- Konu Sahibi guneshergundogar
-
Haklısın beş para etmez tipler sürüsü.gerçek müge anlı vakaları.allah herkese aklı başında, entelektüel aile bireyleri nasip etsin. Ama maalesef ülkenin hala büyük kısmı muge anlıgillerden oluşuyor.O kadının da ondan eksik kalır yanı yok evli ve 4 çocuklu olduğunu bildiği halde yaptı bunları
Ben size katılıyorum baba kayınpeder dede bunlar da üstüne düşeni yapmalı ama yapmıyorlar bu kişilerin sorumluluklarını almalarını şu an konu sahibi sağlayabilir mi? Diyelim eski eşini mahkemeye verdi nafaka için ok tamam zaten yapsın bunu ama bunun davasının görülmesi osu busu derken şu an akşam yemeğini çocukların harçlığını vs kim çözecek? Kadına şu an acil çözüm lazım. Hem burada en mağdur olana bakıp onu korumak gerekiyor. Yani çocukları.Tamam kadın çocuğu büyütmüş artık evlendirmiş olmamış boşanmışlar yani siz çocuk yaparkende anam babam sahip çıkar kafasıyla mı hareket ediyorsunuz?annede olsa bir yere kadar yani kadın neden evini versin kiraya düzenini bozsun bu yaştan sonra zaten kızına destek olmak için torunlarına bakıyor bundan fazlasını bekleyip ayıplamakta bana saçma geliyor kadın torunlara bakmasa kızı çalışamaz bile yani nankörlük yapmanın alemi yok.tabiki bu yaştan sonra kızı kendi yaptığı çocuklara sahip çıkamasa sinir anında söylenir yani çok takacak bir durum değil bu kadında zor geçiniyormuş zaten sinirleri bozulmuştur.konu sahibini suçlamıyorum ama annesinin suçlanması çok yanlış.imkanı olsa vermese falan neyse.babaya ve dedeye yüklenilmesi gerekir burada bu kadın çocuklara bakıyor anne çalışıyor onlar ne yapıyor?dedeye gidip denilmesi lazım geçinemiyoruz oğlunuz çalışmıyor oğluna yedireceğine küçük torunlara versin birazda yazık ya.
benim bildiğim adam işsiz bile kalsa nafakayı ödemiyorsa icraya veriliyor hatta bunun için hapis yatan bile varİcraya verilebiliyorsa versin konu sahibi ya bunların canını anca para yakar.
Şu an adam resmen işsiz. Yine nafaka bağlanır mı, hali hazırda çocukların velayeti annede?benim bildiğim adam işsiz bile kalsa nafakayı ödemiyorsa icraya veriliyor hatta bunun için hapis yatan bile var
ama burada sorun baştan nafakanın bağlanmamış olması!
tekrar mahemeye başvurup nafaka bağlatırsa şayet sonra ödemediği için icraya vereiblir. işsiz de olsa ödemek zorunda o zaman.
O değil mesele , konu sahibi eski kocaya ve ailesine dokunamıyor bile , belki bişeyler yapmaya çalışsa eline iyi kötü bir şeyler geçecek, bi kapı değilse öbürü açılır. Sürekli annesine yüklenip durmak zorunda kalmaz belki.Mesajları okuyunca yargı sistemimizin harika, sosyal adaletin de yardımlar sayesinde kusursuz çalıştığını öğrenip pırıl pırıl oluyorum. Her muhtaç olan devletin kapısına gidince yardım alabiliyor, hakimler de hayırsız kocaların boğazına basıp cebinden para alıyorlar diye sevindirik oluyorum
Doğrudur ama bu ülkede mücadele etmeyene hiçbir şey yok. 500 TL de hiç yoktan iyidir. Daha sonra nafaka arttırma davası açıp yükseltebilir. Aynı yollardan geçtiğim için biliyorum, insan yokluktayken 5 tl'nin bile önemi oluyor. Ama harekete geçmek şart. Sadece şikayet etmekle olmaz bu iş.Ama gerçekten hakimlerin oralı olmadıkları gerçek 4 çocuğa 500 lira nafaka bağlatana kadar canı çıktı ablamın ee avukatta yok baro avukatı da ilgilenmiyor beni aramayın diyip tlfona cevap bile vermiyor üstelik eski eş çalışıyor kayıt dışı 10 bin kazanıyordur en az ama karıyla kızla gezip onlardan da çocuk yapıp yaptığı çocukları da ortaya saçmakla meşgul ablamı aldattığı kadından çocuk yapıp onu da terk etmiş,
Ne yapsın millet.yapacak birşey yok kendin ettin kendin buldun çekceksin mi desin? Yol bulmaya çalışıyorlar.millet de çok meraklı değil milletin derdine.Mesajları okuyunca yargı sistemimizin harika, sosyal adaletin de yardımlar sayesinde kusursuz çalıştığını öğrenip pırıl pırıl oluyorum. Her muhtaç olan devletin kapısına gidince yardım alabiliyor, hakimler de hayırsız kocaların boğazına basıp cebinden para alıyorlar diye sevindirik oluyorum
Aslında sadece bu konuya özel yazmadım. Tüm mesajları da okumadım. dikkatimi çeken mesajlar var genelde benzer konulara aynı türden mesajlar geliyor. Bir nafaka davası ne kadar sürüyor, neler isteniyor, ne kadara hükmediliyor habersizler. Ya da kaymakamın kapısına gidince hemen yardım ediliyor sananlar var. Konu sahibinin ihmali hakkında fikrim yok ama bu ülkede çocuklar sadece annelerindir.adamlar 300 lira nafaka vermemek için Twitterda tag açıyorlar. Yapacak birşey yok konu sahibi keşke annesiyle aynı evde yaşamanın yolunu bulsa. Ama anne de oralı olmuyor anladığım kadarıyla. Zor ama kadınlar için daha da zor oldu artık yaşamak. Kadını koruyan, düştüğünde kaldıran bir sistemimiz yok. Suç sadece kadınlar da değil yani.O değil mesele , konu sahibi eski kocaya ve ailesine dokunamıyor bile , belki bişeyler yapmaya çalışsa eline iyi kötü bir şeyler geçecek, bi kapı değilse öbürü açılır. Sürekli annesine yüklenip durmak zorunda kalmaz belki.
