- 7 Kasım 2013
- 14.758
- 36.006
- 598
- Konu Sahibi guneshergundogar
-
Ben gerçekten anlamıyorum, niye deşiliyor eski konular?
Müstahak demek için mi yapıyorsunuz, şuan ilintisi nerede mevzuyla?
Çocuklarıma bakamıyorum diyen kadına ‘işte bu yüzden çocuk yapmayın’, e yapmış, olmuş, geçmişi düzeltemeyeceğimize göre kendinizi mi tatmin ediyorsunuz doğru insanlar olarak, anlamadım ki!
Vay efendim aldattın, yok o adama iki çocuk vs vs, kadın ne kocasından ne ailesinden dem vurmuyor, hayat gailesini aktarıyor.
Kadın, iki çocuğuna yetememenin buhranında, bir nebze hayat pahalılığı vb şeylerle içini sakinleştirmek ve varsa kazancını arttıracak, kursaklarına 2 lokma daha fazla sokacak öneri, onu duymak istiyor.
Bu nedir ya vallahi billahi iki çocuğun kaygısını taşımadan ebeveyn geçmişiyle taşlama duvarı yaptınız, hırsınızı aldıysanız gerçekten canıma kıymayı düşünüyorum diyen bir annenin üzerine daha fazla gitmeyin.
Haklı da olsa insan, susar yahu bazen.
Başkasının acısıyla böbürlenmek huy olmuş.
Çok yazık çok…
Biz de zaten çocuklarınız için yazıyoruz, sizin konularınızı, neyin ne olduğunu zaten biliyorum. Amacım polemik olsa, en başta yazardım. Mesajlarıma kronolojik sırayla bakabilirsiniz. Yüzünüze geçmişinizi vurmadan gayet önerilerimi de, özellikle çocuklara üzüldüğümü de, her şeye rağmen annenizin de sizin de elinizden geleni yaptığınızı da, çözüm önerilerinin iki dar gelirli kadın üzerinde olmasına canımı sıktığımı da yazdım. Çünkü olan oldu, açlık sınırında yaşayan çocuklar var.Bana bak derdim basımdan askın eski konuları deşip durma
ortalıgı kızıstırıp polemik yaratmaya calısıyosun sen yazma lutfen bana istemiyorum tmm
BENIM KONUM GECINEMEMEK !
Kötü iyi haketti veyahut şanssız, bir önemi var mı?Sana katılmıyorum filmdelisi, özellikle son iki paragrafın zaten konu sahibini eleştirme nedenimiz. İki çocuğun kaygısını, yaşayabileceği yoksunlukları düşünüp yükleniliyor anneye. Keza anne gayrımeşru ilişkiler yaşarken, o psikolojik dalgalanmaları yaşarken de bu çocuklar bu durundaydı hatta daha kötüydü. Kimsenin acısıyla böbürlenmem ama kötü bir anneye de kötü derim. Keşke çocuklarını daha önce düşünseymiş. Zaten bu eski mevzu bir kaç mesajda var, ondan öncesi paso öneri, fikir ama asla onları da beğenip kabul etmiyor. Yani çok da çözümlük bir konu da değil zaten bakınca.
Bahsedilir; çünkü bağlantılı. İnsan doğal olarak soruyor, bir insan eşek kadar, it, uğursuz oğluna bile bakar da, torunlarına neden bakmaz diye. Eş ailesinin böyle davranmasında (onaylamıyorum) eylemlerinizin etkileri büyük. Muhtemelen kapılarını bu yüzden çalamıyorsunuz; bu atarı o kapıda yapın evlatlarınız için ne koparırsanız kârdır, o çocuklar o ailenin kanını taşıyor.
Kötü iyi haketti veyahut şanssız, bir önemi var mı?
Çalışan, evlatlarına ‘maddi olarak’ yetemeyen bir anne ve aç çocuklar. Konu bu.
Zamanında düşünseydi, e yok düşünmemiş ama sonucunu çocuklar çekiyor, bunu neden göremiyorsunuz?
