Aşık olduğum kişi ve dini inancımızla aldığımız karar

4 sene çok uzun bir süre 365x4 bence sana olan aşkı biter adını bile unutur bu süre zarfında o kadar uzun bir süre.normal bir şekilde devam edin ilişkinize.gidin biryerlerde oturun cafe de.henüz yazdayız gidin açık hava yerlere vakit geçirin.Sizdeki bu ne tutkudur birbirinizi görünce normal duramıyor musunuz?

Daha önce ayrılmaya çalıştık yada konuşmayalım dedik ama başaramadık ve dünkü ciddiydi galiba bu sefer bidaha konuşmicaz 1hafta denemek gösterir dediğiniz gibi,daha önce hiç o kadar ayrı kalmadık hayırlısı olsun artık

e peki siz 4 sene hiçmi birbirinizi tanımayacaksınız ? nasıl evleneceksiniz bu şekilde ? böyle saçmalık olur mu bu 4 senede kimbilir neler yaşanacak belki bu adamdan daha çok aklına yatan birisi çıkacak karşına ya da tanıştırılacaksın falan aynı şey onun için de geçerli tabii. o zaman sözünde durabilecek misin ?

bence iradenizi kuvvetlendirmek için uğraşmalısınız

ve daha realist çözümler bulmalısnız siz 4 yıl dayanamazsınız bence ya da vazgeçmiş olunabilir bir süre sonra

Din yada inanç kesinlikle gösterge değil zaten hiç onu kastetmedim kastetmemde çünkü bende sizin gibi düşünüyorum çevremdede çok gördüm namazında niyazında olup karısını aldatan bu tamamen kişilikle karakterle ilgili bişey yani biz günahı göz önünde tutarak karar aldık ama bu demek değilki biz mükemmeliz yada o inançlı diye asla başkasına bakmaz...evet 4yıl mantıklı değil ona bende katıldım

şunu düşünün,4 sene beklediniz. son 1 ay kala onun başkasına aşık olduğunu öğrendiniz ,size olan duygularıın bittiğini. geldi bunu dedi size.
yazık olmayacakmı o 4 seneye..

Son düzenleme:

Gerçekten en doğru karar.
Iradeniz sağlam, tebrik ediyorum.
4 sene uzun bir zaman.
Ben erkek arkadaşımla 5,5 senedir birlikteyim, maneviyattan çok şey götürüyor.
Duruşunuzu korursunuz umarım.
4 sene sonrasını planlamayın hiç.
Biz plan yapıyoruz, bizim planımız şaşar, bozulur.
Rabbimin de bir planı var, unutmayın.
Nasibinizde varsa olur.

ailece adını koyun..ya bir söz yada nişan yapın..bağı koparmayın..gözden uzak olan gönüldende olur derler..

Günü birlik ilişki mi yaşıyor sence demişsin ama şunu söyliyim benim her telden arkadaşım var sevgilileriyle ilişkiye girende çok arkadaşım var anlatırlarda rahat rahat aynı zamanda baş örtülü eline erkek eli değmemiş arkadaşlarımda var hiç birinin görüşüne saygısızlık yapmadım bugüne kadar hep dinlerim ve eğer sevdiğim değer verdiğim bir insansa yanlış yaptığını düşündüğümde uyarırım yeri geldiğinde onlarda beni uyarır yani merak etmeyin her telden yakın arkadaşım olduğu için biliyorum bu tarz şeyleri. Cinsel birliktelikte inançla olur demedim dememde her insanın nefsi var ve aklı var herkesin farklı bir düşüncesi var aynı zamanda aileden çevreden görüp normal karşılama yada anormal karşılama var bunların hepsine göre değişir insanların cinsel ilişkiye nasıl baktığı. Benim dediğim sadece biz dini boyutunuda düşünerek günaha girmeyelim diye bir karar almak,bu.

Doğru söylüyorsun 4sene söz vermek için çok uzun zaman bizi nelerin beklediğini bilmiyoruz

şunu düşünün,4 sene beklediniz. son 1 ay kala onun başkasına aşık olduğunu öğrendiniz ,size olan duygularıın bittiğini. geldi bunu dedi size.
yazık olmayacakmı o 4 seneye..

Kesinlikle yazık olur ve çok yıkıcı olur. Bunları düşünücem hep

Söz ve nişan yapılması düşüncesine katılmıyorum.
Uzun süre nişanlı kalmanın sağlıklı olacağını sanmıyorum.
Ki konu sahibi işin dinî boyutunda, ha sevgili ha nişanlı, aynı şey.

Dört sene sonra iki taraftan biri başkasına aşık olabilir demiş bir arkadaş.
Söz vermeyin derken ben de bunu kastetmiştim.
Ikiniz de beklentinizi aşağı çekin, dört senede her şey olabilir.

Çok teşekkür ederim canım ben eğer dini anlamda zayıf olsaydımda cinsel anlamda aynı şeyleri düşünür ve yapardım çünkü çevremde o kadar çok şey gördümki çok rahat sahil şehrinde ve çok rahat bir lisede okudum neler neler duydum,gördüm ve kız arkadaşlarım yaşananlardan çok yıprandılar üzüldüler erkekler çok üzdü gözlerimin önünde neler yaşandı nefsim istesede ben istemiyorum bazı şeyleri ve çözümün ayrı kalmak olduğunu düşünüyorum. 4sene konusunda yorum yapan herkes çok haklı mantıklı değil

Doğru söylüyorsun 4sene söz vermek için çok uzun zaman bizi nelerin beklediğini bilmiyoruz

peki telefonda internette falan da mı görüşmeyeceksiniz ? 1 sene hadi bilemedin 2 sene yer edersiniz birbirinizin hafızalarında 4 seneye kadar birbirinizi unutursunuz bile acı ama gerçek. yani evlenseniz bile nasıl evlendiğiniz bile belli olmayacak. görücü usülü desen değil aşk evliliği desen değil. bir de diyorum ya tanıma imkanın olmayacak 4senede o ne yapıyor neler değişti hayatında bilmeyeceksin evlensen dahi büyük risk almış olacaksın.
hem söz vermek çok ciddi bir iş söz insanın namusudur 4 sene gibi ne olacağını neler değişeceğini bilmediğin bir yakın gelecek için söz vermek hem kendine hem ona eziyet sözünden duramazsan haksızlık etmiş olur belki ah alırsın, o durmazsa sen yıkılırsın olmaz böyle başka bir çözüm yolu bulmak lazım.

4sene diyerek yanlış bir karar almışız çok uzun gerçekten 1günde bile neler değişiyor işte yapcak bişey bulamayınca bunu çözüm olarak gördük

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…