Aşılama Aşılama ne kadar ağrılı?Bilgilendirin lütfen

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Excited_mom

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
13 Mayıs 2017
187
84
98
Kısa zaman içerisinde aşılama yaptıracağım inş. Lütfen bilgilendirin. Yapılırken ağrı oluyor mu? Ağrısız rahim filmi çektirmiştim daha önce. Sadece spekulum takılırken ağrı yaşadım. Aşılama nasıl oluyor? Ağrısız rahim filminden daha az acı oluyor diyebilir misiniz? Sonrasında neler yaşadınız? Lütfen bilgilendirin arkadaşlar çok heyecanlıyım...

E Excited_mom merhaba
5 dk sürüyor sürmüyor. Jinekolojik muayene pozisyonunda vajinaniz özel bir aletle açılıyor. Çok az acı hissediyorsunuz. Sonrasında özel enjektörle spermler transfer ediliyor. Korkacak hicbirsey yok inanın. Kendinizi kasmamaya çalışın. Ilk deneme olacağından, haliyle aşamaları merak edeceksiniz. Benim doktorum her aşamasını yapmadan önce şimdi bunu yapacağım şöyle olacak gibi anlatmıştı bana siz de doktorunuzdan rica edin daha rahat geçecektir.
Rahim filmi ile kıyaslandığında bence daha acılı değil. Umarım pozitif sonucunuz olur..

E Excited_mom merhaba
5 dk sürüyor sürmüyor. Jinekolojik muayene pozisyonunda vajinaniz özel bir aletle açılıyor. Çok az acı hissediyorsunuz. Sonrasında özel enjektörle spermler transfer ediliyor. Korkacak hicbirsey yok inanın. Kendinizi kasmamaya çalışın. Ilk deneme olacağından, haliyle aşamaları merak edeceksiniz. Benim doktorum her aşamasını yapmadan önce şimdi bunu yapacağım şöyle olacak gibi anlatmıştı bana siz de doktorunuzdan rica edin daha rahat geçecektir.
Rahim filmi ile kıyaslandığında bence daha acılı değil. Umarım pozitif sonucunuz olur..
Canım ben ve eşimde sorun yok önereceğin biley var mu kafaya takmamak dışında

Öneri açısından ne sormak istediniz?
Yaşınız, aşılama tup bebek denemeleriniz vs hangi aşamadasıniz?
2 seneye yakın evliyiz
Yaşım 32
Üç doktora muayene olduk
Biri öZel
Diğerleri devlet
Yumurtlama Günümden bi gün önce gitmiştim hatta çok iyi yumurtanıZ var demişti doktor
Eşimde de testler olumlu
Başka biley yapmadık

2 seneye yakın evliyiz
Yaşım 32
Üç doktora muayene olduk
Biri öZel
Diğerleri devlet
Yumurtlama Günümden bi gün önce gitmiştim hatta çok iyi yumurtanıZ var demişti doktor
Eşimde de testler olumlu
Başka biley yapmadık

Rahim filmi cektirdiniz mi?
Doktorlar 35 yas üstü için 6 ay, 35 yaş altı için 1 yıl korunmasız ilişki öneriyor. Sonrasında da yumurta takibi, aşilama ve tüp bebek diyorlar.
Biz de bu aşamalardan geçtik. 4 yıldır evliyiz ve 3.5 sene denedik bu aşamaları. 38 yaşında ancak tüp bebek ile pozitifi görebildim. (Bize de sebepsiz infertilite dendi)
Doktorunuzun da önerisiyle yumurta takibi yapabilirsiniz belki ama ileri yaşlar için aşılamayı ben tavsiye etmiyorum. Şimdiki bilgim olsaydı direkt tüp bebek denerdim. Tüp bebekte de embriyolarda kromozom analizi yaptırmak bence çok önemli. Embriyolar kaliteli olsa da kromozomlar sağlıksız çıkabiliyor. Bu da megatif sonuç, düşük veya kromozom anomalisi olan sağlıksız bebek doğunu anlamina geliyor.

