Aşırı Bunaldım

Benim son günlerde hiçbir şey yapasım gelmiyor. Film izlerken kafamda düşünceler dolanıyor. Zaten içinden gelmeyince keyifte almıyorsun ki :KK43: Bu zor günlerde nasılsın demeyen insanın sesini iyi günde bile duymak istemem
evet komedi filmine bile bakarken ne güzel günlermiş diye bakıyorum bazen. maskesiz sosyal oh ne güzel diyorum. elimde değil şu aralar. keşke önümüzü görebilsek😞
Allah yardım etsin ülkemize hemen hemen herkes aynı korkuyor ve sıkıldı
öyle Rabbim yardımcısı olsun herkesin.

Yalnızlıktan tırlatmak üzereyim ben de. İki çocuk, biri ilkokul çağında, onun ödevleri, küçüğün oyunları, öğretmenim, kendi derslerim, ev işleri, yemek, temizlik... Eşim yurt dışında, can güvenliği açısından sıkıntılı bir yerde, uzuuun bir süre de gelmeyecek. Allah bugunumuzu aratmasın, daha zorlara düşürmesin, hepimize yardım etsin.
iyi değilim ben de.
Rabbim yardımcınız olsun. Ben de öğretmenim. Anlıyorum sizi. Tez zamanda eşiniz döner ve kavuşursunuz inşallah🙏

Gerçekten şu son 3-4 gündür öyle bir moddayım ki anlatamam.Kesinlikle yalnız değilsiniz.Canım yemek yapmak bile istemiyor.Sırf aç kalıp ölmeyeyim diye yemek yiyorum şuanda.3 günde 2 kilo vermişim.Tek yaşıyorum şuanda ve tüm gün koltuktan kalkmıyorum.Bugün spora başlayacaktım güya ama kendimi koltuktan kaldıramadım.
evde yapası da gelmiyor insanın. her gün yüz yogadına başlayayım diyorum hep kalıyor. ertesi gün devam ediyor.

Bende çok bunaldım sürekli evdeyiz kimseyi görmüyoruz . Akşam eşim işten gelince 40 dk kadar yürüdüm müzik dinledim biraz iyi geldi bana . Kitap okumak istiyorum ama beynimde yüksek sesle konuşanlar susmadığı için yapamıyorum. Birde bu kış nasıl geçecek acaba hiç bilmiyorum 🤷🏽‍♀️ . Oğlumu evde oyalıyor olmak hergün daha zor olmaya başladı

Ben de aynı moddayım malesef. Hiçbir şey yapasım yok.
Koronayı geçtim hayatımda hiçbir şey yolunda gitmiyor zaten. Tutar bir dalım yok. Dualarım da kabul olmuyor. Böyle işte bomboş, anlamsız bir hayat...😒

Soktular ülkeye bir kere. Neyimiz doğru ki, hepimizin ruh sağlığı bozuk. Bu ülke insanın iliğini kemiğini sömürüyor.

Hepimiz ayni durumdayiz.bugun karantinam bitti disari ciktim ama eski tadi yoktu sanki.gunduz iyiyim gece sanki daraliyorum saatler gecmiyor.2021 den umudum yok hep boyle mi olacak artik yeni normalimiz bu mu diyorum.dizi,film,sosyal medya hicbiri beni mutlu etmiyor hatta daha da sinir oluyorum.

Yalniz degilsin. Suan milyonlarca insan seninle benzer duyguda. Pandemi dönemi hem maddi hem manevi hepimizi cok derinden etkiledi. Kendimizle kaldigimiz zamanlar, yuzlesmelerimiz cogaldi. Dostlar, arkadaslar, iliskiler sarsintida, belki de sarsilip yikilmasi gerekiyordur bazilarinin diye dusunuyorum ben. Bu surecte icimize dönmek ve bu dönüşten olumlu yanlari farketmek yapabilecegimiz en iyi sey. Daha beterlerinden korusun rabbim. Kaygilarimiz korkularimiz sıkıntılarimiz epey artmisken bunu da atlatirsak daha guclu olacagiz insallah

