Ikisindede ilac vrmiyrlar dmi tupler aciliymus ilac verirlerseValla canim bende yapisiklik falan yoktu, o yuzden hic agri sanci cekmedim,o zaman agri yada yogun aci yasaniyorsa bilemem ama benim icin cok anlik dayanilmayacak bi sey degildi. Dedigim gibi stres yapma hic, buyutulecek bir sey degilmis cunkuanestezili yaptir istersen, icin rahat olur en azindan
yapışıklıklar vs açılıyuomuş bu işlemden sonra hamile kalma ihtimalide artıyomuş yada kişiye göre değişio bu bilemiyorum ama bu anesteziyle değil rahim filmini çekebilmek için verdiği ilaçtan kaynaklanan bişeBna anestezili yplck galiba ac susuz gl ddi dktr anestezili dha iyi snki kapali yapisk uer varsa ilacla acliyrmus galiba
ikisindede ilaç verip bakıyolar tek fark birinde uyutuyolar birinde uyanıksınnnnnnnIkisindede ilac vrmiyrlar dmi tupler aciliymus ilac verirlerse
Canim ilactan kastettigin ne tam anlayamadim, rahim filminde iceriye bir sivi enjekte ediyorlar ama o ilac degil zaten, basincin etkisiyle yapisikliklar tikanikliklar varsa o siviyla birlikte aciliyor. Yani iceriye ekstra ilac gonderilmiyor, antialerjik bir sivi sadece. Tedavi edici bir ozelligi de yok, sadece basincla ufak tikanikliklari aciyor.Ikisindede ilac vrmiyrlar dmi tupler aciliymus ilac verirlerse
Canim cok guzel bir haber bu:) olsun gec olsun guc olmasinY Yummy33 canim nasilsin? Bugun doktora gittik. Asilama degil direkt IVF onerdi bize yani tup bebek. Ama soyle bir durum var hani tup bebek burda paraliydi ya doktor dedi ki artik devlet 1 seferlik tup bebek parasini karsiliyormus :) inanabiliyor musun? Haftaya sali randevu aldik doktordan bilgilendirme yapicak. Ama sonrasinda bekleme listesine giricez yaklasik 250-300 kisi varmis listede herhalde mayista falan olur sizin ki en erken dediler. Mayis uzak tabiki ama buna da sukur. Ben de kansizlik var bu arada onu cozucez. Bir de FTSH (tiroidle ilgili bir hormon) 3.17 cikmis. Aslinda yuksek degil dedi ama onu 2.5 yaparsak sansimiz artar dedi onun icin cok dusuk dozda bir ilac yazdi. Bugunden itibaren kullanicam. bir de gunluk 2000 mg D vitamini kullanman gerek dedi. Esime de antioksidan vitaminler vermisti o da ona devam edicek. Bu arada havuc suyunu uygulaticam esime :) hic yoktan iyidir dedik umitlendik valla. Bu arada insallah senin guzel haberlerini aliriz bana umut olursun bilgilerini paylasirsin :) Allah herkesin sansini acik etsin tum cocuk isteyenlere tez zamanda sagliklica bebeklerine kavusmayi nasip etsin insallah.
