AŞILAMA NASIL YAPILIR - ETLIK ZUBEYDE HANIM HASTANESI

eakgull

Guru
Kayıtlı Üye
28 Kasım 2013
2.188
855
398
22.08.2014
Bugün reglimin ikinci günü. Üçüncü gün kontrole gitmem gerekiyordu ama hafta sonuna denk geldiği için bugün ziyaret ettim. Pek bir şey de fark etmiyormuş zaten.. Geçen ay tüm tahlillerim yapılmıştı, HGS mi daha önce çektirmiştim dolayısı ile bugün direk aşılama birimine sevk edilmem gerekiyor.
Kontrollerimi sürdürdüğüm birim bir form doldurarak aşılama birimine yönlendirdi. Yaklaşık on bayanın beklediği bir odada sırayla üzerimizi değiştirdik. İç çamaşırımızı da çıkarıp (hijyenik-tek kullanımlık) eteğimizi giydik. Yaklaşık yarım saat hep beraber ayakta bekledik. Bu bekleyiş sinir bozucu idi. Tüm kadınlar regli, iç çamaşırı yok ve ayakta bekliyor?!!
Gergin bir doktor sırayla bizi elden geçirdi. Vajinal muayene olduk. Muayene miydi adam içimizde çorba mı karıştırdı anlamadım. Neyse bu kısmı geçiyorum sinir bozucu idi. Kontrolde değerlerimiz not alındı ve reçetelerimiz yazıldı. 5 gün boyunca günde bir kez klomen kullanacağım iki gün ara vereceğim ve 3. Gün kontrol var.Toplamda bir hafta sonrasına kontrol veriyorlar. Cuma günü sabah 8,30 da usg kontrolüm olacak. Zannediyorum sonrasında bir kontrol daha olur ve ardından da aşılama gününü belirtirler.
Rabbim hayırlısı ile sağlıklı sıhhatli evlatlarımızı bize nasip eğlesin.

25.08.2014
İki gündür kalabalık misafirim var ve sürekli ayaktaydım. Bugün bir anda açık renkli kanamam oldu. Sonra hemen geçti, ilacın yan etkisi galiba. Ayrıca göbeğim çok şiş. Benden önde gidiyor ve ayaklarımı görmüyorum L Umarım bu da yan etkidir. Gebelik olursa kabul ederim ama bu hali çok moral bozucu L

26.08.2014
Bugün klomeni son kez kullanıyorum. İki gün mola ve 3. Gün ultrason randevum var. Heyecanlıyım J

29.08.2014
Bugün ultrason randevum vardı. Sabah sekiz buçukta gittim. Yine aynı şekilde tüm kadınlar sıralandı ve işleme alındılar. Tam anlamayamadım ama galiba 2 tane 12 mm lik yumurtam var. 3 gün sonraya (1 Eylül – pazartesi) tekrar ultrason randevusu verdiler. Bu durumda aşılama ne zaman olacak bilmiyorum… Pazartesi günü muhtemelen Çarşambaya randevu verirler , Cuma da aşılama mı olur acaba?.. İnşallah yumoşlarım sağlıklıca güzelce büyürler. Allahım yardımcımız olsun

01.09.2014
Bugün kontrol de doktor 1 tane 16 mm yumurtam olduğunu söyledi. Moralim bozuldu çünkü benimle gelen arkadaşların birden fazla olmak üzere 20mm yumurtaları vardı. Yarın yine kontrole gideceğim. İncir bal çörekotu muz yedim, bakalım faydası olacak mı…

02.09.2014
Bugün olan kontrolde neredeyse kalbim yerinden çıkacaktı. Yumurta oluştu mu büyüdü mü diye çok stress yaptım. Biliyorsun dün 16 mm di… Dualarımı Allahım kabul etti.. Çok şükür yumoşum bugün 19mm J Çatlama iğnesi yazdılar reçeteye 2 adet. Bu gece saat 23:30 da iğneyi vuracağız ve 04.09.2014 Perşembe sabah da aşılama için eşimle beraber kontrole gideceğiz. Bu arada evlilik cüzdanı fotokopisi ile vukuatlı nüfus kayıt örneği istediler. Yarın o işler halledeceğim. Ayrıca iğneyi bulabilmek için 10 dan fazla eczaneye gittim o yüzden geç saatlere bırakmadan almanızda fayda var. Sonrasında buzdolabının kapağında saklayacaksınız.. Haydi hayırlısı…

Gece 23:30;
İğnenin vurulması için hastanenin aciline geldim. Doktor reçetem olmadığı için (e-reçete numaramı kabul etmediler ne ilgisi varsa) ve elimdeki takip kağıdında da sağ olsun doktor bir şey yazmadığı için problem yaşadım. Sırf tedaviniz yarım kalmasın diye iğnenizi vuruyorum dedi hemşire.. O kadar tırstım ki iğneyi vurmayacak diye. Doktor yoğunluktan atlamış yazacaklarını umarım aşılama günü bir sorun olmaz. Yumurtası benden daha iyi gelişen arkadaşların aşılamaları bugün oldu. Bir arkadaşımın ise eşi sperm verememiş eve dönmüşler. Çok üzüldüm..Sperm verilen yer öyle iğrenç ki insanın konsantre olması elbette zor.. Rabbim hepimizin yardımcısı olsun.. Emeklerimizin karşılığını inşallah en kısa zamanda hayırlısı ile alırız. Bu arada iğne acısız. Korkacak bir şey yok..

