Aşırı bi tepkimiydi :(

• Konu Sahibi Konu Sahibi Orkd
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Cocuklarda n ozur dilemek anne baba otoritesini zayiflatan birsey
Cocugun ozur dilemesi de cocugun gururunu kiran birsey
Anadolu pedogojisine gore dogru degil
Benim kaanatim ozur dileme

Bence de dilemesin.Onore edip gururunu okşayip kendini iyi hissetmesini sağlayacak vakit gećirmek yeterli

siz o manzarayı gördüğünüz için bi anne olarak dayanamazsınız haliyle o yüzden bu kadar aşırıya gitmissiniz çocuğunuzla tartışarak değilde güzel bir şekilde anlatin

Gururla ne ilgisi var o yaşta. Cocuk saf, iyi niyetli ve uysal demek ki. Erdem olmasi gereken meziyetler yapilmamasi gereken seylere dönüştü artik. Ayrica yanlış insana kizmissin. O el opturene sen de opturseydin ya elini kuytuya götürüp.

Cocuk onlar yahu ne olacak sanki koca adam mi opuyor anne yuregi :) Keske guzelce uyarsaydiniz

8 yaşındaki Çocuktan özür dilemekte ne anlamadım doğrusu.Anne bu kızacaktır da yeri geldiğinde. ki orada tasvip etmediğiniz bir şey yapmış,eveü tepkiniz biraz fazla olmuş ama.,düğünü terk etmek falan bence sizi kötü bir duruma düşürmüş.Bence daha sakin bir şekilde konuşun yeterli..

Cok abartmissin.. Cocuk adi ustunde paraya ihtitaci oluo olmamasiyla ilgili birseyde degil zaten...

Anadolu pedagojisi diyince siz beni bir gülme aldı doğrusu.

Anne baba çocuktan gerektiğinde özür dilemeli, otorite uygulanan taraf ezik yetişir, içine siner. Bu çocuğun içinde neler kırıldı, siz eski nesle göre düşünüyorsunuz. Kuşak çatışması var belli. Şimdiki çocuklar sizin büyüdüğünüz gibi büyürse durumları vahim olur. Devir değişti. Özür dilemek erdemdir, ayıp değil. Bahsettiğiniz otoritenin bi anlamına bakın bence. Yorumu okuyunca o kadar sinirlendim ki

Konu sahibi, bence öbür çocuğa sinirini oğlundan çıkartmışsın. Hepimiz zaman zaman böyle yapıyoruz, okuldaki işteki sinirimizi ordakilerden değil de ailemizden çıkarıyoruz. Yapman gereken ordaki çocuğa böyle bişey yapmaması gerektiğini, oğluna da onun elini öpmemesi gerektiğini nazikçe anlatıp 2 tarafın arasını bulmaktı, böylece 2 taraf da bundan sonra nasıl davranacağını anlardı. Ama olan olmuş. Geçmişe geri saramayız zamanı..

Oğlunun üstüne biraz fazla gitmişsin ama çözülmeyecek birşey değil. Yanına gider, nazikçe konuşursun. Böyle yapmaman gerektiğini, o an kendini kontrol edemediğini, hatalı olduğunu ve bu hata dolayısıyla özür dilediğini söylersin. Öpersin sarılırsın, kalbini onarırsın. Bundan sonra bu tip durumlarda nasıl davranılması gerektiğini, karşıdaki çocuğun hatalı olduğunu anlatırsın.

Benim ailem de benden yaptıkları hatalar sonucunda özür diledi. O kadar iyi hissederdim ki. Ama özür dilemedikleri konularda da onları zorba olarak görürdüm, kırılırdım. Bende gencim yani yeni kuşaktanım. Yaşla değil olayla alakalı özür dilemek. Kim hatalıysa dilemeli. 90yaşındaki anneanne, hatalıyda 9 yaşındaki torunundan özür dilemeli mesela. Ama büyükler gurur yapıp özür dilemedikçe, yada özür dileme alışkanlıkları yoksa, kırılan taraf kendini küçük hisseder, zorbalık yaptığınızı düşünür, daha çok kırılır. Yaşananları unutmaz, üstüne daha da düşünür. Kendine acır. Özür dilemek otoriteyi yıkmaz( otorite de neyse, saygı-sevgi demek istiyorum ben buna) aksine kopan bağları onarır. Özür dilemek sorumluluktur.

