aşık olmayıp sevmek

Nisan.umut

Guru
Kayıtlı Üye
22 Ocak 2010
1.268
337
323
Aşk tutku yoktur bazen ama sevgi ama vardır...Hiç bu durumda olanınız oldumu? Sizce hangisi daha önemli bi ilişkide ?

Hangisi onemlidir bilemem ama ben asik olmayipta sevenlerdenim. Heyecan belli bir sure sonra geciyor ama hep seviyorsun ondan vazgecemiyorsun kucuk birsy seni mutlu etmeye yetiyor en azindan kendi adima konusmam gerekirse.

Son düzenleme:
İkiside önemli ask ve askin biraktigi hatiralar cok guzel, hatira diyorum cunku gecici bir durum, sevgi kalici olandir. Tabi iliskinin temelinde ask ta varsa guzel seyler paylasip yasiyorsun.

Aşk tutku yoktur bazen ama sevgi ama vardır...Hiç bu durumda olanınız oldumu? Sizce hangisi daha önemli bi ilişkide ?

Aşk biter , geriye sevgi kalır . Ama muhakkak aşkı yaşaman salaklığını mantıksızlığını görmen lazım . İçinde uhde merak kalırsa , aşkı sonsuz çok daha güzel bişi zannedip ilerde çocukca hatalar yapabilirsin ..,

Ben aşk'a değilde sevgiye inanalardanım.
Aşk bir anda alevlenir,ve ne yazık ki bir anda'da söner,biter.

canım ben bazı şeylerin en başında yakalanması gerektiğini düşünenlerdenim. hani başta o kıvılcım olmazsa, sonra oluşturmaya çalışmak saçma. ancak kuru aşk kalp çarpıntıları tek başına bir anlam ifade etmez. birine bir anda vurulabilirsin, lakin bunun sürekliliğini saglamak asıl mesele...gerginliğini üzerinden at, geçmişi, geçmişte yaşadıklarınıi, çevrende yaşaşnan ilşkileri, anlatılanları, filmleri salla. kendi gerçeklerine odaklan. sevgiler, aşklar paylaştıkça güzelleşir,büyür ve anlamlı hale gelir. o kişinin yanında huzurluysan bu senin için artı puandır. insan gerçek aşkı yaşamak istiyorsa önce gerçekten sevmeyi öğrenmeli.her aşk yerini birgün sevgiye bırakır. sevgiyi, saygı ve paylaşımlarla şekillendirebildiğin vakit aşktan çok daha güzel birşey yaşamaya başlarsın.içi boş hayallerle aşk yaşanmaz...

SEVGİLER...

Son düzenleme:
Nihayetinde aşk da sevgi de soyuttur. Lakin söylentilere göre aşkın iki çeşidi vardır. Biri ilahi aşk, diğeri ise varlığı tartışılacak olandır... Sevgi soyut olmasına rağmen, suya gagasını bandırıp çıkaran kuşa da hissedilir, doğuran anneye de. Keza dünyanın en ücra köşesinde can çekişen bir çocuğa da. Varlığı muallak değildir çoğu zaman. Bununla birlikte yok olması da hayli zaman alır. Adını aşk koydukları heyecanın ömrü ise çok daha kısadır.

Ben ergenlik dönemlerimde okuduğum kitaplardan, izlediğim filmlerden o denli etkilenmiştim ki aşkın kavuşulması imkansız bir his olduğuna kanaat etmiştim. O denli yüceltmiştim ki, hiçbir hisse yakıştıramıyordum bu adı. Basit bir kalp çarpıntısının adı aşk olmamalıydı. Kitaplarda böyle yazmıyordu. Tüm hisleri ihtiva etmeliydi mesela. Ben aradan yıllar geçmesine rağmen, hala anlatılan aşk'ı yaşayamadım. Sonrasında anladım ki, mübalağa sanatının adını da aşk koymuşlar kitaplarda.

Sonra bir ara ayrılırsam ne olacağını bilemediğimden, bilinmezlik korkusunun adını aşk koydum. Bir ara dediğim uzun yıllarımı aldı bu yanılgı. Tecrübe ettim ki, onsuz da oluyor. Çok da güzel oluyor. Anlatılanlar aşk ise, ben henüz aşkı bulamamıştım. Lakin hafızamı yokladığımda anlatılanları ilk 5 ayda yaşadığımı anladım. Bu durumda anlatılanlara uyan bir kısmını idrak etmiş oldum. Aşkın ömrü pek kısa imiş...

Şimdilerde inanmadığım, bünyede geçici bir değişime sebep olan hisler bütününe bir ad koymak için çabalamıyorum. Belirlenmiş adların, bozmaya korktuğumuz ezberlerin önüne geçmesine müsaade ediyorum. Bazen, her birini imha edip sadece yaşıyorum. Ve seviyorum. Bu sevginin bir adı olmamalı. Çoğunluğun tanımına uymamalı belki de. Ezberlenmiş tasvirlerden ayrı bir yerde durmalı. Sadece seviyorum.