Burada amaç kadını mutlu etmek değil ki, yavrulara yardımcı olmak.
Bence amacı saptırıyorsunuz ya da net hedefi göremiyorsunuz.
Aynı zamanda bu sebep sonuç ilişkisi çok başka yerlere gider, her ebeveyni kötü, yanlış, suçlı vb bireylerin evlatlarının sürünmesinin olağan olmasına kadar uzar gider, tehlikeli sular bunlar.
iyi de cok iyi bir anneymis de tek derdi cocuklarin gecimiymis gibi bu konuda mesaj yazmasi simdi neden butun eski konularini silip gotursun? oyle olsa hepimiz her konuda farkli bir sey yazardik. mesela beni az cok taniyorsun ben ertesi gun cikip gecinemiyorum yazsam eski konularimi ortaya getirmez misin? getirirsin cok dogal bir sey.Ben gerçekten anlamıyorum, niye deşiliyor eski konular?
Çocuklarıma bakamıyorum diyen kadına ‘işte bu yüzden çocuk yapmayın’, e yapmış, olmuş, geçmişi düzeltemeyeceğimize göre kendinizi mi tatmin ediyorsunuz doğru insanlar olarak, anlamadım ki!
Vay efendim aldattın, yok o adama iki çocuk vs vs, kadın ne kocasından ne ailesinden dem vurmuyor, hayat gailesini aktarıyor.
Kadın, iki çocuğuna yetememenin buhranında, bir nebze hayat pahalılığı vb şeylerle içini sakinleştirmek ve varsa kazancını arttıracak, kursaklarına 2 lokma daha fazla sokacak öneri, onu duymak istiyor.
Bu nedir ya vallahi billahi iki çocuğun kaygısını taşımadan ebeveyn geçmişiyle taşlama duvarı yaptınız, hırsınızı aldıysanız gerçekten canıma kıymayı düşünüyorum diyen bir annenin üzerine daha fazla gitmeyin.
Çok yazık çok…
Size yazılan olumlu tavsiye ve sorulara bu kadar hızlı donseydiniz keşke... Hepimiz çocuklara üzüldük, onlar için çözüm aradık, sizin değil, çocuklarınızın derdi başından aşkın çünkü. Onların acil çözüme ihtiyacı var ama sizin hatalarinizla yuzlesmeden , çocuklarınızın arkasına saklanarak düze çikmak gibi bir lüksünüz yok. Çünkü siz YETİŞKİNSİNİZ.Bana bak derdim basımdan askın eski konuları deşip durma
ortalıgı kızıstırıp polemik yaratmaya calısıyosun sen yazma lutfen bana istemiyorum tmm
BENIM KONUM GECINEMEMEK !
Konuyu az çok anladımda peki bu hanım kötü bir anne ise neden eş ailesi çocukları kadından alıp bakmaya yanaşmıyor?birde şuanki konu bu kadın çocuklara bakamıyor çünkü eş ve ailesi nafaka vermiyor.o nafakayı kadına vermicek çocuklara verecekler yani tamam hatalar yapmış ama çocuklar nolacak yani iyi ana kötü baba meselesi değil şuan konu 2 çocuğun yetişkinler yüzünden harap olmasıEski konu merak eden varsa bu konunun ilk sayfasına bakarak konu sahibinin anneliği hakkında fikir edinebilir.
