aşırı derecede kiskancim

peki ailenin yaptigi bir hatayi hos gorup esi yaptigi zaman hos gormuyorsa bende kizar kiskanirim o zaman kiyaslarim hemen.bu guven problemi degilki

Kızmak ayrı, kıskanmak ayrı, kıyaslamak ayrı. Ailenin yaptığını hoş gören kocaya duyulan kızgınlık ya da kıskançlık da güven problemidir aslında. Eşinizin sizin arkanızda olacağına dair güveniniz yok demektir.

Kuzeni de boşanma aşamasında kocası annesine çok düşkün ve aralarını bozuyor annesi .ben annesi yapar demiyorum ama bi erkek bu kadar düşkün olmamalı bence

kasıtlı yapmaz belki ama , bu tip hareketleri seni zamanla yıldırır..
ikiniz kendi başınıza bir karar veremezsiniz.. herşeyi annesine sorar vs..
bak burda zilyon tane kaynana konusu açılıyor ..
hepsi dengeyi kurmayı başaramayan erkekler yüzünden ve senin sevgili o dengeyi kurabilecek bir adama benzemiyor..
bence dikkatli ol iyice ölç tart kendini yakma göz göre göre..

Kızmak ayrı, kıskanmak ayrı, kıyaslamak ayrı. Ailenin yaptığını hoş gören kocaya duyulan kızgınlık ya da kıskançlık da güven problemidir aslında. Eşinizin sizin arkanızda olacağına dair güveniniz yok demektir.

Sana şöyle s
kasıtlı yapmaz belki ama , bu tip hareketleri seni zamanla yıldırır..
ikiniz kendi başınıza bir karar veremezsiniz.. herşeyi annesine sorar vs..
bak burda zilyon tane kaynana konusu açılıyor ..
hepsi dengeyi kurmayı başaramayan erkekler yüzünden ve senin sevgili o dengeyi kurabilecek bir adama benzemiyor..
bence dikkatli ol iyice ölç tart kendini yakma göz göre göre..
Teşekkür ederim direk suclamayp cevap verdiğin icin

Merhaba erkek arkadaşımı aşırı derecede kiskaniyorum (5 yil dan beri sevgiliyiz) ve sahipleniyorum.o da bu durumdan bunaldigini doktora gorunmem gerektiğini soyluyor.biraz saçma gelebilir ama annesinden kardeşinden bile kiskaniyorum aynı şehirlerde değiliz .
en zor insan modelisin geçinmek için:))
bir ilişki bir evlilik yürütebilmen çok zor .
aşırı dediğin için bu yorumum:))
ancak sevgilin de ailesine gereğinden fazla düşkün anlaşılan o ki.
ve uzlaşmanız çok zor bu şekilde.
acaba onun normal ailevi diyalogları bile fazla mı geliyor ki sana?
yoksa cidden bağımlı bir kişilik mi?
bunun ayırdı çok önemli.

en zor insan modelisin geçinmek için:))
bir ilişki bir evlilik yürütebilmen çok zor .
aşırı dediğin için bu yorumum:))
ancak sevgilin de ailesine gereğinden fazla düşkün anlaşılan o ki.
ve uzlaşmanız çok zor bu şekilde.
acaba onun normal ailevi diyalogları bile fazla mı geliyor ki sana?
yoksa cidden bağımlı bir kişilik mi?
bunun ayırdı çok önemli.
Bunu kendiside dile getiriyor ben aşırı bağlıyım diye .babasına değil :)sadece anne ve kardeşine .evde anne faktörü ağırlıklı zaten .daha doğrusu kiskanmam kisitlamam su yüzden ben bu zamana kadar hep bunu yapmani istemiyorum dedigim şeyleri yapması .1 kere yapsasorun ortadan kalkacak ama ışte :)

Bunu kendiside dile getiriyor ben aşırı bağlıyım diye .babasına değil :)sadece anne ve kardeşine .evde anne faktörü ağırlıklı zaten .daha doğrusu kiskanmam kisitlamam su yüzden ben bu zamana kadar hep bunu yapmani istemiyorum dedigim şeyleri yapması .1 kere yapsasorun ortadan kalkacak ama ışte :)
çok zor o zaman.
bdv de milyon tane örneği var.
sonu hep hüsran.
baskın karakterde bir anne.
annesine aşırı bağlı bir adam.
dengeyi koruyamaz ki evlilik hayatında malesef.
iyi düşünüp tartman gerek

çok zor o zaman.
bdv de milyon tane örneği var.
sonu hep hüsran.
baskın karakterde bir anne.
annesine aşırı bağlı bir adam.
dengeyi koruyamaz ki evlilik hayatında malesef.
iyi düşünüp tartman gerek
Aslında benim sorunum annesine bağlılığı değil ben örnek amaçlı onu verdim bunun gibi kiskancliklarim var diye .

