Aşık olduğum kişi ve dini inancımızla aldığımız karar

wowo000

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Şubat 2013
2.191
26
88
Antalya
Merhaba arkadaşlar, ben inançlı bir ailenin inançlı bir kızıyım ama kapalı değilim ve malesef namazımada çok dikkat etsemde nefsimle zor baş ediyorum. Geçen sene erkek arkadaşımla tanıştık(erkek arkadaşım dedim ama çıkmıyoruz şuan) 8ay sevgili olduk ikimizde çok inançlı olmamıza rağmen cinsel anlamda kesinlikle çok ileri olmasada az bişey oldu sonradan çok pişman olduk ve sonra sorunlar çıkmaya başladı ikimizinde ilişkimizde hatalarımız oldu ve arkadaş çevremiz yüzünden sorunlar çıktı benim arkadaşlarım onu beğenmedi dış görünüşünü ama ben onun içine çok aşığım sizce dışı mı içi mi daha önemli? Ama biz hiç kopmadık sürekli konuştuk ayrıldık ama konuşmaya devam ettik ikimizde çok inançlıydık onun ailesi benim ailemden daha sıkı dini açıdan ve kapalı gelin istiyorlar vs bende kabul ettim evlenirken kapanmayı,biz onunla artık konuşmayı bitirdik sevgili olup günaha girmektense birbirimizi beklemeye karar verdik bu fikir daha çok benden çıktı gibi çünkü ayrılmak çok acı veriyordu birliktede çok günaha giriyorduk ve tartışmalar oluyordu birbirimizi üzüyorduk okul bitene kadar 3-4sene konuşmicaz 21yaşındayız. Bu 4sene nasıl geçicek bilmiyorum sürekli ağlamaklıyım içimde koskoca bir boşluk oluştu sizce doğru mu yaptık ve 4sene bekleyebilir miyiz daha sonra Allah birbirimize nasip eder mi bizi evlenirken?

nasıl yani 4 sene hiçmi görüşmeyeceksiniz?

Sevdiğin olmadan geçen 1 güne yanıyorken, 4 yıl geçermi?
Başka care yokmu?
Söz nişan olsa

Cinsel anlamda birşeyler yaşadıktan sonra, görüşmenin bile günah olduğunu düşünerek 4 sene görüşmemek... Herşeyi uç noktalarda yaşamak zorunda mısınız? Dışarıda birkaç saat görüşüp gezmenin,birbirinizi tanımanın ne sakıncası olabilir ki. Helal haram kavramına çok dikkat ediyorsanız başbaşa kalmayacağınız yerlerde görüşürsünüz,elele tutuşmazsınız,öpüşmezsiniz...

Sevdiğin olmadan geçen 1 güne yanıyorken, 4 yıl geçermi?
Başka care yokmu?
Söz nişan olsa

Okulumuzun bitmesine çok var okul bitmiş olsa yada son senede olsak tamam da benim ailem şimdi böyle bişey yapmaz malesef ailem akrabalarım okul bitmeden böyle şeyler yapmıyorlar ne gereği var daha şimdiden gibi düşünüyorlar asla kabul etmiyor ailem

sürekli inanç vurgusu yapmak niye, Allah bilir kimin ne kadar inançlı ve makbul olduğuna, biz eşimle 9 sene sevgili kaldık günahkar mı olduk, Allahtan koca değil akıl fikir iste önce

Haklısın evet ama arkadaşlarımız ve ailelerimizle çok sorun yaşadık birbirimizi üzüyorduk bu yüzden günahıda düşünerek böylesi daha iyi olur dedik tek sorun cinsellik değildi yani yukarda dediğim gibi herşey üst üste geldi bizde en son dini boyutunu düşünüp en iyisi böyle yapalım dedik :/

kimsenin inancını sorgulamak istemem ama dini inançların pek tabii kuvvetli ise niye ileri gittiniz ilişki anlamında?

ayrıca kapalı değilsin ama o kişi için kapanacaksın..

mesaj yok görüşme yok 4 yıl sonra evlilik .. bu nasıl çelişkidir..

harama girme git otur bir yerde konuş kalk.. nefsiniz bu kadar mı yenik.. ya da aklınız direkt ilişkiye mi kayıyor ..

kusura bakma da çok saçma..

