Aşık olduğum kişi ve dini inancımızla aldığımız karar

bu biraz hayal gibi... böyle birşeyin ihtimalini bile vermem..çok zor..bu 4 sene içinde siz sevgili bile değilken, karşınıza çok insan çıkacak, çok fazla kişiyle tanışacaksınız, hoşlanıcaksınız/aşık olacaksınız..olacak olan bu..farklı bi beklentiye girme derim..

Haklısınız bu 4sene işi çok saçma böyle birşey olması pek mantıklı değil gerçekten hayal olmuş

Misal sevgilinden bunalıyorsun 1 hafta ara verelim kafamızı toplayalım diyorsun ama 1 haftada bile insan uzak kaldıkça fikirleri öyle bir değişiyor ki, 4 sene çok fazla gençliğini birini bekleyerek geçirmeye değmez hem bir erkeğin de 4 sene hiçbir kıza bakmadan birini bekleyeceğini düşünmüyorum

Bende birisi böyle bir konu açmış olsaydı bu tarz bir yorum yapardım ama insan kendi yaşadığı duruma dışardan bir gözle bakamıyor burdan aldığım yorumlar iyi oldu. 4sene çok saçma gerçekten haklısın

Vay arkadas olaya bak ya!
Biz de 7 yildan sonra evlendik
ama irademize sahip ciktik .

Bunun inancla falan alakasi yok .
Bu irade meselesidir.

Boyle bir karar aldiysaniz bu iliski coktan bitmis demektir ...
Ha ayrica sen sozunu tuttun diyelim erkek arkadasinin tutacagina inaniyor musun?
Hic sanmiyorum...

Maalesef sen de erkek arkadaşın da arada kalmışsınız. Hele ki sen bence çok vahim durumdasın.
İnanç dediğimiz şeyi böyle ağızlarınıza sakız etmeyin. 8 ayda ileri gidipte 4 yıl görüşmemek ancak sizin zihniyetteki biri yapabilirdi.
Bir ortanız yok. Malesef ki ortalık siz gibilerle kaynıyor.
Yapacağınızı yapmışsınız. Ancak ilişkiler verilen arayı kaldırmaz. Seviyorsanız ayrı durmayın.
Mesajlasın haftada en az bir kere görüşün. Bunlar olmadan asla 4 yıl sonunda bekledikleriniz olmaz. Hatta bir bakmışsınız bekleyen siz olmuşsunuz.

şimdi biriyle görüşünler günahkar mı yani çok saçma bu gidin bi yerlerde oturun bişeyler için sohbet edin sevgili olunca illa bişeyler mi yaşanması gerekio
evlenirken kapanıcam die söz vermişsin onun için değil kapanıcaksan Allah için kapanılır benim bildiğim yoksa kapalılığınızın bi anlamı yok benim gözümde
4sene beklemek demişsiniz bırakın Allah aşkına kim kimi bekler 4sene polyanacalık mı oynuyoruz

Bence erkek arkadaşın gereksiz bahanelerin arkasına sığınmış :)hem seninle birlikte birşeyler yaşamak istiyor ama sonra günah olduğu için seni görmekten vazgeçiyor bu nasıl bir celiskidir ....Bence arkadaşların çok haklı dışı çirkin bir adam olabilir ama icide çirkin bir adammış...Insan sevdiğini bir gün bile goremeyince ozlerken adamsana biz dört yıl boyunca görüşmeyelim sonrada evlenelim...Oldu canım deseydin,canım benim bu adamdan sana hayır gelmez arkadaşların yorumlarına katılıyorum...Olabilir birbirinizden çok hoşlabirsiniz,ten uyumu vardır birbirinize dokunmak,opmek de isteyebilirsiniz bunlar çok normal evet dini açıdan boyutunu düşünerek günah olduğu için bunu yapmama kararı ala
dınız (yaptınız demiyorum ,örnek veriyorum) ama sevgili olmak illaki bunları yaşamak degildirki!!!Sevgili olmak aynı zamanda iki iyi arkadaşda olmaktır ...Ben erkek arkadaşını sağlıklı birisi bulmadım....

Cinsel kısmı açıklamicaktım ama öyle yorumlar yapılıyor ki sanırım "cinsellik" kelimesini kullanarak hata yapmışım ama orda belirtmiştim "kesinlikle ileri değiş az bişey" diye ama yinede cinsellik kelimesi yanlış anlaşılmalara sebep olmuş. Açıklıyım en ilerimiz öpüşmek oldu ve öpüşmicez desekte zor oluyordu. Evet nefsimize söz geçiremiyorduk bu yüzden uzak durmamız daha iyi olur diye düşündük.

