Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

maşallah canım minik meleğin 16 haftalık olmuş teyzesi yer onu yerrrr

evet canım başlıyoruz artık 1 ekime verdiler günü o yüzden bide verirken hemşire ne dedi biliyor musun çok garibime gitti eğer iptal ettireceksen randevuyu alma yok dedim hemen gelicem ne iptal ettirmesi dedim...
inş canım isteyen dileyen herkes inş bebeşine kavuşur dün bi akrabamız vardı onlarda ege ye gittiler hiç canlı spermi yokmuş çok üzüldüm onlarada en azından benim sorunum sadece pko onlara göre daha şanslıyım dedim içimden tabi.
evet heista var galiba sadece ege yaptıran oda bebeğinden fırsat bulursa cevaplar biliyorum çünkü daha öncede cevaplamıştı.
sen nasılsın bebeğin nasıl inş sağ salim kucağına alırsın.

maşallah canım minik meleğin 16 haftalık olmuş teyzesi yer onu yerrrr

sağol teyzesi büyüyo minik prensesim hayırlısıyla senide görücez bu haftalarda çok yakın emin ol ne zaman geliyo adet başla artık ben senden heyecanlıyım

Son düzenleme:

ben iyiyim canım bebeğimde çok şükür iyi herşey yolunda gidiyo inşallah sağlıkla alırım kucağıma..hayırlısıyla sende alıcaksın bebeğini kucağına canım..hastaneleri hemşireleri anlamıyorum ne demek iptal ettireceksen randevu alma yardımcı olmaları gerekirken..gelde deli olma yani..inşallah tüpe gerek kalmadan gelir bebeğin..benim kaybettiğim bebeğim tüpe hazırlanırken kendiliğinden gelmişti ama ömrü yokmuş malesef..senin durumun hiç kötü değil emin ol tüpte yumurtaların sayısı daha fazla oluyo biliyosun..

evet canım biliyorum o yüzden tüp konusunda en şanslı hasta grubuyuz ama doktorlar nasıl bakalım benim doktorum çok güler yüzlü ve halden anlayan biriydi inş oradada öyle doktorlar çıkar karşıma her seferinde başka doktor muayene ediyormuş o kötü ama belki bizler içinde bi anantaj sonuçta farklı gözlerde değerlendirmiş oluyor.
inş bi an önce raporum çıkar tek isteğim o şimdilik ekimde dosya açılsa ne zaman rapor çıkar o düşünüyorum araştırıyorum ama hep farklı...

Merhaba burcu, hayırlı olsun diyelim şimdiden.İnşallah fazla uzun sürmeden hamileyim diye yazdığını okuruz burdan.Ben geçen yıl şubat ve nisan da 2 aşılamamı haziranda da tüp bebeği orda yaptırmıştım.Aşılamalar negatif,tüp ise kimyasal gebelikle sonuçlandı ama ertesi ay kendiliğinden hamile kaldım.(Darısı başına)Üzerinden baya zaman geçti.Benden sonra bir arkadaşım 2 tüp denedi orda negatif sonuçlandı.Onunla konuştuğumuzda uygulamalarda farklılıklar gördüm.Tabi zamanla yeni tedavi yöntemleri deniyorlar.İstersen sen merak ettiklerini sor bende bildiklerimi yazayım.Böylesi daha iyi olur diye düşünüyorum.Bir de ilk randevuya gideceksin değil mi? yoksa daha önce dosya açtırmışmıydın?

merhaba kızlar nasılsınız herkes iyidir umarım.
superim canım maşallah hızla ilerliyor hamileliğin insan ilk ayları atlattıktan sonra zaman daha çabuk geçiyor. başladınız mı alışverişe. biz kızımın bebek arabasını aldık travel sistem olanından. eylül sonu gibi de odasını sipariş edicez. 2 gün sonra şeker yüklemem yapılacak. sonrasında başka tahlil kalmıyor bebeğin ve benim kilom kan değerlerim falan takip edilecek. darısı senin başına. ikili testten sonra dörtlü yaptırdın mı sanırım şuan onun zamanı geldi. inşallah böyle sorunsuz geçer gider günler canım.

