Aşırı heyecanlanmak

Ay bu benim! Seneler önce çalıştığım uluslararası firmanın yurtdışındaki üst seviye yöneticilerine fabrikada bir sunum yapıyorum, üretim alanındayız. Benim surat pancar olmuş, pıtır pıtır ter akıyo alnımdan. Adam yürürken geldi omzumdan tuttu, “sen anlattığın işi hepimizden iyi biliyorsun, rahat ol” dedi. Tabi o gün geçmedi benim bu heyecanlı halim ama yazdım bunu kafaya, zamanla da alıştım bu fikre.

Çok hızlı anlatmazsam kimse bu işi bildiğime inanmaz sanıyordum, o yüzden de bir soru geldi mi hemen cevap vermeye çalışırdım. Şimdi daha yavaş konuşuyorum, aralarda oyalayıcı, karşıdakinin dikkatini uyanık tutacak bir iki şey karıştırıyorum, o arada da hem cevabı düşünmüş hem de biraz rahatlamış oluyorum :)
Ben de ortaya soru atıyorum. Ya da soru soran kişiye farklı açıdan baktıran soru soruyorum konuya dair. O ara kafamda toparlıyorum:)

Ya mesela geçen günkü konuşmada ben de soruyla bağlamaya çalıştım çünkü, kalakaldım bir anda nereye bağlayacağımı şaşırdım. Birisi o bizim yetersizliğimizden mi dedi yoksa bilgi yetersizliğinden mi böyle bir şey dedi. Ben kaç gündür bu cümleyi kafamda çeviriyorum anlatamadım, ifade edemedim kendimi işte yetersiz göründüm. Delirtiyorum bu düşünceyle kendimi.

Kendine şu soruyu sor : en kötü ne olabilir ? Ne olmasından korkuyorsun ? Yanlış yapmak mı , rezil olmak mı, yetersiz olarak bilinmek ki..?
Bir de toplulukta sana güven veren iyi hissettiren farklı noktalarda oturan bir kaç kişi seç. Ara ara onlara bakarak anlat.
Mesela bu toplulukta bir tane bile tanıdığım insan yoktu. Kendimi aşırı yetersiz hissettim en başından itibaren zaten. Ki benim en temel problemim yetersiz hissetmek. Genelde yaptıklarımdan asla tatmin olmam. Hep fazlasını isterim belki bu da tetikliyordur bilemiyorum.

Benimde anksiyetem var aynı dediğiniz durumlar oluyor bende de yıllardır hemde çözüm bulamadım çocuklukta olan travmalarında etkisi var benim üzerimde bide
Burada güzel tavsiyeler geldi, belki size de iyi gelebilir. Bir de terapi alıyorsanız sizin terapistiniz ne diyor bu durumlara?

Burada güzel tavsiyeler geldi, belki size de iyi gelebilir. Bir de terapi alıyorsanız sizin terapistiniz ne diyor bu durumlara?
Yok canım ben terapi almıyorum kendi kendimi tezkin ediyorum ilaç da kullanmıyorum artık anlattıklarınız benim yaşadığım şeylerle benzer o yüzden yazmak istedim 🌹🌹

Mesela bu toplulukta bir tane bile tanıdığım insan yoktu. Kendimi aşırı yetersiz hissettim en başından itibaren zaten. Ki benim en temel problemim yetersiz hissetmek. Genelde yaptıklarımdan asla tatmin olmam. Hep fazlasını isterim belki bu da tetikliyordur bilemiyorum.
Zaten tanıdık olması gerekmez. Sizi güvenli hissettirecek iyi hissettirecek yüzler olması önemli. Misal bir toplulukta herkes dinlemez bazıları telefonla uğraşır bazıları sıkılır. Normal bunlar. Iste aynı toplulukta size iyi gelenleri tespit edin.

Back
X