Kızlar nerelerdeniz yawww.
Cuma kontrolüm vardı.Bebeğimiz gayet iyi.Üçlü test için kan verdik.Bir kız annesi olacağım Allahım izin verirse.
Lakin doktora gittiğimin akşamı kahverengi bir akıntım oldu.Biraz da sabahına hemen doktorumu aradım.Progestana devam dedi.Dinlen dedi.Bir daha da gelmedi.Dikişten de olabilir dedi...
Benden haberler bu kadar...
Cuma kontrolüm vardı.Bebeğimiz gayet iyi.Üçlü test için kan verdik.Bir kız annesi olacağım Allahım izin verirse.
Lakin doktora gittiğimin akşamı kahverengi bir akıntım oldu.Biraz da sabahına hemen doktorumu aradım.Progestana devam dedi.Dinlen dedi.Bir daha da gelmedi.Dikişten de olabilir dedi...
artık kimse uğramıyo buralara eskisi gibi..maşallah bebeğine herşeyin yolunda olmasına sevindim canım..oğluna bir kızkardeş gelmeside iyi olacak çok sevindim kızın olacağına..sağlıkla al kucağına inşallah..benimde salı günü kontrolüm var bakalım inşallah bebeğim iyidir ve herşey yolundadır..hep bir korku taşıyorum bişey oldu olacak diye..
slm kızlar nasılsınız
jolly cnm hayırlı uğurlu olsun bebişimiz gelmiş allah analı babalı büyütür inşallahhhh
sıcakları atlatmaya çalışıyoruz canım pek giremiyorum. kız bebişe çok sevindim. bize de kız geliyor :) kendine dikkat et lekelenmen inşallah artmaz.
inşallah herşey yolunda gider canım bak 11. haftana gelmişsin bile az kaldı rahata ermene. rabbim bize bağışlasın yavrularımızı.
Sağol cnmm âmin inşallah seninde az kalmış darısı başına diyorum :)
Ohh maşallah kız bebişlerimiz artıyor :) Zaten tüp bebekte kızların tutunma olasılığı çok daha yüksekmiş. Bizim tutmayan denemelerde erkek bebişş denk geldi herhalde
kızlar nasılsınız hamilelikler tedaviler nasıl gidiyor.bende oğlusumla uğrasıyorum cogunuz biliyorsunuz bir gelişme oldu geçen gün eeg si düzgün cıktı tedaviler işe yarıyor geçen ay spazm geçirmiştioda cok kötü bişey gelişimi etkiliyo hemen iğne tedavisiner cvp verdi çınarım normale dönmeye başladı zor günler geçiriyorum bu günler bitecek bir gün biliyorum....
hepinizi öpüyorum arkadaşlar yine ugramaya çalışacağım....
teşekkür ederim kızlar.inşaalah sağlıkla kucağımıza alırız hep birlikte.
Sıcaklar beni de çok yoruyor.o kadar çok su içiyorum ki sonra da yemek yiyemiyorum su içmkten.ayaklarımda yanma ve ağrı oluyor.((
mavi canım çok sevindim gelişmelere herşey düzelecek zor elbette ama elden ne gelir biraz sabır.
Bu arada benim de üçlü test sonucum geldi.132 de 1 risk var down sendorumu için dedi doktorum.amniyosentez öneriyor.çok kararsız ve üzgünüm.((
Teşekkür ederim kızlar.İnşaalah sağlıkla kucağımıza alırız hep birlikte.
Sıcaklar beni de çok yoruyor.O kadar çok su içiyorum ki sonra da yemek yiyemiyorum su içmkten.Ayaklarımda yanma ve ağrı oluyor.((
Mavi canım çok sevindim gelişmelere herşey düzelecek zor elbette ama elden ne gelir biraz sabır.
Bu arada benim de üçlü test sonucum geldi.132 de 1 risk var down sendorumu için dedi doktorum.Amniyosentez öneriyor.Çok kararsız ve üzgünüm.((
kızlar nasılsınız hamilelikler tedaviler nasıl gidiyor.bende oğlusumla uğrasıyorum cogunuz biliyorsunuz bir gelişme oldu geçen gün eeg si düzgün cıktı tedaviler işe yarıyor geçen ay spazm geçirmiştioda cok kötü bişey gelişimi etkiliyo hemen iğne tedavisiner cvp verdi çınarım normale dönmeye başladı zor günler geçiriyorum bu günler bitecek bir gün biliyorum....
Sıcaklar beni de çok yoruyor.O kadar çok su içiyorum ki sonra da yemek yiyemiyorum su içmkten.Ayaklarımda yanma ve ağrı oluyor.((
Mavi canım çok sevindim gelişmelere herşey düzelecek zor elbette ama elden ne gelir biraz sabır.