Dertler derya olmus bende bir sandal devrilip batmışım boğulmuşum ben
Sanki terk edilmiş bir viraneyim Her yanım dağılmış, yıkılmışım ben Üstüne basılan taşlar misali Paramparça olmuş, dağılmışım ben Çaresiz kalmışım, gözlerim şaşkın Çile rüzgarında savrulmuşum ben Çaresiz kalmışım, gözlerim şaşkın Çile rüzgarında savrulmuşum ben Dertler derya olmuş ben de bir...www.kadinlarkulubu.com
aylik gelirinize bakarlar yani sigortali calisiyorsanizda evdeki kisi sayisina dusen gelire bakiyolar eviniz varmi baska geliriniz varmi vs vs.bunlara bakiyorlar yanlis bilmiyorsam e devletten de aile ve sosyal hizmetler bakanligindan talepde bulunabiliyorsunuzaslında buraya bilen yazarsa belki başka kişilere de yardımı olur
benim bildiğim devlet yardımları için -en azından eskiden- "fakirlik belgesi" diye bir belge vardı
onu da muhtar verirdi
onu da asgari ücretle de olsa çalışana vermiyorlardı zaten
hatta ben devletten yardım aldığı için kahvede oturan adamlar biliyorum -birebir bilmiyorum. ailemin eski iş ortamı sebebiyle ismen biliyorum. kahveden kalkmazlardı zira devlet kömür, gıda kolisi vs veriyordu. ama sigortalıysan alamıyordun.
sonra suriyeliler geldi, benim de şu anda ailemin eski ortamıyla eskisi kadar bağlantım yok. gitsem de anca ailemi görüyorum. kısıtlı vakitte konular buralara kadar inemiyor genelde.
şu anda kaymakamlığa gitsen sanırım sosyal yard. ve dayanışma diye bir yer var oraya gitmek gerekir
orada fakirlik belgesi istemiyor mu isteniyorsa sigortalı çalışana veriyorlar mı?
e-devlette şartı ne?
cocuklarin babasi da ayni halt. maalesef burasi turkiye o adamin ailesi de buyuk ihtimalle ogullarinin pisligini degil konu sahibinin yaptiklarini goruyorlar. ikisi de uckurunun pesine dusmus arada olan cocuklara olmus. keske cocuklarin babalarinin ailesi yardim etse ama onlar da ogullarini sucsuz goren zihniyetteler demek ki. ben sok oldum okuyunca, sevgilim beni whatsapptan engelledi depresyondayim bilmem ne yazmis. bu kadin bu buhranlari yasarken cocuklar ne haldeydi? simdi parasiz kalinca aman aman cocuklara yetemiyorum oldu adi. bundan 1 yil once ekonomi daha iyiyken sanki cocuklarin hic derdi yoktu. tiksindim cidden insanlar ne kolay kendilerini acindiriyorlar.Konuyu az çok anladımda peki bu hanım kötü bir anne ise neden eş ailesi çocukları kadından alıp bakmaya yanaşmıyor?birde şuanki konu bu kadın çocuklara bakamıyor çünkü eş ve ailesi nafaka vermiyor.o nafakayı kadına vermicek çocuklara verecekler yani tamam hatalar yapmış ama çocuklar nolacak yani iyi ana kötü baba meselesi değil şuan konu 2 çocuğun yetişkinler yüzünden harap olmasıNormal insanlar olsalar öyle kişinin yanında kalmasın bizim yanımızda kalsın çocuklar diye uğraşırlardı.şimdi aldatma durumunda eski eş ve ailesi konu sahibine kinlenmiş olabilir ama kadın bakamadığını ifade etmiş en kötü ihtimal çocukları almaları gerekmez mi geçiçi sürede olsa?ne bileyim valla ben sadece çocuklara üzüldüm.
İlk yorumunda gecinemiyorum, yeniden evlensem mi diye soruyor aslında.... Sonra haftada 6 gün 2 çocuğuna bakan annesini yeterince destek olmamakla suçluyor. Bazı soru ve tavsiyeleri es geçiyor...vs. Eski konularını bilmesem bile sırf burdaki yorumlarından bu kadının kısa zamanda yeniden saçma sapan bir insanla evlenip, yeniden doğuracağını ve doğan bütün çocukların sefil olacağını çıkarabiliyorum. Eski konular sadece bu tahminleri güçlendiriyor. Ne yapalım şimdi peki? Burda sırtını sivazlayip, üç beş yardım yollayıp , helal olsun kutsal anne nidalarıyla alkış mı tutalım? Yoksa hatalarıyla yuzlesmesini sağlayıp en azından yeni masumların sefil olmasına engel mi olalım? Sizin vicdanınız ne diyor?Ben gerçekten anlamıyorum, niye deşiliyor eski konular?