Bir de yalniz kalma korkusu.

Mesela en kiskanc esler, aldatilinca kriz gecirir ama affederler. Cunku sorun terkedilme korkusu. Yapisiyorlar o yuzden.
Yanliz kalma diye bi durum yok dünyada tek erkek o değil kızda ben değilim bunun bilincindeyim
Kesinlikle. Aldatılmaktan korkmayan kadın zaten kendine güvenli, tek başına da olsa ayakta durabilen kadındır.
örnek ver bakalım:))
çocuğa yüklendik biz de.
☺☺ ben gayet cevrem olan biriydim gezerdim vs erkek arkadaşımla tanıştık o istemedi bende kendimi çektim. O ne derse asla 2 etmedim.yok demisse sorgulamadan bir bildiği vardır dedim .ama diyelim ki bi arkadaşıyla çıkacak o kişi de hoplamanin teki ben çıkmasını istemiyorum .o zman kıyamet kopuyor .hani o ne istediyse hep yapıyor ama ben yapamıyorum .

Yanliz kalma diye bi durum yok dünyada tek erkek o değil kızda ben değilim bunun bilincindeyim

☺☺ ben gayet cevrem olan biriydim gezerdim vs erkek arkadaşımla tanıştık o istemedi bende kendimi çektim. O ne derse asla 2 etmedim.yok demisse sorgulamadan bir bildiği vardır dedim .ama diyelim ki bi arkadaşıyla çıkacak o kişi de hoplamanin teki ben çıkmasını istemiyorum .o zman kıyamet kopuyor .hani o ne istediyse hep yapıyor ama ben yapamıyorum .
şimdiden prangalamışssınız birbiriniz.
cidden niye eziyet edersiniz ki birbirinize anlamam.
bunlar büyük sorun.
karşındakine güvenmediğinizin en büyük göstergesi.
aşırı kıskanç insanların hissiyatın anlamakta güçlük çekiyorum.
haklı bir sebep olur amenna.tepki koy.
ama bu nedir ya.
sen niye müsade ettin bu kadar kısıtlamasına.
böyle bişeye nasıl tamam diyebilirsiniz.
üstelik altı üstü sevgilin daha yahu:))
eşim dese yapmam ben.
haklı bir gerekçe olur tamam konuşulur orta yol bulunulur.
sağlıksız bir ilişki modeli ne yazık ki.
işler zor karşılıklı:))

şimdiden prangalamışssınız birbiriniz.
cidden niye eziyet edersiniz ki birbirinize anlamam.
bunlar büyük sorun.
karşındakine güvenmediğinizin en büyük göstergesi.
aşırı kıskanç insanların hissiyatın anlamakta güçlük çekiyorum.
haklı bir sebep olur amenna.tepki koy.
ama bu nedir ya.
sen niye müsade ettin bu kadar kısıtlamasına.
böyle bişeye nasıl tamam diyebilirsiniz.
üstelik altı üstü sevgilin daha yahu:))
eşim dese yapmam ben.
haklı bir gerekçe olur tamam konuşulur orta yol bulunulur.
sağlıksız bir ilişki modeli ne yazık ki.
işler zor karşılıklı:))
Soylediklerne katılıyorum zamanında ben öyle olmasına izin verdim şimdide ben isteyince sorun oluyo .kendime güvenim kalmadı evet çünkü 5 sene oldu bana ne güzel olmuşsun demedi .hep bi kusur buldu insanın motivasyonunu dusuruyo sonra kendimi beğenmiyorum o yuzden kiskaniyorum.is yerindekiler beni konuşur ama o beğenmez . 5 sene oldu bakalim ne olur ;)

Yanlış düşünüyorsunuz. 5 yıllık ilişkiniz olsa da, evli olsanızda ; eşinizin/sevgilinizin özel alanına girmeye hakkınız yoktur.
Hepimizin arada bir kendi arkadaşlarımızla eğlenmeye, dertleşmeye ve birey olarak takılmaya ihtiyacımız var.

Bu özel alanlar, düşündüğünüz gibi ilişkinize olumsuz değil olumlu yansıyacaktır ve bireysel sosyalleşme ilişkinize renk katacaktır.

Arkadaşlara katılıyorum piskoloğa gitmenizi öneririm aksi takdirde bu durumunuz her zaman, kiminle olsanız olun ilişkilerinizi kötü bir şekilde etkileyecektir.

en azından bir sorun olduğunu bildiğini gösteriyor buraya mesaj yazman kabullenmekte bir parçası nihayetinde ama ben böyle devam edersen sevgilinin fazla havalanıp kendini ulaşılmaz görmeye başlamasına ve bir süre sonra seni beğenmemesine vay be ben neymişim pozlarına girme olayına gideceğini düşünüyorum

Back
X