Saç Dökülmesi, Yıpranmış, Kırılmış Saçlar Aşırı derecede kuru ve yıpranmış saç için yardım

Yıpranmış Kırılmış Saçlar, Saç Dökülmesi ve Çözümleri

Giz-m

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2007
248
5
96
38
- Yurtdışı
Slm kizlar.. benim saçim asiri derecede kuru, yipranmis ve ince telli.. saç tellerini kalinlastirmak, saçlari nemlendirmek için ne tür bi bakim uygulamaliyim?

Swarzkopf Bonacure in Acil Kurtarma Serisinin ise yaradigini duymustum, tecrübesi olan var mi?

Birde yaglarla bakim yapanlar var saçlarina.. bana tam olarak kesin sonuç veren bi formül önerebilirmisiniz... kuru kuru, kabarik ve elektriklenen saçlarimdan biktim

bak bni dinle(=dove şampuanı taşı bile yumuşatırbne onarıcı kullndım mavi kutulu çok güzel yumuştıor ardındn krem kulln saçların boyalıysa avon pmbe kutulu saç kremi diiilse tüm saçlar için ipek saç kremi sarı kutulu kulln gör bak bana dua edcksinsaçlarını aralıklı tarakla tara tarayınca dipten başlama saç ucundan bşla taramaya oke

swarzkopf bonacure ün acil kurtarma serisini yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. kupkuru ve kalın telli olan saçlarıma tek iyi gelen şey o. gerçi ayda 1 badem yağıda sürerim ben. ama bonacure'den inanılmaz memnunum! bakımından sonra mis gibi kokuyor saçlarım. ama ben kuaförde yaptırıyorum, buhar makinesiyle falan.. evde yapmaya üşendiğim için.. yani alırsan pişman olacağını hiç zannetmiyorum:teselli:

offf kıvırcık saçlarıma defriz yaptırdım ve sonuç berbat saçlarım çoook kuru ve keçe keçe ne yapsam yumuşamıyorr şeytan dio kökten kes kurtul nolur yardım edin hiçbişey etki etmiyor

Canim bence saclarin uzunsa kestir asiri boyadan falanmi yiprandi?benimde oyleydi ve kestirdim simdi cok memunum sampuanlar cok yipranmis saclara faydaligi oldugunu sanmiyorum kestir bence ve ondan sonra duzenli sac cremi kulan

evet bencede once kestir sonra sacina maske felan uygula mesela schwarzkopf un gliss maskesi cok etkili

offf kıvırcık saçlarıma defriz yaptırdım ve sonuç berbat saçlarım çoook kuru ve keçe keçe ne yapsam yumuşamıyorr şeytan dio kökten kes kurtul nolur yardım edin hiçbişey etki etmiyor

benimde saçlarim bu defriz denen sey yüzünden bu halde sanirim.. saçlarimi boyama adetim yoktur hayatimda bir defa boyadim sadece.. ama kendiliginden kuru ve kivircik saclara sahibim.. saçlari nemlendirmek, yaglandirmak için bildiginiz bakim önerileri yok mu kizlar? bakim yaglarindan hangisi kuru saça iyi geliyor mesela.. ve uygulamasi nasil

bende bayaa bi 15-20 cm kestirmeyio dusunuyorum uclarindan.. artik hicbisey fayda etmicek gibi cunku onlara asiri derecede kuru, kirik, elektriklenmis ve matlar..

bakimini evde saça sürüp sicak havlu sararak yapamayiz mi ki? buhar makinesi sart mi cnm..

saçlarim kalin telli demissin.. benimkilerde cok ince telli keske kalin olsalar.. acaba ince telli saça da iyi gelirmi ki..

