Aşılama Aşılama olsun ,Tüp olsun Bebişler bizimle olsun.

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
mavi-58 çok teşekkür ederim ilgin için. peki aşılaman tuttumu onu yazmamışsın. allah hepimizin yavrularını kucağına versin inşaallah.
bana 2 emriyo transfer edildi. ikiz olmasını çok istiyorum, tabi önce hayırlısı.:38:

tuttu canım şimdi hamileyim allahıma şükürler olsun.rabbim sizlere de nasip etsin inşallah.inşallah istediğin gibi ikizin olur canım.:16::16::16:

slm arkadaşlar. aranıza yeni katıldım. küçük bi yerde yaşadığım için tüp bebeği kimseyle paylaşıp dertleşemiyorum sizlerle paylaşmak için burdayım. 1 kez aşılama yaptırdım olmadı malesef. şimdide ilk tüp bebek denemem. bügun 6. günümdeyim. çok merak ediyorum,çok heyecanlıyım. :nazar:

kızlar hapşururken bile çok korkar oldum artık. şiddetli hapşurmaktan bişey olur mu?

hoşgeldin canım inşallah tutar tüp bebeğin canım ilk 1 haftayı atlatmış sayılırsın. kendini çok fazla kasma herşey olacağına varır. hapşırığı tutmak daha sakıncalı rahatça özgürce hapşır bence:)

Selam kızlar nasılsınız bakalım bırsuru konusmalar olmus pek katılamadım masalcım mdacım tesekurler ıkınızınde tedavısı baslıyomus darısı basınıza ınsallah elyasa cok sevındım canım hayırlısı olsun ıkızlerın saglıkla kucagına al ınsallah optum hepınızı kızlar

kızlar masalcıgımında beklenen adeti başlamış bugün , yarın ilk randevusu var, allahım yüzünü güldürsün inşallah.

canım benim....benden de haber verir iletir gözümü açtım elime telefonu aldım sana haber verdim arkadaşım...sen tedavine bir başla..ben sana destek olacağım maddiyatı kafana takmayı bırak...

kızlar bişey sormak istiyorum. transferin 4.günü proluton depot iğne vurdurdum. iğneden 1 saat sonra başım döndü, midem bulandı bayılacak gibi oldum. acaba bu iğnenin sebep olduğu bişey mi yoksa bir umut hamilelik belirtisi olabilir mi.

canım sana bişey sormak istiyorum. histeroskopi ile laparoskopi arasında ne gibi bir fark var? yani laparoskopi göbekten ve hem tanı hem tedavi amaçlı oluyor onu biliyorum. histeroskopi rahim ağzından mı giriliyor sadece karıniçine bakmak için? aneztezi aldın mı ve zorlu bi tedavimiydi?
bana da doktorum tüp bebeğe geçmeden önce yapabilirde. doğumsal rahim anomalim sebebiyle her muaynede soruyor sana histeroskopi yapmışmıydık diye hayır diyorum hsg ve pelvik mr ım var. gerek var mı dedim en son şuan yok dedi. yani belki tüpe geçmeden önce isteyebilir de ondan soruyorum. bu arada memorial, gayrettepe memorial mi?

ercelfcim canım...bir süre önce sanki ben sana uzun uzun laparaskopiyi anlattım diye hatırlıyorum ..ama haklısın sayfalar çokk birikmiştir üstüne nereden bulacaksın madem sordun hemen yazıyorum sana arkadaşım..
laparoskopi.....tanısal amaçlı da yapılabilir operatif amaçlı da...ben zaten 10 sene evvel operatif amaçlı ciddi ve uzun süren bir laparoskopik ameliyat geçirmiştim..çünkü endometriosiz hastalığım var...sol overime yerleşmişti 12 cm kadar portakal büyüklüğünde kistim vardı bu ameliyatla alındı boşaltıldı yakıldı bu kist..sağ overimde de vardı hatta 2 cm.kadar... yıllar sonra bebek isteyince tekrar bu ameliyatı tanısal amaçlı geçirdim bu sene mart ayında..hem tüplerime bakıldı tuba çıkışlarında yapışıklık vardı bu ameliyatta açıldı...overlerimde ince bağırsağa yapışıktı ayrıldı..hem tanısal hem operatif geçirdim 2.kez bu yıl yani...

