- 21 Haziran 2021
- 135
- 84
- 48
- Konu Sahibi manolya7722
Terapi denedim ama yardımcı olmadı biraz kitap meditasyon bu şekilde çare arayacağım artıkİmkan varsa terapi alabilirsiniz. Yoksa yardımcı kitaplardan yararlanabilirsiniz.
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Terapi denedim ama yardımcı olmadı biraz kitap meditasyon bu şekilde çare arayacağım artıkİmkan varsa terapi alabilirsiniz. Yoksa yardımcı kitaplardan yararlanabilirsiniz.
Düşünme dediğiniz şey eğer soru cevap şeklinde ilerliyorsa yani aklınıza olumsuz bişey geliyor ona takılıyosunuz belki olumlu olarak karşı kankt üretmeye çalışıyosunuz vs vs derken kapılıp gidiyorsanız,o sese cevap vermeyin eşit şekilde soru cevap olarak değil de daha üstten bakmaya çalışın.o bir düşünce ve cevaplanmasına,mantıklı olmasına vs gerek yok.ben meditasyon önerebilirim size kendim de çok faydasını gördüm ama o müzikli vs olandan değil.mindfullness le birleştirilen meditadyonlar var ısrarla düzenli olarak 2 ay mutlaka yapın.zeynep aksoyu önerebilirim size naçizane tavsiyemÖncelikle merhabalar, vaktini ayırıp okuyan ve değerli görüşlerini paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim. Ben burada çok yeniyim umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Benim derdim aşırı düşünmek. Her konuyu, olayı, ilişkileri o kadar detaylı o kadar fazla kafama takıyorum ki artık zihnimin yorgunluğuna dayanamamaya başladım. Fiziki yorgunluk yatıp dinlenince geçiyor ama ben bu zihin yorgunluğundan kurtulamıyorum. Zihnim hep konuşuyor, hep bir şeyleri hatırlatıyor veya bir şeyi almış oluyor merkeze. Buna bir de hassas olmamı ve kolay incinebilen bir yapım olmasını eklediğimde iş çığırından çıkıyor. Kalbim çok çabuk kırılıyor ve artık dayanamıyorum. İnsanların "Buna mı üzüldün, bunu mu taktın kafaya" demelerinden yoruldum. Psikolojik destek aldım ama çözüm olmadı. Neler yapabilirim bana yardımcı olabilir misiniz? Okuduğunuz için teşekkürler.
Beyin yarım kalmış konuları tamamlatmak için ısrarla hatırlatır.eğer beyin yarım kalmış diyorsa beyinde 2 noktada gider gelir sürekli düşünceler. Yaşadığınız olayları yarım kalmışlıkları kağıda yazıp sesli okuyun.bunu yapınca beyinde farklı alanlar da aktive oluyor ve beyin tamamlanmış olduğunu varsayıyor.Düşüncelerin akışına izin vermek önerisini aldım az önce bunu yarından itibaren bi uygulamaya başlayacağım. Bir de dediğiniz gibi meşguliyet yaratmak zihnin o detaylandırmayı yapmasını ve "haydi şimdi bunu düşün" demesini önler diye düşünüyorum. Benim de duygusaldır, kişilik olarak da hassas ve kırılgan bi yapım var bu da zorluyor ama deneyelim inşallah iyi gelecektir. Biraz da umursamaz olabilsek keşke :)
Olaylara, detaylara çok takılıyorum ve düşünmekten artık vücudum yorulmaya başlıyor. Netice kendimi önemsiz, değersiz hissetmem oluyor. Mindfullnessı duymuştum bu durumda da etkisi olur mu?Düşünme dediğiniz şey eğer soru cevap şeklinde ilerliyorsa yani aklınıza olumsuz bişey geliyor ona takılıyosunuz belki olumlu olarak karşı kankt üretmeye çalışıyosunuz vs vs derken kapılıp gidiyorsanız,o sese cevap vermeyin eşit şekilde soru cevap olarak değil de daha üstten bakmaya çalışın.o bir düşünce ve cevaplanmasına,mantıklı olmasına vs gerek yok.ben meditasyon önerebilirim size kendim de çok faydasını gördüm ama o müzikli vs olandan değil.mindfullness le birleştirilen meditadyonlar var ısrarla düzenli olarak 2 ay mutlaka yapın.zeynep aksoyu önerebilirim size naçizane tavsiyem
Bu olaylar genelde başkalarına bağlı oluyor. Yani bi sorun var diyelim bi arkadaşımla bi sorun yaşadım bunu konunun muhattabı olarak onunla paylaşamadığım zaman sıkışmaya başlıyorum. Paylaşamıyorum çünkü ortadan kayboluyor karşı taraf. Ya mesajlara yanıt gelmiyor ya öteliyorBeyin yarım kalmış konuları tamamlatmak için ısrarla hatırlatır.eğer beyin yarım kalmış diyorsa beyinde 2 noktada gider gelir sürekli düşünceler. Yaşadığınız olayları yarım kalmışlıkları kağıda yazıp sesli okuyun.bunu yapınca beyinde farklı alanlar da aktive oluyor ve beyin tamamlanmış olduğunu varsayıyor.