Gecen gun ben de kardesimi aramistim. Cok bunaldigimdan, depdesyona girmek uzere oldugundan bahsederken kiz kardesim de ayni seyi soyledi. Eve gelirken kulakligimi takip serviste "thunderstruck" sarkisini dinliyormus. Klipteki o kalabaliklari, konser havasini gorunce gozlerinden yaslar gelmis. Ertesi gun is yerindekilere anlattigimda " haklisin cok acınaklı sarkı" diye dalga gulduler bir de dedi. O kalabalikta eskiden maskesiz konserlere, sinemalara, maclara gidiyorduk. Gelecek nesiller belki de oyle birseyi hic bilmeyecekler.

Beni anlatmissin sanki. Gurbetteyim burada kimsem yok. Eşim saglik personeli. Marttan beri Allahin bir kulunu gördüğüm yok. Evde zaman gecmiyor bütün gün kös kös oturuyorum. Bunada şükür diyorum yinede. Keske 2 laf edebileceğim biri olsaydi. Kitap okumaya çalışıyorum, yabanci dizi izliyorum, müzik dinliyorum. Ama bana en iyi gelen sabah uuyanip pijamalardan kurtulmak, makyaj yapmak güne oyle baslamak oldu. Birde hobi edinebilirsen eger kurtarıcı oluyor. Allah yardımcımız olsun. Herşeyin basi saglik ne yapalim.

Ben de çok bunaldım maddi sorunlar pandemi arkadaşsızlık... büyüdüğüm şehirdeki arkadaşlarım arayıp sormuyor 11 yıl oldu unutamıyorum demekki sevilmemişim diyorum. Şimdiki şehirde de çevre edinemedim zaten ama en azından birkaç kişiyle görüşebiliyoduk şimdi onlar da yok. Üstelik 2. Bebeğime hamileyim ve gelecek kaygısı kendi saplık sorunumun hayatımı kötü etkilemesi 2 çocuğa nasıl bakıcam by dünya nereye gidiyor yazı görebilecek miyim ölecek miyim diye düşünmekten kendimi alakoyamıyorum çok bunaldım. Bi arkadaşım olsa en azından arayıp sohbet edebilsem dertleşsek sonra anşden gülüşsek... yardımlaşsak... inan hiiiç hayat neşem kalmadı. Video izlemek film izlemek yemek yapmak ev işi falan filan hiçbir şeyle mutlu olamaz hale geldi. Kitap alayım diyorum okumak içinden gelmiyor zaten zor geçiniyorum bir de ona para ayırmayayım diyorum. Şuan sizi okurken çok duygulandım kendi içime döndüm tam gözümden yaş akıyordu ki kızım uyandı. Ben ne zaman o uyurken ağlasam uyanıyor hissediyor sanırım ah bebeğim dedim sen çok özelsin iyiki varsın anneni hissediyorsun büyüsen de seninle gezsek çarşıya gitsek kafelere sinemaya gitsek. Ben oyun oynamayı bile beceremeyen bi anneyim çok üzgünüm dedim.

Bu ara ruh halim çok kötü. Aşırı derecede bunaldım. Sürekli kötü haberler duymaktan yoruldum. Biliyorum hepimiz bu süreçleri yaşıyoruz. Ama şu dönem gündüz neşeli görünüp gece yattığımda ağlıyorum. içim daralıyor. Doğru dürüst kimseyle görüşmedim eve bir şey taşırım diye korkumdan. Artık herkesi ben aramaktan da yoruldum. Arkadaşlarımı aramasam kimse noldun diye sormuyor. Ben de aramıyorum artık. İsteyen arar diye. Çıkmazda hissediyorum kendimi. Hiç bitmeyen bir kabusta gibi. Melisa falan içiyorum bazen uyuyorum bazen uyuyamıyorum. Bu dönemde babam sürekli rüyama girer oldu. Gerçi rüyamda olsun görmek rahatlatıyor. Kaybedeli 10 yıl oldu. Çok özlüyorum. Hele şu dönem keşke yanımda olsaydı çok dedim. Sadece paylaşmak istedim sanırım.

