Aşılama Aşılama yolunda tecrübelerimiz

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Kızlar mrb. Bende ayın 16 sında aşılama yaptırdım. 30 unda sonuç belli olcak. Kan tahlili yaptırcam. Çok merak ediyorum sonucu. Allahım inşallah nasip eder bana ve isteyen herkese.

biraz uzayabilir ama kötü değil bence 20 gün olmadan aşılaman yapılır ....

gecen seferde de böle olmustu zaten de gercı netten baktım cok kötu değil.ama iğne kullanıdgım hald esonuc bu.kafam karısıyor halıyle sğl yormun ıcın

evet yumurtaların yavaş byüyor normalde 2 mm büyümesi gerekirken çok daha yavaş ilerliyor önemli olan cvp vermesi senin yumşlarında nazlıda olsa büyüyor takılma buna rahat ol ..incir kürünü tavsiye ederim cnm veya bal polen karışımı yahut bal tarçın çörek otu karışımını bunların hepsi yumrtlamaya ve büyümesine sebep olan kürler....denedim

adetimin 12.gunu.yumurtların buyugu 10 mm.ikincı iğneye başladım.sabh iğnesıde verdi.pazartesıde östrojen bakılck.doktor ondn süphelenıyorum dedi.12 tane iğne nereye gitti anlamıyorum.karnım göguslerım davul gibi oldu,zor bi yumurta tipi diyor doktor varmı bebım gibi bu durumu yasayan

Canım ben böyle bişi yaşamadım ama doktorum bana ilk iğne tedavisinde olmazsa 2 ay doğum kontrol hapı önerdi.
Çünkü yumurtalıklarla çok uğraştıklarında ve yumurtaların çok büyümesinde tüylenme ve kıllanma sorunu cilt bozulması sorunun artar. iyi bir şey yapalım derken vucudunun dengesini bozmayalım dedi.
Kızlar sakın peşpeşe iğneler tedaviler olmayın vucudunuzu arada dinlenmeye bırakın

kızlar size birşey sormak istiyorum bana yardımcı olun lütfen.benim dün aşılamamın 10.günüydü.ben dayanamadım merak ettim ve dün test yaptım sonucum 78.44 çıktı.ama bundan 3 gün önce doktorun tavsiyesi ile ovitrelle yapmıştım.onun etkisi ilemi okadar yüksek çıktı acaba?? ama doktorum bir hormon o kadar etkilemez sonucun yüksek çıkmış 2 gün sonra tekrarlayalım dedi.benim kafam çok karıştı bana yardım edermisiniz.

bide idrar test i yap canım bence tebrıkler hamilesın

.benım 15 gun 10mm cuma gunu 10.4 müş bugun pazartesigunu 10.6
doktorum kendını ıyıce kapattın sne buay dıyor.bakalım cumaya kadar iğneşre devam 225 doza RTTIRDI.
cuma gunu yıne e2 bakılcak gelişme yoksa ultasonda.iptal edıcez aşılamayı

Selam kızlar Bana yardımcı olur musunuz? Ben de ve eşimde sorun yok ama 2 seneye yaklaştık gebe kalamıyorum Aşılamaya karar verdi doktor. Bu ay adetimin 2. günü çağırdı beni neler bekliyor? Ne olacak şimdi bana anlatır mısınız?

