• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşı dayatması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Geçen bir yazı okudum. Çiçek aşısını bulan jenner ilk bulduğunda bir kısım insanlar karşı çıkıp linç etmeye çalışmışlar. Aşıda sığır geni var hepimiz sığıra dönüşücez falan demişler. Aradan nerdeyse 200 yıl geçti hala insanlar aynı 🙄 o zamanlar faz 3 maz 3 de yok ama kimse sığıra dönüşmemiş

Arayı okumadım ama sığıra dönüşme ile alakalı şakalar yapılmadı ise geliyorum.

Aşı olanlarında hasta olma ihtimali var ve hatta bir çok yan etkisi var. bunlar onam formunda da yazar.
Basıt Bı agrı kesıcıde beyin kanaması gecırıp ölme riskiniz var ıcınde yazıyor neden içiyorsunuz?

Kızlar ben markette çalışıyorum. Müdürüm aşı dayatması yapıyor. Bildiğim kadarıyla aşı zorunlu değil yani böyle bir şey yapabilir mi? Bugün yaptırmayanlar randevu alsın diyo. Ben olmak istemiyorum bu da benim hakkım yani böyle bir şey olabilir mi ?
Aşıya direkt bir zorunluluk getirilmedi ama yıldırma politikası uygulanıyor baskı ve yaptırımla. Babam da dün yaptırmak zorunda kaldı. İşyerinde yaptırmayan bir kişi varmış onu da göndereceklermiş. Ben de soru işaretleriyle yaşıyorum fakat aşılar ilk geldiğinde risk grubunda olduğu için yaptırabileceği halde aşı yaptırmayıp daha sonra covidden dolayı entübe edilip ölümden dönen yakınımla konuştum. “Hiçbir aşı o yoğunbakımlardan kötü olamaz” dedi kendisi o yüzden daha sıcak bakıyorum artık. Sağlık bakanlığının verdiği ilaçları da kullanmamıştı gerçekten Rabbime şükürler olsun mucize gibiydi iyileşmesi. Bence yaptırılmalı aşı.

Ben bu güne kadar çocuklarım eşim kendim bütün aşıları olduk aşı karşıtı değildim ama konu kovid olunca milleti kısıtlamaya çalışıyorlar ona kızıyorum hangi Avrupa ülkesi demiş mesela aşı olmayan resmi dairelere giremesin hastaneye alınmasın yada millet köpek gibi aşılansın yok şafak vakti operasyonu yapılsın spor salonlarında gelişi güzel aşılansın bilmem ne millet babasının hayrına bize hizmet veriyor sanki ! Ben buna kızıyorum o yüzden bu karşıtlığım adam TV ye çıkıyor bi öyle sallıyor bir böyle sallıyor millet özgürse herkes aynı derecede özgür olsun !
Ben ölenleri de küçümsemeyin benim anlatmaya çalıştığım milleti aşırı öldürücü ölüme sebebiyet veriyor diye korkuttukları virüsün ölüm oranı yüzde 1 bile değil mesela bu iki yılda ihmalden bu iki yılda yine 50 bin kişi ölmüş dün sağlık bakanı açıkladı pandemin dolayısıyla tedavileri yapılamadığı ertelendiği için bir 50 bin kişi daha ölmüştür diye
Kusura bakmayın ama ben sizin gibi düşünmüyorum. Asi olmayan kesimin cogu kuralları ihlal eden topluluk, dikkat etmiş olsalardı bu kadar kötü duruma gelmezdik. Bizler evlere kapandık, onlar maskesiz, mesafesiz sokaklarda gezdiler. Dikkatli davransalardi, bu kadar rakamlar yükselmez, bu kadar kisitlamalar olmazdi.Sayılar hep yüksek oldugu icin bir suru insan, issiz kaldi, dükkanlarını kapattı, yasaklar yuzunden aylarca dükkan acmadi. Bencede aşı olmayanları almasınlar. O aşı olmuyor diye ben asiliyim ama belki benim çocuğuma geçirecek, buna hakkı yok bence.

Onam formu denmiş de, ben biontech oldum, o formu da imzaladım. Hiç de öyle faz 3 çalışması tamamlanmadı diye bir madde yok. Kulaktan dolma ve kaynağı belli olmayan bilgilerle insanları yönlendirmeye kalkmayın. Formda yazanlar her ilaç prospektüsünde karşınıza çıkabilecek şeyler. Ben bilime inanırım. Kendine prim yapmak, farklı görünmek için farklı komplo teorileriyle ortalığa atılanlara da kulaklarım kapalı. Ben aşı olarak risk aldığımı düşünüyorum. Son derece inanarak oldum. Zira karşımda zararları kanıtlanmış ve hatta öldürebilen bir hastalık var. Aşı karşıtları, bu riski göze alıyorlarsa da diyecek söz yok. Ne diyelim, herkesin kendi kararı ama aşı olmayacaksa, bu salgını nasıl bitirecekler bunu da bilmek isteriz. Mesela zerdeçal kapsülleri mi?
+1000

