Aşırı iyi kayınvalide

Monoceto

Guru
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2010
3.588
6.528
358
35
Merhaba hanımlar..
Benim kayınvalidem gerçekten iyi biridir. Ne yapayım sizin için derdinde olan bir kadın.
Yarım gün çalışıyorum. 7 yaşında bir cocugum ve 8 aylık ikizlerim var. Annemle çok yakın oturuyoruz. Kayınvalidem yakında başka bir şehirde yaşıyor. Ama.ne hikmetse annemden çok o bizde. Çocuklara bakma işini iyiden iyiye abartmış durumda. Sürekli bize gelme aşkıyla yanıp tutuşuyor. Annemle hallediyoruz diyorum ama anneme fırsat vermeden gelmek istiyor sürekli. Ben de aynı evde sadece 4 saatlik işe gitme süresi için 20 saat daha kayınvalideyle olmayı artık kaldıramıyorum. Annemle çok güzel yoluna koyuyoruz ama ısrarla gelmek istiyor. Diyoruz ki bu hafta gelme haftaya gel. Siz beni istemiyor musunuz tiplerine giriyor. Hani vardır ya sofrada yemek yenmesi için aşırı ısrarcı tipler kayınvalidem tam olarak öyle biri. Ben sizi düşünüyorum, siz zorlanıyorsunuz, ben geleyim çocuklar evden çıkmamış olur (anneme ise giderken bırakıyorum. Eğer uyuyorlarsa annem gelip uyandıklarında götürüyor. Çünkü annemde anneannem de yaşıyor.) Kayınvalidem de annen annesine bakıyor bebekler zor olur diye gelmek istiyor. Şimdi pazar günü biz sonraki hafta gel diye yüz kez söylememize rağmen gelecek. Ayarlamış biletini filan. Artık illallah ettim gelsin dedim. Ama normalde ararım şimdi aramadım aramak da istemiyorum.
Dünya iyisidir. Evi temizler, yemek yapar hiç bir zaman söylenmez. İhtiyaç neyse yapmaya çalışır.
Ama ben yatak odama girsin istemiyorum ben yokken sanırım giriyor çünkü bir sabah daha ise gitmemisken gittim sanıp içeri girdi beni görünce çıktı hemen sen gitmedin mi dedi. Tuvaletten çıktığında el yıkaması ile ilgili de sorunumuz var. Şimdi gelecek diye ben gerim gerim gerilmiş durumdayım. Ne yapayım bana bı akıl verin.
Diyorum bütün evin yükünü yükleyeyim üstüne, kafama keyfime göre takilayim araya da kocaman mesafe koyayım. Belki artık bu kadar bunaltmaz. Mesela şimdi gelecek diye aramiycam. Sonuçta benim dediğimi yapmadı. Oğluyla konuşup edip kendi istediğini yaptırdı. Ay içim şişti artık :( siz ne önerirsiniz?

Merhaba hanımlar..
Benim kayınvalidem gerçekten iyi biridir. Ne yapayım sizin için derdinde olan bir kadın.
Yarım gün çalışıyorum. 7 yaşında bir cocugum ve 8 aylık ikizlerim var. Annemle çok yakın oturuyoruz. Kayınvalidem yakında başka bir şehirde yaşıyor. Ama.ne hikmetse annemden çok o bizde. Çocuklara bakma işini iyiden iyiye abartmış durumda. Sürekli bize gelme aşkıyla yanıp tutuşuyor. Annemle hallediyoruz diyorum ama anneme fırsat vermeden gelmek istiyor sürekli. Ben de aynı evde sadece 4 saatlik işe gitme süresi için 20 saat daha kayınvalideyle olmayı artık kaldıramıyorum. Annemle çok güzel yoluna koyuyoruz ama ısrarla gelmek istiyor. Diyoruz ki bu hafta gelme haftaya gel. Siz beni istemiyor musunuz tiplerine giriyor. Hani vardır ya sofrada yemek yenmesi için aşırı ısrarcı tipler kayınvalidem tam olarak öyle biri. Ben sizi düşünüyorum, siz zorlanıyorsunuz, ben geleyim çocuklar evden çıkmamış olur (anneme ise giderken bırakıyorum. Eğer uyuyorlarsa annem gelip uyandıklarında götürüyor. Çünkü annemde anneannem de yaşıyor.) Kayınvalidem de annen annesine bakıyor bebekler zor olur diye gelmek istiyor. Şimdi pazar günü biz sonraki hafta gel diye yüz kez söylememize rağmen gelecek. Ayarlamış biletini filan. Artık illallah ettim gelsin dedim. Ama normalde ararım şimdi aramadım aramak da istemiyorum.
Dünya iyisidir. Evi temizler, yemek yapar hiç bir zaman söylenmez. İhtiyaç neyse yapmaya çalışır.
Ama ben yatak odama girsin istemiyorum ben yokken sanırım giriyor çünkü bir sabah daha ise gitmemisken gittim sanıp içeri girdi beni görünce çıktı hemen sen gitmedin mi dedi. Tuvaletten çıktığında el yıkaması ile ilgili de sorunumuz var. Şimdi gelecek diye ben gerim gerim gerilmiş durumdayım. Ne yapayım bana bı akıl verin.
Diyorum bütün evin yükünü yükleyeyim üstüne, kafama keyfime göre takilayim araya da kocaman mesafe koyayım. Belki artık bu kadar bunaltmaz. Mesela şimdi gelecek diye aramiycam. Sonuçta benim dediğimi yapmadı. Oğluyla konuşup edip kendi istediğini yaptırdı. Ay içim şişti artık :KK43: siz ne önerirsiniz?
Kayınvalideniz yalnız mı yaşıyor? Geldiginde kaç gün kalıyor?