"erkeğin sürekli ve düzenli gelirinin olmaması onu yoksulluk nafakası ile sorumlu olmaktan kurtarmaz. Erkeğin sosyal ve ekonomik durumu yoksulluk nafakasının reddi veya kabulünde değil, yoksulluk nafakasının miktarının belirlenmesinde dikkate alınacak bir unsurdur. Hükmü kurulmuştur"Şu an adam resmen işsiz. Yine nafaka bağlanır mı, hali hazırda çocukların velayeti annede?
Sizin adınız mesajımda yok niye alıntı yaptınız, mesajıma yönelik bir cevap da yazmamışsınız çünkü. sistemsel birşeyden bahsediyorum, sizden değil. Kadın nafaka alamıyorum diyor, avukatın becerememiş deniyor, tekrar aç deniyor bilip bilmeden.sanki sistem sıkır tıkış işliyor da vatandaş eksik yapıyor gibi yazılıyor, buna tepkim. Sizlik birşey yokNe yapsın millet.yapacak birşey yok kendin ettin kendin buldun çekceksin mi desin? Yol bulmaya çalışıyorlar.millet de çok meraklı değil milletin derdine.
Herkese açık yorum yapıyorsun.o zaman kimselik birşey yok.kimse kimseye cevap yazmasın.Sizin adınız mesajımda yok niye alıntı yaptınız, mesajıma yönelik bir cevap da yazmamışsınız çünkü. sistemsel birşeyden bahsediyorum, sizden değil. Kadın nafaka alamıyorum diyor, avukatın becerememiş deniyor, tekrar aç deniyor bilip bilmeden.sanki sistem sıkır tıkış işliyor da vatandaş eksik yapıyor gibi yazılıyor, buna tepkim. Sizlik birşey yok
Hanımefendi yazdığımı gerçekten okuyor musunuz, niye kavga eder gibi yazıyorsunuz. Sizin cevabınız benim mesajımın cevabı olamaz, alakasız şeyler çünkü diye yazdım. Yoksa tabi ki forum burası, herkes herkese cevap yazabilir. Bambaşka şeylerden bahsetmişiz onu kastediyorum, neyse polemiğe dönmesin. Rica ediyorumHerkese açık yorum yapıyorsun.o zaman kimselik birşey yok.kimse kimseye cevap yazmasın.
Bu ülkede cocuklar annelerinindir demek kabullenmektir. Twitterde 300 TL nafaka vermemek için ağlamaya başladılarsa, e bu horika bi haber. Az ağlasınlar. Mükemmel çalışan bir hukuk sistemimiz olduğunu iddia etmiyorum ama bir şeyler hala yolunda. Çığlıkları yükseliyorsa canları iyi yanıyor demektir . Tek derdi çocuklarını büyütmek olan insanların huzursuz oldukları yerde bunlar rahat uyku uyuyamamalı. Bu zoruma gidiyor.Aslında sadece bu konuya özel yazmadım. Tüm mesajları da okumadım. dikkatimi çeken mesajlar var genelde benzer konulara aynı türden mesajlar geliyor. Bir nafaka davası ne kadar sürüyor, neler isteniyor, ne kadara hükmediliyor habersizler. Ya da kaymakamın kapısına gidince hemen yardım ediliyor sananlar var. Konu sahibinin ihmali hakkında fikrim yok ama bu ülkede çocuklar sadece annelerindir.adamlar 300 lira nafaka vermemek için Twitterda tag açıyorlar. Yapacak birşey yok konu sahibi keşke annesiyle aynı evde yaşamanın yolunu bulsa. Ama anne de oralı olmuyor anladığım kadarıyla. Zor ama kadınlar için daha da zor oldu artık yaşamak. Kadını koruyan, düştüğünde kaldıran bir sistemimiz yok. Suç sadece kadınlar da değil yani.