slm bizde bu ay aşılama denedik ancak fazla yumurta geliştiğinden iptal edildi bi daha ki ay tekrar deneyeceğiz, şöyle anlatayım; adetin 3. gününden itibaren kullanmaya başlayacağın iğne var yumurtlama sağlaması için onu her gün aynı saatte olman gerek, 3. günü başlayıp 5 gün kullandıktan sonra kontrole gideceksin yumurtlama ne aşamada ona bakacaklar, ona göre ilacın dozu ayarlanacak ve daha sonra ki günler yumurtlama durumuna göre 2 günde bir kontrol olacak, hedef 3-4 adet 18 mm civarında yumurta elde etmek, 1 yumurta bile olsa aşılama yapılır ancak 4 den çok çok fazla yumurta gelişirse tedavi iptal edilir iğne kullanımı durdurulur benim ki gibi, ilk deneme genelde hastaya en uygun ilaç dozunu tespit etmek için yapılır ama eğer uygun yumurta elde edilirse aşılama yapar doktor, 1 ila 4 arası yumurta 18 mm ye ulaşınca çatlatma iğnesi yapılır ertesi günde aşılama yapılır. iğneler biraz pahalı ben Puregon diye bi iğne den 4 kutu aldım, çatlatma iğnesi ile beraber 400 TL tuttu bilgin olsun. aşılamadan sonra 15-20 dk dinşendirirler sonrasında da fazla ayakta kalmamak gerek, uzanır pozisyonda kalmak en iyisi 1 gün boyunca aşılama yapıldıktan 12-15 gün sonra da gebelik testi yapılır, eğer yoksa bi daha ki ay tekrar denenir, genelde 3 aşılama dan sonra gebelik gelişmez se tüp bebek tedavisine geçilir ama bazı doktorlar aşılamayı daha uzun süre 6 aya kadar deniyorlarmış, bizim gittiğimiz doktor 3 aşılama deneyeceğiz dedi, gerçi ben umutluyum gelecek aydan, çünkü ben pco luyum yumurtlama problemim var çok şükür başka sorunumuz yok eşim sağlıklı o yüzden gelecek ay gebelik gelişir diye düşünüyorum ama hayırlısı tabi. kolay bi tedavi yalnız iğne biraz şişkinlik yapıyor bi de 10 gün sonra kasıklarında ağrılar olabilir yumurta gelişimine bağlı olarak o kadar, hayırlısı olsun, Allah isteyen herkese bebek nasip eder inşallah... selamlar.

hayırlı günler kızlar.ben 9 aylık evliyim 1 ay faaln yasmin kullandım.sonra hiç korunmadık ama bebişimizde olması.pek düşünmüoydum bu sene ama olmayınca bi doktora gidelim deidk.gittim.hiç bi problemim olmadığını söledi.2 ay önce klomen kullandım sonra ovitrella çatlatma iğnesi yaptırdım ama yine olmadı.1 ay ara vrdik iğneden dolayı kist olablir adetliyken atılıomuş vücüddan bir ay adet geçirdim.bu ay yine gittim doktora.eşim daha hiç test falan yaptırmadı.ama doktor çok uzakta olduğu için bana aşılama önerdi.gonal f 75 lik verdi.8. gün gel dedi tekrar.gidicem.12 tane kullanıcam.12 . gün yine çatlatma yapıcak ve aşılama yaptırıcaz.ilk aşılamda tutma şansı ne kadar aranızda bu durumda olan varmı.hemen aşılama demesi düşündürücü değil mi.doktorum samsunda ben sinoptayım.medicana hospital hatice hanım.başkada hiç doktora görünmedim aslında.

aşılama yaptıracak arkadaşlar kendinizi çok kasmayın ve aşılamadan o pozisyonda yatabildiğiniz kadar yatın.bana 15 dk yeter dedi doktor ben abartmıyorum 45 dk yattım zor oldu ama dayanın.inşallah olur hayırlısıyla:))

Arkadaşlar merhaba,

Dayımın oğluyla eşinin çocukları olmadığından aşılama yöntemi yaptırdılar. 2 kere denediler fakat olmadı. Her aşılama arasında süre bırakılması gerektiğinden 3. aşılama için bekliyorlar. Bu arada anne adayımız çok kilo aldı. İncecik bir kızdı halbuki. Bu normal bir durum mudur? Herkes bu süreçte kilo alır mı? Bebişimiz için her şeye değer tabiiki fakat merak ediyorum normal bir durum olup olmadığını. Merakımı giderirseniz memnun olurum. Herkesin mutlu olması dileğiyle.. Gönlünüzden geçen sevgiyle, huzurla, sağlıkla hayatınıza girsin....

merhaba 2 yıllık evlıyım 1 kez düşük yaptım daha sonra olmadı bebegım ve 06.06.10 da ilk aşılamamı yaptırdım bende gün beklıyorum zor bi süreç Allah yardımcımız olsun
gecmısı oku oku bıtıremedım bebegı tutanları tebrık ederım darısı olmayanlara
ananas yıyorum hapın yanısıra döllenırse yumurta tutunabılsın dıye
hergün meryem suresini okumaya calısıyorum inşallah rabbim emeklerimi boşa cıkarmaz

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…