Asgari Ücretle İlgili Lütfen Yardım

Ben anlamıyorum insanları.
İnternet var, telefon var her türlü bilgiye ulaşabiliyorsun.
Çalıştığın yerde sigorta yapmak zorunda mı diye aratsan arama motorunda binlerce link çıkar.
İnsan ayırmıyorum ama bizde yabancı uyruklu çalışan var.
Ona bile sigorta yapılıyor.

Bizim kız da yazmış ki ayda1.000 tl veriyorlar, iş öğretmek için çalışıyorum, yol paramı vermiyorlar :KK11:
Allah'ım sen sabır ver.
Migrenim daha fazla azmasın.
Sigortam yapılıyor sadece paramı almıyorum. Onun zorunlu olduğunu bilmiyordum

Kontrol ediyorum durum: aktif yazıyor ama
Dökümde 2019daki girdiğim iş yazıyor sadece.
2021 tarihi yok. Bana sgk dökümünü ss attılar kağıdın. Yalan mıydı o yani ?

Aktif yazmasının sebebi emekli olmadığın yada ölmediğin için yazıyor.
Emekli olunca pasif yazacak orada.

Olmaz öyle canım, yaşın küçük sanırım anlamazsın sanmışlar. 500-600 lira için cumartesi de dahil insan mi çalışırmis. Ne kadar oldu başlayalı
Cumartesi günlük paramı vermiyorlar maalesef. 250 liraya pzt salı çarşamba perşembe cuma ve cmt çalışıyorum

Bu arada günlük değilmiş. Cumarteside çalışıcam ama 250tl dediler şimdi. Ama günlük 50tl alıyorum cumarteside 50 almam gerek dedim. 6 günlük 250tl alıcaksın dediler

Sigortam yapılıyor sadece paramı almıyorum. Onun zorunlu olduğunu bilmiyordum

Feyk yada erkek falan değilsin dimi ?
Bizi sınamıyorsundur umarım.

Bak şimdi, sen en güzeli hemen 170'i ara. Çok yardımcı oluyorlar. Bize anlattığın herşeyi onlara da anlat. Bakalım sigortan gerçekten yapılmış mı.

Yaşım 20 ve anneannemle yaşıyorum. Bana bilgi vericek akıl vericek biri yok. Kusura bakmayın sorularım saçma geliyorsa gerçekten bilmiyorum

Bak güzelim.
1 gün bile çalışıyorsan sigortan yapılmak zorundadır, maaşını da ona göre alırsın.
Deneme süresi 2 aydır.
Taraflar işçi yani sen, işveren yani güzellik salonu deneme süresinin sonunda memnun kalmazsanız karşılıklı fesih ile işe son verirsiniz.
Sigortan yapıldı işe başladın.
Kimse asgari ücretin altında çalışamaz.
Senin şuan en az asgari ücret alman lazım sen 1.000 tl alıyorum diyorsun.
Bu bir suçtur.
Ben aylık 5.000 tl ye çalışıyorum ama cumartesi pazar çalışmayınca 4.000 tl almıyorum. (rakamları salladım.)
Sözleşme bunun için vardır.

Sigortan da eğer normal çalışansan stajyer vs değilsen 30 gün yatmak zorunda ve sen 30 gün üzerinden maaş almak zorundasın.

Yeni başladığın için sigortan bir sonraki ayın 20 si gibi kaç gün üzerinden yapıldıysa o kadar gün görünür. Ancak 45 saat çalışıyorsanız size asgari ücretten daha az maaş ödemesi yapamazlar. Muhtemelen kısmi süreli sözleşme yapıp part time gibi bir sigorta başlatmışlardır bu da 15 gün civarı prim günü yapar yani prim gününüzü çalıyorlar. Direk SGK yı arayıp şikayet edin. Kuaförler bir duvak takmaya 1000₺ almayı biliyorlar. Bunu da öğrensinler bi zahmet

Bak şimdi, sen en güzeli hemen 170'i ara. Çok yardımcı oluyorlar. Bize anlattığın herşeyi onlara da anlat. Bakalım sigortan gerçekten yapılmış mı.

Allah bilir merdiven altı bir yerde çalışıyor.
Her şey illegaldir.

Sigortanı yaptık diyorlarsa işe giriş bildirgenizi isteyin. Orda sizi hangi konumda işe aldıkları yazar ona göre bir şey diyebiliriz. Sigorta var diyorlarsa en düşük asgari almanız lazımdı. Muhtemelen tecrübem yok dediğin için bu durumu kullanıyorlar deneme süresi adı altında.

Ben anlamıyorum insanları.
İnternet var, telefon var her türlü bilgiye ulaşabiliyorsun.
Çalıştığın yerde sigorta yapmak zorunda mı diye aratsan arama motorunda binlerce link çıkar.
İnsan ayırmıyorum ama bizde yabancı uyruklu çalışan var.
Ona bile sigorta yapılıyor.

Bizim kız da yazmış ki ayda1.000 tl veriyorlar, iş öğretmek için çalışıyorum, yol paramı vermiyorlar :KK11:
Allah'ım sen sabır ver.
Migrenim daha fazla azmasın.
Staj diye kandırmaya çalıştıklarına göre yaşı küçük bence saf görmüşler, prosedür bilmez diye düşünmüşler kesin. Bir de iş öğrenmek demişler utanmasalar iş öğretiyoruz deyip üstüne para da isteyeceklermis 🤦🏻‍♀️

Staj diye kandırmaya çalıştıklarına göre yaşı küçük bence saf görmüşler, prosedür bilmez diye düşünmüşler kesin. Bir de iş öğrenmek demişler utanmasalar iş öğretiyoruz deyip üstüne para da isteyeceklermis 🤦🏻‍♀️

Gidip şimdi hepsinin saçını başını yolacağım.
O kadar sinir oldum ki:ukala::ukala::ukala::ukala:

Hayır okul göndermedi ablacım. Ben kendim aldım Güzellik belgemi. İş aradım. Tecrübem yok bana öğretir misiniz dedim. 3ay deneyelim sigortanı yapalım günlük 50tl verelim dediler. Yani zorunlu bi staj faln değil. Normal her gün gidip geliyorum. Söyledikleri her işide yapıyorum. Bugün konuştum. 1 ay oldu acaba memnun musunuz dedim. Şuan bişey diyemem. 3 ayın sonunda memnun değilsek çıkarsın dedi. 2000lira verseler bile razıyım. Yol paramı bile ödemiyorlar. Aylık 500-600 bişey kalıyor bana
çırak muamelesi goruyosun resmen kendine kendini yetistirecek daha duzgun bir yer bul.
ayrica belgen elindeyse bana ogretin demene gerek yok.
pratigim cok fazla yok dersin uzman yardimcisi olarak falan bir sure calisirsin sonra devami gelir.

İnsanları iyice eşek yerine koymaya başladı bu iş yeri sahipleri pandeminin acısını çalışan emektar insanlardan çıkarıyolar mutlaka ihtiyacın vardır ama yinede şöyle bi etrafına bakıp işten ayrıl daha fazla kullanmasınlar seni

Back
X