Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
merhaba arkadaşlar allahın izni ile hem biyopsimiz hemde bebegimizin testleri güzel çıktı doktorumuz 13. haftada söylemişti ama kesin degil demişti bebegim kızmış geçen hafta netleşti artık bulantılarımda da bir kısım azlama var umarım herşey yolunda gitmeye devam eder. Beni tebrik eden hal hatır soran herkese hepinize çok teşekkür ederim. Allaha emanet olun yazamasamda takipteyim.

Son düzenleme:

kötü günlerin geride kalmasına çok sevindim canım. gözünüz aydın. hamileliğinin tadını çıkart artık. bebeklerimiz rabbime emanet. ama kendine hep dikkat et. seninle aynı gibi gidiyoruz sanırım. biz de kız bebek bekliyoruz. henüz alışverişe başlamadım.
inşallah kucağımıza aldığımız günleri de görürüz canım.

mda canım her şyin yolunda olmasıa çok sevidim.inşallah bundan sonra da hep böyle gider.inşallah sende prensesine sa sağlim kavuşursun benim gibi.lütfen hamileliinin tadını çıkarmayı ihmal etme.

nasil sevindim nasil.... gozumuz aydin allah tamamina erdirsin zorluklar geride kaldi artik guzel haberlerin zamani. sukurler olsun

çok sevindim canım herşey yolundaymış ne güzelll darısı benim başıma inşalalhh Kız annesi olcakmışın oda ayrı bi güzel heber bende çok seviyorum kız çocuklarını.isim düşündünüzmü canım .bizde bayramdan sonra gidecez kısmetse inşallah gerek kalmaz Dua et benim içinde

Mda canım gözünaydın sağlıklı günler diliyorum sana...

Ercelf senin de gözün aydın canım demek kız istiyordun.İlk bebk bu duygular normal elbette hazırlıklar falan ohhh.Benim için cinsiyet falan öyle büyük bir lüks ki ne olacak hiç belli değil.7. ayın sonuna kadar da hiç bir hazırlık yapmayı düşünmüyorum.İlk oğlumda emzirme koltuğuma kadar almıştı eşim amaaaa bir damla sütüm nasip olmadı oğluma tadını bile bilmez mamayla büyüdü.Çok şükür sağ Allahtan.Özel tasarım bebek sepeti süsletmiştim 3 ay boş kaldı.Geldiğinde de kusma ve sindirim sorunsalı oduğu için kendi yatağımda yatırdım kusarsa göremem beyne oksijen gitmez diye.Tabi ben kötü bir örneğim sizlerin öyle olmayacak allahımın izniyle.

Offf ortamı dağıtalım biraz:)))) şimdiiiiiii ne yiyip ne içiyorsunuz yaaa anlatın biraz daha önce sordum kimse cevap vermemiş.
Bebek için yaniii :)

canım bizim de cinsiyet lüksümüz yoktu. zor kavuştuk zaten. ben hiçbirzaman kız olsun demedim. erkek de çok sempatik geliyordu. ama bekarlığımdan beri ilk çocuğumun kız olması hayalimdi. rabbim nasip etti. insan ne olacaksa ona alışıyor erkek olsaydı da çok sevinirdim.
şimdilik kullanılmayacak şeyleri almam herşey sırayla. son aylarda rahim uzunluğundan dolayı yatar kalırsam diye başlamak istiyorum artık yavaştan. 3-5 bişey olsun en azından. bu arada rahim uzunluğum da ölçüldü aynı çıktı. haftaya tekrar ölçülecek.
ben ilk 3 ay süt peynir yumurta ayran tükettim çok. mide bulantılarımdan dolayı yemek yiyemezken tarhana çorbası içtim hep.
sabah kahvaltılarımı kuvvetli yapıyordum. şimdilerde de mevsim sebze ve meyveleri. hiç tatlı yemiyorum canım istemiyor. ama meyve delisiyim. onlardan alıyorum şeker ihtiyacımı sanırım.
işte haftada iki gün et iki gün tavuk iki gün sebze şeklinde dönüşümlü olarak yiyorum. yoğurdu evde mayalıyorum her öğlen 1 kase yiyorum. bebek ne olursa olsun kemiklerini senden alıp geliştiriyor. bizim kalsiyumsuz kalmamamız lazım. yoksa dişlerimiz dökülür. ilerde de kemik erimesi olur :)