Tüp bebek düşünürseniz olabildiğince fazla doktorla görüşün ve aklınıza yatanla ilerleyin derim. En bilgilisi, en iyi yol göstereni bence en iyisi.
Aklınıza takılan konular olursa tecrübelerimi paylaşırım her zaman. ;) Umarım sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz.

Rahim filmi cektirdiniz mi?
Doktorlar 35 yas üstü için 6 ay, 35 yaş altı için 1 yıl korunmasız ilişki öneriyor. Sonrasında da yumurta takibi, aşilama ve tüp bebek diyorlar.
Biz de bu aşamalardan geçtik. 4 yıldır evliyiz ve 3.5 sene denedik bu aşamaları. 38 yaşında ancak tüp bebek ile pozitifi görebildim. (Bize de sebepsiz infertilite dendi)
Doktorunuzun da önerisiyle yumurta takibi yapabilirsiniz belki ama ileri yaşlar için aşılamayı ben tavsiye etmiyorum. Şimdiki bilgim olsaydı direkt tüp bebek denerdim. Tüp bebekte de embriyolarda kromozom analizi yaptırmak bence çok önemli. Embriyolar kaliteli olsa da kromozomlar sağlıksız çıkabiliyor. Bu da megatif sonuç, düşük veya kromozom anomalisi olan sağlıksız bebek doğunu anlamina geliyor.

Tüp bebek düşünürseniz olabildiğince fazla doktorla görüşün ve aklınıza yatanla ilerleyin derim. En bilgilisi, en iyi yol göstereni bence en iyisi.
Aklınıza takılan konular olursa tecrübelerimi paylaşırım her zaman. :KK66: Umarım sağlıkla bebeğinize kavuşursunuz.
Rahim filmi çektirmedim sadece
Allah bağışlasın
Aminn❤️

Rahim filmi çektirmedim sadece
Allah bağışlasın
Aminn❤️
Teşekkür ederim. :)

Bence doktorunuzla görüşüp çektirmeyi düşünün. Rahim tüpleri tıkalıysa istediğiniz kadar korunmayın, sperm rahme ulaşamaz..

E Excited_mom merhaba
Öncelikle çok teşekkür ederim. Açıklayıcı ve rahatlatıcı bir cevap olmuş. Ağrısız rahim filmini bin bir korkuyla çektirebilmiştim. Ama onda da biraz kasıldım haliyle. Şöyle söyleyim korkum biraz da acaba kasılırım da sonucu olumsuz etkiler miyim. Bayan olmak neden bu kadar zor :(

Öncelikle çok teşekkür ederim. Açıklayıcı ve rahatlatıcı bir cevap olmuş. Ağrısız rahim filmini bin bir korkuyla çektirebilmiştim. Ama onda da biraz kasıldım haliyle. Şöyle söyleyim korkum biraz da acaba kasılırım da sonucu olumsuz etkiler miyim. Bayan olmak neden bu kadar zor :KK43:
Endişelenmeyin kesinlikle ;)
Herşey güzel olacak inşallah. Tüm bunlar kavuşmak istesiğiniz bebeğiniz için ;)

Aşılama yapıldı arkadaşlar. İnş hayırlısı olur hakkımda. Ufak bir sancı oluyor tabi ve spekulum da illaki birazcık rahatsız ediyor. Ama yine de korktuğum kadar değişmiş kesinlikle onu söyleyebilirim ki canım da tatlıdır çok onu da belirtiyim :)

Bir de şunu sormak istiyorum. Bugün 4. Günü aşılamanın ama hiç bir belirti yok. Bu tutmadığının belirtisi midir? Sizce en erken kan testi ne zaman yapılmalıdır?