Benim onam formumda da öyle bir şey yazmıyordu (Faz 3 denemesi, kısırlık bilmem ne). Fotoğrafını çektim hatta. İddia edene açıp gösteriyorum. Bazı arkadaşlar onam formu diye ne okuyorsa artık. 🤷‍♀️

Allah sizlerden razı olsun, haklarınız ödenemez. Ailelerinizden ayri kaldınız, insanlar maskeden nefes alamiyorum diye saçma sapan bahanelerle maskelerini indirirken, sizler ne yemek yiyebildiniz, ne uyuyabildiniz.😔😔😔😔

Çok teşekkürler. Biz belki de doktor gruplarında en az etkilenenleriz. Beni en çok etkileyen eşimin o yeni annenin öldüğü gün olan hali. Dermetalog adam her gün ölümle içiçe bir doktor değil ki. Psikolojisi alt-üst oldu. Bizim de çocuklarımız var küçük. Allah korusun bir ebeveyni hemde daha küçükken kaybetmek... Ben pandemi sonrası yasanalicak travmalardan çok çekiniyorum açıkçası. Tüm doktor ve hemşireler de bir nevi PTSD oluşmuştur diye düşünüyorum.

Bı de sevgili çok donanımlı bilgili hanımefendi demez mi babasının hayrına bakıyorlardı sanki doktorlar diye😡😡 Elimde bir şans olsa böyle söyleyenlerin hepsini mimlerim. Babasının hayrına bakmasın doktorlar siciline bakıp, o zaman yaşasın sonuclarini. Sosyal medyada birkaç aklievvel hesabın ortaya attığı iddiarla zaten su koymaya müsait bir milleti ne hale getirdiler!!!!

Ben şunu şunu dinle dedikleri kişilere bakıyorum. Bu kişiler sırf çıkarı için aşı karşıtlığı yapıyorlar. İsim vermeyeceğim aşı karşıtı bir tane doktor (aşı karşıtlarının en çok örnek verdiklerinden biri) konuşup konuşup benim ürettiğim bir gıda takviyesi var onu alın aşı yaptırmayın diyor. Sırf kendi ürününü satmak için böyle bir şey yapıyor. Ne kadar büyük bir kötülük ve para hırsı
Bir de rahat rahat ben asi olmayacagim diye binlerce takipcili hesabina yazabiliyor rahatca. Nasil bir vebal aldiginin farkinda mi acaba? Sayfasinda sattigi urunleri gordugum anda zaten olmayan guvenilirligi sifira indi gozumde beyefendinin. Tam bilim insani masallah.

Ben bu güne kadar çocuklarım eşim kendim bütün aşıları olduk aşı karşıtı değildim ama konu kovid olunca milleti kısıtlamaya çalışıyorlar ona kızıyorum hangi Avrupa ülkesi demiş mesela aşı olmayan resmi dairelere giremesin hastaneye alınmasın yada millet köpek gibi aşılansın yok şafak vakti operasyonu yapılsın spor salonlarında gelişi güzel aşılansın bilmem ne millet babasının hayrına bize hizmet veriyor sanki ! Ben buna kızıyorum o yüzden bu karşıtlığım adam TV ye çıkıyor bi öyle sallıyor bir böyle sallıyor millet özgürse herkes aynı derecede özgür olsun !
Ben ölenleri de küçümsemeyin benim anlatmaya çalıştığım milleti aşırı öldürücü ölüme sebebiyet veriyor diye korkuttukları virüsün ölüm oranı yüzde 1 bile değil mesela bu iki yılda ihmalden bu iki yılda yine 50 bin kişi ölmüş dün sağlık bakanı açıkladı pandemin dolayısıyla tedavileri yapılamadığı ertelendiği için bir 50 bin kişi daha ölmüştür diye

Aslında şanslı kesimiz.
Türkiye yakın zamanda ağır hastalıkla uğraşmadığı için az kısıtlama yaptı.

Tarihte zaten gelenek “Limana gelen gemiyi kırk gün demirlemek, ölenler içeride ölsün”.

Şimdi hastalığı çok güzel atlattı dediğimiz Çinde bina kapıları zincirlendi, haftada bir gün evden 2 kişi market alışverişi için çıkabildi. Özgürlükler ülkesi denilen Singapurda polis karantinada olanları cepten arayıp görüntü istedi. Evde olmayanlara korkunç cezalar verildi, yabancı ise ülkeden atıldı.

Avrupa ülkelerinde aşılama oranları çok yüksek bir de bizim gibi kırk saat randevu almak için uğraşıp aşı gününde kaçan yok. Niye yasak getirsin ki?