İnsanların birbirini tanıması sevmesi vakit geçirmesi ne zamandan beri inançlar geregi günah oldu ki? İlla günah diyorsanız zamanında yakinlastiginiz kadar yakinlasmazsiniz. Ki ben dokunmanin hissetmenin günah olduğuna katılmıyorum o ayrı. Yıllarca görüşmeden bir insanı seviyorum beklerim demek bana çok ütopik geliyor. Ve gerçekten çok saçma.

biz eşimle 5 sene sonra tekrar karşılaştık ama plan yapmamıştık ALLAH nasib etti kırk yıl düşünsem tekrar karşıma çıkacağını düşünemezdim. siz bu araya karar vereli ne kadar oldu peki? yani başarabildiniz mi hiç?

Sağolun anlayışlı yorumunuz için,sevgili olmak iki iyi arkadaş olmak konusunda sonuna kadar katılıyorum biz çoğunlukla yalnız ve akşamları 10-11 gibi buluşuyorduk eve gitmedik zaten hiç ama dışarda o saatte yalnız olunca kötü oluyor. Gerçekten bu yorumlar çok iyi geldi arkadaşlar ağlamaklıydım konu açana kadar ama şimdi kendime geldim

1buçuk senedir konuşuyoruz buluştukta yani 8ay çıktık 8aydırda güya ayrıydık daha dün gece aldık bu kararı tam anlamıyla bir daha konuşmicaz diye yapacak başka bişey kalmamıştı çok sorunlar çıkıyordu aile ve arkadaşlar tarafından o yüzden eski mutluluğu yakalayamamıştık öyle olunca hem günaha da girmemiş oluruz böylesi daha doğru olur böyle yapalım dedik :/

Dinî açıdan bakıyorsanız en doğru kararı vermişsiniz.
Ne var görüşmekte diyenler olmuş, ama siz olayın dinî boyutunu, kalabalıkta da olsa görüşmenin getirdiği sorumluluğu biliyorsunuz.
Bu aslında birçoğumuzun bilip de uygulayamadığı bir şey, siz uygularsanız tebrik ederim.

Yalnız dört sene görüşmeyip sonra evlilik için görüşmeye karar vermek bence olmamış.
Iki taraf için de ağır sorumluluk bu.
Kaderinizde varsa Rabbim karşılaştırır sizi zaten.

4 yıl uzun bir süre zaman çok şeyi değiştirir insana içine düştüğü duygusal boşluklar çoğu zaman yanlışlar yaptırabilir...

Siz gerçekten orta yolu bulamamışsınız ya çok ileri gitmişsiniz ya da bu şekilde tamamen bi çekilme söz konusu olmuş bu süre zarfında mailleşebilirsiniz en azından ...

gözden ırak olan gönülden de ırak olur ...Ama Allah için yaptığınızı söylüyorsunuz bu durumda Allah hakkınızda en hayırlısını gösterecekir şüphesiz

yani daha dün alınmış bir kararsa ve yarın tekrar görüşcekseniz bizim bu ayrılık hakkında yorum yapmamız hüküümsüz olur. önce olabilecek birşey mi anlamak için bir hafta falan bekle bence. sonra baktın kararınızda devam ediyorsunuz o zaman yorum yapalım derim doğru mu yalnış mı diye.

Son düzenleme:

Teşekkür ederim gerçekten anlayanların olması mutlu ediyor beni tabiki anlamayanlar olacaktır,4sene konuşmama kısmını saçma bulanlarda tamam haklı pek mantıklı değil ama ateş ve barut birbirini seven insan yanyana olup ne kadar dayanabilir ki sarılıp öpmememeye...böylesi daha doğru olacak tekrar birleşmeyi düşünmüyorum şimdilik içim rahat doğrusu bu,4sene sonrasınıda Allah bilir artık... :/

Evet o boşluk dönem dönem kendini çok ağır hissettircek bundan eminim çok zor olucak ama en doğrusu bu olduğuna inanıyorum 4sene nasıl geçer neler olur hiçbir fikrim yok ama şimdilik yapcak başka birşey yoktu birklikte olup sarılıp öpmeden çok zor dayanıyo insan ve zaten başka sorunlarda varken en azından bir süre ayrı kalmamız iyi olucak sanırım ve daha hayırlı olacağını düşünüyorum bende

Canım 4 yıl beklemek hiç mantıklı değil .
Hadi sen bekledin diyelim ondan nasıl emin oluyorsun ?
Bugün eşlerini aldatanların çoğu aşırı dinciyim diye gezinenler.
Onların gözleri dışarda oluyor.
Sakın beklemek gibi bir hataya düşme .

Inanç kısmına ben de takıldım nedense.. Inançlı olmayan insanlar günü birlik cinsel birliktelik mi yaşıyor sence? Sadece günah olduğu için mi insanlar nefsine hakim oluyor? Nefsine hakim olamadıktan sonra, ki karşındakinin bu 4 yıl boyunca hakim olacaginın garantisi yok, inancinin bu kadar vurgulanması gereksiz bence..
Ve 4 yıl boyunca manastırda yaşamayacaksın sonuçta.. Karşına başka insanlar cikacak, tabi onun da.. O yüzden mantıksız bir karar. Ya tamamen bitir, ya da görüş nefsine sahip olarak..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…