AYRICA, 8 yaşındaki çocuktan özür dilenmez diyenleri gördükçe öyle sinirlendim ve üzüldüm ki. 8 yaşındaki çocuk da bir bireydir, olgunlaşma yolundadır ve gerekli tüm olaylarda özür dilenmezse özgüveninden, kendine değerinden ve daha birçok şeyden pay kaybeder. 8 yaş yada 80 yaş hepimiz insanız, kim hatalıysa özür diler, kim hatasızsa ondan özür dilenir.

Malesef çocukları birey yerine koymayan insanlar var. Buna çok üzülüyorum. 5 yaşında bir oğlum, 2 yaşına yakın bir kızım var; eğer onlara karşı hata yaptıysam elbette özür diliyorum, hatamı da dile getirerek. Özür dilemek erdemdir, ben yavrumun erdemli olmasını istiyorsam kendim de öyle davranmalıyım. Bazı yorumları okuyunca ben de hem sinirlendim, hem de acıdım...

Öyle.. Çocuğun aklı ermezmiş gibi davranmak, onu birey yerine koymamak, ona düşünce hakkı vermemek, fikirlerini belirtmesine izin vermemek-dinlememek gibi birçok hata yapıyor aileler. Çocuk nasıl büyürse ilerde de öyle olur. Konuşturulmazsa konuşmaya çekinir. Fikri değer görmezse kendini değersiz hisseder. Özür dilenmezse oda ilerde özür dilemez, yada büyük kırgınlıklar yaşar.. Çocuklar da bizim gibiler bizden bir farkları yok. Kendilerini değerli hissetmeleri gerek

Aynen bu kisiler nasil bir kafa yapisindalar gercekten? Niye 8 yasindaki cocuktan yeri geldiginde dileki ozrunu cocuk seni model alsin. Sirf boyle sen buyuksun kucuksun dalgasina bizim ulkemizde kendini buyuk goren tabaka var ve asagi tabakadan ne ozur diler ne de selam verir.

+1..
Girdiğim ortamlarda öyle durumlarla karşılaşıyorum ki bazı anne babaların çocuklarına nasıl davrandığını görünce içim acıyor. O çocuklar adam yerine konulmayacaksa niye yapıyorlar acaba? Allah böyle çocuklara yardım etsin büyüyene kadar işleri çok zor. Büyüdükten sonra anneye babaya gücü yetecek, laf söyleyebilecek duruma geldiğinde anne baba çekecek. Ya da tam tersi, özgüvensiz ve sesi çıkmayan biri olacak. İkisi de iyi değil.

Cocuk diyoruz ama unutmuyorlar, kucukken onlara kizdiginizi bagirdiginizi umutmuyorlar maalesef, o bagirmalar veyahut ,ileri derecesi icin diyorum konudan ziyade, dayaklar yirmi yirmi bes yasina gelince bile akildan cikmiyor ne yazikki hele kisiligi cok etkiliyor , o yuzden cocuklara kizmak yerine anlayisla sabirla anlatmak ogretmek gerekiyor, koskoca insanlar bile doluyla yanlis harekette bulunurken cocugun yapmamasini beklemek sacma olur, elbette yapacak onenli olan sizin onu guzellikle dogru olana egitmeniz :)

Öyle.. Hatalı patronun özür dilememesi, haklıyken sesini çıkaramayan çalışan olayına dönüyor sonra olaylar. Eziklenerek büyüyen çocuk ilerde ya zorba bir oluyor yada içine sinik biri. İki hal de kötü

Siz hangi pedogojik yaklasima ya da goruse gore yoru m yapiyorsunuz simdi ?
Sinirlendimnpedogojisi mi
Ben okudugum arastirdigim bilgiyi paylasiyrm
Bilmem anlatabildim mi farki?

Sinirlenmeden once biraz arastirin bakalim bnm yazdigimla ilgili birseyler
Belki bu vesile ile size faydam dokunur...
Cocuk kisisel yorumlarla yetistiririm ben cocugumu diyorsanizdaeyvallahh beni ilgilendirmez

Okuyan, arastiran kisiler bilir bnm ne demek istedigimi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…