• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aşı dayatması

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Sizin gibi olanlara tabiki saygiliyiz. Sizin gibi aşı olmayıp bu sekilde davrananlar bas taci bence. Kizdiklarimiz aşı olmayıp butun kuralları ihlal edip baskalarinin haklarına girenler
2 sene boyunca sadece 1 kere kan tahlılı vermek ıcın hastaneye cıktım
2 senedır kızım ve ben asla evden cıkmıyoruz esımınde kendı ıs yerı evden ıse ısten eve ve cogunlukla evden calıstı
market alısverısını bıle netden ayda 2 kere yaptık kı esım market market gezmesın dıye
hıc kımseyle gorusmedık hıc ama kapıya komsum bıle gelmedı arayan oldu kusura bakmayın dedım
sehır dısından akrabam geldı gorusemem ben bu konularda hassasım dedım
tum bunlara ragmen
yıne de ası olucam cunku bu asının gelıstırılmesı gerekıyorsa bırılerının asıyı olması gerek cocuklarımızın gelecegı , nasıl kı zamanında verem kızamık asısı olduk cocugumuza oldurduk o asılar da bu sebeplerle cıktı ve gelıstı corona asısı da aynı sekılde ... o zamanı yasayanlar da ınsandı bızler ıcın oldular bızde gelecek nesıller ıcın olacagız

omur boyu kımse evde kalamaz sonucta ıllakı dısarı mecbur cıkılacak

o yuzden aşı karsıtlıgına ben saygı duyamıyorum maalesef aşılar ınsanların saglıgı toplumun saglıgı ıcın uzmanlar tarafından kafa patlatılarak yapılıyor
saglık soz konusu ve dunya bunun ıcın buyuk mucadele verdı mılyonlarca kısı aylarca cocuguna sarılamadı bunlar nasıl dusunulmuyor cok uzucu :(

Bu konuda asla dusunceli olamayacagim.aralikta covid oldum hemde evden burnumu cikarmadigim halde.tek ihtimal marketten bulasmis olmasiydi olumle burun buruna geldim.suan aşı var ve yaptirmayan kimseye ozgursunuz diyemiyorum.onlar yuzinden hastalanabilir hatta belki ölebilirim de.evet aşınin ne gibi etki gosterxegini bilmiyoruz ama baska caremiz var mi hayir.şuan icin tek cozum ası olmak.acikcasi ben aşı olmayanlarin oldugu bi cafeye markete yada herhangi bi yere gitmek istemem.insallah en kisa surede zorunlu olur.kimse kusura bakmasin olmek istemiyorum

Böyle saçmalık mi olur asi yaptirana virüs bulaşmıyor mu asli olanda virüs oluyor bulastiricida oluyor ben sizin yerinizde olsam alerjik var yaptırmak riskli korkuyorum derim tartışmak yerine çünkü anlamazlar anlatamazsin
Bulaşıyor tabii.Ben kabakulak aşısı olmuşdum,ama kabakulak da geçirdim:)

Ay deneyimleyen birini buldum :KK70:
Hemen sorularımı sormam lazım
Doktor mu olun dedi?
Bir de hangisini oldunuz?

Açıkcası bebeğime kavuştuktan sonra Covid olmak istemiyorum. Hemen aşı olmak istiyorum.
Sadece empati yaparak fikrimi söylemek istiyorum, duyduğumuz haberlerde aşı olupta dogum yapan hemşireler falan vardi, bebeklerinin vucudunda antikor oldugu direk aşılanmis gibi olduklarini söylüyorlardı. Bence bu cok guzel birsey. Ben sizin yerinizde olsam buyuk ihtimalle hamileyken yaptırırdım, yeni doğan bebekler bile covid olabiliyor. Surekli hastaneye götüreceksiniz kontrole.Hakli olarakta korkuyorsunuz

Kaç aylıktı bebeğiniz?
Ben doğumdan hemen sonra olmak istiyorum aslında
Bir çocuk doktoru ile yine görüşürüm
Ben daha 10 gün önce oldum bebeğim 8,5 aylık. Tabi doktora sormak lazım. Ben bu arada sağlık ocağımızla da görüşmüştüm oradaki ebe hemşiremizin de küçük bebeği vardı o da olmuş ama bana yine de kendi doktorunuza sorun demişti. Bir de ben pıhtılaşma hastasıyım emboli riskim var aslında aşı bana çoktan çıkmış ama görmemişim geç oldum o yüzden biraz.