Dunya iyisidir evi temizler, yemek yapar hiç söylenmez demişsiniz ama tuvaletten çıktığında el yıkamama alışkanlığını da en sona saklamissiniz. yani böyle birinin normal zamanda yemeğini yiyebiliyorsaniz ve çocuğunuza bakmasını kabul ediyorsanız bu kadarını da hoş görün derim. çünkü wc.den sonra el yikamamak benim için başlamasına bütün sorunlardan önce gelirdi ve kabul edemezdim. Ben olsam çocuklara bakmamasi için çareler arardım ama siz çağırmadan gelmemesi için çare arıyorsunuz bence eşiniz konuşsun siz hiç o topa girmeyin.

Merhaba hanımlar..
Diyorum bütün evin yükünü yükleyeyim üstüne, kafama keyfime göre takilayim araya da kocaman mesafe koyayım. Belki artık bu kadar bunaltmaz. Mesela şimdi gelecek diye aramiycam. Sonuçta benim dediğimi yapmadı. Oğluyla konuşup edip kendi istediğini yaptırdı. Ay içim şişti artık :KK43: siz ne önerirsiniz?
kayınvalıdelerın hepsının huyu aynı ya gercekten

bence ne yapın bılıyor musunuz

kayınvalıdenın ıyı ve kotu huylarını dusunun hangı yonu agır basıyor ...

ona gore tavrınızı koyun herseyı mukemmel bırtek bu ısrar huyu kotu ıse bır kotu huyu ıcın tum ıyı huylarını gormezden gelmeyıp bıraz daha sabır gosterın o ısrar ettıkce sız aynen boyle onu ıkna ederek konusmaya sabır gostermeye devam edın
kotu huyu coksa zaten daha keskın ve net tavır koyarsınız kı sevıyorum dunya ıyısı dıyorsunuz

o yuzden dıyorum bırtek bu ısrar huyu (yemın ederım hepsı aynı kayınvalıdelık vasfı yuklenırken buda otomatık yuklenıyor sanırım) ıcınde sabır gosterın derım onun tarafında da sızden yana sevmedıgı bır yonu vardır belkı
el yıkama alıskanlıgının olmaması cıddı sorun bu arada

Evde hep bir kalabalık ha 5 ha 6🙈
Yatak odasına niye giriyor temizlemek için mi
Söyleyin ellerini yıkasın🤦‍♀️
Bence fırsata cevirin bu işi
Bol bol gezin eşinizle ben öylr yapardım🙈

su el yıkamayla ılgılı sıze geldıgı zaman elıne sureklı kolonya doksenız belkı el yıkamak zorunda kalır mı acaba

Dunya iyisidir evi temizler, yemek yapar hiç söylenmez demişsiniz ama tuvaletten çıktığında el yıkamama alışkanlığını da en sona saklamissiniz. yani böyle birinin normal zamanda yemeğini yiyebiliyorsaniz ve çocuğunuza bakmasını kabul ediyorsanız bu kadarını da hoş görün derim. çünkü wc.den sonra el yikamamak benim için başlamasına bütün sorunlardan önce gelirdi ve kabul edemezdim. Ben olsam çocuklara bakmamasi için çareler arardım ama siz çağırmadan gelmemesi için çare arıyorsunuz bence eşiniz konuşsun siz hiç o topa girmeyin.
Bununla ilgili ayrı bir başlık açmıştım. Yemek yapmadan ve mama hazırlamadan önce çok dikkat ettim ellerini yıkıyor. Wc den çıkınca da yıkıyor ama sabunla değil :( sadece kullandığı elini yıkıyor :(

neeey 2 ay mı
yoook cok uzun
ıhtıyacınız yok sonucta zorundalıkdan da gelmıyor keyfı durum ıcın 2 ay uzun

kayınvalıdelerın hepsının huyu aynı ya gercekten

bence ne yapın bılıyor musunuz

kayınvalıdenın ıyı ve kotu huylarını dusunun hangı yonu agır basıyor ...

ona gore tavrınızı koyun herseyı mukemmel bırtek bu ısrar huyu kotu ıse bır kotu huyu ıcın tum ıyı huylarını gormezden gelmeyıp bıraz daha sabır gosterın o ısrar ettıkce sız aynen boyle onu ıkna ederek konusmaya sabır gostermeye devam edın
kotu huyu coksa zaten daha keskın ve net tavır koyarsınız kı sevıyorum dunya ıyısı dıyorsunuz

o yuzden dıyorum bırtek bu ısrar huyu (yemın ederım hepsı aynı kayınvalıdelık vasfı yuklenırken buda otomatık yuklenıyor sanırım) ıcınde sabır gosterın derım onun tarafında da sızden yana sevmedıgı bır yonu vardır belkı
el yıkama alıskanlıgının olmaması cıddı sorun bu arada
İyiler ağır basıyor işte. Yoksa restimi çekerdim.

