Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
ben tek aşılama yaptım özelde şimdi tüp bebegide özel yapıyorum malesef benim rezervim az oldugu için devlette 3 aşılama yapıp tüp bebege geçemedik doktorum risk var aşılamada boşu boşuna yumurta tüketirsin dedi o yüzden özel malesef.

amin canım sizlerin dua ları olmasa ne yaparım bilmiyorum.

olsun canım riske atmaman iyi olmuş zaten vücut iğnelerle yumurtluyor onları da aşılama ile ziyan etmemek lazım yaş kaç olursa olsun. benim de ilk aşılamamda tüpümün olmadığı tarafta çok güzel yumurtalarım gelişti diğer tarafı bekledik ama mecburen o da zor gelişti geç tepki verdi ve sonuç negatif tutmadı tabiki. şimdi 2. aşılamayı da aslında tüp bebeğe geçiş için basamak olarak görüyorum. neyseki tüp bebekte tüpümün olmadığı taraftaki yumurtalarım da alınacak kullanılacak. buna bile şükrediyorum.

Ooo cnm sen baya uzak kalmıştın bak bizden:) Oldu transferim oldu test sonucu icin gun saymaya bilem başladık.:) Sende ara vermiştin bu ay surda Haziran'da bişey kalmadı. İns. 2 asilamanda gelir bebisinn :16:

canım benim ara sıra uzaklaşmak gerekiyor biliyorsun çok sevindim senin adına inşallah iki bebişin de tutunur sana tatlım. ben bu ay dinleniyorum çok da rahatım.

Canim benim yuzumun heryeri sivilce oldu kizamik cikarmis gibiyim :))

benim de sadece sağ yanağımda ilginç öbür taraf bebek gibi pürüzsüz :) neyse katlanacağız artık :)

Oncelikle yeni topigimiz hayirli olsun girmeyeli baya yeni arkadaslar gelmis hepiniz aramiza hosgeldiniz arkadaslar benim asilama cok kotu sonlandi:((((((((((((((((( 9 haftaliga kadar hersey normal gitti kalp atislarini doktorla birlikte dinledik dun biraz kanamam oldu acile gittim ultrasyona girdim bebek yok dediler sok oldum inceleme sonunda bebek kise donmus taslanmis dediler hadi kocaa 3 yillik tedaviden sonra sil bas yine:((((kendimdende hayattandan herseyden nefret ediyorum:(( acaba neden olabilir hep dusuncesi icindeyim ama icinden cikamadim geceden beri bendeki sorun ne anlamadim bu arada baya hamile arkadaslarimiz var hepinizin asilamasi hayirli ugurlu olsun rabbim hayirlisi ile kucaginiza versin

geçmiş olsun canım benim de 8 haftalık bebeğim düşmüştü öyle kalbini duyduktan sonra.kürtaj la aldılar.

Canim isin garip tarafi kurtas yapmadilar ilaclarla dusecek dedi peki bebegin esi ne olacak bilmiyorum 6tane ilac verdi 6saat araya ile fitil gibi kullan asiri kanaman olursa gel dedi kurtas yapariz kanaman cok olmazsa gerek kalmaz dedi

canım benim 8 haftalıktı doktora sormuştum ilaçla düşmez mi diye zor olur kürtaj daha temiz olur demişti. ama benim kiste falan dönüşmemişti o yüzden bilemiyorum.doktorlar daha iyi bilir.belki kiste dönüştüğü için gerek kalmıyordur kürtaja ama sen yine de rahimin iyice temizlenmesine dikkat et canım. umarım tez zamanda yeniden hamile kalırsın.

canım çok geçmiş olsun.benimde bi arkadaşım vardı hastaneden beraber aşılama olmuştuk onunki tutmuştu hamileydi dün beni aradı 3 aylıktı bebeği onunda bebeğinin ultrasonda kalp atışlarını alamamışlar kürtaj oldu oda neden olduğunu araştırıyolarmış şimdi.patolojide araştırılıyomuş.