Hastalık yaşayan ülkeler gördü ki, yılanın başı küçükken ezilmeli. Gevşedikçe bedel artıyor.
Türkiye asla sınır kapatamaz dendi, takır takır kapandı. Çin ve Singapur SARS döneminde yaşananlar yüzünden bu kadar agresif.

Bir daha Allah korusun pandemi olduğunda şimdiki rahatınızı beklemeyin.

“Ne var virüs varsa ben mevlüde gidicem, otobüse binicem, sinemaya gidicem bana ne bana neee” dediğinizde polis esneyek baktı, arada ceza kesti, sonrakinde kelepçeyle gelecektir.

Sizin özgürlüğünüz başkasının soluma makinesinde bitiyor, bana kızabilirsiniz, hatta kızın ama gerçek bu.

Tıbbi deney derken?

FDA eşşek, AB üyeleri eşşek, Türkiye, İsrail sayısız ülke eşşek bir doz aşıya 50euro veriyor tek akıllı sizsiniz?

Aşı geliştirmeye milyonlarca dolar akıtan AZ, Pfizer bu işi bilmiyor sadece siz biliyorsunuz?

CB çıktı, sağlık bakanı çıktı lütfen aşı olun kurtulalım dediler onlar akılsız tek akıllı sizsiniz?

Daha fazla yorum yapmıyorum. @Mune
bu kadar güzel bir yorum olamazdı içimin yağları eridi
herkes aptal bi bu aşı karşıtları akıllı

eşimin bir çok gıdaya alerjisi var öyle ayda yılda bir olan bir alerji değil haftanın 2-3 günü sürekli alerji, bazı günler alerjisi nefes borusunu etkiliyor nefes alamıyor hastaneye gidip serumlar iğneler yemek zorunda kalıyor, daha kapsamlı bir hastaneye gidip bir takım testlerden geçmesi gerekiyormuş o testler sonucu aşı uygulanabilirmiş sadece.
Yaa şifa diliyorum 🙏 cok sıkıntılı durum

+1000

Benim onam formumda da öyle bir şey yazmıyordu (Faz 3 denemesi, kısırlık bilmem ne). Fotoğrafını çektim hatta. İddia edene açıp gösteriyorum. Bazı arkadaşlar onam formu diye ne okuyorsa artık. 🤷‍♀️

Benimkinde de yoktu, Pazartesi aşı oldum.
Whatsapp gruplarından çıkıyor hep bunlar. 😂

Yahu bir sürü sağlık sıkıntım var üstüne üstlük 2 yaşında sorumluluğumda çocuğum var. Evden dışarı çıkmıyorum bile. Biz aşı oluyoruz toplum sorumluluğu yüzünden bi sizin canınız kıymetli anasını satayım. Aşı vurulsanız ilk önce hastane poliklinikleri düzene binecek. Covid dışında bir çok hastalık var millet korkusundan doktora gidemiyor. Siz hala ay ölücem ay ölücem. Ölüm her yerde arkadaş her yerde. Bunu bi idrak edin.

buna benzer bir konu açmıştım üç beş gereksiz yüzünden taşındı vs bişeyler oldu . işyerine sağlık ekipleri geldi fakat şirket ikiye bölündü yaptıranlar ve kesinlikle yaptırmayanlar . üst yöneetim kimseyi bu konuda henüz zorlamadı fakat ileride ne olur bilemem.
Bak bu da taşınacak kardeş. Forum kullanmayı öğrendiğinizde o gereksiz dediğiniz kişilerin yardımına ihtiyaç duymazsınız

Onay formunu okumamiş olsam size inanacaktim,o kadar inanarak yazıyorsunuz ki.

Faz 3 dediginiz zaten çok seneler alan bir süreç. Hemen yapilabilen bi şey olsaydı hemen yapılırdı.

Diğer yandan insanlar covidden ölüyor. Insanlık ağır bir imtihandan geçiyor. Millet birbirinden kaçıyor. Bütün sektörler batıyor.

Faz 3 beklenecek bir ortam yoktu.

Anlayabiliyor musunuz?

Sizin gibi çok ilim irfan sahibi insanlar yüzünden 21.yy da bu ülkede kızamıktan suçiceginden ölen çocuklar oldu.

Buna karşılık kuduzdan korkan koşa koşa kuduz aşısı yaptırıyor.

Yetkim olsa aşı karşıtlarına , bütün aşılar için yasak koyardım.

Bakalim oturup yavaş yavaş kuduz olmayı beklemek nasıl oluyor?
Kuduz olur tabi kuduzu bi tedavisi yok kudurarak ölmek istemiyorlar demek :işsiz: kuduz aşısıda ilerde ufak kudurukluklara sebep oluyormuş bence yaptirmayın böyle böyle kurtuluruz belki :27:

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X