15-20 cm çok fazla canım, en azından tek seferde kestirme,sonra bunalıma girersin kısacık kaldı diye. 2 ayda1, 5er cm kestir, bi taraftan da saçın uzar,çok farketmezsin kesildiğini.
bence senin derdinin dermanı yağlar. şimdi sana bi ton yağ ismi sayarım, ama yaşadığın yer kısmında yurt dışı yazıyo, bulabilir misin bilmiyorum:uhm:
ama sen özellikle yağ ismi sormuşsun, o zaman ben sana hem saç köklerimi beslemek, hem de saçımı kurumaya karşı önlemek için hazırladığım karışımı söyleyeyim: 1 şişe hindistan cevizi yağı, 1 şişe hint yağı, 1 şişe badem yağı, yarım şişe çörekotu yağı, yarım çay bardağı zeytin yağı, 2 ampul bephanten. badem yağı, zeytin yağı ve hindistan cevizi yağı saçlarını yumuşatacak, diğerleri de kökleri besleyip saçının sağlıklı uzamasını sağlayacak. ben koymadım ama sen bu karışıma jojoba yağını da eklemelisin, o da nemlendirici etkiye sahiptir. bir de aloe veralı ürünler kullanmaya bak, o da nemlendirici özelliğe sahiptir. kabarmayı önlemek için de banyodan sonra saçının suyunu havluyla aldıktan sonra avcuna 1 damla badem yağ veya bebe yağı damlat, iki avucuna iyice yay yağı, sonra da saçlarınin kuru yerlerine,özellikle uçlarına sür ellerini. fön makinası, düzleştirici vs. den de uzak dur.

bu yaglarin hepsini karistiriyormuyuz cnm? .. bi yerde yaglarin ayri ayri daha etkili oldugunu okumustum karistirirsak sorun olmaz dimi? saydigin yaglari burdada bulabiliyorum, hindistan cevizi yagi , çörek otu yagi ve bepanthen ampul hariç... onlar eksik kalsa çok farkeder mi ki

peki senin saçlarin kurumuydu ve bu karisimi uyguladiktan sonra normal saglikli saçlarin mi oldu cnm? birde hangi sIklikta yapicaz bu bakimi..

tskler yardimin için

kizlar saclari kuru olupta bi karisim uygulamis, faydasini görmüs, su anda normal saglikli saçlara sahip olan herkes bildiklerini paylassin lütfen!! çok dertliyim bu saçlardan yana

o kuru saçlardan azar azar kestirerek kurtulursun, yani normalde kuru saç cinsine sahip olsan başka şeyler de öneririm, ama seninki kimyasal işlem yüzünden hasar görmüş, saçın kimyası değişmiş diğer bir deyişle, eski haline döndüremezsin, ancak tarağa takılmasını, aşırı kabarmasını, dolaşmasını fln önleyebilirsin o kadar. benim saçlarımın geneli çok iyi halde, çünkü çok dikkat ederim , fön-düzleştirici ve maşa ancak özel günlerde değebilir saçıma. ama neden kaynaklandığını bilmediğim sorunlu bi kısmı var saçlarımın, kulaklarımın arkasında ve ensemde kalan kısmında, ordaki saçlar yanık gibi, ama dipten öyle çıktılar yani. uçları kupkuru ve çatır çatır. çatallar, kopmalar çok yoğun o kısımlarda. arada kendim kesiyorum uçlardan, temizlemek için,ama nafile. bu karışım biraz ıslah ediyo onları, ama onaramıyor maalesef.
ben bu yağları özellikle diplere sürüyorum gelen saçlar sağlıklı olsun diye. ve haftada 1 kez yapınca gerçekten saçlar kabarmıyor, uçuşmuyor, kolay kolay kırılmıyor.4 aydır kestirmiyorum saçımı, bahsettiğim kısımlar hariç hiç kırığım, çatallaşan uçlarım fln yok. hatta saç uçları 2 ayda incelmeye başlar kopmalar yüzünden, benim saç uçlarım hala yeni kesilmiş gibi sağlıklı maşallah.

kullandığım yağların hepsi sabit yağlar, o yüzden bi sorun yok, keskin bir yağ yok içlerinde diğerlerini bozacak. dediğim gibi haftada 1, sen haftada 2 de yapabilirsin, ama 2.yi diplere sürme, dökülmeye sebep olabilir fazla yağ. bephanten önemli aslında, eczanelerde satılıyor, bulabilirsin bence ama...çok önemli bi ayrıntı da bu yağları ısıtarak kullanmak, ısıtmak deyince öyle kaynatmayacaksın, parmakların içine girdiğinde yanmayacak, fakat ılık olmalı. ılık olunca saçın pulcukları açılıyor, yağ saça daha güzel işliyor.