Çok yazık çok…
Konu sahibi bazı hatalar yapmış baya kusurlu davranışlarda bulunmuş ondan çekiniyor sanırım.görüştürmeme gibi durumlar olmayacaksa bu durumda ben olsam çocukları geçici olarak babalarına bırakırdım ve daha düzgün bir iş bulmaya çabalardım yaşları çok küçük değilse çünkü aldatma olduğu için eş ve ailesi kinlenmiş bilerek kadını çocuklar üzerinden cezalandırıyorlar büyük ihtimal ama olan çocuklara oluyor.Bence de bu kadar kolay sıyrılamaz bu işten. Nafaka davası açsa ve meramını güzelce anlatsa, karıyla kızla gezdiğini belgelese hakim nafaka bağlar. Hakimler de aptal değil üstünde mal yok, sigortası yok ama bu herif domuz gibi sağlam duruyor, üstelik sevgili yapıp gezmeye tozmaya da para buluyor. Bunu karar mercii de görecektir. Yeter ki konu sahibi üzerine düşsün ama ben o kadar da hevesli olmadığını farkettim. Sanki amaan başa gelen çekilir benim de kaderim bu modunda ve gelen hiçbir öneriyi de ciddiye almıyor. Hayırlısı..
Yahu tamam deşmeyelim, artık olmuş bir şey demeyelim de böyle devam ediyor sürekli olaylar. Yani bu konuda böyle diyoruz yarınlarda hep böyle konular açılıyor. Bu çaresizlik zincirinin bir yerde kırılması gerektiğini düşünüyorum. Böyle böyle söyleye söyleye insanlar maddi manevi güçlü olmadan bu kadar çocuk yapmayacak. Hayatta sürüklenmeyecek. Erişkin olmanın en önemli özelliği karar vermek ve hatalarının arkasında durmak. Erişkinler erişkin gibi davransın istiyoruz. Çünkü olan çocuklara oluyor.Ben gerçekten anlamıyorum, niye deşiliyor eski konular?
Çok yazık çok…
ne aldatması ? Ben ayrıldıktan sonra birileriyle oldum defalarca aldatan o adamdı. Kimseden cekincek utancak bisey yapmadım ben. Ayrıldıktan sonra hayatıma birilerinin girmesi de normal!Konu sahibi bazı hatalar yapmış baya kusurlu davranışlarda bulunmuş ondan çekiniyor sanırım.görüştürmeme gibi durumlar olmayacaksa bu durumda ben olsam çocukları geçici olarak babalarına bırakırdım ve daha düzgün bir iş bulmaya çabalardım yaşları çok küçük değilse çünkü aldatma olduğu için eş ve ailesi kinlenmiş bilerek kadını çocuklar üzerinden cezalandırıyorlar büyük ihtimal ama olan çocuklara oluyor.
ne aldatması ? Ben ayrıldıktan sonra birileriyle oldum defalarca aldatan o adamdı. Kimseden cekincek utancak bisey yapmadım ben. Ayrıldıktan sonra hayatıma birilerinin girmesi de normal!
Bilip bilmeden konusmayın ya eski konulara girmek istemiyorum dedikce deşiyosunuz deşmeyin
Ben kimseden yardım para dilenmedim tamammı paranı da al cekil git burdaniyi de cok iyi bir anneymis de tek derdi cocuklarin gecimiymis gibi bu konuda mesaj yazmasi simdi neden butun eski konularini silip gotursun? oyle olsa hepimiz her konuda farkli bir sey yazardik. mesela beni az cok taniyorsun ben ertesi gun cikip gecinemiyorum yazsam eski konularimi ortaya getirmez misin? getirirsin cok dogal bir sey.