aynen canim doktor bile deli bakarsiniz bu arada normal yolla bile olabilir diye :) aman en azindan listeye yazilicaz hatta mayisa bile kalmayabilir. dedigin gibi canim gec olsun guc olmasin :) insallah senin guzel haberlerini alicaz hem bana umut olucak hem de hamilelikte falan da hep sana sorarim :))Canim cok guzel bir haber bu:) olsun gec olsun guc olmasinayrica cok bir problem yok anladigim kadariyla, ilaclar iyi gelirse bakarsin tupe gerek kalmadan normal yolla da olur en azindan kafan rahatlamistir artik. bende gelismelerden haberdar ederim seni canim
Ayy insallah canim ya, tup bebek deneyen birkac kisiyle konustum, acikcasi tup haberi verdigim siralarda sanki tutmus gibi seviniyodum simdi bir karamsarlik dogdu onlarla konusunca. Ilk seferde tutan cok az kisi var canim yaaynen canim doktor bile deli bakarsiniz bu arada normal yolla bile olabilir diye :) aman en azindan listeye yazilicaz hatta mayisa bile kalmayabilir. dedigin gibi canim gec olsun guc olmasin :) insallah senin guzel haberlerini alicaz hem bana umut olucak hem de hamilelikte falan da hep sana sorarim :))
Cok tesekkur ederim canim amin insallah olumlu sonuclar alirsin ilk bi kkac gun az lekelenme oldu ama yapilan islemden kaynaklaniyomus sonra hep igne batmasi gibi agrilarim oldu onuncu günümdn sonrada midemde yanmalar basladi su an hepsi gecti cok şükür allahim herkezin gonlune göre versinBebeğin hayırlı olsun canım senin adına çok sevindim benim için de dua et lütfen allah bizde taddırsın bu duyguyu. İlk aşılamanmıydı ve ilk birkaç gün neler yaşadın ben dün yaptırdım
Evet ilk asilamamdi[/QUOTE]OTE="umutluuu01, post: 43634304, member: 716199"]Cok tesekkur ederim canim amin insallah olumlu sonuclar alirsin ilk bi kkac gun az lekelenme oldu ama yapilan islemden kaynaklaniyomus sonra hep igne batmasi gibi agrilarim oldu onuncu günümdn sonrada midemde yanmalar basladi su an hepsi gecti cok şükür allahim herkezin gonlune göre versin
Evet ilk asilamamdi[/QUOTE]OTE="umutluuu01, post: 43634304, member: 716199"]Cok tesekkur ederim canim amin insallah olumlu sonuclar alirsin ilk bi kkac gun az lekelenme oldu ama yapilan islemden kaynaklaniyomus sonra hep igne batmasi gibi agrilarim oldu onuncu günümdn sonrada midemde yanmalar basladi su an hepsi gecti cok şükür allahim herkezin gonlune göre versin
canim hic moralini bozma hatta tam tersi olabildigince yuksek tut. Herkesin tup bebek macerasi ve nedeni farkli. O yuzden sonuclarda farkli olabilir. Yani tupbebekte bile tutma sansi %50 ama neden olumlu %50 de olmayalim. Bir de benim en buyuk hedefim ilkinde ne kadar cok saglikli yumurta yumurta uretilip dollenirse o kadar iyi cunku Allah korusun ama ilki tutmazsa ikincide dondurulmus embriyo transferi yapiliyor ki onda hemen hemen herkesin ilk transferde tutmus. Ama iste hepsi sans. Suan umudun varken mutlu olmak lazim. Zaten bos yere umutlanmamayi coktan ogrendik :) bu arada keci boynuzu pekmezi bir kac markette varmis haftasonu bakicaz. Esin pekmez mi kullaniyordu yoksa keci boynuzunun kendisini mi canim? Birgun havuc suyu birgun keci boynuzu pekmezi hergun ceviz yuklencez artik mayisa kadar :) canim bir de doktor bana D vitamini onerdi eger multivitamin aliyorsan sorun degil ama D vitamini almiyorsan bir doktoruna danis istersen :)Ayy insallah canim ya, tup bebek deneyen birkac kisiyle konustum, acikcasi tup haberi verdigim siralarda sanki tutmus gibi seviniyodum simdi bir karamsarlik dogdu onlarla konusunca. Ilk seferde tutan cok az kisi var canim yaInsallah asilamam gibi olmaz da ilk seferde tutunur bebisim bana yine de morali yuksek tutmak lazim tabi, bakalim canim surece, bakarsin ayni anda hamis oluruz belli mi olur bu arada havuc suyuna ilave olarak ari sutu bulabilirsin sanirim oralarda, ari sutu polen findik ceviz olaylarini da ihmal etme bizim sayi ve hareketlilik ciddi artti. keciboynuzu demiyorum oralarda yokmus, ama biz bunlari da kullaniyoruz, her sabah bir kasik ari sutu, gun icinde birer avuc taze findik ve taze ceviz de yiyiyor keciboynuzuna ilave
