Aşılama Aşılama yolunda tecrübelerimiz

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

Uzun süredir giremiyorum bugüne kısmet oldu... Hergün hatta her saat takip ederdim burayı umut olurdu yazılanlar... çok şükür Rabbime bebeğime kavuşmama az kaldı üstelik ilk aşılamamdı kendimi hiç kasmadım daha doğrusu sakınmadım hiç yatmadım aşılama sonrası hastaneden çıkıp alışverişe gittik ertesi gün de işe gittim... Ayetel Kürsi okuyup karnıma üfledim ve Rabbim sana emanet dedim ne yaparsak yapalım O'nun koruduğu gibi koruyamayız bebeğimizi... Rabbim kimsenin ümidini kesmesin isteyen herkese hakeden her kadına anne olmayı nasip etsin inşallah... 1 ay kaldı bebeğimi kucağıma almaya gündüzleri işe gidip akşamları eşya topluyorum eşim iş değiştirdiği için... Herkes bişeyler söylüyor ama ben inanıyorum ki Rabbim gücünü kuvvetini veriyor beni de evladımı da koruyor... Allahım kimsenin emeğini boşa çıkarmasın... Dualarım sizinle inşallah güzel sonuçlar hayırlı sonuçlar alırsınız...

arkadaşlar benimde ilk aşılamam 23.06.2012 de oldu.6.günüm fakat günler geçmiyoo offara ara bel ağrısı ve kasık ağrılarım oluyo inşlh bu ağrılar güzel haberler getirir.kan testini 12.günde yaptırsam erkenmi olur sizce???

ben de aşılama ile hamile kaldım.ilk denemede oldu.şu an 7 aylık hamileyim.2 senenin sonunda çocuğumuz olmayınca aşılamayı denedik.hatta doktorum aşılam değilde direk tüp bebek yapalım dedi.ben hayır aşılama ile başlamak istiyorum dedim.sonra aşılamayı yaptı ve tuttu şükürle olsun ki.darısı tüm isteyenlerin başına.ne kadar zor bir süreç olduğunu bilirim.hele de bekleme aşaması.benim bir kimyasal gebeliğim vardı bundan önce.o yüzden bunda da yaklaşık 2,5 ay hergün 2 tane progestan ve kan sulandırıcı clexan iğne kullandım(kanamam olmamasına rağmen).şimdiye kadar bir sorun yaşamadım işime devam edebildim ki oldukça zor ve uzun mesafeli bir işim var.bu arada yaşım 36.inanmak çok önemli.inancınız asla yitirmeyin.ben hem aşılamayla olacağına hem de sorunsuz bir hamilelik geçireceğime hep inandım şimdeye dek de öyle oldu.umarım sonuna dek böyle gider oğlumu sağlıkla kucağıma almam nasip olur.

hayırlı olsun canım sende dış gebelik geçirmişmiydin sanki seni başka topikte seni tanıyor gibiyim ..

merhaba arkadaşlar.
3 yıl bitmek üzere evliliğimizde. hiç gebelik oluşmadı. Korunmadıkta.
eşimin spem sayısı yeterli olsada hareketli sperm çok kötü ve Morfoloji %0 yani şekli bozuk. Ne yaptık ise düzeltemedik. En son doktoru klomen verdi ona, 1 ay kullandı test yaptırdı. testte 70 milyonlarda olan sayı 34 milyona düşmüştü, 23 milyon olan yıkama sonrası hareketli sperm 4 milyona düşmüştü. biz klomene bağladık.
testten sonra 1 ay daha klomen kullandı ve 1 ay ara verdi.
devlet hastanesinde 1 defa aşılama yaptırdık tutmadı. 2.-3, seferde birden fazla yumurta geliştiği için iptal ettiler aşılamayı. 5 gün 0,50 mg klomen kullanırsam 3-4 tane yumurta gelişiyor. bu iptaller sadece bizim başımıza geldi sanırım. forumda okuyorum 3-4 yumurta ile aşılama yaptırmışlar.
Böyle olmayacak dedik ve özel hastanede aşılama yaptırmaya kadar verdik. Önerilen bir doktora gittik, adam dedi size aşılama olmaz direk tüp bebek. Moral alt üst oldu. Sinirimiz gerildi. bir kaç gün sonra aynı hastanede tam karşısında ki bayan doktora gittik. Testleri verdik durum bu dedik. Kadın biz aşılamayı yapalım sonuç olarak 1 tane sperm gerekli. Neden olmasın dedi.
Dün 2. aşılamayı da özelde yaptırdık. 2 adet yumurta oluşmuştu. Klomenleri de kırarak kullanmıştım yani. Keşke tam içse idim de 3-4 tane gelişseydi.
Aşılamadan sonra hiç kalkmadan 45 dk yattım. Yani çataldan indirdiler, spermi vermek için yerleştirdikleri iğnemi tüp mü artık neyse hiç dokunmadan 45 dk onunla öylece bekledim. Sonra yürüyerek odaya çıktım. Yarım saatte orda dinlenip eve geldim.
Bugün kanama oldu normal mi bilmiyorum. Kasık ağrım çok fazla, sırtım ağrıyor. Neden bilmiyorum.