canım ben hala diyetisyene gidiyorum şimdi de düzenli kilo alabilmek için bebeğe sağlıklı yarayacak olan ne varsa onu yiyorum..hamile olduğumu öğrendiğimden beri süt,peynir,yoğurt tüketimim çok fazlalaştı bende ercelf gibi yoğurdumu kendim yapıyorum daha sağlıklı oluyo..hem hazır yoğurtları yiyemiyorum artık çok sert geliyo yapay olduğunu biliyorum ya..haftada 2 gün mutlaka sebze,bakliyat,köfte falan yiyorum..balık ve tavuk sevmiyorum..havalar sıcak olduğu için balık yenmiyo zaten ama 1 kere yedim şimdiye kadar oda zorla..tavuk zaten gerçek tavuk değil artık o yüzden tavsiye etmiyo diyetisyende..bulursan köy tavuğu al tabi..mutlaka bol su içmemi söyledi ve hergün 2 porsiyon meyve ve bir avuç kadar ceviz,badem yenmeli dedi..mide bulantım yok ama iştahımda pek yok..zorla yiyorum valla sırf bebeğime yarasın diye..

Günaydın kızlar ercelf ve mda tebrikederim hayırlı evlat olurlar işallah kızllar daha cebbar oluyo tutunmada.

Superim ve akrep bende bol bol kivi ve ananas yedim ilk dört ay ve bol bol yoğurt yumurta tükettim son günerimde hiç birşey yiyesim gelmiyor bol bol su içiyorum şu yaz günleride allah hamilelerin yardımcısı olsun bana dua adin kızlar son iki haftama giriyorum allah hepimizi bir avazda kurtarsın

Ercelf canım sakın yanlış anlama amacım sizlere ve saa bir mesaj vermek değil.Sen öyle güzel güzel anlatınca... bir an eskiye gittim... öyle yani...

Şimdi ben acaip iştahsızım bulantım hiç olmadı ama öyle tıka basa da yiyemedim.Günde 2 bardak süt,birkaç ceviz,fındık,arada 1 adet hurma hergün değil.Haftada birgün balık(zaten çok severim).Yoğurt bende mayalıyorum ama anca iki kaşık yiyebiliyorum .Günde 1 kaşık pekmez,günaşırı yumurta(sıcak ya havalar).Meyve en çok kiraz yiyorum bi de karpuz.Günlük evde pişen ymekler işte bu kadar.Öğün yemeklerimde çok iştahsızım arada yukarıda saydıklarım işte o kadar.Veee damacana damacana su doktorumun ısrarla tembihlediği suyumunyeterli olması ve erken doğumumda ikinde suyum gelmişti ya ((

Son düzenleme:

ohhhh hadi canım bir avazda inşallahhhh...tuhaf olman normaldir, ilk kez doğum yapacaksın ayyy ben bile tuhaf oldum bak şimdi:)
güzel haberlerini bekliyor olacağım cnm. sağlıcakla kalın..

Bende çok heycanlandım şimdi benimde tam 30 gün kalmış oluyor.Allah yardımcın olsun jolycm.