göbekten kesi atılıp delik açılıyor buradan yerleştirilen tüpün içinden CO2 karbondioksit gazı verilerek batın bölgesi karın boşluğu şişiriliyor..ki monitörde herşey rahat görülsün diye kasıklardan her iki taraftan açılan deliklerden de ameliyat optik araçlar ve kamera sokuluyor ve ameliyat başlıyor..tanısal ise sorun yoksa kısa sürüyor..ancak operatife dönerse br bir buçuk saat yada işleme göre uzar..
benim 10 yıl önceki ameliyatım 4-5 saat sürdü bu seneki 1.5 saat sürdü...ameliyat sonrası elbette ağrın sızın oluyor bir hafta sonra normal hayatına rahatça dönebiliyorsun fakat ilk bir hafta aldığın gazın etkisiyle vücutta atan dek sancıların olabiliyor karın üstü zaten yatamıyorsun dikişlerde var ufak olsada rahatsız ediyor.. fakat ağrı kesiciler hastanedeyken damar yolundan verilen antibiyotik ve ağrı kesici ile 2 günde ayaktasın..kapalı ameliyat açık ameliyata göre komplikasyonu yok çok konforlu tabi kıyaslarsan...
dediğim gibi tanısal amaçlı ve ufak tefek sorunlar varsa ızdırabın ve iyileşme sürecin çok daha kolay olur...

histereskopi ameliyatım ise laparaskopilerime nazaran çokk daha kolaydı...bana göre hiçbirşeydi önceki çektiklerime göre...akşamına ayaktaydım iş güç bile yaptım bir saate yakın sürdü...rahim ağzında ki yapışıklığım ve incelik bujinlerle açıldı...
yan duvarlar toparlandı...endometrioz öyle bir illet ki laparaskopimden 3 ay sonra bile rahimde sorun yaratmıştı çünkü...
sürekli tekrarlayan bir hastalık hasar ve yapışıklık oluşturuyor bu over olabilir rahim olabilir bağırsak batın bölgesi tüpler olabilir ...kudurmuş bir doku yani rahim içinde oluşacağına herhangi olmaması gereken bir yerde yerleşip oluşabiliyor...Allah tan tüpler yumurtalıklar temizdi..kanama oluyor benim 5 gün kadar çok az leke leke sürdü histereskopi sonrası ama kesinlikle çok değil...içerideki yaralar iyileşiyor tabi...antibiyotik kullandım yine operasyon sonrası tabi her ameliyatta verirler zaten ertesi gün gayet rahat ayaktaydım ara ara sızlamalarım oldu o kadar da normal di sonuçta rahiminden opare ediliyorsun...kesinlikle laparoskopiden tekniği nedeni ile daha kolay...direk rahiminden optik araç ve kamera ile giriyorlar yine monitörden izlenerek yapılıyor...kateter provasıda yapıldı bana ameliyat sırasında herkese yapılıyordur zaten bu ameliyatta tüp bebek öncesi..

umarım faydam olur bilgilenmen için....öpüyorum.

kuzucum hoşgeldin , allahım ya hepimiz burada olunca çok seviniyorum tadıından yenmiyo,
Anlat şekerim sen neler yaptın yediğin içtiğin senin olsun :16:

canım bende yumurta rezervi azdı ve yumurtalar az gelişiyordu eşimdede hareketlilik ve morfoloji ile ilgili ciddi sorun vardı. Ilk dört gün yumurtalıklar ilaçlara cevap vermedi dr um tedaviyi yarıda bıracak diye çok korktuk ek ilaçlar ve yüksek dozlarla 14 gün bunları kullandım ama artık moralim iyice bozulmuş ümidim de azalmıştı çok zorlu bir dönemdi benim ve eşim için. çok şükür artık sadece bebişlerimi düşünüyorum. Ultrason görüntülerini aldık müthiş bi duygu. Kalp atışlarını duymak kim bilir ne kadar da güzeldir. Umudunu kaybetme . Kafanı rahat tutmaya çalış. Ve istanbulda bol bol gez. Hastanedeki ekip süper. Onlara güven canım inşallah senin de güzel haberlerini alırız buradan