Ancak hastane berbattı. hiç bilgilendirme yapmadılar ilgilenmediler. Kaç yumurta vardı, kaç mm olmuş, çatlamış mı çatlamamış mı, sperm durumu neydi, hareket durumu nasıldı sayı nasıldı, nelere dikkat edeceğiz hiç bir şekilde bilgilendirilmedik. Anlayacağınız biraz ezbere aşılama yaptırdık.

Belge rapor vs hiç birşey vermedi hastane. Biliyorsunuz tüp bebek için rapora müracaat etmeden önce 3 aşılama yaptırılmalı. Bu ikinci oldu. acaba özel hastane aşılaması kabul ediliyor mu. Gerçi SGK ile anlaşması var ama hastanenin

Asilama sirasi agrilarin olmasi cok normal, azaciq kanayada biler/ bu korkulu diyil. Fakat kanaman durmasa doktoro git. Sana igne verecek

Asilama sirasi agrilarin olmasi cok normal, azaciq kanayada biler/ bu korkulu diyil. Fakat kanaman durmasa doktoro git. Sana igne verecek

teşekkür ederim verdiğin bilgiler için. evet kanama durdu. kahverengi idi.
bugün sarımtrak veya beyazımsı denilebilecek şekilde akıntım var. Sırtım çok şiddetli ağrıyor. Kasık ağrılarım geçti ancak ara ara şiddetli ağrıyıp geçiyor.
inşallah vardır. 3 yıldır doktor doktor dolaşmaktan yorulduk artık.

merhaba arkadaşlar.

geçen yıl mayıs ayında bebek isteğimiz bşladı bir yıl geçmesine rağmen gebelik oluşmadı.bende bir problem çıkmadı..eşimde de sadece harekette problem çıktı..bu yüzden de gebelik oluşmadı..geçen ay hsg çekildi..çok canım yandı hatta çıkınca en az 10 ağlamışımdır..aşılamanın daha acılı olduğunu yazmış bazı arkadaşlar geçmiş sayfalarda
..öyle mi gerçekten..:26:

kolomen kullanıyorum adetin 5.günü başladım cuma günü de muayene için gidicem..p.tesi salı şılama yapılır sanırım..

aşılamada acı hissedilmez kim dediyse fazzla sallamış onu..yada eline iğne batınca kılıç yarası aldığını sanıyor

aşılama tüp bebek için 2 defa yapılması kafidir...yeni çıkan yasada ikiye indirildi...

kızlr mrb benimde 2 tüpümde kapalıydı nisan ayında rahim filmi çekildim film sırasında sol tüpüm açıldı ama sag kapalı 2 aydır klomen kullanıyorum ama hala birşey yok doktorum olur tek tüple dogal yollardan gebe kalan var diyor ama bilmiyorum bu durumda olan varmı paylaşırsa sevinirim

.03.07.2012 tarihinde aşılama yaptırdım üniversitede. öncelikle aşılama işleminden bahsetmek istiyorum. benim aşılamam çok zor oldu ve çok ağrı çektim rahme kanülle giremediler. bunu bilmenizi ve ona göre dikkatli olmanızı tavsiye ederim.
adetin 2. gününden itibaren 10 gün gonal f diye bir iğne yaptım kendime ve sonrasında adetin 14. günü aşılamam yapıldı. aşılama yapıldığı anda eşzamanlı ovitrelle çatlama iğnesi hcg vuruldu bana. ve gün aşırı ilişki önerdiler.ayrıca bugün hcg baktırmamı istediler. hcg m 79 çıktı. drumla konuştuğumda çatlatma iğnesinin içerisinde hcg hormunu olduğunu ve ondan dolayı kanda yükseldiğini söyledi.
Bu durumda olan arkadaşım varmı acaba?