banyodan çıkınca da badem yağı veya bebe yağını kullanırsan söylediğim şekilde biraz daha düzgün gözükürlera.s.

canim normaldede saçlarim kuruydu benim.. ama kabarmasini önlemek için asiri jöleydi, defrizeydi derken iyice kurudu.. artik uçlarini kestiricem baska çare yok.. fakat dipten gelen saclarim icin ayriyeten onerilerin var mi? yani normalde saçlarinin yapisi kuru olanlarin bunu düzeltmek için hiç bi çareleri mi yok yaa, mutlaka olmali

öncelikle beslenme kısmından başlıcam canım. saçlar kökten kuru ve bozuk bir formda çıkıyorsa ortada protein eksikliği var demektir. kırmızı et, süt ve süt ürünleri, baklagiller ve yumurta doğal protein kaynaklarıdır. beslenmene çok dikkat etmen lazım bu bir. ikincisi bol su tüketeceksin. saçlarımızın yapısında su yok, fakat sağlıklı bir cilt için çok su içmemiz lazım. kuru ve sağlıksız bir ciltten sağlıklı saç çıkamaz cnm. ayrıca ek takviye olarak biotin tabletleri satılıyor eczanelerde, onlardan almalısın. saçının kalitesini yükseltecek ve uzamasını hızlandıracaktır.dışardan yapacağın şeylere gelince dediğim gibi yağ bakımları saç köklerini besler, zeytin yağı, badem yağı, jojoba yağı gibi... işte bephanten bu noktada etkili, çünkü onarıcı bi özelliği var. fakat sadece köklerde etkili olabiliyor çünkü saçımızın kökler haricindeki kısmı cansızdır.bephanten ancak canlı hücrelerde etki eder. ve saç köklerini beslemek için e vitamini ampüllerini de saç derine sürebilirsin.

saol bilgiler için.. benim bu derdimin baslica nedeni zaten yanlis beslenmede yatiyor.. çok kötü bisey oldugunu biliyorum fakat su içme adetim hiiiç yoktur.. bundan sonra içmeye çalisicam bol bol.. aksilik bu ya sütü de agzima koyamam.. ama saçima iyi gelecekse katlanicaz artik.. baligin, findik ve cevizin de saçi besledigini duymustum ama ne kadari dogru bilemem.. bepantheni bi sormak lazim burdaki eczaneye, ismi ayni sekilde mi geciyordur acaba..

ben de yurt dışındayım cnm, ama bephanten in adı burda da aynı, değişmiyo yani
ben de yumurta yemem cnm, hem de nerdeyse hiç. hatta poğaçaların üstüne sürülen yumurta var ya, onu sıyırarak ayıklarım, bi şey yumurta kokuyosa onu da yemem. çok kötü, biliyorum, ama aşamıyorum maalesef( balıkta omega asitleri vardır, o da faydalı, mutlaka yemek lazım. ama fındık ve cevizin fazlası karaciğere ağır gelir, sivilce yapar dikkat et sütü pudingle fln alabilirsin aslında, 1 kase puding 1 bardak süt demek. ama nişasta ve şeker yüzünden kilo aldırır her gün 1 tabak puding. sade içmeye çalış sen gene:) ayrıca yoğurt peynir ve diğer süt ürünleri de iş görür. burda bol bol kefir tüketiyorum ben mesela
bişey değil canım, yardım edebildiysem ne mutlu banaa.s.

canım beş sene kadar kuaförde çalıştım tecrübelerime dayanarak yazıyorum dükkanda bol bol şampuan saç kremi değiştirdiğimizden çoğunu kullandım sayılır ama hacışakir bal özlü krem ve hindistan cevizli şampuan kullanıyorum saçlarım kalçamı geçiyor kesinlikle banyoda kremledikten sonra suyun altına tut ve banyoda tara saçlarını ve tamamen açıldıktan sonra biraz saç kremi sür tamamen durulama yani benim saçlarım yumaşacık uzun kalın telli haci şakirin etkisi büyük tabi yoks abu kadar uzatamazdım eskiden çok kırılırdı şimdi saçlarım sarı yani oreyalle açılmış olduğu halde çok sağlıklılar 3 tl şampuanda saç kremide bi kez denemeni tavsiye ederim...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…