kendi cocugunu bu kadin dusunmemis, babalari dusunmemis, cocuklara yardim eli uzatacak hic kimseyi birakmamislar etraflarinda. kizi kendi zevki icin yuvasini dagitmayi goze alan, damadi kizindan beter olan anne kac yasindan sonra cocuk bakiyor, insanlar sayfalarca konu sahibinin annesine bu nasil anne niye sizle yasamiyor diye saydirdi. eski konulari bilmesek hala annenle yasa der dururduk. su durumda annesi konu sahibinin cocuklarina bile bakmasa hakli bence. cozumu de yok. kimse ona buradan maas baglamayacak. ben anne degilim ama bir annenin her seyden once cocuklarini dusunmesi gerektigini dusunuyorum. bir seyler yaparken aklina cocuk gelmeyen insanin daha sonra parasiz kalinca cocuklari one surmesini de mantikli bulmuyorum.
kendi adima iyi ki eski konular desilmis diyorum cunku mesaj atmak uzereydim yardim icin. simdi hayatta iletisime gecmem. cocuklarin bogazindan iki lokma gecsin diye gonderilecek para cocuklara mi yedirilecek sevgililere mi bilinmez. konudaki babaya soverken anneyi de es gecmemis olduk boylece.
iyi de cok iyi bir anneymis de tek derdi cocuklarin gecimiymis gibi bu konuda mesaj yazmasi simdi neden butun eski konularini silip gotursun? oyle olsa hepimiz her konuda farkli bir sey yazardik. mesela beni az cok taniyorsun ben ertesi gun cikip gecinemiyorum yazsam eski konularimi ortaya getirmez misin? getirirsin cok dogal bir sey.
kendi cocugunu bu kadin dusunmemis, babalari dusunmemis, cocuklara yardim eli uzatacak hic kimseyi birakmamislar etraflarinda. kizi kendi zevki icin yuvasini dagitmayi goze alan, damadi kizindan beter olan anne kac yasindan sonra cocuk bakiyor, insanlar sayfalarca konu sahibinin annesine bu nasil anne niye sizle yasamiyor diye saydirdi. eski konulari bilmesek hala annenle yasa der dururduk. su durumda annesi konu sahibinin cocuklarina bile bakmasa hakli bence. cozumu de yok. kimse ona buradan maas baglamayacak. ben anne degilim ama bir annenin her seyden once cocuklarini dusunmesi gerektigini dusunuyorum. bir seyler yaparken aklina cocuk gelmeyen insanin daha sonra parasiz kalinca cocuklari one surmesini de mantikli bulmuyorum.
kendi adima iyi ki eski konular desilmis diyorum cunku mesaj atmak uzereydim yardim icin. simdi hayatta iletisime gecmem. cocuklarin bogazindan iki lokma gecsin diye gonderilecek para cocuklara mi yedirilecek sevgililere mi bilinmez. konudaki babaya soverken anneyi de es gecmemis olduk boylece.
Tam da bu sebepten geçmiş konu, şahıs, karakter vs devreden çıkmalı aslında.İlk yorumunda gecinemiyorum, yeniden evlensem mi diye soruyor aslında.... Sonra haftada 6 gün 2 çocuğuna bakan annesini yeterince destek olmamakla suçluyor. Bazı soru ve tavsiyeleri es geçiyor...vs. Eski konularını bilmesem bile sırf burdaki yorumlarından bu kadının kısa zamanda yeniden saçma sapan bir insanla evlenip, yeniden doğuracağını ve doğan bütün çocukların sefil olacağını çıkarabiliyorum. Eski konular sadece bu tahminleri güçlendiriyor. Ne yapalım şimdi peki? Burda sırtını sivazlayip, üç beş yardım yollayıp , helal olsun kutsal anne nidalarıyla alkış mı tutalım? Yoksa hatalarıyla yuzlesmesini sağlayıp en azından yeni masumların sefil olmasına engel mi olalım? Sizin vicdanınız ne diyor?
zaten gondermem.Ben kimseden yardım para dilenmedim tamammı paranı da al cekil git burdan
Allah razı olsun senden kalbin cok guzelBen gerçekten anlamıyorum, niye deşiliyor eski konular?
Çok yazık çok…
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?