merhaba yaklaşık 2 yıldır tedavi görüyoruz eşimde morfoloji problemi var doğal yol ile olmasını çok istedim ancak artık epeyce vakit aldı temmuz ayında aşılama yaptırmayı düşüyorum bu süreçte neler yaşadınız aşılama ne kadar sürüyor ne kadar süre hastanede yatmamız gerekiyor sonrasında nelere dikkat edilmeli tecrübeli kişiler yardımcı olur musunuz :dua:

merhaba yaklaşık 2 yıldır tedavi görüyoruz eşimde morfoloji problemi var doğal yol ile olmasını çok istedim ancak artık epeyce vakit aldı temmuz ayında aşılama yaptırmayı düşüyorum bu süreçte neler yaşadınız aşılama ne kadar sürüyor ne kadar süre hastanede yatmamız gerekiyor sonrasında nelere dikkat edilmeli tecrübeli kişiler yardımcı olur musunuz :dua:
Aşılama zor bir işlem değil. Öncesinde doktorun ultrasonla muayene edip yumurtalarının durumuna bakacak. Eğer gerek görürse iğne veya ilaç takviyesi verebilir.(Bana gerek görmedi.) Yumurtaların gelişimi için...Sonrasında çatlatma iğnesi vurulmanız gerekecek. Aşılamadan yaklaşık 36 saat önce. Sonra doktorunuzn söylediği bir lab da eşin sperm verecek. Bunlar analiz edilip, sağlıklı olanları alınacak çok kısa bir süre içerisinde de ince bir çubukla sana enjekte edilecek. Hiç canını sıkma, strese girme. zor değil inan. Muayene olur gibi düşün. Çok farklı değil. (ki bunu ben söylüyorum, canım çok tatlıdır inan :KK48:) Yeterki sonu güzel olsun. Sen bunu düşün. Buna odaklan. Bol bol dua et. :dua:

Aşılama dan sonra yarım saat filan yatıyorsun. Sonrasında günlük hayatına devam ediyorsun. Tabi bu süreçte çok ağır kaldırmamak,çok fazla hareket etmemek gibi dikkatli olmakta fayda var.

Aşılama dan sonra yarım saat filan yatıyorsun. Sonrasında günlük hayatına devam ediyorsun. Tabi bu süreçte çok ağır kaldırmamak,çok fazla hareket etmemek gibi dikkatli olmakta fayda var.

anladım aşırı muayne olduğum için bu konuda çok rahatsızlık duymuyorum ama yine de aşılama olması içimi sıkıyor doğal yol ile olmasını çok istemiştim artık doktor aşılama kısmına geçmeliyiz dedi nerede yaptırdınız istanbul mu?
pozitif oldu mu bekleme sürecinde misiniz

anladım aşırı muayne olduğum için bu konuda çok rahatsızlık duymuyorum ama yine de aşılama olması içimi sıkıyor doğal yol ile olmasını çok istemiştim artık doktor aşılama kısmına geçmeliyiz dedi nerede yaptırdınız istanbul mu?
pozitif oldu mu bekleme sürecinde misiniz
İnanki seni çok çok iyi anlıyorum. Bende yeni yaptırdım aşılama. Kaç gün kafama taktım anlatamam sana. Bende hep normal yolla olmasını istemiştim. Bunu ne kadar istediğimi gerçekten bir ben bir Allah biliyor. Ama aşılamaya razı oldum.yaptırdım. Ve Sonucum malesef negatif çıktı. İnanılmaz üzüldüm. Günlerce ağladım. Ama sonra burda insanların hikayelerini okuyup, kendimden utandım. İnsanlar neler neler yaşıyor,ben normal yolla olmamasına hayıflanıyorum dedim. Şimdi kendimi toparladım. Artık kafama takmayacağım o kadar. Söz verdim kendime. Önüme bakıcam. Elimden geleni yapacam. Ve sonra da Allaha bırakınca kendimi. Olacağı varsa olacak zaten. Sana da bunu tavsiye ederim.elinden geleni yap. Ama Oluruna bırak...

Back
X