Aşılama yapılan birisi oruç tutabilir mi?

Beyazyasemin

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
10 Şubat 2024
1.011
1.363
53
19 Mart'ta aşılama oldum ama doktoruma sormayı unuttum. İki gün banyo yapma demişti o yüzden geçen sürede oruç tutamadım. Doktoruna soran var mı acaba bu süreçte oruç tutabilir miyiz diye?

Ben etkileyeceğini zannetmiyorum ama gene sormakta fayda var. Bebekler ilk 3 ayda annenin depolarından beslenir zaten. Depolar bebeğe yeter. Ben geçen sene 3 ayları tutmuştum mesela. 3 ayların sonuncusu ramazandır. 2.5 aydır oruç tutuyordum, ramazanın son haftası gebe olduğumu öğrendim gene bırakmadım. Hiçbir sıkıntı da yaşamamıştım. Şimdi de bebeğim 3 aylık emziriyorum. Bu aralıkta da haftalık kilo takibi yapıyorum acaba bebeğe bir zararı var mı diye. Ama hayır. Hatta normalde fırsat bulup yemek yiyemiyordum şimdi iftar ve sahurda esim de evde olduğu için daha güzel yiyorum. Normale nazaran daha güzel bile kilo almış

Ben 13 Mart'ta oldum zaten ilaç ta kullandığım için Allah affetsin tutmadım. Hâlâ tutmuyorum ilk zamanlar gebelik için besin önemli doktorum bana senin insiyatifin dedi. Ama fitil kullanıyorum uygun görmedim tutmayı.

Fitil orucu bozmuyor, aşılamada gusül gerektirmiyormuş. Normal hayatımıza devam etmek gerekiyor sanırım

19 Mart'ta aşılama oldum ama doktoruma sormayı unuttum. İki gün banyo yapma demişti o yüzden geçen sürede oruç tutamadım. Doktoruna soran var mı acaba bu süreçte oruç tutabilir miyiz diye?

Yani tabiki tutmayın.
Bebeğin tutunması gerek, vücudun güçlü olması gerek.
Böyle bi sürede aç susuz kalmanız nekadar doğru?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…