Jolyyyym dağum geldi çattı he doğum tecrübelerini ve bebeğini sabırsızlıkla bekliyoruuuuz.

jolly cnm, su an hastanedesindir belki, belki de gitmek için hazırlanıyorsundur. dularım seninle cnm, minik meleğin ve senin için bundan sonra herşey çok daha güzel olsun canım...

jolly bebeğini kucağına almıştır kızlar. Sağ salim inşallah haberlerini de alırız. Darısı bizim başımıza :)

Kızlar biz geldikk :) Ne zormuş yenidoğan bebeye uğraşmak wc'ye gitmeye vakit yok :) Perşembe günü kızımızı aldık kucağımıza. Vakit bulunca detaylı anlatıcım. :) Şu an tek derdimiz AB0 kan uyuşmazlığına bağlı sarılık. Bunuda ilk defa öğrenmiş oldum. Anne 0 + bebek A veya B kan grubundan olunca uygunsuzluk oluyor ve bebek sarılık oluyormuş 2 günde bir kan alıyorlar kuzu bebeğimden . Şimdi yine ağlıyor karnı acıkmış detaylar yakında :))

mda ercelf= kızlar tekrar gozunuz aydın olsun
masallah topiğimizde kızlar daha çok rabbım kucağımıza almayı nasıp eder ıns
jolly canım gozun aydın olsun rabbım sızlerle buyumesını nasıp etsın ıns
çok sukur kucagına aldın rabbım yavruna saglıklı bı ömur versın ıns hıkayenı beklıyorum

hoşgeldin taze anne gözünaydın sağlıkla kavuşmuşsun minik kızına allah analı babalı büyütsün inşallah..her bebekte sarılık olur ama ilk defa duydum bende kan uyuşmazlığına bağlı sarılığı..inşallah en kısa zamanda atlatırsınız..doğum hikayenide merakla bekliyorum unutmadan

topigimize yeni bir kiz bebek gelmis hosgelmis. jolly seni ve esini tebrik ederim allah size uzun saglikli birlikte gecireceginiz guzel bir omur nasip etsin darisi da bizim yavrularimiza olsun

jollyy gözünaydn,çok tebrik ederim.inşallah ömür boyu çok sağlıklı ve mutlu olursunuz bebeğinle.iyi günlerde büyüt.Allah acısını göstermesin...

Cumalarnız mubarek olsun
nasılsınız
kızlar mavı nasıl acaba bebegı nasıl oldu çok merak edıyorum ıns ıyılesır

Cumalarnız mubarek olsun
nasılsınız
kızlar mavı nasıl acaba bebegı nasıl oldu çok merak edıyorum ıns ıyılesır

Aleyküm selam Ayşe, ben de maviyi merak edip duruyordum.Buraya en son yazdığından beri baya zaman geçti.Bir daha da yazmadı.Oğlu inşallah daha iyidir. Allah herkesin evladına sağlık versin, acılarını göstermesin inşallah.Sen nasılsın, hamilelik nasıl geçiyor.Senin de az kalmış sayılır.Hayırlı doğumlar inşallah.Benim oğlumda 3 ay 8 günlük oldu.İyice alıştım anneliğe.Başlarda çok zorlandım ama.Şimdi çok keyifli,onun gülüşü, agulayışı herşeyi unutturuyor.

Gözünaydın, Allah analı babalı, sağlıkla büyütmeyi nasip etsin.İlk günler çok zor oluyor gerçekten ama alışınca çok keyifli oluyor annelik.Bende bir süre sarılıkla mücadele etmiştim, topuğundan kan alırlarken o ağlardı ben ağlardım:)) ama geçiyor merak etme.Bol bol emzir kuzucuğu.Detayları bekliyoruz...

AMİN AMİN CANIM ANNELIGI DAHA TATMAMIS BIRI OLARAK EVLADIN HASTA OLMASININ ÇOK NE KADAR ZOR OLDUGUNU TAHMIN EDIYORUM SADECE
RABBIM SAFI ADIYLA SIFA VERSIN YAVRUSUNA AKLIMA GELDIKCE DUA EDIYORUM
BIZ IYIYIZ HAMDOLSUN BUGUN 30.HAFTAMDAYIM BENDE ÇOGU GITTI AZI KALDI DOGUM KORKUSU SARDI BENIDE RABBIM YARDIM EDER INS..
SENIN ICIN HERSEYİN DAHA DA GUZEL OLMASINA SEVINDIM RABBIM ACISINI GOSTERMESIN BABASIYLA SANA BAĞIŞLASIN
NE TATLDIR SIMDI YAAA

Hoşgeldin Mİnik Kelebeğim ..