Meditasyon yaparken düşünmeye başlarsanız hiç kendinize kızmayın meditasyondaki amaç düşünceye kapıldığını farkedip tekrar nefese gelmek bu 100 kez de olabilir hiç sorun yok.tekrar nefese getire getire o kaslar gelişiyor amigdala küçülüyor.Meditasyon ve düşüncelerin akışına izin vermek... Bunları yapıcam, kesinlikle deneyeceğim. Düşünce akışı biraz zorlayacak beni şu an bile buna izin vermek bana boğulacakmışım hissi uyandırdı ama sanıyorum zamanla kontrole girip etkisi hafifleyecektir. Denemeden bilemem, uygulayacağım teşekkürler...
Onlara mektup yazın göndermek için değil tabi mektupta istedişinizi yazın küfür de edebilirsinizBu olaylar genelde başkalarına bağlı oluyor. Yani bi sorun var diyelim bi arkadaşımla bi sorun yaşadım bunu konunun muhattabı olarak onunla paylaşamadığım zaman sıkışmaya başlıyorum. Paylaşamıyorum çünkü ortadan kayboluyor karşı taraf. Ya mesajlara yanıt gelmiyor ya öteliyor
Olaylara, detaylara çok takılıyorum ve düşünmekten artık vücudum yorulmaya başlıyor. Netice kendimi önemsiz, değersiz hissetmem oluyor. Mindfullnessı duymuştum bu durumda da etkisi olur mu?
İnşallah, gerçekten zorlanmaya başladım. Uyku uyutmuyor, kalbim sıkışıyor nefes darlığı hissediyorum. Yarattıkları belirsizlik ve hissettirdikleri değersizlik ağır geliyor ama sonra diyorum ben derin düşünmekten kafayı mı yiyorum çok mu abartıyorum çıkmaz oldu bu. Kötü hissediyorum. Söylediklerinizi uygulayacağım teşekkür ederimOnlara mektup yazın göndermek için değil tabi mektupta istedişinizi yazın küfür de edebilirsinizsonra sesli okuyun beyin halledecek merak etmeyin bunlar aslında duygusal sandığımız teknik konular.düşüncelerinizi duygular zannetmezseniz çok rahatlayacaksınız
bu bi döngü aslında.en temel olarak değersizlik hissi üzerine çalışırdanız pek çok şey hallolur aslında.bununla alakalı çok güzel kitaplar var ama üzerine ders çalışır gibi çalışırsanız verim alabilirsiniz.Olaylara, detaylara çok takılıyorum ve düşünmekten artık vücudum yorulmaya başlıyor. Netice kendimi önemsiz, değersiz hissetmem oluyor. Mindfullnessı duymuştum bu durumda da etkisi olur mu?
Yarın gündüz vakti bi kaynak araştırmaya başlayayımbu bi döngü aslında.en temel olarak değersizlik hissi üzerine çalışırdanız pek çok şey hallolur aslında.bununla alakalı çok güzel kitaplar var ama üzerine ders çalışır gibi çalışırsanız verim alabilirsiniz.