Ben de dahil olmak üzere hemen hemen herkesin halet-i ruhiyesi şuan böyle emin olun yalnız değilsiniz. Büyük bir psikolojik buhrana sürüklendik dünyaca ve ülkece. İyice izole olduk kendi içimize çekildik, soyutlandık bir çok şeyden, kaosu güllerle karşılayamamak şu dönemde normal bir homo sapiens davranışı olsa gerek. Psikolojimizin bozulmaması mantıksız olurdu. Şimdilik sanırım sağlığımızın yerinde olduğunu bilip bunun için minnet duymamız, şükretmemiz bile bizi mental olarak sağlam tutabilir. Kendi durumumuzu yüceltip başkalarının ne sıkıntıları var diyip onların acıları üzerinden demogoji kasmak veya kendimizi bu şekilde rahatlatmak değil tabi ki demeye çalıştığım sadece dünya döndükçe ve hayatta oldukça, bu hayat da bize bahşedilmişse eğer mücadelenin bitmediğini, her şeyin gelip geçici olduğunu, bir gün sağlığımızın bile bu halde kalmayacağının farkında olmak şuanki dertlerimizi göz ardı edebilmemize yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
Son 2 yılda bende anksiyete geliştirdim mesela, hala tıbbi bir tedavi görmemeye direniyorum ve ara ara gelen anksiyete atakları oluyor cidden delirtiyor beni ama günün sonunda şunu diyorum : " Peki ne oldu, ya da en kötü ne olabilir? Öldün mü, hayır. Ölecek misin bundan? Hayır." Belki de çok sağlıksız bir telkin yöntemi bilmiyorum ama kötü olan psikolojimi anlık da olsa rahatlatmaya yardımcı oluyor.
Neticede yaşam bizim vücudumuzda, bizle ancak bize rağmen devam ettiği sürece direnmemiz gerekiyor. Dile kolay belki söylemek ya da kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş de diyebilirsiniz; moralinizi bozmayın demem belki bir şey ifade etmeyecek de olabilir, şunu bilin her şey geçecek.

Herkese nolmuş yav kendinize gelin, dert ararsanız çok bulursunuz, mutlu olmak elimizdeyken ve yarına çıkacağımız belli değilken neden kendinizi yıpratıyosunuz, bi kahve yapın müzik açın bu bile insanı keyiflendirmeye yetmiyo mu

Ben de dahil olmak üzere hemen hemen herkesin halet-i ruhiyesi şuan böyle emin olun yalnız değilsiniz. Büyük bir psikolojik buhrana sürüklendik dünyaca ve ülkece. İyice izole olduk kendi içimize çekildik, soyutlandık bir çok şeyden, kaosu güllerle karşılayamamak şu dönemde normal bir homo sapiens davranışı olsa gerek. Psikolojimizin bozulmaması mantıksız olurdu. Şimdilik sanırım sağlığımızın yerinde olduğunu bilip bunun için minnet duymamız, şükretmemiz bile bizi mental olarak sağlam tutabilir. Kendi durumumuzu yüceltip başkalarının ne sıkıntıları var diyip onların acıları üzerinden demogoji kasmak veya kendimizi bu şekilde rahatlatmak değil tabi ki demeye çalıştığım sadece dünya döndükçe ve hayatta oldukça, bu hayat da bize bahşedilmişse eğer mücadelenin bitmediğini, her şeyin gelip geçici olduğunu, bir gün sağlığımızın bile bu halde kalmayacağının farkında olmak şuanki dertlerimizi göz ardı edebilmemize yardımcı olabilir diye düşünüyorum.
Son 2 yılda bende anksiyete geliştirdim mesela, hala tıbbi bir tedavi görmemeye direniyorum ve ara ara gelen anksiyete atakları oluyor cidden delirtiyor beni ama günün sonunda şunu diyorum : " Peki ne oldu, ya da en kötü ne olabilir? Öldün mü, hayır. Ölecek misin bundan? Hayır." Belki de çok sağlıksız bir telkin yöntemi bilmiyorum ama kötü olan psikolojimi anlık da olsa rahatlatmaya yardımcı oluyor.
Neticede yaşam bizim vücudumuzda, bizle ancak bize rağmen devam ettiği sürece direnmemiz gerekiyor. Dile kolay belki söylemek ya da kelin merhemi olsa kendi başına sürermiş de diyebilirsiniz; moralinizi bozmayın demem belki bir şey ifade etmeyecek de olabilir, şunu bilin her şey geçecek.
Evet hepimiz aynı duygular içindeyiz. çok güzel dile getirmişsiniz teşekkürler. Evet her şey geçecek. Aslında olabildiğince bu duygudan kurtulmaya çalışıyorum. Ama işte bazen çok yoruluyor insan. elbet bitcek bu günler teşekkür ederim. 😊😊