Doğum tarihi : 27.06.2013
Doğum şekli : Spinal + Epidural kombine
Doğum haftası : 38+3
Doğum kilosu ve boyu : 3.550 gr 54 cm

25 Haziran salı günü Dr amcamızı son kez ziyaret ettik ve pazarlıklarımız sonucunda maks. 27 Haziran'da bebeğimizi alacağını söyledi. Daha çok küçük geliyordu bebeğim belki normal zamanımızı beklesek 41 haftalık doğacaktı belkide hiç hazır değildi dünyaya gözlerini açmaya . Ya da annesi hazır değildi 3 aşılama 2 tüp bebek denemesinden sonra bebeğini kucaklamaya . 9 ay hamilecilik oyunu oynamıştık sonunun ne olacağını bilmeden .Doğumdan bir gece önce hastaneye gidip odamızı süsledik . Ertesi sabah uyandığımızda heyecanla karışık hissizlik . Eşim bol bol fotoğrafımı çekiyor süslendik ve yaklaşık 20 kişilik konvoyla hastaneye gittik :)) Hazırlıklar ve beni gelip almaları etrafıma hiç bakmadım yoksa ağlamaktan duramazdım bide dr beni bayıltmaya kalkardı :) O masaya yattığımda bebeğimin sesini duyacağımı bile bilmeden dua ettim . Eşim her anımda yanımdaydı bebeğimi çıkardıkları an ağlaması , eşimin ondan daha çok ağlaması :) ameliyathanede tam bir şenlik havası vardı . Sonra bebeğimi hemen sarıp yanıma verdiler o kadar sıcaktıki dünyada öyle bir koku yok sanki cennetin kokusunu getirdi bize. Bitmişmiydi şimdi bu kadarmıydı ? çekilen onca sıkıntı hamilelik döneminde yaşanan korkular , stresler ..Geçmiş geçiyor halen gözümden bir gün yeğenim hala sen tabağında kaç tane pirinç tanesi bırakıyorsun küçükken kaç tane bırakırsan o kadar çocuğun oluyormuş dedi . Annem hepsini yedirirdi bana . Tabakta 1 tane bile bırakmak yasaktı dedim . Acaba o yüzden mi bebeğim olmuyordu diye bile düşündürdüm.. Şimdi ne mi yapıyoruz ? Minik bebeğim mışıl mışıl uyuyor ve ona bakmaya bile kıyamıyorum . Yapılan aşısında , topuğundan alınan 1 damla kanda bile canım kendi vurulduğum onca iğnelerden, alınan kanlardan , opu sonrası da davul gibi şişmekten:) , histeroskopiler ve alınan onca negatif sonuçtan daha fazla acıyor . Yenide olsa annelik çok tuhafmış . Şu anda kendim için yapacağım tanım Acaba doymuyor mu korkusuyla bütün gece emzirmek için uyandırmaya çalışmak .. :) Allah'ım hepimizin bebeklerini korusun sağlıkla büyütmeyi nasip etsin , İsteyen herkese bu duyguyu tattırsın inşallah . Sonra hepsiciği unutuluyor. Hamile arkadaşlarımda hamileliklerinizin sonuna kadar tadını çıkarın . Şu anda bile içimde kıpraşan minik bebeğimi özlüyorum . Keşke 1 tane içerde 1 tanede karnımda olsa :)) Sarışın maviş gözlü kızımla size dua etmeye devam edicez sağlıkla kalın :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…