öncelikle geçmiş olsun canım..inşallah meleğin gelmiştir annesine..

benimde aşılamam yarın yapılacak.off rahim filmi çektirdim geçen ay ben canım çok fena yanmıştı..aşılamada çok can yanmıyo demişlerdi..ondada mı yanıyo..

aşılamam dün yapıldı..hiç mi hiç acı hissetmedim ben..okuduklarımdan sonra korkmuştum ancak hiç korkulacak bişey yokmuş...

bu aşılamam tutmaz ise..ağustosta ankaraya gideceğiz orda yine yaptırmayı düşünüyoruz..

Allah yüzümüze güler inşallah..

ara ara giriyorum buraya, okuyup eski günlerimi haturlıyorum allahıma şükrediyorum, sizler için dua ediyorum.
geçen yıl şubat ayında aşılama yaptırdık. ilk denememizdi, allaha çok şükür gebe kaldım. kızım şu an 8 aylık, olmaz demeyin, ümidinizi yitirmeyin. herşey kader kısmet.kısmette var ise oluyor. bizim ikimizde de sorun vardı. ben de çikolata kisti(çikolata kisti ile gebelik imkansıza yakındır neredeyse bilirsiniz), eşimde de morfoloji sorunu vardı.
ankara başkent hastanesinde oldum aşılamayı. acı ağrı hiç bişey hissetmedim. yarım saat yattım, kalktım eve geldim. akşama misafir çağırdım, pasta börek yaptım kafam dağılsın diye. ama aşılamanın ertesi gününden itibaren göğüslerim sızladı, adet olacakmışım gibi ağrı çektim. ha oldum ha olucam diye pedle dolaştım durdum, ağladım zırladım. sonra 2 gün reglim gecikti, strestendir dedim. içime kurt düştü, gidip kan verdim, bHCG sonucum 691 çıktığında inanamamıştım. eşimle sarılıp ağladığımız anı unutamam. meleğim kızım şimdi 8 aylık içerde uyuyor. allah size de nasip etsin inşallah. sormak istedikleriniz olursa sorabilirsiniz...

merhaba arkadaslar ben bu yolda yenıyım ama kendımı bıldım bılelı kadın dogum doktorlarında gectı 3 yıllık evlıyım ve cocugum olmuyor hıc korunmadım 1 yıldır doktor kontrolundeyım sımdıye kadar hıc cocuk ıcın ılac falan almadım baska sorunlarım vardı 5 aydır adetım duzeltıldı ve asılamaya karar verıldı klomen kullandım 5 gunluk ama yumurtalarım gelısmedı herseyde cok yenıyım hıc bır sey bılmıyorum kendımı doktorumun ellerıne bırakmısım zaten bır yıldır gıttıgım ıcın kanka olduk neysede kafama cok fazla takan bırı degıldım ama hersey germeye basladı pazartesı gunu yanı 5 gun sonra gıdecegım ve ıgnelere baslayacagım bana doktorum bır aylık bır ıgne tedavısı olacaksın dedı 10 buraya gelmen gerekıyor dedı sanırım kendısı yapacak ne tahlılı yapacak bılmıyorum belkıde bu forumdakı butun yorumları okudum eskı yenı ne varsa hersesın yorumuna yazdıklarına dua ettım bılmıyorum nasıl olacak kafam karıstı on gun ıgne ılac sabah aksam sonrasını hıc bılmıyorum ya ben cok ılgısızım yada korkudan sormuyorum yada doktoruma guvenıyorum benım esımde hıcbır sorun yok benım yumurtalar tembell ama dusunuyorum herseye ragmen yasamak guzel Rabbım nasıp etmıste olur dıyorum buraya yazan herkesın duaları ınsaalllah kabul olur bekleyen herkesın cocukları olur.... ben sadece duygularımı yazmak ıstedım hala kafam cok karısık asılama yaptırıp yaptırmamakta fıyatları dahı bılmıyorum sanırım herseyı Rabbıme bıraktım

yakın zaman için aşılama ücretleri ne kadar tutuyor acaba? bir de fiyatlar soruna göre değişiyor mu? ben de sorun yok. sperm hareketlliliğinde biraz sıkıntı var. şuanda adetim. 2-3 güne adet bitecek. bu ay aşılama yaptırmak istiyoruz ama doktora hiç görünmedik. adetten sonra gidiym diyodum ben de.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…