bebesko ve burcudalli , kızlar ikiniz için de dua ediyorum. az önce bir arkadaşım da tüp bebek raporu çıkartmak için benden yardım istedi bildiklerimi anlattım. zor yollar bunlar yaşadıklarım aklıma geldi film şeridi gibi gözümün önünden geçti. 3 aşılama 2 tüp bebek. opu sonrası OHSS gelişmişti hiç transfer olamadan dondurulmuştu kuzucuklarım elim avcum ve karnım boş 2 ay dinleneceksin diye eve yollamıştı bizi doktorum. ama o embriyolardan biri bana bebek oldu işte sadece 1 yumurta ve 1 sperm. hep az yumurtam toplandı az döllendi diye üzülmüştüm 11 yumurtamdan sadece 3 ü olgun çıkmıştı. ama Allah verecem dedikten sonra hiçbişeyin önemi yok.
ben çok dua ettim. bir süre sonra hayatımın dönüm noktası olmaktan çıkarttım tedavileri normal bişeymiş gibi hayatımızın bir parçası oldu. rutine bağlamıştık. insan olumsuz şeylerde üzülüyor ama inanın hepsinde bir hayır var. gerçekten istemek çok önemli ama hayırlısını istemek. rabbime öyle dua etmiştim. 40 gece kalkıp geceyarıları namazlar kıldım meryem suresini her gece okudum hatim ettim. hep dua ettim. o isterse olacağını biliyordum çünkü. işleri Allaha bıraktıktan sonra beklemek inanın daha huzurlu. bizi sınıyor ama mükafatı çok büyük kızlar unutmayın. Allah sizi de muvaffak etsin bu tedavilerinizde. bol bol dua edin canlarım.

valla canım rapor konusunda hiç bilgim yok ama inşallah çok uzamadan çıkar raporun ve başlarsın tedaviye..

yok ilk defa gideceğim bana hemşire getirmem gerekenleri söyledi vukuatlı nüfus kayıt örneği fotoğraf ssk hizmet dökümü ve eşim cinsel perhizli gidecekmiş.bunlar rapor çıkması için yeterli mi aşılama olduğunu yapıldığını sistemden mi görüyorlar acaba artık önceden o şekilde evrakta istendiği yazıyordun ondan kafam biraz karışık bide benim rahim filmim var ama 3 sene oldu çekileli acaba onu kabul ederler mi?

valla canım dediğin gibi zaman çabuk geçmeye başladı sanki..3 aylık riskli dönem nasıl geçicek derken bi baktım ki büyüyoruz artık biz daha kızımıza 1 iğne bile almadık canım ben hevesliyim ama babamız biraz daha bekleyelim hepsini bir alırız diyo..benim almama da izin vermiyo..halbuki o benden meraklı kızına ama var bi bildiği diyorum..sen bitirdin nerdeyse desene alışverişi güle güle kullansın arabasını minik prenses..en son yapılacak şeker yüklemesi ondan sonra rahatsın ne güzel canım..inşallah bende o zamanları görürüm hayırlısıyla..şuanda beklediğim tek şey tekmeler ama başlamadı hala bi başlasa ölcem meraktan ben dörtlü test yaptırmadım canım doktor istermi bilmem salı günü kontrolüm var konuşuruz heralde..isim karar verdiniz mi peki?ne zormuş isim için karar vermek..

Kızlaaaar nasılsınız bakalım.?

Hep aklımda ve dualarımdasınız.Bizim de salı günü kontrolümüz vardı.Ara ara kasılmalarım oluyordu.Bekliyordum zaten endişelenme dedi her hamile de olur ama biz sen de daha dikkatli olmalıyız dedi ve ilaç verdi.Kızımın keyfi yerindeymiş. 21 hafta 3 günlük 24 cm ve 418 gr olmuş.Yata yata sorunlu bir hamilelik geçiriyorum.Ama buna da şükür.Doktor kontrolllerim de ara ara birşeyler baktık.Hepsi aklımda zmanla alacağız ama benim için daha erken evde de şimdiden kalabalık etmek istemiyorum.

Çoook önemli birkonu pko olan arkadaşlar hamileliğinizde mutlaka ama mutlaka rahim ölçümü yaptırmalısınız çünkü pko rahim boyunu aniden kısaltan ve erken doğuma sbep olan bir rahatsızlıkmış.Rahimağzı yetmezliği topicinde ünlü bir doktorun kontrolüne olan arkadaş var 4 kaybı var pko hastası doktoru söylemiş bilginize...