Canim keciboynuzu pekmezini arastirdim, yapim asamasinda bir puf noktasi varmis ona dikkat edilmezse keciboynuzunun hicbir yarari kalmiyormus. Sanirim isitilarak yapilan islemde keciboynuzunun hic faydasi kalmiyor, soguk uretilen pekmezden alman lazim.yararindan cok zarari olabilir yani malum fazla sekerli, almadan evvel arastirmani tavsiye ederim. ben keciboynuzu kaynatip icirdim her aksam, 3 ay boyunca. hareketlilik %3ten %40a cikti canim:) dr bile devam edin her ne yapiyorsaniz dedi. Bu arada ben d vitamini testi yaptirdim normal cikti, tup bebek yaptiracagim dr.a da sordum gerek yok folik asit yeter dedi. Bende duymustum d vitamini de verdiklerini ama bilmiyorum ki burada d vitamini takviyeli folik asitler var, bari onlardan kullanayim. Canim ya benim esime hicbir ilac vermediler asil o cok enteresan, vitamin falan da mi icse acaba?gerci multivitamin aliyor ama, senin esine ne onermisti? Bende danisayim belki tupe kadar sayi daha cok artarcanim hic moralini bozma hatta tam tersi olabildigince yuksek tut. Herkesin tup bebek macerasi ve nedeni farkli. O yuzden sonuclarda farkli olabilir. Yani tupbebekte bile tutma sansi %50 ama neden olumlu %50 de olmayalim. Bir de benim en buyuk hedefim ilkinde ne kadar cok saglikli yumurta yumurta uretilip dollenirse o kadar iyi cunku Allah korusun ama ilki tutmazsa ikincide dondurulmus embriyo transferi yapiliyor ki onda hemen hemen herkesin ilk transferde tutmus. Ama iste hepsi sans. Suan umudun varken mutlu olmak lazim. Zaten bos yere umutlanmamayi coktan ogrendik :) bu arada keci boynuzu pekmezi bir kac markette varmis haftasonu bakicaz. Esin pekmez mi kullaniyordu yoksa keci boynuzunun kendisini mi canim? Birgun havuc suyu birgun keci boynuzu pekmezi hergun ceviz yuklencez artik mayisa kadar :) canim bir de doktor bana D vitamini onerdi eger multivitamin aliyorsan sorun degil ama D vitamini almiyorsan bir doktoruna danis istersen :)
canim eve gecer gecmez hemen fotografini cekip yollicam sana esimin multivitaminini ama genel olarak icinde vitamin E, selenyum, cinko, vitamin C var.Birkac sey daha var ama aklimda kalmamis. bak bunu soyledigin cok iyi oldu ben hemen taze keciboynuzu arayayim o zaman. Havuc suyu da kullaniyor muydu esin? donusumlu mu kullaniyorsunuz yoksa hepsi birlikte mi? vallahi cok iyi bakmissin esine masallah :) once sen guzel haberini alicaksin ardindan da ben :) bir de burda tup bebekte transfer sonrasi kadinlar hep ananas yiyormus. Sanirim rahime tutunmasinda embriyonun etkisi varmis. Ben de arastirip doktora soracagim ama malum senin tedavi daha oncesinde olucak bir sor istersen doktoruna.Canim keciboynuzu pekmezini arastirdim, yapim asamasinda bir puf noktasi varmis ona dikkat edilmezse keciboynuzunun hicbir yarari kalmiyormus. Sanirim isitilarak yapilan islemde keciboynuzunun hic faydasi kalmiyor, soguk uretilen pekmezden alman lazim.yararindan cok zarari olabilir yani malum fazla sekerli, almadan evvel arastirmani tavsiye ederim. ben keciboynuzu kaynatip icirdim her aksam, 3 ay boyunca. hareketlilik %3ten %40a cikti canim:) dr bile devam edin her ne yapiyorsaniz dedi. Bu arada ben d vitamini testi yaptirdim normal cikti, tup bebek yaptiracagim dr.a da sordum gerek yok folik asit yeter dedi. Bende duymustum d vitamini de verdiklerini ama bilmiyorum ki burada d vitamini takviyeli folik asitler var, bari onlardan kullanayim. Canim ya benim esime hicbir ilac vermediler asil o cok enteresan, vitamin falan da mi icse acaba?gerci multivitamin aliyor ama, senin esine ne onermisti? Bende danisayim belki tupe kadar sayi daha cok artar