Ankara universitesinde ki arkadasin demi o hani bana anlattigin 15dk yatipta kalkan sonrs asilamasi tutan allah sabir versin onu yasamak daha acidir eminim.sen ne yaptin gorusmeyeli

Hayirli uğurlu olsunn asilama sürecin ins. Gelir bekletmeden bebisinn ;)

Gunaydinnn Oyy ne tatlıdir o şimdi miss miss:) Bendede 3 tane kiz yeğen var. Kendi çocuğum olsa farksız olur sanki yarı anne sayılıyoruz boyle yegenlerle:16:

sana da iyi pazarlar canım zaten iyi haber almışsın da gözünüzaydın olsun darısı senin ve hepimizin başına inşallah sen de ikinci kızı doğuracaksın inşallah ailene :))

sagolun kızlar gorduk geldık daha hastanedeller cok tatlıya cok kucuk kapkara bısey Allahım herkese nasıp ınsallah bu guzel duyguyu

Ankara universitesinde ki arkadasin demi o hani bana anlattigin 15dk yatipta kalkan sonrs asilamasi tutan allah sabir versin onu yasamak daha acidir eminim.sen ne yaptin gorusmeyeli

ben beklemedeyim canım.eşimin tahlillerinde hareketsizlik çıkmıştıya tekrar doktora gitti ilaç kullanıyo şimdi.bitkisel kürler falan işte düzelsin biraz gitcem hastaneye.belkide bi mucize olur bi bakmışım hamileyim.hayallere daldım yine.evet canım bahsettiğim arkadaş o.
seninde aşılaman hayırlı olsun inşallah hamile kalırsın.

selam kızlaar...
zaman geçmiyor bir türlü...
sadece girip haberlerinizi okuyorum güzel haberlerinizi alıp seviniyorum..
hayalleri gerçek olamayan(tabiki kısa bir süreliğine) arkadaşlarımımn haberleriyle de üzülüyorum ama
tabi ki biilyorum ki demin de dediğim gibi kısa bir süreliğine bu...
en yakın zamanda hepimizin hayalleri gerçek olacak:)))
rabbim sağlık versin her şeyden önce..
çok girmek istemiyorum beklemek iyice zorlaşıyor o zaman diye..
bugün aşılamamaın 8. günü çalıştığım için çabuk geçiyordu pek anlamadım ama
haftasonu bayağı zorlu geçti..
benim 14. günüm cumartesiye denk geliyor aşılamao lduğum hastanede vermek istiyorum testi
o yüzden 16. gün olan haftaya pazartesiyi bekelyeceğim
e tabi adet olmazsam
progestan kullanmadığım için adetim beni bekletmez diye düşünüyorum eğer tutmadıysa..
o yüzden 16. günü bekleyeceğim
bi de progestan kullanmadığım için onun yan etkileri yok haliyle hamilelikle ilgili hiç bir belirti de yok..
bakalım hayırlısı.. şişkinliklerim de geçti sanki hiç aşılama yaptırmamış gibiyim:)))

selam kızlaar...
zaman geçmiyor bir türlü...
sadece girip haberlerinizi okuyorum güzel haberlerinizi alıp seviniyorum..
hayalleri gerçek olamayan(tabiki kısa bir süreliğine) arkadaşlarımımn haberleriyle de üzülüyorum ama
tabi ki biilyorum ki demin de dediğim gibi kısa bir süreliğine bu...
en yakın zamanda hepimizin hayalleri gerçek olacak:)))
rabbim sağlık versin her şeyden önce..
çok girmek istemiyorum beklemek iyice zorlaşıyor o zaman diye..
bugün aşılamamaın 8. günü çalıştığım için çabuk geçiyordu pek anlamadım ama
haftasonu bayağı zorlu geçti..
benim 14. günüm cumartesiye denk geliyor aşılamao lduğum hastanede vermek istiyorum testi
o yüzden 16. gün olan haftaya pazartesiyi bekelyeceğim
e tabi adet olmazsam
progestan kullanmadığım için adetim beni bekletmez diye düşünüyorum eğer tutmadıysa..
o yüzden 16. günü bekleyeceğim
bi de progestan kullanmadığım için onun yan etkileri yok haliyle hamilelikle ilgili hiç bir belirti de yok..
bakalım hayırlısı.. şişkinliklerim de geçti sanki hiç aşılama yaptırmamış gibiyim:)))

