aşırı kıskançlık:(

masumprenses

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2009
326
0
96
33
Denizli
ya kızlar sevgilimle aramda güvensizlik problemi var.Aslında sorunları hep ben çıkarıyorum sürekli eski sevgilileriyle ilgili sorular soruyorum,bensiz bi yere gitse küsüyorum konuşmuyorum,yanında ben olduğumda yolda geçen kıza baksa kavga çıkarıyorum offfff napıcam bu sorunu nasıl aşarım yaa:çok üzgünüm:
Akşam sırf arkadaşlarıyla derneğe toplantıya gittiler die küstüm ordaki kızlara bi fazla bak dedim ama hiç kız yokmuş bu lafıma güldü.
O okul arkadaşlarıyla akrabalarıyla bile konuşsa kızıyorum.Ama ben istediğim kişiyle konuşuyorum o bana kızsa bile onun yaptıklarını tekrardan söylemeye başlıyorum suç onun üstüne kalıyo:çok üzgünüm:
Aslıda böyle yapmak istemiyorum ama kendimi tutamıyorum neden böyle oldu bilmiyorum ama son bi kaç haftadır böyleyim ve bugün ondan ayrılmak istediğimi söyledim beni hep alttan alan peşimde koşan adam gitti yerine umursamaz biri geldi beni sevdiğini biliyorum ama bu güvensizlik aşırı oldu bende.Onu böyle yaparak kendimden soğutuyorum
Lütfen bana bi fikir verin ben bu dertten nasıl kurtulucam.Bu aşırı kıskançlığı nasıl bitiricem.Ya yolda geçen kıza baksa bile kıskanıyorum.Nolur bi yaardım:uhm::a015:

Biraz kendine güven, karşındakine güven, ilişkine güven.

Ama eğer cidden başkasıyla duygusal anlamda yakınlaşabileceğini düşünüyorsan da azad et adamı o ilişkiden zaten hayır gelmez. Ona inanıyorsan da biraz rahat ol, o kadar ezik davranma.

Senin ona yaptıklarının onda biri bana yapılsaydı "Hiç çekemem, güle güle sana" derdim, kimse benim sosyal hayatımı kısıtlayamaz, bana bununla ilgili çemkiremez, ben yaptıklarımın ilişkime zarar vermediğini düşünüyorsam, ama karşı taraf beni bir fanusun içine hapsetmeye çalışıyorsa valla kendi bilir, işine gelirse.

Ve bu adam bunlara rağmen senin yanında... Ama adamın sabrını zorlama bence. Önce kendine, sonra ona güvenmeyi öğren.

evet güvemelisin....
ben de sevgilim kız arkadaşlarıyla konuşunca kıskanıp sorun çıkarıyordum. ama kendim erkek arkadaşlarımla samimi olup konuşuyordum.

o yüzden biz de bir karar aldık. karşı cinsten arkadaşlar edinmiyoruz. yani bu bi yöntem denemek istersen.

ama oraya gitme, ona bakma, şununla konuşma diye kurallar koydukça onu bunaltırsın senden kaçar.

Bu sorun nasıl çözülür bilemiyorum ama böyle yapmaya devam edersen kaybedeceğin kesin.
Kıskançlığı yenemiyorsan da ona daha az yansıtmayı deneyebilirsin.

size ne eski sevgililierinden? adı üstünde değil mi ESKİ..
hem akrabalarıyla konuşmasına kızıyorum ne demek, bence biraz frenleyin kendinizi.
bu kadar bunaltırsanız tabiki de uzaklaşır sizden.

Sen her şeyin farkındasın aslında, yaptığın hataların... Empati kur sadece, aynısını sana yapsa nasıl hissederdin. Sabırla alttan alıyor belli ki. Ya bi gün patlarsa ? O zaman yaptığın saçmalıkların farkında olduğunu bile bile yaptığın için 2 kat pişman olmayacak mısın ?

oooo çok abartmışsın,seni seçtiğine göre yanında olduğuna göre bu kadar sıkmamalısın...erkekler fazla sıkılmaya gelemezler biliyorsun di mi...akrabalarından bile dediğine göre durum vahim....kendi kendinin terapisti olmalısın...yoksa allah korusun bi gün yeter artık diye patlar..o zaman yanında kimseyi göremezsin...