Herkese nolmuş yav kendinize gelin, dert ararsanız çok bulursunuz, mutlu olmak elimizdeyken ve yarına çıkacağımız belli değilken neden kendinizi yıpratıyosunuz, bi kahve yapın müzik açın bu bile insanı keyiflendirmeye yetmiyo mu
haklısınız ama işte süreç çok uzadı. insan bazen yapamıyor. evet çok şükür herşeye.

Yalnızlık bunu gerektirir kendimizle yuzlesiyoruz belki bu ağır geliyordur kimbilir

Ben de çok bunaldım maddi sorunlar pandemi arkadaşsızlık... büyüdüğüm şehirdeki arkadaşlarım arayıp sormuyor 11 yıl oldu unutamıyorum demekki sevilmemişim diyorum. Şimdiki şehirde de çevre edinemedim zaten ama en azından birkaç kişiyle görüşebiliyoduk şimdi onlar da yok. Üstelik 2. Bebeğime hamileyim ve gelecek kaygısı kendi saplık sorunumun hayatımı kötü etkilemesi 2 çocuğa nasıl bakıcam by dünya nereye gidiyor yazı görebilecek miyim ölecek miyim diye düşünmekten kendimi alakoyamıyorum çok bunaldım. Bi arkadaşım olsa en azından arayıp sohbet edebilsem dertleşsek sonra anşden gülüşsek... yardımlaşsak... inan hiiiç hayat neşem kalmadı. Video izlemek film izlemek yemek yapmak ev işi falan filan hiçbir şeyle mutlu olamaz hale geldi. Kitap alayım diyorum okumak içinden gelmiyor zaten zor geçiniyorum bir de ona para ayırmayayım diyorum. Şuan sizi okurken çok duygulandım kendi içime döndüm tam gözümden yaş akıyordu ki kızım uyandı. Ben ne zaman o uyurken ağlasam uyanıyor hissediyor sanırım ah bebeğim dedim sen çok özelsin iyiki varsın anneni hissediyorsun büyüsen de seninle gezsek çarşıya gitsek kafelere sinemaya gitsek. Ben oyun oynamayı bile beceremeyen bi anneyim çok üzgünüm dedim.
ne güzel evlatlarnınz var. Allah bağışlasın. Hepimiz için çok zor. Evlatlarınız için endişelenmekte de haklısınız. Geçecek inşallah bu süreç. 🙏

Arkadaslar hepimiz cok bunaldik, simariklik yapmadiginizi biliyorum ama simdi evde bunalmalariniz bile o kadar luks geliyor ki gozume, en son ne zaman evde sıkldım hatirlamiyorum, pandemiden beri surekli yogun ve stresli bir calisma hayati, eve geliyorsun zatem evde cocuk, is, kosturmaca....offf ne guzel hayallerim vardi iznimi alacaktim evde dinlenecektim, memleketime gidecektim, hic biri yok, hergun acaba birsey bulasti mi diye stres yasamaktan biktim, hergun eve gelip kendimi sterile etmek bile ne kadar yorucu, is cikisi eve gelip kanepeye direk uzanabilmek nasil bir luks anlatamam....simdi zaten yogun calisirken daha da yogun olacakmisiz, ne diyebilirim ki

Back
X