Asgari ucretle gecim derdi

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Emin olmak için şimdi ben de baktım öyleymiş, olan arada çocuklara olmuş .

Tabi ki öyle dediğim gibi 3 yıl uğraştı bikaç kuruş anca çıktı cebinden eski eşinin

Eski konularınıza bakmadım bile,çocuk konusunda haklısınız bizde çok söyledik ettik kızdık küstük ama yatak odalarına müdahale edemiyorsun bi de biz sırtımızı dönmek istemedik olmuşlar artık bından sonrasına bakacağız,herkesin sıkıntıları var benim de var kimseyi bi şeylerden vurmam hayat zaten vurmuş vuracağına,Sezar’ın hakkı da sezera haklısınız çocuk konusunda

herifin gözünün korkması icradan sonraki hapis aşaması için

hapse girmemeyi tercih edeceğini düşünüyoruz çünkü.
ha bu 1-2-3 ay içinde olcak bir şey değil, belki 2-3 sene sonra anca etkisi olur (mahkeme açılcak da, hakim nafaka takdir edecek de, adam belki 3 ay ödemeyecek de, icra olacak da, hapis çıkacak da adam girmemek için ödeyecek)
ama
bu kızlar daha ilkokulda belki 8 10 yaşında üniversite okumasalar 18 yaşına kadar daha 10 sene var.
adam ödemez nasılsa yaaa diye salmanın bi alemi yok. bir kenardan başlatsın.

+
dediğiniz gibi ben de bırak çocukları o zaman babaanne dedeye dedim. (babaya bırakması ayrıca söz konusu deil çünkü galiba ayrı evi yok? tam bilmiyorum) hatta ben git kapılarına dayan da dedim ama bi dünya kişi git talep et dediler.
vekalet vermesi gerekmez. önümüz yaz. kızlara sadece yaz tatili için diye güzelce anlatıp bırakabilir.

konu sahibine hep git yüklen biraz baba tarafına dendi. ama ısrarla kaçınıyor bundan.

+
evde odası varsa bekar tek kadın alabilir belki.
ama şu var ki burada da hep annen sana taşınsın anneni evini kiraya verin deniyor. e peki bu ne kadar sürdürülebilir ? o kadına kısaca "hayatın bitti" demek bu (çocuklar ilkokulda iken asgari ücretle geçinemeyen sonra nasıl geçinecek acaba? geçinemeyeceği ortada yani... anane ömrünün sonuna kadar onlarla kalsın, evinin kirasını da onlara versin, demek bu). bir kadına çözüm bulacaz diye başka bir kadının hayatını bitirmek? çünkü benim anladığım torunlar az daha büyüyüp kendini idare etse anneanne artık kurtuldum diye sevinecek. ki bence de yani..kaç sene bakacak anane torunlara?

bu kadın 2 yıllık mezunu imiş. burada fabrika vs. çalışmak ya da İK muhasebe gibi biraz daha iyi kazanabileceği bir iş bakmak önerileri de geldi. ama bulamıyorum diyor.

kısacası: "git nafaka bağlat" tek öneri değil. çözüm olmayacağı da biliniyor. sadece bir yandan onu da yap ihmal etme minvalinde söylendi.

Birkaç üye konu sahibinin eşini 2 kişi ile aldattığını yazmıştı yorumlarda eğer doğruysa ex eşe ve ailesine bu yüzden gitmediğini , yardım istemediğini / isteyemediğini düşünüyorum.
O zaman çocukları almaları lazımdı bence onların derdi sorumluluk almamaktır aldatma olmasada vermeye gönüllü olacaklarını hiç sanmıyorum.çocuklar aldatmadı ki oğullarını sonuçta ben olsam torunlarımı yanıma almak isterim böyle bir durum varsa konu sahibi vermek istemiş ama adam istememiş.

Zaten eş ailesi ilgisizmiş sorumluluk almak istememişler.
Adamda kadınlarla gezmek varken neden cocuk baksın ?

Eski konularına da baktım , kendisi yazmış.

Bana bak derdim basımdan askın eski konuları deşip durma
ortalıgı kızıstırıp polemik yaratmaya calısıyosun sen yazma lutfen bana istemiyorum tmm
BENIM KONUM GECINEMEMEK !