elyasa......bana yazdıklarını okurken..aynı yerde aynı duyguları benden evvel hissedip yaşayıp şuan neticede iki bebek bekliyor olman ve tam da mda nın dediği gibi böyle bir zamanda aramıza gelip bunları paylaşman öyle güzel bir tesadüf oldu ki çok iyi geldi çok..tekrar teşekkür ederim moral umut oldun canım bana ve mda..ya.üstelik benim de over yetmezliğim var yaşım ileri 35'i doldurdum ve endometrioz nedeni ile yumurta sayım çok düşük sadece sağ overim çalışıyor..umarım vakti zamanı geldiğinde senin yaşadığın mutluluklar bizede nasip olur arkadaşım..hamileliğinin sağlıkla devamını dilerim..

Superim...sardunya...gayem..ercelf...mavi...dimple....mcan..hestia...yeliziz...ve diğer arkadaşlarım..
Cevaplarınızı tek tek okudum..teşekkür ederim desteğiniz için.hepinizi öpüyorum..ve istanbulda olup hoşgeldin diyen arkadaşlarım ayrıca sağolun...:)) hoşbuldum.

Mda..nın topiğe yazdığı gibi (sağolsun ) bu sabah adet oldum ameliyat çıkışlarından beter sancım ağrım var ama olsun razıyım şükür geldi..yarın sabah 08.30 ta memorial deyim testler muayene bakalım nasıl döneceğim hakkımda hayırlısı neyse o olsun..

Nimesaycım...fshımı sormuşsun yarın adetimin 2.günü hastanedeyim yarın ki yapılacak hormon testleri ile öğreneceğim buraya yazarım sonuçlarımı ..sen de toğiğe hoşgeldin ...:))

ercelf...cim sana ameliyatlar tekniği amacı ve sonrasını anlattım ayrı bir mesajla okursun canım.sormuşsun hangi memorial diye...şişli ok meydanı memorial ıvf merkezi canım ,,tedavi yerim.prof.semra kahraman orada.

Mcan...cım nerede nasıl kaldığımı neyi nasıl yaptığımı soruyor arkadaşlar,,sen de okuyunca bu sorulara verdiğim cevapları ne kadar şanslı olduğumu yazmışsın..evet şartlarım imkanlarım konusunda şükür allah'ıma şanslıyım.ben 35 eşim 38 yaşına kadar tahsil yapıp okumamızın zor ve ciddi işlere imza atıp çok çalışmamızın karşılığında sahip olduğumuz iyi imkanlara binlerce kez şükür allah'ım ..burada ki evimizde eşimin erkek kardeşi yalnız olarak sürekli yaşıyor zaten..evi onun için almıştık 3 yıl önce çünkü o da istanbul'da daha evvel hukuk fakültesini bitirip ingiltere de doktorasını yapıp döndükten sonra işyerini istanbulda açıp yaşamak istedi..bostancı da almıştık daha evvel sonra nişantaşına kısmet oldu o burayı isteyince...nereden bilirdim ki normalde gezmeye ve iş için duruşmalara toplantılara geldiğim yere... Birgün tüp bebek tedavisi olmaya gidip gelip kalacağımı kısmet dediğin gibi yerimiz ..ev var.bu çok büyük bir nimet ve konfor benim için üstelik gayemin dediği gibi istanbulun en güzel yerinde ve yerlerine yakın..en azından bana bu konuda moral oluyor hastaneye de taksi ve arabayla 10-15 dakika dediğin gibi bugün olmazsa bir gün inşallah bebeğimle dönerim buradan..hakkımda hayırlısı ne ise o olsun..
Tadını çıkartmaya çalışıyorum imkanlar ve moral elverdiği sürece..elyasa gibi düşünmeye çalışacağım o da yazmış çok zor zamanlar geçirdim tedavi iptal aşamasına geldiğimde ama sonra kendimi teslim edip akışına bırakıp tatil moduna girdim demiş sanırım aynı yoldan gideceğim.allah sağlık versin güç versin rabbim bugünümüzü aratmasın..sağlık ve imkanlar olmasa hiçbirini yapamam yaşayamam bu konuda yazdıklarında çokk haklısın mcancım..aynen katılıyorum sana..sevgilerimle öpüyorum.