belirti olmamasına moralini bozma.sona şılamada benimde hiç belirtim yoktu.

ben beklemedeyim canım.eşimin tahlillerinde hareketsizlik çıkmıştıya tekrar doktora gitti ilaç kullanıyo şimdi.bitkisel kürler falan işte düzelsin biraz gitcem hastaneye.belkide bi mucize olur bi bakmışım hamileyim.hayallere daldım yine.evet canım bahsettiğim arkadaş o.
seninde aşılaman hayırlı olsun inşallah hamile kalırsın.

İnsallah canim melegim 3.asilamada gelir rabbim sanada yasatsin o guzel duyguyu insallah benim bugun 5.gunum ams hic bi belirtim yok sacma ama insan bir belirti ariyo iste :)))) bide bu asilamamda 25milyon siperm asilandi bunun sadece 1000milyonu hizli haraketli idi sence nasil kalani yerinde haraketli idi

Merhaba arkadaşlar, ben her zaman yazamasamda (beklemedeydim çünkü) hergün girip okuyorum. Tüp bebek için bekledğim adetim sonunda bugün teşrif ettier :)) yarın hastaneye gidiyorum.İnşallah bir aksilik çıkmazsa başlayacağım tüp bebek tedavisine.Çok heyecanlıyım.Umarım herşey yolunda gider.Dualarınızı esirgemeyin benden de....

İnsallah canim melegim 3.asilamada gelir rabbim sanada yasatsin o guzel duyguyu insallah benim bugun 5.gunum ams hic bi belirtim yok sacma ama insan bir belirti ariyo iste :)))) bide bu asilamamda 25milyon siperm asilandi bunun sadece 1000milyonu hizli haraketli idi sence nasil kalani yerinde haraketli idi

canım ileri hızlı hareketli varsa bence tutma şansı çok yüksek bide spermler yıkama sonrası dahada iyi oluyomuş.inşallah tutar.bizimkinde ileri hızlı hareket hiç yokmuştu.ben burda bi kadın doğum uzmanına gitmiştim doktor bana çok açık anlattı.dediki yumurtayı dölleyen spermler ileri hızlı olanlardır dedi.

Merhaba arkadaşlar, ben her zaman yazamasamda (beklemedeydim çünkü) hergün girip okuyorum. Tüp bebek için bekledğim adetim sonunda bugün teşrif ettier :)) yarın hastaneye gidiyorum.İnşallah bir aksilik çıkmazsa başlayacağım tüp bebek tedavisine.Çok heyecanlıyım.Umarım herşey yolunda gider.Dualarınızı esirgemeyin benden de....

inşallah hamile kalırsın canım inan bütün içten liğimle dua ediyorum çünkü çok zor hepimiz içinde yaşadıklarımız allah gönlüne göre versin rabbim hepimizinde yüzünü güldürsün inşallah.

canım yeni tedavin hayırlı olur inşallah tüp bebekte anne olma heyecanına sahip olursun..dualarım seninle yarın haberlerini bekliyorum..

inşallah hamile kalırsın canım inan bütün içten liğimle dua ediyorum çünkü çok zor hepimiz içinde yaşadıklarımız allah gönlüne göre versin rabbim hepimizinde yüzünü güldürsün inşallah.

canım yeni tedavin hayırlı olur inşallah tüp bebekte anne olma heyecanına sahip olursun..dualarım seninle yarın haberlerini bekliyorum..

hesita tedavin hayırlı olsun. inşallah herşey yolunda gider. yolun açık olsun.

