Aşılama Aşılama yolunda tecrübelerimiz

Aşılama Yöntemleri ve Tecrübelerimiz

biz mart ayında ilk kez dr gittik,regl 3.günü benden fsh,lh,prolaktin,progest.,e2 tahlilleri istedi.eşimden kruger kriterli spermiyogram.benim prolaktinim yüksekti,eşimde de sayı ve morfoloji kötüydü.ilaç kullandık,mayısın sonuydu,tekrar gittik,haziranda da aşılama yapıldı.21 mil sperm ve %95 hareketliydi,ama olmadı.bu ay rahim filmi çekilecek.senden de aynı hormon tahlillerini mi istedi doktorun

2 tane yumurta oluşmuştu bende,20 ve 19 mm.herşey iyi dedi dr,ama olmadı:çok üzgünüm:

sen nerede tedavi oluyorsun arkadaşım,bahçeciyi düşünüyorum ama araştırıyorum da hala

Aynı hormon testleri uygulandı bana da. Hatta ilk gittiğim hastanede benim de prolaktin yüksek çıkmıştı. 27 falandı galiba. Eşimin de sperm sayısına 6 milyon dedi. (Ama açıkçası biz sperm verirken çok stres yapmıştık. Nasıl verilmesi gerektiğini bile bilmiyorduk. Bizi bir hasta odasına çıkardılar sperm vereceksiniz diye, sonra gittiler. Bizde 15-20 dk bekledik doktor gelir sperm alır diye:) Ne cinsel perhiz dedi ne bişey. Muayeneye gittiğimiz ilk gün yaptılar bunları. Sonra eşim mastürbasyonla saatlerce sperm vermeye uğraştı.) Test sonuçları böyle çıkınca da doktor "sizin çocuğunuz falan olmaz, boşuna başka yerde para harcamayın, tek çare tüp bebek" dedi. Tüm bunlar Doğan hastanesinde oldu...
Şimdi gittiğimiz hastanede de tüm tetkikler tekrar yapıldı. Prolaktin hormanı saniyede değişen bir hormonmuş. O anda iğneden korktuysan bile tavan yapabiliyomuş. O yüzde hem otuz çok yüksek değil, hem de tekrar ölçelim dedi doktor. Tekrar ölçtüğünde de düşük çıktı. Eşimin sperm sayısı da 95 milyon. Yani Diğer doktor bizim moralimizi sıfır etti... O yüzden benim şimdi en büyük sorumun doktorlara güvenmemem. Her biri farklı konuşuyor. Hep birbirlerini kötülüyolar. Malesef bizim sıkıntılarımız onların pazarı durumuna gelmiş...
Sizin tahlil sonuçlarınız kaç çıkmıştı. Eşin de sperm sayısı için ilaç kullandımı. Ve diyelim benim de prolaktin yüksek, o zaman aşılama hiç işe yaramaz mı?

Ben bahçelievler medicanadaya gidiyorum şimdi. Doktorumuz Süha Sönmez çok konuşkan. Herşeyi izah ediyor. Moralimizi düzeltiyor. Mesleğinde de çok iyi olduğunu ummaktan başka çarem yok malesef. Oraya tavsiyeyle falan gitmedim, tesadüf oldu yani.

bizim aşılama için hazırlana sağlıklı sperm 21milyondu..mone diye bir ilaç kullandı eşim,bende dopergin kullanmıştım.prolaktinime aşılamadan önce baktırmamıştım ben,dr sordum,yaptırayım mı diye gerek yok demişti.zaten yumurtanın döllenecek kadar büyümesine engel oluyor,senin dediğin büyüklükler bence iyi.ideali 19-20 olmalı diye biliyorum.

evet canım ben öyle biliyorum.
idrar testi yaptım malesef bu seferde olmadı.

umarım bi dahaki sefere olur inşallah.Adaçayına int. baktım kadın hastalıkları ile ilgili bu yazıyı buldum sadece ama dediğim gibi aldım bu ay hamile kalmazda hastalanırsam denemeyi düşünüyorum.(dölyatağı (rahim) hastalığı çeken kadınlar arada sırada adaçayı oturma banyoları almalıdırlar.)
Ben marketten aldım hazır paket şeklinde.

merhaba kızlar caycay canım üzüldüm senin adına inşallah bir dahaki sefere kavuşursun meleğine

kızlar ben çarşamba günü aşılama oldum ama ara ara hafif kanamalarım oluyor aranızda bu tarz bişey yaşayan oldumu

bende kanama olmamıştı,ama ağrı olmuştu,kasıklarımda ve bacaklarımda ilk bir kaç gün.doktoruna sor bence kanama neden olur ki

pitos canım sana tavsiyem bu bekleme sürecinde hiç belirti falan arama.ben 2 tane aşılama yaptırdım ilkinde çok sancım oldu adet oluncaya kadar.ama 2, de ilk günün dışında sancım bir iki defa oldu.aynı büntede bile farklı etkiler gösterebiliyor

sağol canım benim hareketliliği %22 yavaş hareketli% 43 tü insemine edilen 20_60 milyon yazıyor sen bşladınmı ilaçlara

inşallah,2.denemende zafere ulaşırsın.:CüvCüv: Ben bu ay sadece hsg çektireceğim,ama yarın hormon tetkiklerimi yaptıracağım.dr adetin başladıı günden say,9.günü çektir dedi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…