Birkaç üye konu sahibinin eşini 2 kişi ile aldattığını yazmıştı yorumlarda eğer doğruysa ex eşe ve ailesine bu yüzden gitmediğini , yardım istemediğini / isteyemediğini düşünüyorum.O değil mesele , konu sahibi eski kocaya ve ailesine dokunamıyor bile , belki bişeyler yapmaya çalışsa eline iyi kötü bir şeyler geçecek, bi kapı değilse öbürü açılır. Sürekli annesine yüklenip durmak zorunda kalmaz belki.
Herif sanki pek usluydu da..Birkaç üye konu sahibinin eşini 2 kişi ile aldattığını yazmıştı yorumlarda eğer doğruysa ex eşe ve ailesine bu yüzden gitmediğini , yardım istemediğini / isteyemediğini düşünüyorum.
Aslında sadece bu konuya özel yazmadım. Tüm mesajları da okumadım. dikkatimi çeken mesajlar var genelde benzer konulara aynı türden mesajlar geliyor. Bir nafaka davası ne kadar sürüyor, neler isteniyor, ne kadara hükmediliyor habersizler. Ya da kaymakamın kapısına gidince hemen yardım ediliyor sananlar var. Konu sahibinin ihmali hakkında fikrim yok ama bu ülkede çocuklar sadece annelerindir.adamlar 300 lira nafaka vermemek için Twitterda tag açıyorlar. Yapacak birşey yok konu sahibi keşke annesiyle aynı evde yaşamanın yolunu bulsa. Ama anne de oralı olmuyor anladığım kadarıyla. Zor ama kadınlar için daha da zor oldu artık yaşamak. Kadını koruyan, düştüğünde kaldıran bir sistemimiz yok. Suç sadece kadınlar da değil yani.
İşte malesef bizim toplumuzun çoğu kesimi erkeğin yaptığını görmezden gelip kadına yükleniyor .Herif sanki pek usluydu da..
Herifin gözünü korkutacak bir sistemimiz yok ben de onu yazıyorum. En fazla icraya gidilir, adamın maaşı yok, kendine ait evi yok, bankada parası yok neyinden alınacak. En fazla o çocuklar babaya bırakılılır, öyle bir durumda burda yine taşlanıyor kadınlar. Ama baba da anne gibi gayet de bakmakla yükümlü çocuklarına.habersiz değiliz
asgari ücret kaznaıyorsa 500 TL nafaka
onu da kaznamıyorsa 300 filan...
300 lirayı bozdurup bozdurp harcamayacak zten konu sahibi. amaç sadece herifin gözü korksun.
zaten bana kalsa asgari ücret düzeyinde kazananların hiç çocuk yapmaması lazım. ben bunu dedim "benim etrafımda asgari ücretli olup çocuk yapan birebir bildiğim yok" (uzaktan bildiklerime de ya aileden ya etrafta mutlak destek olanlar oluyor) diye "ay zen zenginsin konuşmaaa" dediler bana
ayrıca annesiyle aynı evde yaşasa o anneye yazık değil mi? kadın zaten haftada 6 gün bu kadının çocuklarına ücretsiz olarak bakıyor. burada zaten sürekli verilen öneri bu. yani sen etmişsin bi hata gitmiş itin birinden 2 çocuk yapmışsın. senin yanman yetmez annen de yanmalı. ne güzel ya. yansın kadınlar...suç sadece kadınlarda değil ama tek kadınlar yansın.
burada devletten yardım filan dendikçe ben de dedim "benim bildiğim asgari de olsa sigortalı işi olana devlet yardım etmiyor", diye. en azından eskiden böyleydi. ama çeşitli örnekler veirlmiş yardım alan da varmış. denemekten zarar gelmez. mesela koca ramazanda ben erzak kolisi verecek kimse bulamadım, annem buluyor birilerini oraya yolluyorum....kadın biraz muhtarlığa sağa sola başvursa yardım etmek isteyenlere bir şekilde ulaşır belki. devlat suriyelilerden dolayı ne kadar ediyor gerçekten bilmiyorum ama birey dernek belki belediye olur mu olur...
Kendi yazdı üyenin buldum mesajlarını ama buraya alıntılayıp konu dışı yapmak istemiyorum. Konu sahibi kocasını aldatmış, evli adamla ve başkalarıyla beraberlik yaşamış, beni kandırdı boşanacam diye yazmıştı. Yani aslında konu sahibi de melek değil, eski koca da al birini vur ötekine. Ortada sefil iki çocuk var, çocuk tek başına oluşmadı, herkes elini çocukları için taşın altına koymalı.Birkaç üye konu sahibinin eşini 2 kişi ile aldattığını yazmıştı yorumlarda eğer doğruysa ex eşe ve ailesine bu yüzden gitmediğini , yardım istemediğini / isteyemediğini düşünüyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?