Bundan asırlar önce de tartışılıyordu aşkın varlığı. Asırlar sonra yine tartışılacak. Şüphesiz ki tek gerçek sizin ne hissettiğinizdir. Bırakın hisleriniz isimsiz olsun. Bırakın belirlenmiş kalıplara sığdırılmasın, tanımsız olsun. Sadece size ait olsun. Diğerleri anlamasa da olur.

Son düzenleme:
ikisi de duygudur. farklı isimlerdeki, farklı duygular. aşk çok güçlüdür, mükemmeldir. o kadar mükemmeldir ki, hiç bir duygu onun önüne geçemez. peki sevgi niye vardır? bu ağırbaşlı duygu, aşk sizi yıkıp geçtiğinde, ayakta durmanızın tek dayanağıdır da ondan... AŞK BİTER SEVGİ KALIR

Ben aşık olmadan sevenlerdenim.. Nasıl olduğunu hep merak ederdim duyar ama inanmazdım demekki böyle birşeymiş..

insanın aklı bazen aşkta kalsada aşık olduğun gibi acı çekmiyosun aşık olupta acı çekmeyen varmıdır bilmiyorum ama sevgide yeterli artık benim için

bence bir ilişkide önce aşk ve tutku olmalı.

kişiler birbirini tanıyıp, birbirleriyle zaman geçirdikçe ve birbirleriyle acı tatlı günler yaşayıp dertlerini paylaştıkça sevgi oluşmalı.

aşk,tutku,sevgi gidebildiği kadar bir arada gitmeli.

belki bir süre sonra aşk bitebilir tutku azalabilir ama sevgi kalır.

bir insan ailesini de sever, kardeşini, arkadaşını sever.

ilişkide sevgiden başka şeyler olmalı.

Keşke olsa da bende yaşasam o aşkı tutkuyu... BDV de ayrıyeten bir konu açmak istiyorum ama cesaret edemiyorum kimse cevap vermez diye nedense :)

Çok isterdim ama olmuyor çok seviyorum arkadaşça sevgi değil tabii daha özel, aylarca düşündüm aşk değil benimki ama o aşık deli gibi offf denedim denedim olmuyoor maalesef ondaki aşk ve tutku ikimize de yeter sanırım 1 yıl oldu bizim:26:

Son düzenleme:
eğer sorun heyecansa sevditen sonra insan her halükarda sevdiğini görünce onunla olunca heyecanlanr

Aşk olmadan sevgi var olmaz...

Iste bu! Sevgi iliskinin devam etmesini, birbirine saygi duymani, huzur duymani sagliyor fakat ask yine yasanilmasi gereken bir duygu. Ben ve esim mesela iliskimizin ilk aylari üzerinde halen konusuruz, bazen saçma sapan hareketlerimizi,ikimizinde o duyguyu hisetmesi,..

Herkezin bence aski en azindan hayatindan 1 sever yasamasi gerekiyor diye düsünüyorum.

ben de tam anlamıyla yaşadım diyemem ama aradığım şey bu.

ve bence herkes belli bir yaşa kadar aşkı aramalı. belki 35 ten sonra sadece seviyim anlaşıyım öyle biri olsun diye istenebilir.

kendimce fikrim kaç yaşındasın bilmiyorum ama sizin ilişkiniz sen birine aşık oluncaya kadar devam eder.

sen birine gerçekten aşık olduğunda bu duygular yeterli gelmicek.

bu bence biraz karşıdakine de haksızlık oluyor sanki. o da kendine aşık biriyle olmayı hakkeder.

belki ayrılsanız sen aşkı bulucaksın o da kendine aşık birini ayrılın demiyorum yanlış olmasın ama bence genç yaşta aşksız ilişki bana mantıklı gelmiyor. hani birkaç ay denersin aşık olamıyorsam ayrılırım şahsen benim fikrim tabi bu.

aşkın bittiğini ama sevginin devam ettiğini hissettiğiniz kişi aynı kişiyse sorun yok :) çünkü aşk ömrü olan bişey ve bir gün mutlaka bitiyor.belki 3 yıl belki 5 ama bitiyor.geride sevgi bırakıyorsa ne güzel.olması gereken budur zaten.ama ilişki aşk olmadan başlamışsa problem olur düşüncesindeyim.çünkü sevdiğinizi de aşkınızın hatıralarından dolayı sevebiliyorsunuz ve ortak gülümsemelerinizin asıl kaynağı bu oluyor aslında.yerini sevgi,huzur ve önemlisi sadakate bırakabildiyse ne güzel :)

Bilimsel bir makalede okumuştum ve sanırım Mehmet Coşkundeniz' den de dinlemiştim bi programında diye hatırlıyorum. Aşkın kimyası bitermiş. Çünkü o hormonları insan sürekli salgılarsa ömrü 20 yıldan fazla olmazmış. Duyunca çok şaşırmıştım gerçekten yerini sevgiye bırakmasında da bir hikmet varmış

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…