Oh ne alaka memleket insanlar lanet bitsin diye aşısını oluyorlar aynı zamanda tedbirlere uyuyorlar ama komplo teorileri yüzünden aşı olmayanlar aşı olmadıkları gibi gezebileceklerini de sanıyorlar. Bizler sizlerin yüzünüzden katlanmak zorunda mıyız bunca şeye. Pandemi bitmezse aşıların tekrarlanma ihtimali de var. Sizler kulaktan kulağa oynayacaksınız diye insanları ölecek, bizler tekrar tekrar aşı mı olacağız. İnşAllah aşı zorunlu olur olmayanlar, olmak istemeyenler de en azından gezerek hortlatmazlar tekrar. Olmuyorsanız paşa paşa evinizde oturup pandeminin bitmesini bekleyeceksiniz o zaman 💆🏻‍♀️🤦🏻‍♀️

Ben bu güne kadar çocuklarım eşim kendim bütün aşıları olduk aşı karşıtı değildim ama konu kovid olunca milleti kısıtlamaya çalışıyorlar ona kızıyorum hangi Avrupa ülkesi demiş mesela aşı olmayan resmi dairelere giremesin hastaneye alınmasın yada millet köpek gibi aşılansın yok şafak vakti operasyonu yapılsın spor salonlarında gelişi güzel aşılansın bilmem ne millet babasının hayrına bize hizmet veriyor sanki ! Ben buna kızıyorum o yüzden bu karşıtlığım adam TV ye çıkıyor bi öyle sallıyor bir böyle sallıyor millet özgürse herkes aynı derecede özgür olsun !
Ben ölenleri de küçümsemeyin benim anlatmaya çalıştığım milleti aşırı öldürücü ölüme sebebiyet veriyor diye korkuttukları virüsün ölüm oranı yüzde 1 bile değil mesela bu iki yılda ihmalden bu iki yılda yine 50 bin kişi ölmüş dün sağlık bakanı açıkladı pandemin dolayısıyla tedavileri yapılamadığı ertelendiği için bir 50 bin kişi daha ölmüştür diye
Off amma boş yapıyorsunuz. Pandemi nedeniyle tedavisi olamayanlardan 50 bin kişi vefat etmiş diyorsunuz bunların çoğu siz ve sizin gibi cahil insanlar yüzünden işte kafanız basıyor dimi. Yurt dışında ne gibi kısıtlamalar var haberiniz yok boş beleş atıyorsunuz. Sizin gibi aşı karşıtlarına bir arkadaşın dediği gibi hiçbir aşı yapmayacaksın sonra ama yine doktorları suçlarsınız oda ayrı komedi😒 Hangi vasıfla kaç yıl okumuş insanlardan bilgili oluyorsunuzda böyle havadan atıyorsunuz? Buda yeni mıda oldu yok bebeklerin aşıları yapılmasın yok covid aşısı olmasın sizin gibiler anca internette bloglarda hee birde facebook yazılarına daha çok inanıp doktorların bilim adamlarının ilmine güvenmezsiniz zira siz kendiniz gibi cahillere güvenirsiniz. Madem aşı yaptırmıyorsunuz sokağa çıkmayın hiçbir awm devlet dairesine giriş yapmayın zira keyfinizden yaptırmadığınız ceremesini başkaları çekmesin. Devlet bence madem olmuyorsunuz bunun sonucunda da ee biraz kısıtlamalar yaşansın dimi sonuçta başları sizin yüzünüzden sağlık sorunu yaşamasın sonra ponçik kalbiniz paramparça olur vicdan azabı çekersiniz

Geçen bir yazı okudum. Çiçek aşısını bulan jenner ilk bulduğunda bir kısım insanlar karşı çıkıp linç etmeye çalışmışlar. Aşıda sığır geni var hepimiz sığıra dönüşücez falan demişler. Aradan nerdeyse 200 yıl geçti hala insanlar aynı 🙄 o zamanlar faz 3 maz 3 de yok ama kimse sığıra dönüşmemiş
Sığıra dönüşeceğiz mi bak şimdi bi şey oldum yazılanlari okudukca :27: galiba haklılarmış :70:

Sadece empati yaparak fikrimi söylemek istiyorum, duyduğumuz haberlerde aşı olupta dogum yapan hemşireler falan vardi, bebeklerinin vucudunda antikor oldugu direk aşılanmis gibi olduklarini söylüyorlardı. Bence bu cok guzel birsey. Ben sizin yerinizde olsam buyuk ihtimalle hamileyken yaptırırdım, yeni doğan bebekler bile covid olabiliyor. Surekli hastaneye götüreceksiniz kontrole.Hakli olarakta korkuyorsunuz

Evet korkuyorum
Ama hamileyken yaptırmayı düşünmüyorum ne yalan söyleyeyim
Çok pimpirikli bir insanım çünkü
Ha plasentadan geçmiş ha sütten
Ama şu an gelişim aşamasında hala. Yine de içime sinmez.
Ama doğumdan 1 hafta sonra kendime gelince koşa koşa olurum :D

