Aşılama Aşılama yolunda tecrübelerimiz

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz
Berinnaz Hoşgeldin Canim .inşallah Tutarda Sana Ve Daha Biçoğuna Umut Olr.bende Senin Gibi Aylarca Okudum Takip Ettim Siteyi.ilk Aşilamada Tutan Var Mi Diye .ben Ilk Aşilamada Tutmaz Ki Diye Girdim Moda Ve Sonuç Belli.gerçi Yarin Belli Olucak Ama.
şu Leke Beni Deli Ediyor.inş. Canim Eğer Hamileysem önce Ben Inanamam Heralde

Zenan Cim Ilk Aşilama Zaten O Yüzden Böle Bocaladim Sizinde Kafanizi şişirdim.o Kahverengi Leke 10. Günden Beri Beni Deli Ediyo 1-2 Damla Falan Ama Sinir Işte,yarinda Olsa Bian öncede Artik Belli Olsa

Canım ben evlenmeden önce 3 laparoskopi 1 açık olmak üzere 4 ayrı ( 1996-2001-2004-2005 )kist ameliyatı (her iki taraftan) oldum. Açık ameliyatte ciddi risklerim var idi Allahaşükür herşey yolunda gitti. 2006 yılıda evlendim eşim bebek istemediği için 1 yıl kadar korunduk. Çok uzun zamandır dr kontrolündeyim ve yılbaşına kadar tüm değerlerim iyi idi. Daha önce geçirmiş olduğum operasyonlar ve yaşım dolayısı ile yumurtalıklarda hafif bir tembelleşme başlamış. hcg gayet iyi ve iğnelerle tembellik sorununu çözdük ancak eşimde harketlilik sınırda çıktı. aşılama günü eşim gribal enfeksiyon geçirdiği için hem sayı hem hareketlilik çok düşmüş o nedenle şansımız %2 idi. Şimdi bende yeniden kist oluşunca (gerçi bu ötekiler gibi değilmiş,iğnelerden kaynaklı) bir dönem beklemeye bu süre içinde de eşimin durumunun geçici olup olmadığını araştırmaya karar verdik. Yeni sonuçlara göre yani eşimin durumuna göre tüp bebek denilebilir.. bu arada tüp bebek için nasıl bir prosedür gerekli hiç bir fikrim yok..:sm_confused: bu konuda dr yönlendirecek ..

Benden Tecrübeli Olan Arkadaşlar Siz Daha Ii Bilirsiniz Hemen 2, Aşilamaya Başliyayim Mi.ben Hemen Düşünmüyorum 1-2 Ay Geçsin Belki Bi Umud Kendiliğinden Olur.çok Garip Ya Ağlayamiyorum Bunu Içimden Atmadan 2, Aşilamaya Başlayamam .çok Zormuş.hayal Edip Boşa çikmasi

25 ile 28 gün arası değişiyor her ay bu periyot aralığı gelir

Benimde 27 gün sürer.Ama 18 .gün kafamı karıştırdı.

Gerçi yumurtaların doğru zamanda çatlatılmış.en az 18 olunca çatlatılabilir.Seninkide 19-20 yani zaman normal.

O zaman senin yumurtalar geç büyüyor demekki.Yumurta çatlamadan nasıl kanallar kendini kapatıyormuş,yine de senin tedavinde yanlış olan bişeyler var canım.
Doktorları değiştirmen çok iyi olacak.
Eskişehirde iyi araştı ona göre git.
İnşallah içine sinecek bir merkezde pozitifi görürsün.:içelim:

Bence 1 deneme daha yap, o da tutmazsa 3. için bekle biraz.

Ben öyle yapmıştım.Ve 3. ye gerek kalmamıştı.Üstüste 2 ay ilaç kullanırsan ara verince bile bi kaç ay ilaçların etkisi devam eder ve kendiliğinden olma ihtimali de daha fazla olabilir.

Benim görüşüm bu tabiki.Siz bilirsiniz yine de..a.s.

bence 2.aşılamayı hemen peşinden yaptır canımbende 2aşılamayı peşpeşe şubat ver martta yaptırdım tutmadığı için buay dinlenmedeyim mayısta 3.aşılamamı olucam sende 2ci tutmazsa 3de ara verirsin

laviniaw cım aramıza hoşgeldin
aşılaman hayırlı olsun inşallah güzel haberlerini alırız canıma.s.