Eger multivitamin falan kullaniyorsan icerigine bakabilirsin folik asit var mi yok mu diye. Degilse biran once basla canim. Folik asit bebeklerde ki nöral tüp defektlerini onlemek icin lazim. Smear testi belki de doktorun yapmistir istersen bir ara sor. Ama hamileysen de smear testi yaptirabilirsin hic bir tehlikesi yok. O yuzden canini sikma doktorunu arayip sor canim. hic biri icin gec kalmis degilsinYa arkadaşlar kafama takılan bişeyi sorucam bi kaç arkadasa doktoru bebek dusunuosanz folik asit başlayın demiş benm asilamamin 9. Günü ama ben şimdiye kadar hiç folik asit fln içmedim bana doktorum kullan demedi ve bende kullanmadım şimdi aşılama tuttumu tutmadimi bilmiyorum ama tuttuysa şimdi kullanmaya mi başlasam acaba. Bide sizler simir testi yaptrdinz mi ben yaptrmadm hiç mutlaka yaptrms olmakmı gerekiyordu(
Yok canim havuc suyu yapmadim ben hic, her sabah 1 kasik ari sutu, her aksam bir bardak keciboynuzu suyu, gun icinde de her gun birer avuc taze findik ve ceviz, bunlari 3 ay boyunca uyguladim, hareketlilik muthis artti, sayi olarak da hatiri sayilir gelisme var. Simdi de ara ara keciboynuzu suyu iciyor ama her gun degil artik, cunku keciboynuzu kürü 3 ay uygulaniyor, artik her gun duzenli olarak arisutu,findik,cevize devam ediyoruz,keciboynuzunu da gun asiri yada 3 aksamda 1 iciyor. Ekstra multivitamin hapi da iciyor zaten ama eger daha faydali bir multivitamin bilesimi varsa degistirelim ondan alalim bizdecanim eve gecer gecmez hemen fotografini cekip yollicam sana esimin multivitaminini ama genel olarak icinde vitamin E, selenyum, cinko, vitamin C var.Birkac sey daha var ama aklimda kalmamis. bak bunu soyledigin cok iyi oldu ben hemen taze keciboynuzu arayayim o zaman. Havuc suyu da kullaniyor muydu esin? donusumlu mu kullaniyorsunuz yoksa hepsi birlikte mi? vallahi cok iyi bakmissin esine masallah :) once sen guzel haberini alicaksin ardindan da ben :) bir de burda tup bebekte transfer sonrasi kadinlar hep ananas yiyormus. Sanirim rahime tutunmasinda embriyonun etkisi varmis. Ben de arastirip doktora soracagim ama malum senin tedavi daha oncesinde olucak bir sor istersen doktoruna.
Cok sagol canim. Haftasonu bakicaz. Hmmm o zaman ben subat gibi baslatim esimi madem 3 ay kullaniliyorsa. Bu arada aradim ama bulamadim senin progesteron kac cikmisti? Benim 43 cikti doktor iyi dedi ama limit kac acaba bulamadim. Burda test sonuclarini vermiyolar adam soylerken notYok canim havuc suyu yapmadim ben hic, her sabah 1 kasik ari sutu, her aksam bir bardak keciboynuzu suyu, gun icinde de her gun birer avuc taze findik ve ceviz, bunlari 3 ay boyunca uyguladim, hareketlilik muthis artti, sayi olarak da hatiri sayilir gelisme var. Simdi de ara ara keciboynuzu suyu iciyor ama her gun degil artik, cunku keciboynuzu kürü 3 ay uygulaniyor, artik her gun duzenli olarak arisutu,findik,cevize devam ediyoruz,keciboynuzunu da gun asiri yada 3 aksamda 1 iciyor. Ekstra multivitamin hapi da iciyor zaten ama eger daha faydali bir multivitamin bilesimi varsa degistirelim ondan alalim bizdeBildigim kadariyla erkek icin e vitamini takviyesi yapiliyor genelde. ananasi da gidince bir sorarim bakalim, faydasi varsa yerim zaten cok da severim:) bu arada taze keciboynuzu bulursan tarifini yazarim canim sana zaten ibrahim saracoglu keciboynuzu kürü diye aratirsan nette de bulabilirsin
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?