Aşı zorunlu değil mecbur degilsiniz sizin fikriniz ve hür iradenizdir saygı duyarım
Sadece aşı olmayip sonradan hastalığa yakalandığınızda keşke yaptirsaydim derseniz ya da kalici bir hasar kalir ve iş gücü kaybi yasarsaniz bu riskleri de göze alin demek isterim. Aşı savunucusu ya da karşıtı degilim herkes kendinden sorumlu neticede.
Ben kronik hastalığı olan, 15 aydir evden çıkmayan ve artik sosyalleşmek isteyen biri olarak sıram geldiğinde sinovac oldum. Aslında cok tereddutlerim vardi şükür bir yan etki de yaşamadım. Hatta aşı bende koruyucu bile değil kullandigim ilaclardan dolayi antikor ya hiç olusmuyor ya cok düşük seviyede olusuyor. Ama yine de hakkım varken kullandım. Eger ki yan etkilerden çekiniyorsaniz, simdi sinovac da secenekler arasinda. Geleneksel yöntemlerle üretilmiş inaktif formda bir aşı. Grip aşısı gibi koruyuculuğu daha az. Belki de her sene grip yerine covid aşısı oluruz bundan sonra.
Yani cekinceniz nedir bilmiyorum, karar elbette sizin. Sadece asla olmam diye kendinizi şartlamayin, arastirin, okuyun, doktorunuza sorun (aile hekimi de olur).
Hic bir ilaç/aşı harika süper değil hepsinin yan etkisi ve uzun vadede hasar ihtimali var ben buna ragmen 20 yıldır kullaniyorum üstelik kanser riski de olan ilaclar. Ama bu biraz iki tarafli dusunulmesi gereken bir seydi benim icin, hayatta kalıp bir nebze rahat yasamak mi yoksa hastalik içinde eziyet cekerek kalitesiz yasamak mi? Kendi adima ben ilaclarin yan etkisini kabul edip nispeten kötünün iyisini secmeyi yegledim.
Umarim olumlu/olumsuz ne karar verirseniz sizi uzun vadede mutlu eder.

buna benzer bir konu açmıştım üç beş gereksiz yüzünden taşındı vs bişeyler oldu . işyerine sağlık ekipleri geldi fakat şirket ikiye bölündü yaptıranlar ve kesinlikle yaptırmayanlar . üst yöneetim kimseyi bu konuda henüz zorlamadı fakat ileride ne olur bilemem.
İnsanlara gereksiz demişsiniz ama eski konunuza baktım kurallara uymadığı için taşınmış. Bir derdim var kategorisine uygun görülmeyen her konu taşınır. Forum kurallarını koyanlara gereksiz dediniz herhalde.

Ben bu güne kadar çocuklarım eşim kendim bütün aşıları olduk aşı karşıtı değildim ama konu kovid olunca milleti kısıtlamaya çalışıyorlar ona kızıyorum hangi Avrupa ülkesi demiş mesela aşı olmayan resmi dairelere giremesin hastaneye alınmasın yada millet köpek gibi aşılansın yok şafak vakti operasyonu yapılsın spor salonlarında gelişi güzel aşılansın bilmem ne millet babasının hayrına bize hizmet veriyor sanki ! Ben buna kızıyorum o yüzden bu karşıtlığım adam TV ye çıkıyor bi öyle sallıyor bir böyle sallıyor millet özgürse herkes aynı derecede özgür olsun !
Ben ölenleri de küçümsemeyin benim anlatmaya çalıştığım milleti aşırı öldürücü ölüme sebebiyet veriyor diye korkuttukları virüsün ölüm oranı yüzde 1 bile değil mesela bu iki yılda ihmalden bu iki yılda yine 50 bin kişi ölmüş dün sağlık bakanı açıkladı pandemin dolayısıyla tedavileri yapılamadığı ertelendiği için bir 50 bin kişi daha ölmüştür diye
Ölenler sayı değil CAN. En yakınları ölenlere sorun bir de bakalım. Aşı önceden çıksaydı kurtulabilecek canları düşündükçe benim içim sıkılıyor siz azmış gibi 50 bin diyorsunuz

Havacılık sektöründe çalışıyorum. Hukuk departmanı ile koordineli olarak, bir prosedür yayınladık. Ağustos sonuna kadar aşı kartını teslim etmeyen personel ile çalışmayacağız. Aşı olmak istemeyen kişiler ile çalışmamayı istemek de şirketin hakkı sonuçta. Neden bu riski taşıyalım?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X