Hassas , düşünceli , kırılgan insanların malesef yaşadığı sıkıntı. Çok iyi bilirim sürekli düşünme hali en son kendimi kötü hissetmeyle sonuçlanıyor.Öncelikle merhabalar, vaktini ayırıp okuyan ve değerli görüşlerini paylaşan herkese şimdiden teşekkür ederim. Ben burada çok yeniyim umarım konuyu doğru yere açmışımdır. Benim derdim aşırı düşünmek. Her konuyu, olayı, ilişkileri o kadar detaylı o kadar fazla kafama takıyorum ki artık zihnimin yorgunluğuna dayanamamaya başladım. Fiziki yorgunluk yatıp dinlenince geçiyor ama ben bu zihin yorgunluğundan kurtulamıyorum. Zihnim hep konuşuyor, hep bir şeyleri hatırlatıyor veya bir şeyi almış oluyor merkeze. Buna bir de hassas olmamı ve kolay incinebilen bir yapım olmasını eklediğimde iş çığırından çıkıyor. Kalbim çok çabuk kırılıyor ve artık dayanamıyorum. İnsanların "Buna mı üzüldün, bunu mu taktın kafaya" demelerinden yoruldum. Psikolojik destek aldım ama çözüm olmadı. Neler yapabilirim bana yardımcı olabilir misiniz? Okuduğunuz için teşekkürler.
Önce bunu aşmaniz lazım. Aslında psikoloğa gitmişsiniz hiç mi faydası olmadıAçıkçası doğru yerden yaklaştınız öz güven eksikliğim var. Kendimle aslında derdim. Yeterli görmüyorum kendimi, değersiz görüyorum vs.
Maalesef, başka konularda faydasını gördüm ama bunu hiç aşamadım :/ O yüzden ilerleme gösteremiyorum...Önce bunu aşmaniz lazım. Aslında psikoloğa gitmişsiniz hiç mi faydası olmadı
İnşallah aşarız bu durumuHassas , düşünceli , kırılgan insanların malesef yaşadığı sıkıntı. Çok iyi bilirim sürekli düşünme hali en son kendimi kötü hissetmeyle sonuçlanıyor.
Hayır ama uyku bozukluğum var. Aşırı düşünmekten uyku uyuyamıyorum.Yeme bozukluğuna sahip misiniz?
Aşırı yemek yemenin fazla düşünmeye sebep oldugunu okumuştum bir yerde. Fazla enerjiyi vücut ne yapacağını bilemeyince beyne yuklermis yükü. Ama yok diyorsunuz.Hayır ama uyku bozukluğum var. Aşırı düşünmekten uyku uyuyamıyorum.
Bahsettiğiniz kitap kütüphanemde, "Olasılıksız" kitabını okuduktan sonra almıştım ama okumaya fırsatım olmadı ondan önce başka kitaplara geçmiştim. Ve evet Roaccutane kullandım...Aşırı yemek yemenin fazla düşünmeye sebep oldugunu okumuştum bir yerde. Fazla enerjiyi vücut ne yapacağını bilemeyince beyne yuklermis yükü. Ama yok diyorsunuz.
Ben de sizin gibiyim. Empatik tipleriz aslında derdimiz bu. Adam Fawer'in Empati kitabını okumadiysaniz okuyun, dediğimi daha net anlarsınız. O derece değil tabii ama bizimki de hayat karartan cinsten. Çekene sor demişler. Beni de çok yoruyor.
Bir de B12 değerinize baktırın. İğne ile takviye ediyorum ben ve iyi geliyor. Bende yeme bozukluğu da var maalesef yaklaşık beş yıldır.
Bir sorum daha olacak. Roacuten tarzı bir ilaç kullandınız mı?
Roacuten sonrası arttı mı peki bu durumunuz?Bahsettiğiniz kitap kütüphanemde, "Olasılıksız" kitabını okuduktan sonra almıştım ama okumaya fırsatım olmadı ondan önce başka kitaplara geçmiştim. Ve evet Roaccutane kullandım...