• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Asırı derecede maddi fark evliliğe engel olur mu

Kurban psikolojisi de değil aslında. Çok anneci erkeklerde bu var bence. Annesi tarafından koşulsuz kabullenilmis, her yaptığı desteklenmiş kişiler böyle. Bence hiç düşünmeden kaç. Şu an hatta kaç elinde ne varsa bırak kaç öyle biri. Hiç düşünme bile. Hayatın yavaş yavaş biter. Uzun yıllara yayilmis bir bitme olur senin için. Gençliğin gider. 45 kere doğru anca ayikirsan ayikirsin.
Bu adam annesinde gördüğünü sana uyguluyor..bu manipülayonu annelerinden görüyorlar. Asla ayakları üstünde durmaz bu tipler. Evlenememeleri gereken tipler bunlar.
Yaa ben sevdiğim için mi böyle benle ilgilendigi için bunları fark edip toz mu konduramiyorum yani zaten ilerlerse ayrılmamız zor olur .o da bunu söylüyor. Yani annesinden var biraz sorun o belli. Ya mesala ailesine bağımlı olan karısına da olur diyor . Ya burda şu var yani çok düzgün Bi aileleri varmış . Yani ne bilim ben annen çok rahat büyütmüş deyince kızıyor. Anne hep aracı olmuş baba ile arasında . Babası sert Bi adam. Ne var bunda diyor normal aile.

25 yaşındayım ailem ile aram iyi güzel bir aileyiz. Ailem karşı olur gibizaten yani ağız araması yaptım .Bu arada güzel bir kizim . Hemşireyim.
E ne güzel, benden başka seni kimse sevemez, mücadeleye hazır mısın gibi yeşilçam saçmalıklarıyla sizi evliliğe zorladığını farkedemediğiniz bu adamla, ekonomik olarak denk olsanız bile evlenmemelisiniz. Yazık edersiniz. Evlilik mücadele değildir, yol arkadaşı edinmektir. Yol arkadaşlarında amaçlar ortak, taraflar denk, fikirler bir olmalı.

Biraz okudum da "seversen katlanırsın benim maddi durumuma" getirmiş adam lafı. erkek dediğin bu durumda "kusura bakma hayat standartlarını düşüreceğim ama bunu telafi etmek için çabalayacağım emin olabilirsin" diye düşünmeli, zihniyeti bu olmalı ve kadına da bunu göstermelidir. zihniyeti bu olan bir erkekle siz zengin o fakir de olsa evlenilebilir. çünkü bu durumda erkek kişisi olgundur, yaratabileceği eksikliğin farkındadır ve telafi etmek adına sizi mutlu etmek için gayet de elinden geleni yapacaktır.

siz evlendikten sonra maddi durumunuzun daha aşağı çekileceği ve eksi bir durum oluşturacağı ortada. erkek bunun kadın için dezavantaj olduğunu kabul edilebilecek olgunluğa erişmiş olmalı. yani hem kadına dezavantajlı bir durum yarat hem de "ne var bunda seviyorsan önemsiz konular" diye ikna etmeye çalış. yok öyle dava.

Bu adama de ki "Aşkim babama seninle evlenmeye kararlı olduğumu söyledim, hemen karşı çıktı , ben çok yalvarinca dava açıp mirastan çikarsan ve evlilik sursince bizden hiç destek istemezsen kabul ederim dedi" bakalım ne diyecek?

Yani şöyle bunu o söyledi. Yani sen yapabilir misin dedi. Fark var baya zengin fakire yar olmaz dedi. Hayatı boyunca zenginleri görmüş çevresinde ondan dolayı Bi zaten onyargi var mesla uniye arabalarıyla vs gelenler vardi diyor ben bazen harçlık olmadan gidiyordum diyor. Yani ben seviyorum da o bunu sorun ediyor sanki . Yani şey dedi. İlerde senin hayatın büyük ölçüde değişecek dedi. Seviyorsan gelirsin diyor.
Simdiden ben kompleks yapacagim diyor yani. Eger hala bilmem kac yil once millet arabayla geliyrodu ben gelemiyordum tadinda konusuyorsa hala bu adam kompleks yapar. Bir de adamin kendisi olmaz diyorsa oldurmaya calismayin. Yipranan siz olursunuz.

Back
X