Son düzenleme:
kuzucum hoşgeldin , allahım ya hepimiz burada olunca çok seviniyorum tadıından yenmiyo,
anlat şekerim sen neler yaptın yediğin içtiğin senin olsun :16:

hoşbuldum bitanem..sıcaklıkta izmir kadar olmasa da nem oranı bakımından istanbulu tek geçiyorum hayatım..bu ne nem yaa..şanslısın sen havalar serinledikten sonra geleceksin daha gelmeye vaktin var..burada da akmaya devam yani...birazdan duşa gireceğim..oturduğum yerde sırılsıklam oldu altım üstüm...size yazıyorum bir yandan uyap sistemine giriş yaptım dava dosyalarımı ve ofisi kontrol ediyorum kamera var pc de ofistekileri izliyorum:))))) şiştt pişştt yapıyorum yokum diye yayılmışlar fırçaları attım az önce

ayşecim... dün dimple arkadaşıma yazdım haberi var..dün gece dimple için üstlendiğim 2.yasinimide çok şükür okudum adet olmadan planladığım günlerde okumanın huzuru var yüreğimde...Allah kabul etsin...dimple arkadaşım hakkında hayırlısı olsun canım.

ayşecim sende listeden okuduğumu güncelleyebilirsin...

hoşbuldum bitanem..sıcaklıkta izmir kadar olmasa da nem oranı bakımından istanbulu tek geçiyorum hayatım..bu ne nem yaa..şanslısın sen havalar serinledikten sonra geleceksin daha gelmeye vaktin var..burada da akmaya devam yani...birazdan duşa gireceğim..oturduğum yerde sırılsıklam oldu altım üstüm...size yazıyorum bir yandan uyap sistemine giriş yaptım dava dosyalarımı ve ofisi kontrol ediyorum kamera var pc de ofistekileri izliyorum:))))) şiştt pişştt yapıyorum yokum diye yayılmışlar fırçaları attım az önce

canım haklısın ben gittiğmde biraz daha serinler diye düşünüyorum .Kıyamam sana ya dinlen bakalım gir duşuna çık gezmelerine yarın birgün yapamayacaksın koca göbeginle hep oturacaksın evinde :32::32::32::32::32:

amin inşallah.. Hani dedin ya hamilelerin duaları kabul olur diye bize dua et ben de birazdan dr. A gidicem sanırım klomen tedavisine başlayacağız dualarında unutma bizi

ayşe umarım güzel haberlerle gelirsin tedavinde şimdiden hayırlı olsun umarım karşılığını alırsın...
kızlar masalcıgımında beklenen adeti başlamış bugün , yarın ilk randevusu var, allahım yüzünü güldürsün inşallah.

masalım senin adına çok sevindim.ne güzel başlamış adetin umarım yarında güzel gelişmeler yaşarsın...
slm arkadaşlar. aranıza yeni katıldım. küçük bi yerde yaşadığım için tüp bebeği kimseyle paylaşıp dertleşemiyorum sizlerle paylaşmak için burdayım. 1 kez aşılama yaptırdım olmadı malesef. şimdide ilk tüp bebek denemem. bügun 6. günümdeyim. çok merak ediyorum,çok heyecanlıyım. :nazar:

inşallah transferin olumlu sonuç verir ve bebeğine kavuşursun...
kızlar bişey sormak istiyorum. transferin 4.günü proluton depot iğne vurdurdum. iğneden 1 saat sonra başım döndü, midem bulandı bayılacak gibi oldum. acaba bu iğnenin sebep olduğu bişey mi yoksa bir umut hamilelik belirtisi olabilir mi.

ben bu iğneyi hamileliğim başladıktan sonra toplam beş kez vurundum ama hiçbirinde öyle bir etki görmedim...