Hepinizden Allah razı olsun.İnşallah Allah hepimizin gönlüne göre verir. Hepinize güzel haberler vermeyi çok isterim....

canım ,,aynen bende 1.aşılamaya hiç umutlu girmedim o anda da sinirlerim boşaldı yapılacağı dakika bir ağlama krizi tutmuştu sağolsun iğneler ilaçlar ruhsal durumlarımızı bozuyor malum olmadık küçücük şeylere takıp bahane ettim sinir yaptım hatta aşılamadan çıktım hastanede istirahat ederken tüm huysuzluğum aksiliğim üstümdeydi eve geldim bir karış surat ağladım falan yattığım yerde ertesi gün normal uyandım bitti gitti ama dedimki hep içimden beklerken bu ay olursa mucize olur nasıl girdim nasıl çıktım en güzel günü mahvettim tabi elimde olmadan istemeden..şimdi herşeye daha başka bir gözle bakıyorum hatta negatif sonucumu aldığım andan beri bir an olsun üzülmedim sanki biliyordum daha vakti gelmediğini ama hissetsemde nasılsa olmayacak diye bırakamazsın ki herşeyi...zaten hayatın anlamı bu ne zaman nerede nasıl öleceğinide bilmeden yaşıyorsun o yüzden herşeye devam.....zamanı nı bulana dek....olmaz ise de Allah'ın taktiri denemeden asla bilemeyiz...
Bebeşine de sana da kucak dolusu sevgiler....

çok haklısın canım. birebir aynı duyguları paylaşıyoruz. ilk aşılamamın sonucu geldiğinde bende gerçekten biliyor gibiydim. hastalanıp sonuç almaya bile gerek kalmayınca bi burukluk olmadı değil ama çok takılmadan hemen ikinci aşılamaya geçtim. ve daha başlamadan içim umut doluydu. bu sefer olacak dedim kendi kendime. hatta dün eski mesajlarıma baktım burdada yazmışım. bu sefer inanıyorum olacak yazmışım. önümüzdeki günler içinde görelim mevlam neyler, neylerse güzel eyler. değerim yüksek olunca ikizmi diye korkmaya başlamıştım. şimdi onuda bıraktım. rabbim kimseye taşıyamayacağından fazlasını yüklemez. elbet bir sebebi vardır. hakkımızda hayırlısı olsun. inşallah zaman gelmiştir senin içinde canım.

canım ileri hızlı hareketli varsa bence tutma şansı çok yüksek bide spermler yıkama sonrası dahada iyi oluyomuş.inşallah tutar.bizimkinde ileri hızlı hareket hiç yokmuştu.ben burda bi kadın doğum uzmanına gitmiştim doktor bana çok açık anlattı.dediki yumurtayı dölleyen spermler ileri hızlı olanlardır dedi.

Benimde icimden bi ses bu defa tutacak diyor insallah yanilmamda.darisida senin basina insallah

İlk 4-5 seferde Banada hep 1 dediler, Son ana kadarda öyleydi. Transfere gireceğim zaman rahim kalınlığı icin muayene olurken hersey guzel dedi.2 tane verebilir embriyologlar dedi . Hemen atladım 2 tane yazdırdım kağıda o sekilde hazırladı labaratuar:) Ama diyorum ya 1-3-5 hikaye bak. Aşılamalarda bende hep 4-5 yumurta vardı benle asilama olan 1 yumurtalı arkadaslar hamile kalırken ben onca yumurtayla tis tis dondum eve ehehehe:))Vakti gelmemiş diyorum. O yüzden 1 tane bile koyarlarsa hiç takma ;)