03.09.2014
Yarın eğer nasip olur ise Aşılama olacak. Vukuatlı nüfus kayıt örneği evlilik cüzdanı fotokopisi gibi belgeler istemişlerdi onları hazırladım. Aşılama yaptıranlar 7. Gün test yaptım pozitfti falan derler. Bunun sebebi çatlatma iğnesi. Bende kendi kendime 12 gün kafayı yememek ve sürekli test yapma dürtümü yenmek için aşılamadan önce beta hcg hamilelik testi yaptım. 2.çizgi anında belirdi. Hatta Kontrol çizgisinden daha da kırmızı J bu çizgiyi de böylelikle görmüş oldum…. Darısı gerçek sağlıklı gebelikle olacak 2. Çizgiye inşallah.. Bugün duşumu alacağım ve saçlarımı boyatacağım. Eee malum, bebeğimiz bize merhaba derse 10 ay saç boyatma yok.. İnşallah o hayırlısı ile gelirde ben bandana takarım beyazlarıma sorun değil.. Yarın büyük gün bakalım bizi neler bekliyor.. Bol bol dua edeceğim…

04.09.2014
saat 11:15 de aşılama oldum.Ağrısız işlem. 5 dk bile yatırmadılar eve geldik. 1.5 milyon sperm aşıladılar. Allahtan hayırlısı. 16 Eylülde olumlu cevabı alacağım 2015 mayıstada bebeğim gelecek inşallah :)

Allah yardımcın olsun canım.. İnşallah istediğin gibi olur her şey. Rabbim meleğini sağ sağlim verir inşallah

Hayırlı olsun bu ay bana da aşılama yapılacak korkuyorum hepimiz için sağlıklı sıhhatli bebişler diliyorum

Allah yardımcın olsun canım.. İnşallah istediğin gibi olur her şey. Rabbim meleğini sağ sağlim verir inşallah

teşekkür ederim canım, inşallah.. Tüm dualarımız bu yönde... Rabbim isteyen tüm kullarına nasip etsin inşallah..

Hayırlı olsun bu ay bana da aşılama yapılacak korkuyorum hepimiz için sağlıklı sıhhatli bebişler diliyorum

korkacak hiç bir şey yokmuş canım işlemden önceki gün bende kokmuştum ama gereksizmiş yaşayınca anlıyor insan. Dileğin için teşekkür ederim, İnşallah hepimizin hayırlı sağlıklı evlatları olur.. Bakalım bizi neler bekleyecek..

05.09.2014
Bugün 2. günüm.. Ne ilgisi var bilmiyorum kabız gibiyim. İnsan wc ye gitmeye korkuyor. Dün tüm gün yattım bugun artık ayaklanıyorum. Yatmak çok sıkıcı.... Eğer nasip olacak ise dün zaten tutmuştur, Kendime dikkat etmeye devam edeceğim ama artık ayaklanırım.. Allah kimseyi yatağa düşürmesin çok zor şey sürekli yatıyor olmak..

o_OCanim aşilmadan kaç gun sonra test yapiliyo bende olacam hayirlisiyla bakalim insallah ya

o_OCanim aşilmadan kaç gun sonra test yapiliyo bende olacam hayirlisiyla bakalim insallah ya

12 gün sonra kan testi için gel dediler canım. Öncesinde iğnenin etkisi ile zaten test pozitif çıkabiliyor. Çatlama iğnesinde hcg var çünkü. Şimdiden hayırlı olsun canım :))

06.09.2014
bugün 3. günüm. Sağ kasığım ağrıyor.. İlginç çünkü benim 1 yumurtam gelişti o da sol tarafta....

ne güzel anlatmışsın yaşadıklarını , hepimizin merak ettiği süreçler bunlar.özellikle benim. bende pazartesi günü rahim film'i çektireceğim. 10 aydır çatlama iğnesi & klomenle bir sonuç elde edemedik. Doktor acaba bir sıkıntımı var diyerekten artık başka tedavilere geçeceğimizi söyledi.. sanırım benimde bundan sonraki geçeceğim kısım AŞILAMA.. ALLAH'IM hepimize hayırlısını versin..

ne güzel anlatmışsın yaşadıklarını , hepimizin merak ettiği süreçler bunlar.özellikle benim. bende pazartesi günü rahim film'i çektireceğim. 10 aydır çatlama iğnesi & klomenle bir sonuç elde edemedik. Doktor acaba bir sıkıntımı var diyerekten artık başka tedavilere geçeceğimizi söyledi.. sanırım benimde bundan sonraki geçeceğim kısım AŞILAMA.. ALLAH'IM hepimize hayırlısını versin..

Canım hepimizin zamanı var. Forumda bizlerle yazışan ve şuanda çocukları olan bir sürü kişi var. Rabbim inşallah bizlere de nasip edecek. Şimdiden hayırlı olsun tedavin.. Aşılama için rahim filmi şart. ben Koru hastanesinde anestezili çektirdim. Bugün 4. günüm benimde.. Ne düşünmem gerektiğini bilmiyorum.. 4 yapraklı yonca buldum, belki de bir işarettir :)))

07.09.2014
Ağrım sızım veya başka bir durumum yok. Sıfır belirti.. Gün geçtikçe korku duyuyorum ama.. Allahım gönlümüzü ferah tutsun. 8 gün kaldı... 8 gün sonra ak mı kara mı belli olacak. Yarın iş başlıyor. İşe gidip gelince zaman daha hızlı geçer umarım... Ahhhhhh inşallah mutlu haberi alırım. Hep de çifter çifter...Kızım ve oğlum sizleri bekliyoruz lütfen gelin :)

Back
X