- 30 Temmuz 2013
- 6.243
- 1.957
- 248
yani daha dün alınmış bir kararsa ve yarın tekrar görüşcekseniz bizim bu ayrılık hakkında yorum yapmamız hüküümsüz olur. önce olabilecek birşey mi anlamak için bir hafta falan bekle bence. sonra baktın kararınızda devam ediyorsunuz o zaman yorum yapalım derim doğru mu yalnış mı diye.
Evet o boşluk dönem dönem kendini çok ağır hissettircek bundan eminim çok zor olucak ama en doğrusu bu olduğuna inanıyorum 4sene nasıl geçer neler olur hiçbir fikrim yok ama şimdilik yapcak başka birşey yoktu birklikte olup sarılıp öpmeden çok zor dayanıyo insan ve zaten başka sorunlarda varken en azından bir süre ayrı kalmamız iyi olucak sanırım ve daha hayırlı olacağını düşünüyorum bende
Canım 4 yıl beklemek hiç mantıklı değil .
Hadi sen bekledin diyelim ondan nasıl emin oluyorsun ?
Bugün eşlerini aldatanların çoğu aşırı dinciyim diye gezinenler.
Onların gözleri dışarda oluyor.
Sakın beklemek gibi bir hataya düşme .
Teşekkür ederim gerçekten anlayanların olması mutlu ediyor beni tabiki anlamayanlar olacaktır,4sene konuşmama kısmını saçma bulanlarda tamam haklı pek mantıklı değil ama ateş ve barut birbirini seven insan yanyana olup ne kadar dayanabilir ki sarılıp öpmememeye...böylesi daha doğru olacak tekrar birleşmeyi düşünmüyorum şimdilik içim rahat doğrusu bu,4sene sonrasınıda Allah bilir artık... :/
ailece adını koyun..ya bir söz yada nişan yapın..bağı koparmayın..gözden uzak olan gönüldende olur derler..Merhaba arkadaşlar, ben inançlı bir ailenin inançlı bir kızıyım ama kapalı değilim ve malesef namazımada çok dikkat etsemde nefsimle zor baş ediyorum. Geçen sene erkek arkadaşımla tanıştık(erkek arkadaşım dedim ama çıkmıyoruz şuan) 8ay sevgili olduk ikimizde çok inançlı olmamıza rağmen cinsel anlamda kesinlikle çok ileri olmasada az bişey oldu sonradan çok pişman olduk ve sonra sorunlar çıkmaya başladı ikimizinde ilişkimizde hatalarımız oldu ve arkadaş çevremiz yüzünden sorunlar çıktı benim arkadaşlarım onu beğenmedi dış görünüşünü ama ben onun içine çok aşığım sizce dışı mı içi mi daha önemli? Ama biz hiç kopmadık sürekli konuştuk ayrıldık ama konuşmaya devam ettik ikimizde çok inançlıydık onun ailesi benim ailemden daha sıkı dini açıdan ve kapalı gelin istiyorlar vs bende kabul ettim evlenirken kapanmayı,biz onunla artık konuşmayı bitirdik sevgili olup günaha girmektense birbirimizi beklemeye karar verdik bu fikir daha çok benden çıktı gibi çünkü ayrılmak çok acı veriyordu birliktede çok günaha giriyorduk ve tartışmalar oluyordu birbirimizi üzüyorduk okul bitene kadar 3-4sene konuşmicaz 21yaşındayız. Bu 4sene nasıl geçicek bilmiyorum sürekli ağlamaklıyım içimde koskoca bir boşluk oluştu sizce doğru mu yaptık ve 4sene bekleyebilir miyiz daha sonra Allah birbirimize nasip eder mi bizi evlenirken?
Inanç kısmına ben de takıldım nedense.. Inançlı olmayan insanlar günü birlik cinsel birliktelik mi yaşıyor sence? Sadece günah olduğu için mi insanlar nefsine hakim oluyor? Nefsine hakim olamadıktan sonra, ki karşındakinin bu 4 yıl boyunca hakim olacaginın garantisi yok, inancinin bu kadar vurgulanması gereksiz bence..
Ve 4 yıl boyunca manastırda yaşamayacaksın sonuçta.. Karşına başka insanlar cikacak, tabi onun da.. O yüzden mantıksız bir karar. Ya tamamen bitir, ya da görüş nefsine sahip olarak..
e peki siz 4 sene hiçmi birbirinizi tanımayacaksınız ? nasıl evleneceksiniz bu şekilde ? böyle saçmalık olur mu bu 4 senede kimbilir neler yaşanacak belki bu adamdan daha çok aklına yatan birisi çıkacak karşına ya da tanıştırılacaksın falan aynı şey onun için de geçerli tabii. o zaman sözünde durabilecek misin ?
şunu düşünün,4 sene beklediniz. son 1 ay kala onun başkasına aşık olduğunu öğrendiniz ,size olan duygularıın bittiğini. geldi bunu dedi size.
yazık olmayacakmı o 4 seneye..
Gerçekten en doğru karar.
Iradeniz sağlam, tebrik ediyorum.
4 sene uzun bir zaman.
Ben erkek arkadaşımla 5,5 senedir birlikteyim, maneviyattan çok şey götürüyor.
Duruşunuzu korursunuz umarım.
4 sene sonrasını planlamayın hiç.
Biz plan yapıyoruz, bizim planımız şaşar, bozulur.
Rabbimin de bir planı var, unutmayın.
Nasibinizde varsa olur.
ailece adını koyun..ya bir söz yada nişan yapın..bağı koparmayın..gözden uzak olan gönüldende olur derler..
Yaşlar kaç canım
İkimizde 21 yaşındayız
Doğru söylüyorsun 4sene söz vermek için çok uzun zaman bizi nelerin beklediğini bilmiyoruz
Söz ve nişan yapılması düşüncesine katılmıyorum.
Uzun süre nişanlı kalmanın sağlıklı olacağını sanmıyorum.
Ki konu sahibi işin dinî boyutunda, ha sevgili ha nişanlı, aynı şey.
Dört sene sonra iki taraftan biri başkasına aşık olabilir demiş bir arkadaş.
Söz vermeyin derken ben de bunu kastetmiştim.
Ikiniz de beklentinizi aşağı çekin, dört senede her şey olabilir.
Anladım canım küçük değilsiniz .
Biz 20 yaşında çıkmaya başlamıştık 3 yıldır beraberz.
Şuan ayrıyız mesela konuşmamak zor geliyor.
İyi düşün taşın .
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?