Cnm bendede Pko var zaten kendi haline bıraksam ne zaman olacağı belli degil:)) Asilama ve tup bebek öncesi ilk önce dogum kontrol hapı gibi bı hap kullandım. Sonra adet görüp adetin 2. Yada 3. Gunünde başladım. Her Dr 'un tedavi sekli farklı oluyoruz muhakkak. Sen yine kafanı bulandirma;)

valla cnm bulanmadı desem yalan olur doktora sordum neden adet döneminde başlamıyoruz diye senin zaten düzensiz olduğu için şimdi başlamamız sorun olmaz dedi başladık bakalım inşallah rabbim bu sefer nasip eyler bebişlerimizi bize..

bende senin gibi pcoluyum ama ilk aşılamamda adetimle başlamıştım bu seferde öyle olur herhalde..ilginç geldi adetini beklemeden iğnelere başlaman..

tatlım banada tuhaf geldi ben 2 kere yumrta takibi yaptırdım 1 kerede aşılama yani bu 4. olucak ilk 3 tanesini başka bir doktorda yaptırdım aşılamada tutmayınca doktor değiştirmek istedim yeni başladıgım doktor sen zaten düzensiz adet gözrüyorsun dedi yumurtalara baktı gecen seferki aşılamadan hiç kalıntı kalmamış iğnelere başlayabiliriz yumurtaların büyümesi için dedi ve başladık bugün 3. iğneyi vuruldum salı günü kontrolüm var bakalım gidişat ne durumda..

bende pkoluyum.su_perisi gibi aynı sekilde bende de doktor adetin 3. günü basladı iğnelere.2. aşılamamı oldum bende

öncelikle aşılaman hayırlı olsun canım rabbim yüzüne güler bebişin sana gelmiştir inşallah.canım benimde 2. aşılama olucak ilk aşılama tutmayınca doktor değiştirdim ben.bu doktor zaten senin adetlerin düzensiz dedi yumurtalara baktı diğer aşılamadan kalan bişey yok iğneye başlayabilirz dedi başladık 3. iğnemi vuruldum bugün.salı kontrol var bakalım hakkımda hayırlısı..

Çok teşekkürler hepinize!
Yeni haberleri vereyim önce. :)
Dün yaptırdığımız tahlilde sonuç 10.000'in üstünde çıkmıştı ve bu değer bana yüksek gelmişti ama tam bilemedim tabii ki.
Bugün doktora gittik, çoğul gebelik gibi görünüyor dedi ve ultrasonla baktı.
Sonuç: üçüz! :)
Zaten üç yumurtayla aşılama yapılmıştı. 19-20 mm'ydi sanırım yumurtalar ve e2 değerim de bayağı yüksekti.
Çoğul gebelik riskini göze alarak yaptırmıştım aşılamayı zaten tutmuyor diye (ki bu risk her zaman var aslında), bu sefer de üçü birden tuttu.
Doktor iyi yerleştiklerini ve güzel göründüklerini söyledi.
Açıkçası şaşkınlığım hala devam ediyor ama çok sevinçliyiz de tabii.
Allah hepimize hakkımızda hayırlı olanı versin. Amin.

Bu arada, sonrasında en fazla ağrı çektiğim aşılamamdı bu.
On gündür falan adet sancısı çekiyorum.
Şimdi azaldı ama doktor normal olduğunu söyledi.
Bir de kahverengi akıntım oldu dün akşam, o da normalmiş.
Bundan başka gün içinde uyku basmaları ve iştah artışı oldu.
Başka belirgin bir belirtim yok şu an.
Hepinize sevgiler..

canım tebrikler darısı hepimizin başına inşallah.böyle güzel haberleri okudukça umutlarım artıyor içim açılıyor.rabbim hepimize nasip eyler inşallah.ayrıca 3 üz oldukları için ayrıca ve kocaman tebrikler.inaşlalh saglıklı sıhhatli kucagına alırsın canım.gelişimlerinden haberdar et bilzeri mutlaka..:46::46::46:

Back
X