3 yıllık evliyim ve eşim cok kıskanç ne yapacağımı bılmıyorum kafayı yedıgım gunler bıle oluyor ınsan kendı ailesınde bekar amcasında dayısında kıskanırmı ya sonucta aıle guvensizlik dıyorum dıyo yok ben sana guveniyorum ınsanlara guvenmiyorum kıyafette bu kadar baskı uygularmı ınsan ne yapacağımı bılmıyorum dışarıya tek cıkmamı bıle ıstemıyor bazen hayatımı dokerken cumlelere neden katlanıyorum dıyorum ama yasarken oyle degıl mutlu oldugum cok sevıldıgım aklıma gelıyor ve bu hayatı yasamaya alısmam lazım sevıyorum dıyorum ama ne zamana kadar bu kıskançlık
3 yıllık evliyim ve eşim cok kıskanç ne yapacağımı bılmıyorum kafayı yedıgım gunler bıle oluyor ınsan kendı ailesınde bekar amcasında dayısında kıskanırmı ya sonucta aıle guvensizlik dıyorum dıyo yok ben sana guveniyorum ınsanlara guvenmiyorum kıyafette bu kadar baskı uygularmı ınsan ne yapacağımı bılmıyorum dışarıya tek cıkmamı bıle ıstemıyor bazen hayatımı dokerken cumlelere neden katlanıyorum dıyorum ama yasarken oyle degıl mutlu oldugum cok sevıldıgım aklıma gelıyor ve bu hayatı yasamaya alısmam lazım sevıyorum dıyorum ama ne zamana kadar bu kıskançlık
kuzenimin durumuna benziyor. bunlar sevgiliyken de adam kiskaniyordu. bizimkinin o zamanlar akli havada, oyun saniyordu. birde hosuna gidiyordu, beni deli gibi kiskaniryor diye anlatiyordu. evlendiler bunun ne sacma bir sey oldugunu gordu. 7/24 kiskanclik. isyerindeki arkadaslardan, akrabalardan. zamanla adam isinde vs yukselince biraz rahatladi. bir ara ayri yasadilar. sonra cocuk oldu ve kiskanclik huylari bitti. simdi isten gucten cocuktan karisinin kiyafetine bile bakmaz.
demem o ki bu bir hastalik. kendine neden guvensiz oldugunu bulmaniz gerekiyor? psikolog. konusma vs gibi yontemlerle sizi ne kadar bunaltigini ve incitigini bence soyleyin.
cok zor, boyle omur gecmez.
Psikolojik bir sorunumu var konuşmayı denediniz mi...
benm kocam da aynı çok kıskanç kendi kardeşim ve babam hariç herkesten kıskanır daha dün amcanın oğlunu eşiyle beraber yemeğe çağıralım dedim onlar bizi çağırmışlardı nerden aklına geldi onlar şimdi vs laflar etti bende bağırıp çağırdım sonra özürdiledi benden bir yaş bile olsa büyük birine abi demeliyim yalnız dışarı çıkamam asla yolda yürürken kafamı oraya buraya çevirmem açık giiynmem daha birsürü şey
Senden önce bir ilişkisi olmamış ve deneyimsiz olabilir bu tip konularda. Ne sana ne çevreye ne de kendine güveni var. Ama bu demek değil ki bu adamdan iş çıkmaz. Sen eğiticeksin. bu durumu değiştiriceksin. Ne kadar katlanılamaz bir hayatın olduğunu anlatıcaksın. Evli değilken hiç böyle sorunlaırn olmadığını evliliğin sana işkence gibi geldiğini anlatıcaksın.
Ama hiçbir zaman buna alışmalıyım gibi bir psikolojiye girme. Her zaman diren. Evet sen bu hayata katlanmak zorunda değilsin. Kıskançlığın yuvanızı yıkmasına da izin verme. Eşine daha fazla böyle bir hayata katlanamicağını hissettirmen lazım. İnsan delirir böyle ya. Devamlı kendini kontrol eden biri, devamlı güvensizlik, kıskançlık. Gerçekten bu senin alışmak zorunda olduğun bir şey değil. Şiddetli kavgalar et gerektiğinde. Bekar amca sana ne yapabilir ya.. Muhtemelen hayatı boyunca öyle kız arkadaşlarının olduğu bir çevresi olmadı ve bilmiyor adam.
3 yılda değişememiş olması biraz da senin suçun. Başlarda kıskançlık olayını normal karşıladın heralde. Seven erkek kıskanır gibi bi psikolojiye girip kendine daha güvende hissetmiş olabilirsin. Evet güvendesin ama kafesin içindesin. Kendine bunu yapma canım. Her şey senin elinde.
cnm eşin dindar birisimi ?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?