Tüpbebek için aşılamalardan sora aşılamayı yapan doktordan bi rapor alıp üniversite yada eğitim araştırma hastanelerindenrandevu alıp heyet raporu için tüm kan testleri spermiyogramtahlili rahim filmi ve raporlarımızı toparlayıp hangi hasteneyi seçersek tüpbebek raporu için oraya gideceğiz.. ama işte bu raporişlemi 2 ay bile uzayabiliyormuş bugun öğrendim ve canım çok sıkıldı moralim bozuldu ...
ssk dan faydalanmadan yaparsakta 2 tüpbebek parası ile tek tüpbebek yapmak durumunda kalacağız..bilemiyorum kafam çok karıştı arkadaşlar...:çok üzgünüm:

Saol Darkinlife . Dediğin Doğru Ama Ben Bu Aşilamada Zaten Hiç Ilaç Falan Kullanmadim .haklisin Ama Yinede Düşünmek Lazim Ya Yine Tutmassa 2, çok Daha Zor Gelir.önce Kendimi Hazirlamam Lazim

Nasıl yani ilaçsız aşılamadamı var?

Yumurta geliştirmek için hap yada iğne verilmedi mi??

Tutmama ihtimali var mutlaka ona hazır olarak denemelisin.Ama ilaç kullanmadıysan bence ilaçlı bir aşılama dene.

Aşılamandaki süreç nasıldı kısaca yazarmısın?

darkinlife cım oh dinlen vallah bebişine kendine iyi bak
canım teyzeleri onu bekliyo vallaha hayırlısıyla :dance:
bu arada bi tek sen teşekkür etmişsin yazıma canım ben de teşekkür ederim canım a.s.
vallaha umudumuzu kaybetmeyelim biraz pozitif bakalım
dimi inşallah hepimizin hayırlısıyla olucak

Canim Biz Ctesi Dr . Gittik Benim Ve Eşimin Tüm Tahlilleri Vardi Zaten .beni Muane Etti.yumurtan çarşamba çatlar Gel Aşilama Yapalim Dedi Hepsi Bu.çarşamba Yine Muaneden Sozra Tamam çatlamiş Dedi Labaratuvar Işleminden Sonra Aşilamayi Olduk Işte.hepsi Bu Canim Benim De Siteden Takip Ettiğim Kadariyla Ilaç Falan Olmaliydi.şuda Var Ama Benim Hiç Bir Sorunum Yuok çok şükür Eşimde Sayi Az Ileri Hareketlide Az Belki Ondan Vermedi

demiraycım canım hadi hayırlısı inşallah tutucak bu sefer a.s.
bugün ilk kontrolü oldum şuan 15 cm cavarında perşembe yine kontrol var
canım inşallah bıktık vallaha şu kistlerdenklava:

Bakmaya çalışıyorum canım benim.İnşallah sağlıkla gelecek dünyaya teyzeleri.Sizlerde beni yakalayacaksınız inşallah kısa zamanda.
En azından yaşıt olsun bebişler di mi

Pozitif olalım herşeye rağmen.a.s.

Sana bişey söyleleyim mi bende böyle bir aşılama geçirdim diyebilirim.Ben onu hayatımdan sildim hiç yaşamadım sayıyorum.

Bence sende bu aşılamanı hiç yapılmamış say.

Resmi olarak hiç bir geçerliliği yok o aşılamanın.
Hatta hapla yapılan aşılamaların bile bir geçerliliği olmuyor sonrasında tüpe geçmek isteyenler için.

Sevkli yaptırıyorsan bence gerçek bir aşılama yaptır.Sonra tüpe geçmek için yeniden 3 aşılama istenir şok olursun.

Önce adetliyken gidersin muayene olursun.
Sonra adetin 3.-4. günü kullanman için bazen 5. günü de oluyor hap yada iğne verilir.Bunu hergün kullanırsın.
2-3 günde bir kontrole çağrılırsın.sonra yumurtan en az 18 mm olunca çatlatma iğnesi yapılır.İğneden sonra 24 ila 36 saat sonra aşılama yapılır.
Aşılamadan 2 saat önce spermler işleme konulur.

Ooooffff Yaaaa.... Şimdi benim de canım sıkıldı... Doktorum sanırım bu prosedürlerde yardımcı olacaktır. Benim dr hem üniversite hastanesinde hoca hemde özel bir hastanenin tüp bebek merkezinin kurucu doktorlarından... aşılama için ünv.hastanesinden rapor çıkartıldı, hsg ssk da çekildi (bir sefer özel de denedik ama beni rezil ettiler bir ay beklemek zorunda kaldım), diger testler özel lab.da yapıldı.. Ben sürekli (10 senedir) muayenehanesine gittiğim için aşılama da orada yapıldı... Umarım dediğin kadar uzun bir süreç olmaz... Yaaa gerçekten çok karışık bir durum... :uhm:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…