Devlette aşılama yaptırdıysan herhalde sistemde çıkıyordur.Özeldeyse geçerli değil zaten.Rahim filmin eskiymiş büyük ihtimalle yenisini isterler.2 yıla kadar kabul ediyorlardı diye aklımda kalmış.Valla rapor için ne isteyecekleri hiç belli olmuyor.Bazılarının işi 1 ayda bitip raporu çıkarken bazılarının işi bir yılı bile bulabiliyor.Benim raporum 3 ayda çıktı.Bu 3 ay içinde benden rahim filmi, hormon testleri,kan testleri, smear testi,vs.. istediler.Eşimin spermlerinin hareketliliğinde bi sorun gördüler onun için 1 ay ilaç kullandırıp tekrar spermiogram istediler.Bunlardan sonra rapor çıkardılar.Mesela bazılarında kist, miyom falan çıkıyo onları tedavi yoluna gidiyorlar önce.O zaman uzuyor işte.Mesela bi arkadaşın 1 ayda çıktı raporu.Onun yumurta rezervi azdı.ondan sanırım.Senin işleri kısaltmanın yolu orayı arayıp isteyecekleri kan tahlillerinin neler olduğunu sormak (hem eşin hem sen yaptıracaksın)bu test ve tahlilleri ekime kadar yaptırıp gidersen tekrar onlarla uğraşmazsın.Mesela hormon testleri adetin 2.yada 3. günü yapılıyor.tekrar bir adet dönemi geçmez böylece.Hatta çektirebilirsen bir rahim filmi daha çektir.Ne olur ne olmaz.Smear testi yakın zamanda yapılmamışsa onuda yaptır.Ve önceden yaptırdığın tüm test sonuçlarını götür.Birde işini sürekli arayarak takip et.Orası yoğun olduğu için atlayabiliyorlar.Mesela benim raporu konseye sokmayı unutmuşlardı.Hastaneye tüp için gittiğimde dosyaya bakıp aaa sizin raporu onaylatmayı unutmuşuz bi dahaki aya kaldı demezmi hemşire.Ağlaya ağlaya içim çıkmıştı.Böyle işte...Allah kolaylık versin.

canım regl olmuşsun öncelikle tedaviye başlaman için ilk adım hayırlı olsun.benim de adetimin 5. günü bugün ve dış heyet raporu rapor için uğraşıyorum bu defa istanbul tüp bebek merkezinde deneyeceğiz ALLAH kısmet ederse.ilkini devlet hastanesinde yaptırdım ben ama pek önemsemiyorlar istanbul çok kalabalık malesef ,benim gebelik oluştu aynı zamanda her zamanki gibi adetde oldum yani kanamalı bir şekilde öğrendim hamile olduğumu değerlerim altıbine kadar çıktı yanlız keseyi görmeden parçalı bir kanamayla düşük yaptım.benim beş ebriyom oluştu sadece bir tane transfer edildi diğerlaerini dondurmadılar da zaten en azından özelde dondururlar. senin iyiymiş doktorun üç tane transfer ettiğine göre hakında hayırlısı orda devam et bencede . inş. bu defa olacak ALLAH'ın izniyle. bizlere ve bekleyen herkese birgün o güzel haberi paylaşmak nasip olur.

burcucum merhaba canım bende devlet hastahanesinde ilk tüp bebeğimi raporlu yaptırdım benim dahiliyede sorun çıktı ama yinede üç adet sonra aldım raporu. şimdi dış heyet alıp özelde yaptıramayı düşünüyorum.istanbulda oturuyorum ben ama evrklar aynıdır aşşağı yukarı. burda adedin ikinci veya üçüncü günü aç karına hem kendin adına hem eşin adına nüfüs kayıt öeneği 2 yılı geçmemiş rahim filmini ve aşılama yada tüp bebek yaptırdıysan özelde veya başka hastahanede onun onaylı raporunu alıp gidiyorsun ve hemen işlemlere başlıyorlar.bence de rahim filmini yenile vakit kaybı olmasın daha sonra bu şekilde hazırlıklı gidersen daha iyi olur senin için.istanbulda başka sorunun yoksa iki ayda çıkıyor rapor.

kızlar heptakipteyim sizleri iyi ettim kötümü bilmiyorum ama yine başladım tüpe inş bu kez son olur hakkımızda hayırlısı artık.

günaydın hayırlı cumalar rabbim her ne diliyorsak gönlümüzden her ne geçiyorsa cuma hürmetine nasip etsin sonsuz lütfundan hepimizi sevindirsin inşşş

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…