Asgari Ücretle İlgili Lütfen Yardım

tipistipis

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
15 Nisan 2020
711
509
23
34
Merhabalar bir ay önce işe başladım.
sigortam yapıldı ama günlük 50tl haftalık 250tl para veriliyor sadece.
3 ay böyle olucak sonra seni beğenirsek asgari veririz beğenmezsek çıkarırız dediler.
Sigortam var asgari ücret almam gerekmiyor mu?
Beni istedikleri gibi işten çıkartabilirler mi?
Aylık sadece 1000tl alıyorum. Yol yemek extra almıyorum. Bana kalan 600tl oluyor. Yolu ve kahvaltıyı çıkarınca.
(Sabah 09:00- Akşam 19:00 çalışıyorum. Haftada 6 gün. )
Bir kaç şeyi bilmediğim için öğreticez 3 ayda dediler. Ama çıkarırız beğenmezsek diyorlar ? Nasıl iş bu ? Çalışanlar ne yapıyorsa aynısını yapıyorum ?
MERHABA TEKRARDAN. Hepinize teşekkür ederim yorumlar için. Bana günlük 20tl gibi bir para kaldığı için bugün işten ayrıldım sizinde teşviğinizle. Başımda bir büyük olmadığı için bilmiyordum bu işleri. Yaşımda daha 20 saf gördüler paraya ihtiyacım olduğu için büyük ihtimalle. İlgilenen ablalarım teşekkür ederim. İnşallah iş bulabilirim dualarınızı esirgemeyin ihtiyacım var. Hepinizden allah razı olsun

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhabalar bir ay önce işe başladım.
sigortam yapıldı ama günlük 50tl haftalık 250tl para veriliyor sadece.
3 ay böyle olucak sonra seni beğenirsek asgari veririz beğenmezsek çıkarırız dediler.
Sigortam var asgari ücret almam gerekmiyor mu?
Beni istedikleri gibi işten çıkartabilirler mi?
Aylık sadece 1000tl alıyorum. Yol yemek extra almıyorum. Bana kalan 600tl oluyor. Yolu ve kahvaltıyı çıkarınca.
ne iş yapıyorsunuz hangi sektör

Bazı şirketler böytle yapıp 3 ayda bir eleman değiştiriyor ne kadar az maliyet o kadar iyi ayrıca sigorta yapıldığına emin misiniz
E devlette aktif olduğum yazıyor. Birde bana sgk dökümünün fotoğrafını attılar. Ama hiç tarih yazmıyor. Bazıları hemen e devlette gözükmez dedi.

09:00-19:00 arası çalışıyorum günlük 50tl

Güzelim seni kullanıyorlar.
Kısmi çalışıyor olsaydın; asgari ücret/30 * çalıştığın saat kadar diyecektim ama şu yazdığın insan kullanmaktan başka bir şey değil.
Sigorta yaptıklarına emin misin ?
250 tl diyorsun 5 gün çalışıyorsun, hafta sonu ?
Maaş yok, o zaman sigortada yok.
Hem deneme süresi 2 aydır.
Lütfen çok ihtiyacın yoksa bırak orayı.

Yazık günah daha neler okuyacağız.

5-15-25 ayın günlerinde sigorta yenileme tarihi yapılır kontrol edin
Kontrol ediyorum durum: aktif yazıyor ama
Dökümde 2019daki girdiğim iş yazıyor sadece.
2021 tarihi yok. Bana sgk dökümünü ss attılar kağıdın. Yalan mıydı o yani ?

Beni istedikleri zaman işten atabilirler mi Peki? Ben işimi yapıyorum ?
istedikleri zaman cikarirlar evet, ama eger haftalik 45 saat calisiyorsaniz ve bu sekilde maas aliyorsaniz calisma ve sosyal guvenlik bakanligina sikayet edebilirsiniz.
iyi bir ceza yerler sizin hakkinizida size oderler.
odeyecekleri cezayla bir daha kimseye bu sekilde davranamazlar diye dusunuyorum.

Çık o işten yahu, patronunuz tam bir emek hırsızı gerizekalı.
Sizi kullanıyor. Hemen çıkıp şikayet edin, en güzeli.
çikmadan sikayet etmeliki kontrole geldiklerinde personel orda olursa personelede soru soruyorlar.

Kısmi çalışıyor olsaydın; asgari ücret/30 * çalıştığın saat kadar diyecektim ama şu yazdığın insan kullanmaktan başka bir şey değil.

Yazık günah daha neler cum

Yazık günah daha neler okuyacağız.
Şey cumartesi açıldığı için yasak kalktı. Cumarteside çalışıcam. Her gün gidip geliyorum ben. Bir kaç iş dışında her şeyi yapıyorum. Staj dönemi dediler 3 ay sigortanı yapalım. Sonra beğenirsek asgari alırsın. Beğenmezsekte çıkarsın dediler.

Aa tamam o zaman, çıkmadan şikayet etsin. Hem gelindiğinde durumu anlatır ve bir daha gitmezsin konu sahibi.
daha once calistigim yeri 45 saat uzeri calistirilip mesailerimizi almadigimiz vede uzun sure calistirilma karsiligina vsrmeleri gereken mola saatlerinide alamadigimizi bildirip sikayet etmistim gelip hepimize sormuslardi 😅😅😅

E devlette aktif olduğum yazıyor. Birde bana sgk dökümünün fotoğrafını attılar. Ama hiç tarih yazmıyor. Bazıları hemen e devlette gözükmez dedi.

Sen şu sgk dökümünün fotoğrafını atar mısın buraya.
Ben onları bir patlatayım, acayip sinir oldum çünkü.

Back
X