4 yıl kim öle kim kala.

sürekli inanç vurgusu yapmak niye, Allah bilir kimin ne kadar inançlı ve makbul olduğuna, biz eşimle 9 sene sevgili kaldık günahkar mı olduk, Allahtan koca değil akıl fikir iste önce

Konunun başında dini inancımızla aldığımız karar dedim o yüzden doğal olarak inançlar geçiyor. Kimin günahkar kimin olmadığı beni ilgilendirmez ben bize mükemmel mi dedim inançlıyız ama günaha girdik dedim daha kötü bilip üstüne gitmek ayrıca her ilişki farklıdır 9sene nasıl sevgili olduğunuza bağlı

Siz kocaman bir çılgınsınız bebişim

Saçmalık diye buna denir

bir kere söyle geç, işaretlediğim yerlerin hepsinde sayıklıyosun çok inançlıyız ailelerimiz inançlı çok inançlı olduğumuzdan çok inançlı olduğumuz için bu nedir yaa, afferim mi bekliyosun, adam akıllı bi kafede oturup kalkamıyo musunuz bu kadar nefsinizin esirimi oldunuz gördükçe birbirinizin üstünemi atlıyosunuz, ayrıca sanıyomusun ki o kişi 4 sene başı önünde gezecek

aynen katılıyorum.ikinizin de hareketlerini sağlıklı bulmadım.4 yılda kim öle kim kala..sonra kapanmak için söz veriyorsun.bunun sorumluluğunu alabileceğinden emin misin?insan değişken bir varlıktır.bugün aldığın kararların 4 yıl sonra arkasında durabilecek misin?biz ne sözler gördük verilip de tutulmayan...ayrıca ikiniz de inançlarınız sağlamsınız madem(ikide bir vurgulamışsınız) birşeyler yapmadan duramamanızı anlamlandıramadım.gerçi inançları sağlam olanın nefsi yok mudur vardır elbet ama biraz daha korunaklı olabilir sanırım.ayrı durabilecek kadar güçlüyseniz onu da başarırdınız..

Son düzenleme:

4 sene koparsınız söyliyeyim ,helede hiç görüşmezseniz. gözden ırak olan gönüldende ırak oluyor bunu ilk sene anlamıyorsun ama sonra bitiyor,eskisi gibi olmuyor onu başka kızlarla görürsen hele daha erken soğursun

Son düzenleme:
Madem bu kadar vurgulamissin, iyi ki cok inancliymissiniz diyim oncelikle madem, inancli olmasaydiniz kimbilir neler olurdu...
Yani siz de masum masum takilabilirsiniz, oturun, konusun, hadi el ele tutusun gezin. Nefsinize hakim olma sorunu mu var? Birbirinizi gorunce ille cinsel birliktelik mi dusunuyorsunuz anlamadim ki. Bana gore cok sacma bir karar, sen simdi git, 4 sene sonra gel, evlenelim. Sacma yani, baska kelime bulamadim.

şaka mı bu? :)

ilkokul işleri bunlar canım ya...4 yıl sonraymış sanki 1 aydan bahsediyoruz....

Haklısınn 4sene görüşmemek pek doğru bir karar olmamış

Canım benim 4 seneye kim ölür, kim kalır, hayatlarınızda neler neler değişir tabii kaderde varsa elbet olur bir de onun ailesi istiyor diye başını kapatman çok saçma? Kendi içinden gelsin yani..

Öncelikle senin inanç faaliyetlerinin kabul olup olmadığına Allah karar verir..

İkide bir ben inançlıyım o inançlı ailelerimiz inançlı vs demenin sana faydası değil, zararı olur.

Böbürlenmek için yapılan ibadet, ibadet değildir. Kabul olunmaz..

Ayrıca Allah bizi diğer canlılardan ayırmak için akıl ve hislerimizi bahşetmiş.

Şimdi senin 4 yıl görüşmeyelim vs demen çok saçma.

Akıl var mantık var yani..

Sevgilisi olanlar günahkar mı oluyor ?

Çok uç noktadasın haberin olsun.

Sen böyle gidersen hayattan soğursun.

Bunlarla uğraşacağına daha yararlı şeyler hakkında düşün derim.

Canım benim 4 seneye kim ölür, kim kalır, hayatlarınızda neler neler değişir tabii kaderde varsa elbet olur bir de onun ailesi istiyor diye başını kapatman çok saçma? Kendi içinden gelsin yani..

Ben istiyorum kapanmayı ama nefsime ağır geliyor şimdilik kendiöi hazır hissetmiyorum bazı kişiler sebep olur ya Allah için kapancam ama o sebep olmuş olucak diye düşünüyorum. Doğru söylüyosun canım 4sene çok uzun bir zaman mantıklı değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…