Aşılama Aşılama yaptıranlar buraya!!!!!!

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
kızlar selam,
ben aranıza yeni katıldım aslında yazılanları sürekli okuyordum ama yazmamıştım hiç. 2 yıllık evliyim ve ilk günden itibaren çocuk istememize rağmen olmadı doktora gittiğimizde problem olduğu ve aşılama yapılması gerektiği söylendi. o günden bu yana okumadığım forum sayfası vs. kalmadı. en sonunda 24 haziranda aşılama yaptırdık. aslında doktorun söylediği %10-15 arasında ihtimaldi ama insan o kadar inanıyor ki olacağına 14 gün boyunca hiç aklımdan çıkmadı acaba oldu mu diye. 10. gün idrar testi yaptım negatifti erken diye umut etmeye devam ettim, dün adet günümdü olmayınca daha da umutlandım akşam dayanamadık eşimle kan testi yaptırdık sonuç=0.10( negatif). o kadar üzüldüm ki anlatamam eşime çok yansıtmamak için olsun zaten düşük ihtimaldi vs dedim geçiştirdim ama bugün o işe gittikten sonra o kadar çok ağladım ki. sanırım buraya yazmak beni tek rahatlatan şey oldu en azından yalnız değilim ne hissettiğimi sizler anlayabiliyorsunuz. 2. kez psikolojim nasıl kaldıracak aynı şeyleri bilmiyorum gerçekten

Öyle düşünme herşeyde vardır bir hayir benim suan 3 cu asilama yapıldı bekliyorum olmassa tüp bebek yapilicak onun için de 3 yıl evli olma şartı olduğu için 1 sene kendimiz beklicez benimde tam 2 senedir olmuyor verene alanda allah beklemek sabretmek zorundayız ... ama hepimiz aynı duygular içinde olduğumuz kesin kbracm

muhakkak ki Allah büyüktür hikmetinden sual olunmaz uygun zamanı bekliyordur ama işte umut etmek çok kötü. ben ikinci kez aşılama yaptırmayı düşünmüyorum açıkcası doğrudan tüp bebeğe geçeceğim çünkü zaten aşılamada başarı oranı %15. benim 2 solda 2 sağda yumurtam vardı o yüzden biri olmasa biri muhakkak olur diyordum ama olmadı.

Benim tek tupum kapali ve her ay 1 tane yumurtam oluyo senin bu kadar şansın varken neden direk tüp geçiyorsun özelde mi tedavi oluyosun yoksa devlette mi ? Bence asilama yaptir çevremde arkadaşlarımdan o kdr kişi var ki 3 cu asilama sında Bile hamile kalan ne guZEL doğal yolla bence sen bir daha düşün .. asilama dada olsa olur Tüp bebek te olur o %15 şans hepimize aynı allahım nasip ettikten sonra sen elinden geleni zaten yapıyosun

N NazKbr hoşgeldin. çok üzülmüşsün haklı olarak ama umutsuz olma. denemekten vazgeçme. bak hep diyorum bunu: kimi insanların diğerlerinden daha fazla çabalaması lazım bişelere ulaşmak için. biz o kesimdeniz işte... arkadaşın dediği gibi, 3. aşılamada,5. tüp bebekte vs. tutturanlar var.kendini üzmemeye çalış. ben aşılamayı zaten tüp bebek öncesi bi adım olarak gördüm ve hiç umutlanmadım sonuç için. 4 gün sonra bakıcaz bakalım ulaşmış mıyız sonuca? olmuyorsa vardır bi hayır,dua et bol bol.

ben özelde tedavi oluyorum aslında doktorum da 2 kez deneyelim dedi ama zamanın geçmesini beklemek büyük stres yarattı bende. Allah seninde yardımcın olsun inşallah biz bebekleri kucağımıza alırızda kokusunu doya doya içimize çekeriz. Tosbii seninde ilk aşılaman mı? bide bişey daha sorayım şimdi adet olunca gideceğim doktora o zaman kafamdakiler netleşecek ama ilk aşılamadan sonra ikincisini hemen ertesi ay yapılıyor mu yoksa bir ay falan dinlendiriliyor mu?

Hemen ertesi ay yapılıyor benim ikincide sonra ki ay hemen 3 e geçildi ama yat dinlen hiç kalkmadan sadece özel ihtiyacına kalk bi yakın arkadaşım geçen ay o şekilde 3 asilamada hamile kaldı o yüzden gönlünü ferah tut amin inşallah allah hepimizin yardımcısı olsun cnm N NazKbr

benim de ilk aşılamam canım. benim doktorum bekletmeyeceğini,hemen ikinciyi de yapacağını söyledi. çünkü ağustosta evliliğimizin 3. yılı dolacak. doktorum rapor çıkarıp hemen tüp bebeğe geçme taraftarı.yaşım da 27. daha fazla beklemeyelim dedi. dualarına yürekten aminnnn diyorum canım

tosbiii aramızda 2 gün var inşallah ikimizinde tutmuştur :))

inşallah canım. var mı vücudunda bir belirti? progestan kullanıyo musun?

