaf, el vicdan.
Çocuğum zorda iken bu kadar da iğneli dilli olmazdım ben bile, gönlünü kırmazdım en azından.
Kızım, torunlarım hayatta kalma mücadalesi verirken, gıdaya muhtaçken ‘evlenecektim ben’ demeye utanırdım yahu, aklıma bile gelmezdi mesela.
Napayım şerefsiz baba ortada yok diye, ben de mi olmayayım, ne farkım kalır babadan kendi hayatımda sefa sürüp evladımı zora düşüreceksem?
Haklı mı kadın haklı lakin ülkece felaketteyiz, çocuğu da haklı.
Sabahtan beri içime dert oldu bu konu benim.Yalnız konu sahibi annesinin dediklerini yazmış sadece kendi ne diyor bilmiyoruz ki. Annesi de nankör diye bakıp mı konuşuyor acaba? Yoksa durup durup böyle mi söyleniyor.
Bakın eski konularından neler çıktı mesela.
Tek taraflı bakmamak lazım aslında olaya.
Ben sadece kendini düşünen birinin sabahın erken saatinde- ki sabahçı öğrenci grubu çok erken başlar- sıcacık yatağından kalkıp bahar, kış demeden her gün geleceğini sanmam.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?