Ya eşim de elli kez gelme dedi. Bu hafta gelme diyoruz kadına illa gelecem. Siz beni istemiyor musunuz diyor. Bana söyleyemiyor sanırım. Biraz da annemle bakmak istiyorum dedim dikkate almıyor

Siz talep etmeden fazlasoyla yapilan iyilik, iyilik olmaktan çıkıyor. Asiri iyi bir kayinvalide olduğunu düşünmekten vazgecin öncelikle. Asiri iyi olsa insanlarin sınırlarına saygı duyardi öncelikle. O yuzden ona ve yaptıklarına tesekkur etmeyin en basta. Iyi bisey yaptigini sanmaktan vazgecsin. Yemek yapsin temizlik yapsin, yorsun dursun kendibu , minnet etmek tesekkur etmek bir yana, suray edin. Cunku yaptigi haksizlik. O sizi düşündüğü icin yapmiyo kendini tatmin ediyor. Mesafe koyun. Yaptigi seyleri beenmediginizi, rahatsiz oldugunuzu her firsaatta belli edin. Malesef biraz gaddarca davranmaniz gerekiyor, ama bence artik bi sınır koyun

İyiler ağır basıyor işte. Yoksa restimi çekerdim.
ya 2 ay kalacak dıyorsunuz el de yıkamıyor :(
o 2 ay 2 yıl olur
bazı seylerı acık konusmak gerek
ılla kı gelecek mı
el yıkama konusunu konusun
bırgun ya dıkkat ettımde sız elınızı yıkamayı unutuyorsunuz bazen dersınız
sureklı kolonyalarsınız kendısını

ama 2 ay cok uzun o sorunu nasıl cozersınız bılemem
herseyı yapan cok yardımcı kayınvalıdeye bahane de bulamıyor kı ınsan

Bir kere kayinvalideniz aşırı iyi biri değil.Hatta iyi biri bile denilemez.Heleki size sormadan plan yapıp çıkıp gelmesi çok rahatsız edici .Bir kere anneniz ile aynı şehirde iseniz ihtiyaç dahilinde gelmeli .Siz istiyorsaniz,ihtiyaç duyuyorsaniz zaten gel dersiniz .Anneniz bakamayacak olur falan ama bakacak biri varken ısrarla gelmesi üstelik 2 ay kalması bana pek iyi niyetli gelmedi .Kıskançlık sezdim .Ben bakayım taarzinda .Ya da canı sıkıliyor kendi evinde .Bence bu geldiğinde kırmadan konuşun .Alınırsa da alınsın .İl dışında ise tabiki torunlarını görmeye gelir ama bakicam diye gelip aylarca kalması çok saçma bir de 4 saaat çalışıyormussunuz daha beter .En azından annenizin evinden alıp gelirsiniz çocukları sonra evinizde çocuklarınızla gecirebilirsiniz ama kayınvalide ile sürekli aynı evde ben düşünemiyorum.İs yapıyormuş ,yemek yapıyormuş bu güzel bir şey en azından tabi ama insan bazen sadece yalnız kalıp lafa dinlemek istiyor .

Ya eşim de elli kez gelme dedi. Bu hafta gelme diyoruz kadına illa gelecem. Siz beni istemiyor musunuz diyor. Bana söyleyemiyor sanırım. Biraz da annemle bakmak istiyorum dedim dikkate almıyor
ıste sız boyle demeye devam edın ama daha sesınız baskın olsun onu kırmamak ıkna etmek ıcın degıl sızın duzenınızden dolayı sımdılık kabul edemeyecegınızı anlayacagı sekılde ses tonuyla konusun
annemle bakmak ıstıyorum havalar bıraz ısınsın sımdı hastalıkta cok demeye devam edın sız

Ne yapayım kızlar ya? Evimden eşimden cocuklarimdan uzaklaşıyorum. Yani diyorum ben ölsem rahat rahat yerleşecek buraya. Keyifli bir hayat surecekler. Etkisiz eleman gibi hissediyorum. İkizlere, büyüğe, evime, işime çok güzel bakiyorum kimseye normal hayatta ihtiyacım yok. Sadece ise gittiğimde 4 saatlik bir bakım ihtiyacı. Bunun için bakıcı da ikiz diye gelmek istemiyor. Zaten annem seve seve bakıyor niye ele bırakayım. Benim annem gelip ben de uzun saatler kalmaz bile ama kayınvalidem gelip yerlesse çok mutlu olacak sanki.yasi da var artk. Herşeye gücü yetmiyor. Ama ısrarla geliyor :(

Back
X