Merhaba kızlar, ben bugün dr.a gittim.Aslında çarşambaya başka dr dan randevu almıştım ama bu dr u pek methettiler dayanamadım ve gittim.Evet keseyi gördük çok şükür.Ama rahimde kanama var dedi.Düşük riskim varmış.Progestan iğne, crinonne jel verdi.Birde kan pıhtılaşması ile ilgili test istedi.Geçen ayki kimyasal gebeliği düşük olarak nitelendirdi ve bu sorun varsa bu da düşebilir dedi.Onun için de test sonucu çıkana kadar pıhtılaşma problemim varmış gibi karnımdan iğne yapacağım. Doktor çok ilgili fakat benim moralim epey bozuk.bu kadar zorlukla elde edip kaybetmek istemiyorum. Bu arada yatacağım ve hiç iş yapmak yok.Bana dua edin nolur, orda kalsın, gitmesin....

Merhaba kızlar, ben bugün dr.a gittim.Aslında çarşambaya başka dr dan randevu almıştım ama bu dr u pek methettiler dayanamadım ve gittim.Evet keseyi gördük çok şükür.Ama rahimde kanama var dedi.Düşük riskim varmış.Progestan iğne, crinonne jel verdi.Birde kan pıhtılaşması ile ilgili test istedi.Geçen ayki kimyasal gebeliği düşük olarak nitelendirdi ve bu sorun varsa bu da düşebilir dedi.Onun için de test sonucu çıkana kadar pıhtılaşma problemim varmış gibi karnımdan iğne yapacağım. Doktor çok ilgili fakat benim moralim epey bozuk.bu kadar zorlukla elde edip kaybetmek istemiyorum. Bu arada yatacağım ve hiç iş yapmak yok.Bana dua edin nolur, orda kalsın, gitmesin....

tatlım üzülme dualarımız seninle emin ol bebegin hiç bir yere gitmeyecek. Bazı arkadaşlarımızdada sorun olmuştu böyle sonra düzeldi herşey hiç kendini üzüp strese sokup işleri kötüleştirme. Bulundugun anın keyfini çıkart dinlen yat uyu bebeginle başbaşa kalmaya bak. Senin için ayrıca dua edecegim.

tatlım üzülme dualarımız seninle emin ol bebegin hiç bir yere gitmeyecek. Bazı arkadaşlarımızdada sorun olmuştu böyle sonra düzeldi herşey hiç kendini üzüp strese sokup işleri kötüleştirme. Bulundugun anın keyfini çıkart dinlen yat uyu bebeginle başbaşa kalmaya bak. Senin için ayrıca dua edecegim.

Çok teşekkür ederim mda.Şu an tek ihtiyacım dua gerçekten. Allah bu kadarını gösterdi ya şükürler olsun.Zaten yiyecek ekmeği varsa hiç bişey olmaz.Ama yinede üzüldüm işte. Sizde benim hep dualarımdasınız...

kızlar nasılsınız öncelikle tedaviye yeni başlayan masal ve mda tedaviniz hayırlı uğurlu olsun rabbim emeklerinizi boşa çıkartmasın inşallah :16::16:benim 7 gün aradan sonra bugün ilk kontrolüm vardı.... 3 tane yumurtam var 12.5, 8.5, 8 mm:nazar:perşembe tekrar kontrolüm var bakalım ne diycek.... adetin 9.gününe oranla boyutları iyi dedi drum bakalım herşey nasip kısmet dualarınızı bekliyorum

canım moralini bozma lütfen sen ilaçlarını kullan ve yat işi düşünme boşver ne emeklerle geliyolar bize keyfini çıkar bak doğduklarında hiç dinlenme zamanımız olmicak onları düşün güzel şeyler düşün allahın izniyle bebeğin seninle kalacak inşallah:16::16::16:

== gayem07 =3tane okudu
== ben =3 tane okudum

== yeliz2 = 3 tane okuyacak
== superisi =3 tane okuyacak
== minikmeleğim38 =2 tane okuyacak
== mcan84 =3 tane okudu
==ecrin0134 = 2 tane okuyacak
== ercelf = 3 tane okudu
== mda = 2 tane okuyacak
== sincap08 =2 tane okuyacak
== sardunya =2 tane okuyacak
== mavi_58 =2 tane okuyacak
== berra35 = 2 tane okuyacak
==neevercare =2tane okuyacak
==masall35 =2tane okuyacak
==doydo =2tane okuyacak
== dimple020 = 3 tane okuyacak

ben yasinlerimi okuyamıyorum canım bilgin olsun bugün adet oldum..bir daha ki tura artık..

Uzun zamandir takip ediyorum topigi. Hemen hemen her gun girip bakiyorum tedavileriniz ne asamada diye ve umudunuz inanciniz beni cok mutlu ediyor. Simdiden hepinizi ayri ayri kucaginizda bebislerinizle hayal ediyorum. Allah bu mubarek ayda eminim kimsenin kucagini bos birakmayacak. Gecen yil ramazan ayinda her sahura kalktigimda, ya da iftarimi yaparken hep bir bebek icin dua ettim. Bu yil ise oruc tutmamak icin harika bir sebebim var. yureginizde yavrulariniza yer hazir ve eminim en kisa surede de yuvalariniza tesrif edecekler supheniz olmasin.

Ve MASALCIM sen ne buyuk yurekli bir kadinsin. Burdaki her kadinin yureginde yaptigin dokunuslar ne guzel izler birakiyor. Istanbula gelme kararini yurekten destekliyorum cnm. Insaallah yuvana karninda bebisinle hatta bebislerinle donersin. Cesaretin, inancin, kararliligin, sogukkanliligin herkese ornek olucak nitelikte. Umarim bu ay guzel haberlerle renklendirirsin burayi. Bana gelince cok sukur 4 ay su gibi gecti. Besinci ayin icindeyim. OGLUMUN hareketlerini hissetmeye basladim. Evet cinsiyeti belli oldu :))

Herkese yurudugu bu yolda bol sans, mutluluk, huzur ve SAGLIK diliyorum. Sizi takip etmeye devam ediyorum. Hayirli haberlerinizi bekliyorum.

Uzun zamandir takip ediyorum topigi. Hemen hemen her gun girip bakiyorum tedavileriniz ne asamada diye ve umudunuz inanciniz beni cok mutlu ediyor. Simdiden hepinizi ayri ayri kucaginizda bebislerinizle hayal ediyorum. Allah bu mubarek ayda eminim kimsenin kucagini bos birakmayacak. Gecen yil ramazan ayinda her sahura kalktigimda, ya da iftarimi yaparken hep bir bebek icin dua ettim. Bu yil ise oruc tutmamak icin harika bir sebebim var. yureginizde yavrulariniza yer hazir ve eminim en kisa surede de yuvalariniza tesrif edecekler supheniz olmasin.

Ve MASALCIM sen ne buyuk yurekli bir kadinsin. Burdaki her kadinin yureginde yaptigin dokunuslar ne guzel izler birakiyor. Istanbula gelme kararini yurekten destekliyorum cnm. Insaallah yuvana karninda bebisinle hatta bebislerinle donersin. Cesaretin, inancin, kararliligin, sogukkanliligin herkese ornek olucak nitelikte. Umarim bu ay guzel haberlerle renklendirirsin burayi. Bana gelince cok sukur 4 ay su gibi gecti. Besinci ayin icindeyim. OGLUMUN hareketlerini hissetmeye basladim. Evet cinsiyeti belli oldu :))

Herkese yurudugu bu yolda bol sans, mutluluk, huzur ve SAGLIK diliyorum. Sizi takip etmeye devam ediyorum. Hayirli haberlerinizi bekliyorum.

canım nezamandır görünmüyordun.iyi olmana sevindim demek oğluşun geliyor seninde, 4.oğul oldu topiğimizde :emir_bebek::52::52::52::52:

Back
X