Yok bu sefer kullanmıyorum ne jel ne progestan doktor yazmadım ama bende var ikiside kullanmak istemedim çok kasiklarim agriyo benim özellikle sağ taraf zaten bi yumurtam vardı oda sağ taraftaki sende bi belirti falan varmı

Yok bu sefer kullanmıyorum ne jel ne progestan doktor yazmadım ama bende var ikiside kullanmak istemedim çok kasiklarim agriyo benim özellikle sağ taraf zaten bi yumurtam vardı oda sağ taraftaki sende bi belirti falan varmı
benim de sol tarafta iki yumurtam oluşmuştu. çatlatma iğnesi vurulduğum gün çok şiddetli ağrım oldu. şimdi idrara sıkışınca sol tarafım çok ağrıyo. adet olacak gibi çok yogun sancılarım var iki gündür de

Benimde idrara sikisinca ağrı yapiyo hemen yapınca geçiyo . bi garip bazen korkuyorum açaba yumurta çatlama mis kist olmuş olabilir mi diye çünkü kist olduğunda baskı yapiyo insanın hemen ihtiyacı geliyo inşallah tam tersi olur Hamileyızdır :) belki bi umut işte bizimkiler ama benim garip şekilde ağrım var ya iki tarafın sırasıyla agriyo bide tam ortası agriyo sızlıyor böle zonklama gibi bişi giriyo arada anlamadım neden bu sıcaklarda 2 3 günde bir yikaniyorum sırf usutmemek için tosbiii

aynen ben de kistten şüpheleniyorum.zaten kistli bi insanım çünkü sıkıştığım zaman duramıyorum ağrıdan ve dediğin gibi yapar yapmaz geçiyo ağrı.ben de üşütmemek için ne yapacağımı şaşırdım valla. aşırı bi sıcak var. gece üstüm açılmasın diye kendimi pikeye sarıyorum kafayı üşütmeden bi belli olsa şu sonuçlar hayırlısıyla :) Kuzeymetin1907

Bi yandan çok umutlaniyorum bi yandan kist gelio aklıma bende çok kisti bi kızım :d sen nerde otuturyos n nerede tedavi oluyosun. Ben hiç kalkmadan sürekli yatıyorum o kdr skıldım ki bunaltıcı geçiyorum koltukta oruç tutuyomusun? tosbiii

kız yatmakla zaman geçmiyo ki...istanbulda oturuyorum.marmara eğitim ve araştırmada tedavi görüyorum. oruç tutuyorum evet. ben öğretmenim. şu anda tatil olduğum için çalışmıyorum ama günlük işlerimi yapıyorum aıkçası sürekli dinlenme modunda değilim. çünkü o zaman hamilelik psikolojisine giriyorum.sanki hamileymişim de bebek düşecekmiş gibi davranmaya başlıyorum o haldeyken hatta bu aralar taşıncam,yavaş yavaş evi bile toplama başlıyorum sadece ağır kaldırmamaya dikkat ediyorum. onun dışında her şey normal :) sen de bahsetsene kendinden Kuzeymetin1907

Ben tipik ev hanımıyim ama yakın arkadaşım bu sekilde suan hamile hiç kalkmadan yatiyo o yüzde n bende bi umut bu sekilde yatıyorum izmirde oturuyorum :) zaman geçmek bilmiyo resmen günler gecmiyo bi türlü

@tosbii yazmıştım ama gitmemiş sanırım cnm ev hanımıyim ben bütün gün yatmamin sebebı çok yakın arkadaşım 2ci asilama sında cocugunu ayaktayım düşürdü 3ye şimdi 3 asilama hamile onu da yatarak kaldı hamile o yüzden bende bi umit açıkçası allahtan umut kesilmez sende pek bişi yapma bnce ee :))

benim çatlatma iğnesi değil ama aşılamadan sonra çok ağrım oldu özellikle sol tarafta ilk gün birde yanma hissi vardı içten içe. Zaman zaman da bir anda kasılıyormuş gibi bi ağrı oldu iki tarafta da özellikle tuvalete sıkışınca benimde çok ağrım oluyordu ihtiyacımı giderince geçiyordu kistle alakası yok bence onun rahat olun. İlaçlar fazla uyardığı için rahim duvarını hassaslaşma olabilirmiş vücut gelecek olan yumurta için kendini hazırlıyormuş hamileymiş gibi progestandan dolayı doktorum öyle demişti bana.
Ayrıca halen adet olmadım ben kızlar ve hala ağrılarım devam ediyor ara ara. benim kistlerim olmasına rağmen son 1 yıldır yeni düzene girmişti vücudum 28 günde bir adet oluyordum ilaçlardan dolayı yeniden dengem şaştı galiba

Benim her zaman hastalancagim zaman ki sivilcem çıktı artık umudum hiç kalmadı allahtan hayırlısı benimde dün çok ağrım oldu sivilcem de çıkınca yokda sanırım ama 8 gun önceden gelir mi diye düşünüyorum 2 ci asilamam da 5 gun önceden gelmişti.. ///inşallah hamilesin dir.. yaz aylarını değerlendirirsin madem öğretmenmissin :)) okdr korkuyorum ki ikinci adım hiç bi zaman anne olmicak diye içim içimi yiyo ama bi yandan da düşünüyorum olmuş lâ ölmüş e çare yok tosbiii ne dicem bugün öğle ile ikindi arası 4 rekat namaz var bu zamana kadar kilmadigimiz kaza namazlarimizi için istersen düşünebilirsn ben kılıcm sana da solemek istedim :))

öyle düşünme bence Kuzeymetin1907 hiç belli olmaz bende adet öncesi hiç bir belirti yoktu ama sonuçlarım negatif çıktı pek belirtiye bakmıyor gibi geliyor bana

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…