- 3 Ocak 2011
- 1.394
- 299
- 123
- Konu Sahibi AnlamadanDinlemeden
-
- #22.621
merhaba 2 yıllık evlıyım 1 kez düşük yaptım daha sonra olmadı bebegım ve 06.06.10 da ilk aşılamamı yaptırdım bende gün beklıyorum zor bi süreç Allah yardımcımız olsun
gecmısı oku oku bıtıremedım bebegı tutanları tebrık ederım darısı olmayanlara
ananas yıyorum hapın yanısıra döllenırse yumurta tutunabılsın dıye
hergün meryem suresini okumaya calısıyorum inşallah rabbim emeklerimi boşa cıkarmaz
ben de aşılama ile hamile kaldım.ilk denemede oldu.şu an 7 aylık hamileyim.2 senenin sonunda çocuğumuz olmayınca aşılamayı denedik.hatta doktorum aşılam değilde direk tüp bebek yapalım dedi.ben hayır aşılama ile başlamak istiyorum dedim.sonra aşılamayı yaptı ve tuttu şükürle olsun ki.darısı tüm isteyenlerin başına.ne kadar zor bir süreç olduğunu bilirim.hele de bekleme aşaması.benim bir kimyasal gebeliğim vardı bundan önce.o yüzden bunda da yaklaşık 2,5 ay hergün 2 tane progestan ve kan sulandırıcı clexan iğne kullandım(kanamam olmamasına rağmen).şimdiye kadar bir sorun yaşamadım işime devam edebildim ki oldukça zor ve uzun mesafeli bir işim var.bu arada yaşım 36.inanmak çok önemli.inancınız asla yitirmeyin.ben hem aşılamayla olacağına hem de sorunsuz bir hamilelik geçireceğime hep inandım şimdeye dek de öyle oldu.umarım sonuna dek böyle gider oğlumu sağlıkla kucağıma almam nasip olur.
hayırlı olsun canım sende dış gebelik geçirmişmiydin sanki seni başka topikte seni tanıyor gibiyim ..
merhaba arkadaşlar.
3 yıl bitmek üzere evliliğimizde. hiç gebelik oluşmadı. Korunmadıkta.
eşimin spem sayısı yeterli olsada hareketli sperm çok kötü ve Morfoloji %0 yani şekli bozuk. Ne yaptık ise düzeltemedik. En son doktoru klomen verdi ona, 1 ay kullandı test yaptırdı. testte 70 milyonlarda olan sayı 34 milyona düşmüştü, 23 milyon olan yıkama sonrası hareketli sperm 4 milyona düşmüştü. biz klomene bağladık.
testten sonra 1 ay daha klomen kullandı ve 1 ay ara verdi.
devlet hastanesinde 1 defa aşılama yaptırdık tutmadı. 2.-3, seferde birden fazla yumurta geliştiği için iptal ettiler aşılamayı. 5 gün 0,50 mg klomen kullanırsam 3-4 tane yumurta gelişiyor. bu iptaller sadece bizim başımıza geldi sanırım. forumda okuyorum 3-4 yumurta ile aşılama yaptırmışlar.
Böyle olmayacak dedik ve özel hastanede aşılama yaptırmaya kadar verdik. Önerilen bir doktora gittik, adam dedi size aşılama olmaz direk tüp bebek. Moral alt üst oldu. Sinirimiz gerildi. bir kaç gün sonra aynı hastanede tam karşısında ki bayan doktora gittik. Testleri verdik durum bu dedik. Kadın biz aşılamayı yapalım sonuç olarak 1 tane sperm gerekli. Neden olmasın dedi.
Dün 2. aşılamayı da özelde yaptırdık. 2 adet yumurta oluşmuştu. Klomenleri de kırarak kullanmıştım yani. Keşke tam içse idim de 3-4 tane gelişseydi.
Aşılamadan sonra hiç kalkmadan 45 dk yattım. Yani çataldan indirdiler, spermi vermek için yerleştirdikleri iğnemi tüp mü artık neyse hiç dokunmadan 45 dk onunla öylece bekledim. Sonra yürüyerek odaya çıktım. Yarım saatte orda dinlenip eve geldim.
Bugün kanama oldu normal mi bilmiyorum. Kasık ağrım çok fazla, sırtım ağrıyor. Neden bilmiyorum.
Ancak hastane berbattı. hiç bilgilendirme yapmadılar ilgilenmediler. Kaç yumurta vardı, kaç mm olmuş, çatlamış mı çatlamamış mı, sperm durumu neydi, hareket durumu nasıldı sayı nasıldı, nelere dikkat edeceğiz hiç bir şekilde bilgilendirilmedik. Anlayacağınız biraz ezbere aşılama yaptırdık.
Belge rapor vs hiç birşey vermedi hastane. Biliyorsunuz tüp bebek için rapora müracaat etmeden önce 3 aşılama yaptırılmalı. Bu ikinci oldu. acaba özel hastane aşılaması kabul ediliyor mu. Gerçi SGK ile anlaşması var ama hastanenin
Asilama sirasi agrilarin olmasi cok normal, azaciq kanayada biler/ bu korkulu diyil. Fakat kanaman durmasa doktoro git. Sana igne verecek
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?