Bu arada benim de üçlü test sonucum geldi.132 de 1 risk var down sendorumu için dedi doktorum.Amniyosentez öneriyor.Çok kararsız ve üzgünüm.((
artık bilemiyorum canım yüksek hcg ile sen bu erkek tahmini yapmıştın ama kızçe imiş :) sağlıkla vaktinde saatinde senin gibi kucaklamak nasip olsun bize de inşallah. alışverişlere başladık :)
sen nasılsın neler yapıyorsun emzirirken sıkıntı çekiyormusun göğüslerin yara oldu mu? bir de epidural kimisine baş ağrısı yapıyormuş sen de yaptımı?
.
Çok sevindim Mavicim inş. Çınar bebek dahada iyi olucak . Kendinede dikkat et. Güzel haberlerini bekliycez .
2'li test sonucun nasıl çıkmıştı akrepçim. Benim Dr 3'lü testin benim için hiç bir önemi yok bir şey çıksa bil ben onu değerlendirmiycem boşuna yaptırma dedi . 2'li test ondan daha güvenilirken daha az güvenilen bir testi neden yaptırıp aklını karıştıracaksın dedi. Nitekim ben aklımda kalmasın diye dr'dan habersiz yaptırdım ve sonucu kendisine söylemedim bile :) 2'li testte burun kemiği göründüyse ve ense kalınlığı normal çıktıysa down sendrom olasılığı çok çok az . Çünkü down sendromlularda burun kemiği olmuyormuş. Muhtemelen testinde yaşa bağlı oran yükselmiştir. 1 sene bile o oranı acayip etkiliyor. Bişeyciği yoktur bebeğinin inş. Kararı vermeden önce sonucunu başka bir dr'lada paylaşıp fikrini alabilirsin.
Evet cnm yaa senin sıpa daha ilk günden yerleşip hcg depolamış demek ki :) Ohh şimdi alışveriş zamanı en keyifli kısım :) Göğüs kremine doğumdan 1 ay önce başladım . Organik bir krem .Çok araştırdım memnun kalmayan yok .Adını verebilirim kesinlikle tavsiye ederim. Benimki sülük gibi ilk günler hele 24 saat memedeydi ona rağmen çatlak ve yara olmadı . Bazen hassaslaşıyor sürüyorum kremi 1 gün sonra düzeliyor . Hatta şu an pek kullanmıyorum bile 3günde 1 kere sürüyorum . Genelde spinalde ağrı oluyormuş.Ben o yüzden anestezi uzmanıyla konuşurken Epidural+Spinal kombine olarak istedim . O şekilde yaptık. Birde ağrı pompası bağladılar ilk gün onun faydası çok fazla . Saat başı belden ağrı kesici veriyor ben o yüzden hiç birşey hissetmedim . O ilacı atabilmek için bol kahve ve bitter çikolata yedim hiç baş ağrısı olmadı bende . Âblamın ilki spinaldi onda olmuştu. 2. De Onada Spinal+Epidural kombine yaptılar ondada hiç bişey olmadı . Sende öyle iste çok konforlu geçiyor sonrası
selam kızlar salı günü kontrolüm vardı çok şükür herşey yolunda bebeğim sağlıkla büyümeye devam ediyohatta hareketlerini gördük kıpır kıpırdı çok komikti 2hafta sonra 2li test için kontrolümüz var bakalım..bendeçok korkuyorum 2li testten inşallah temiz çıkar..buarada mevsimden dolayı alerjik öksürük başladı bende 1,5 haftadır geçmek bilmeyen kuru öksürüğüm var ne yaptıysam geçmedi doktora gittim ilaç aldım ama daha kullanmadım tereddütteyim bebeğe zarar verir diye..doktorum kullanabilirsin dedi ama ben yinede kararsız kaldım
Amniyosentez hikayem...
Bir genetik ve bir prof. görüşmelerim sonucunda bu işlemin her işlem gibi bir riski olduğu riskin yüzdesi az olduğu ve başarılı yapılan her operasyonun riski daha da azalttığı,en önemlisi de tıp bazı sınır değerlere bakarak (benim için sınır 250 idi benim değerim 132 ) mutlaka yapılması gerekir der konuşmalarından sonra.
Önce bir ultrason muayenesi,kalp atışı vs.İki saniye içinde bebeğe en uzak noktanın blunması ve iğnenin girişi ve sıvıyla birlikte çıkışı.Bitttttiiiii :) Ardından tekrar bir ultrason kalp atışı muayenesi. '' Bebek sanırım uyuyor hiç istifini bile bozmadı '' cümlesiyle gülmemiz.2-3 gün dikkat etmem ve bir antibiyotik tedavisi hap olarak. Son dileği sağlıklı nesiller yetiştirmenizdileğimle,geçmiş olsun temennisi.
Erken doğum riskim olduğu için bir kıyak yapıp sizi çok strese sokmayalım biran öne alalım sonucunuzu jesti sanırım 1 hafta...
Sonuç inanıyorum ki iyi olacaktır.Benim her evladım her haliyle kabulüm lakin o özürlü olarak bir ömür sürdürmek ister mi??? işte bunun cavabı zor arkadaşlar...
Son olarak hayatın kendisi zaten kocaman bir risk değil mi??? :)
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?