Bu kadar sayfa düşünülmüş ama çözüm yok böyle durumlarda aslında çocukları devletin alıp guzelce yetiştirmesi lazım

Suriyelilere devlet market kartı falan veriyor sanırım burada sürekli o kartla alışveriş yapıyorlar bir sürüde çocuk yapmışlar onlara giden yardım önce kendi insanımıza gitse daha iyi olur.zaten ekonomiyide bozdular iyice çalışsanda geçinemiyorsun mutlaka destek şart.muhatara falan gitmek lazım bazen muhtarlarda ilgili oluyor bu tür yardımlarla.

Zaten eş ailesi ilgisizmiş sorumluluk almak istememişler.
Adamda kadınlarla gezmek varken neden cocuk baksın ?

Eski konularına da baktım , kendisi yazmış.
Ben konulara bakmadım çünkü çocuk meselesi olduğu için öncelik onların iyiliği olmalı ama kimse yapması gerekeni yapmamış anlaşılan bu noktaya gelinmiş çocuklara baya üzüldüm

ortalıgı kızıstırıp polemik yaratmaya calısıyosun sen yazma lutfen bana istemiyorum tmm
Bunu ilk yazan blackswan değil ki , iki üç üye de yazdı eski sayfalarda var .
Neden sadece ona yükseldiniz ?

Ben konulara bakmadım çünkü çocuk meselesi olduğu için öncelik onların iyiliği olmalı ama kimse yapması gerekeni yapmamış anlaşılan bu noktaya gelinmiş çocuklara baya üzüldüm

Eski konu merak eden varsa bu konunun ilk sayfasına bakarak konu sahibinin anneliği hakkında fikir edinebilir.

tontriko gel bak beğendim attığın hanımın marifetlerine. Sırf muhalefet yapmak için (pardon trollük mü desem) savunduğun zihniyet beni benden alıyor her gün.

Şu atarın yarısını git eski kocanın ailesine yap , dayan kapılarına , bi şenlik çıksın , ele güne rezil et , o çocukları ananın evinden getirmedin diyoruz ona da yanaşmıyorsun. Artistliğin bi anana bi bize zaten. Bu kafayla hiçbir yere varamazsın , o çocuklarını da devlet alır eninde sonunda elinden . Kendine gel.

Şu an adam resmen işsiz. Yine nafaka bağlanır mı, hali hazırda çocukların velayeti annede?
Alamaz, alamadılar.
Haczedecek bir maaş, üzerine kayıtlı bir mal ya da ispatlı olarak her ay banka hesabına yatan bir miktar ki bunun süresi vardı sanıyorum 2 ya da 3 sene, hiçbir şey bağlanmıyor.
Bağlatabilene helal olsun.

Ben gerçekten anlamıyorum, niye deşiliyor eski konular?
Müstahak demek için mi yapıyorsunuz, şuan ilintisi nerede mevzuyla?
Çocuklarıma bakamıyorum diyen kadına ‘işte bu yüzden çocuk yapmayın’, e yapmış, olmuş, geçmişi düzeltemeyeceğimize göre kendinizi mi tatmin ediyorsunuz doğru insanlar olarak, anlamadım ki!
Vay efendim aldattın, yok o adama iki çocuk vs vs, kadın ne kocasından ne ailesinden dem vurmuyor, hayat gailesini aktarıyor.

Kadın, iki çocuğuna yetememenin buhranında, bir nebze hayat pahalılığı vb şeylerle içini sakinleştirmek ve varsa kazancını arttıracak, kursaklarına 2 lokma daha fazla sokacak öneri, onu duymak istiyor.

Bu nedir ya vallahi billahi iki çocuğun kaygısını taşımadan ebeveyn geçmişiyle taşlama duvarı yaptınız, hırsınızı aldıysanız gerçekten canıma kıymayı düşünüyorum diyen bir annenin üzerine daha fazla gitmeyin.
Haklı da olsa insan, susar yahu bazen.
Başkasının acısıyla böbürlenmek huy olmuş.
Çok yazık çok…

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…