Aşık olmadan evlenilir mi?

asla asla asla. bu denenerek olacak brşey değil. aynı ev, aynı yatak. mümkün değil. hayatını harcamamalı insan

annem babama aşık değilmiş nişanlandıklarında.. evlenirken de değildim aslında der.. şimdi ölüp biterler birbirlerine maşallah... olmayacak bir şey değil, Allah herkese hayırlı insanlar versin de, kıymet bilirlerle karşılaştırsın...

iyi bir insan olabilir ama aşk olmalı bence. sonuçta işin içine cinsellik girecek. eğer onu istemezsen nasıl olacak?

acil çıkış kapısını kullan!! Hemen uzaklaş! elele dolaşıp da arkadaşız ne demek ya! arama,msn-facebook vs ilgilenme, o yokmuş gibi davran yani önemsizmiş gibi. Hırs yapıp laf filan da sokma hiçç yokmuş gibi davran sanki hiç elele dolaşmamışsınız gibi..

aşık olmayan insanlar helede yaşları küçükse
onunla dışarı cıkmayı ona hediyeler alınmasını
aılenıdne ıstedıgı bırıyse gec saate kadar dısarıda kalmayı
ayrı ev esya heycanını aşk'la karıştırabiliyor..
ben eski eşime aşık değildim bunu hep bılıyordum
sımdı dıyorum 19 yasında pahalı hedıyeler sprızler nasıl kanmısım
aılemde cok ıstıyrodu tabı
ama cok sevdım o ayrı mesele
sorunun yanıtı evet evlenırsın ama gerısı nolur bılmem

kızlarr bende seviyormuyum sevmyrmuyum bilmiyorum...yani şöle çok kısa bi zmnda nişanlancm ama erkek arkadaşım baskı kurmaya başladı en basit örnek verim ddmki ben normel doğum yapamm dmm sezeryan olur bu yzden 2 çocğumuz olablr ddm..ya ben 5 çock istysam falan ddii sen normal doğm yapcaksn ben ölee istyrm ddii..aaaa bide onadamı karışıysn ddm.. bende kuma getirim dedii.. güya şakasınaymş 2 haftadr psikolojk sorunlarm var bide demsn mişaka yaptm falan diee delirdimm resmnn.. buu şaka yapılcak bi konu değil bide böle zmnda k. bakam ben seni böle tanımamştm ddmm.. ben buyum oo zmn evlenme benle dediii..bişey demmdmm BENDE..dedmkii konşmak istmyrm kapatalm telfnu ddm kapadm.. benle de ilglenmioo çok yorgun ve uykulu oluymşş akşam 10 falan yatıoo gece falan hiç mj da atmıoo..korkyrmm ben yaa evlnncede bölee olurmu lütfen yardımcı olurmusunz kızlarrr.. yaa

Yazdıklarınızdan hiçbirşey anlamadım.Neden birbiri içine soktunuz kelimeleri,imla -yazım kuraları diye birşey var

Bence konu evlilikse, mantık ön plana geçmeli. Dürüstlük, çalışkanlık, iyi huyluluk, kadına aile olgusuna değer verme vb özellikleri bir insanda buluyorsan, onu seversin de ...Aşk başka bişey, aşık olduğunda zaten hiçbişey düşünmeden atlarsın ama aşk perdesi inip gerçek insan ortaya çıktığında hala sevebilecek misin...Bence aşk şart değil...

tabi saygı ahlak falanda önemli ama aşkın yeri apayrı insan ömründe aşkı tatmalı diye düşünüyorum o kalp atışları sana dokunduğundaki çekimi hissetmeli

Şu aşkı ön planda tutanları anlamıyorum ,aşık olup evleniyorlar ama boşananların çoğu bu tipler oluyor aşk yeterli değil ayrıca aşkında binbir türlüsü var aşığım babam gibi....aşığım anam gibi....aşığım çok yakışıklı ya yaşlanınca ne olacak ? Aşkın kullanma süresi sonsuz değil, ayağınızı denk alın! Hastalandığınızda yanınızda olacak mı?

yorumları okumadım olaya farklı bi yorum getircem
bi arkadaşım görücü usülü filan evlenirsem altını eşyayı vs. en iyisinden isterim, zorlarım filan demişti o geldi aklıma.
bazıları baştan sevgi bağıyla bağlanmayınca hiç acımıyor karşı tarafa.
garip bi durum;evleniyor ama hala '' el '' olarak bakılıyor karşı tarafa.
'' el kızı '' '' el oğlu'' vs..
ama sevince öyle olmuyor.olduğu kadarı seni mutlu ediyor.
çünkü istediğin sadece onunla birlikte yaşamak.
seven insan evlilikten korkmaz çünkü sevdiğini tanır evlilikle ilgili planları hayalleri kurmuşlardır.
ama sevmeden evlenecek biri evliliğe daha tedirgin bakar her yönden.
önce güven tam anlamıyla yoktur.
en azından aşık olan biri kadar güvenle başlamaz evliliğe.
kocama güvenmiyorum diyenler var mesela.
güvenmiyor ve evli (?)
seviyorsan kalbin ısınmıştır zaten
ama sevmeden evlilikte sıcaklık sonradan olur.
arasındaki farkı şöyle görüyorum:
birinde sevip güvenip herşeyiyle kabul ediyosun ve imzayı öyle atıyosun
diğerinde ne çıkarsa gibi bi durum oluyo,imzadan sonra sevmeye güvenmeye kabul etmeye çalışıyosun...

ben yaşadıkça sevdim onu evet şansıma iyi çıktı adam gibi adam
öncesinde iyi sonrasında ise daha daha iyi ne kadar tanırsanız tanıyın tamamen şans olduğuna inanıyorum

konuyu açan arkadaş çok merak ettim ne yaptın diye..ablamda aynı durumda..evlenmeye karar verdin mi yaksa vaz mı geçtin..cevaplarsan sevinirim

zamanla aşık olabiliceği biryle evlenebilir insan, aşkın olmadığı bir evde yaşam savaşı içinde katlanılmaz olur herşey...

bence aşk hiç ama hiç önemli değil severek evleniyorsun hareketleri senin sevgini sıfıra indiriyor zaten. "Ahlak" önemli olan; bir insanın karakteri düzgünse, kişiliği oturmuşsa sen o insanı çok seveceksin.

askı bulamnyanlar bunu anlmaz asksın olmaz. mantık ve ask olmalı. ıpsz sapsz bırıne asık olup ewlnlmez tabı ama sırf zengın yada ısı ıyı vs ıcın ewlnmekte kndını asalamktr

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…