Sorun sadece sende degildir bence ama tabi büyük bi kismi. Yani bu paylasmak degil. Ve söyle düsün hep ne yaparsa sen ister kiskan ister kiskanma o zaten icinde ne varsa onu yapar. Onu yönetme, kendine dur de. Bu tabi daha zor, ama basarabilirsin.
Birak o seni kiskansin!

aferin devam et....kendinden soğuttuğunu yazmışsın zaten sende.....

herkes kıskanır bir parça sevdiğini ama bu hastalıklı kıskançlıkları anlamıyorum...bide ayrılmak istediğini söylemişsin...sebep???

bu adam aklı varsa dönmez sana....

bu kıskançlığı bitirmenin yoluda tedavi olmak....

off peki napıcam çok kıskancım işte(onu başkalarıyla paylaşmak istemiyorum

Güzelim senn olayı paranoya haline getirmişsin..
Anladım kadarıyla erkek Arkadaşında öylee kızlarla falan takılmıo ama sen sürekli kıksnaçlık halindesin..
Bazen Sırf Kaybetmek korktugumuz için sevdiğimizi kaybederiz.. Sende bunu yaşayabilirsinn. Kendini biraz frenlemeyi ögrenmelisin.. Güven kendinede karşındaki kişiyede eger zaten ona güveniosun hiçbirşey olmaz..
Sevgilini ilişkini yıpratmanı geçtimm kendinide yıpratıosun boşu boşuna o yüzden serbest bırak kendini de onuda içinde yoksa zaten bişey olmaz merak etmelmaz: Aklına Sokma bence durup dururken..
Kaç Yaşındasın merak Ettimm??
Biraz içinde tutmaya çalış erkek arkadaşına şu kıskançlıklarından bahsetme oda değişimi fark edicektir ozaman daha güzel olur ilişkiniz...

Son düzenleme:
off peki napıcam çok kıskancım işte(onu başkalarıyla paylaşmak istemiyorum

Sevgilin kimseyle paylaşmak istemeyeceğin, kimsenin onunla oyun oynamasına izin vermeyeceğin oyuncak bebeğin değil, senin kaprislerini çekmekten çok daha önemli işleri, kendine ait hayatı olan bir insan.

Bir insanın arkadaşlarıyla vakit geçirmesinden, akrabalarıyla görüşmesinden daha olağan ne olabilir? Bunları yaptı diye çıldırma aşamasına gelecek kadar ona güvenmiyorsan bu ilişkiyi yürütmenin anlamı nedir?

Geçmişinizde neler yaşadığınızı bilemeyiz, ama ona güvenmemek konusunda kendinizi haklı görmenizi gerektirecek kanıtlarınız varsa neden devam ediyorsunuz? Yok durduk yere "ya öyle yaparsa, ya böyle yapıyorsa" diye kendinize zulmediyorsanız neden kendinize bir iyilik yapıp tedavi olmuyorsunuz? İleride size karşı hatası olmasın diye aklınız sıra gözdağı vermeye çalışıyorsanız yanlış yoldasınız. Evet gözü korkar ama sizden korkar, tavırlarınızdan, düşünme ve davranış biçiminizden.

Ayrılığı kendi ellerinizle kaçınılmaz hale getirmeyin isterseniz...

ben bu derece kıskançlık bir hastalık,psikoloğa gitmelisin..
bu şekilde devam edersen hep kaybedersin..

aynı ben sempatiksalakcinni

acayip kıskanıyordum sevgilimi aşırı derecede bilmiyorumkismile

erkek arkadaşlarıda buna dahil..bi abla var akrabası ondan 11 yaş kadar büyük devamlı arayıp hal hatır soruyordu bende onunla konuşuyo diye resmen uyuz oluyordum..:bbo:

gecenlerde ona bir mesaj atmış face den neden dişi kuş yok arkadaş listende diye..:1shok:
sevgilisi olduğunu bile bile nasıl böyle der nasıl haddini aşar nasıl sınırlarını bİlmez diye olay çıkardım resmen.. 3 gün bir dakika bİle uyumadım hep ağladım yıkıldım resmen...böyle olacağını hissetmiş gibi hep konuşma yüz buluyo diyordum.ohaoldumsmile

ben ona yüklenince bana o her hakka sahip kimse ona karışamaz istediğini yapmakta özgür dedi bende git onu koynuna al o zaman dedim :a015: defol git istemiyorum seni dedim sende erkek misin dedim..dedim de dedim.. ohaoldumsmile

konuşmadık uzun süre mesaj atıyodu o ben evet hayır olur olmaz gibi tek kelimelik cevaplar veriyordum..sonra farkettim ki ona birşey olmuyor...onun egosu tatmin oluyor..gururlanıyor..kendine güveni geliyor..ama ben tükeniyorum her nefeste azıcık daha ona birşey olmuyo bana oluyor yıpranıyorum kendime saygımı güveni mi kaybediyorum..

sonra onu aradım özgürsün istediğini yapmakta istediğinle konuşmakta bir tek hatanı görürsüm beni göremezsin yanında...sınırlarını kendin çiz ben uzaktan izleyeyim anlaştık mı dedim..işte bu benim sevgilim güven bana dedi..:lepi:

unutmadan bu konu sevgilimin annesi ve mesajı atan kıza kadar sıçradı..hanım efendİ uygun bi anda bana açıklama yapacakmış.. dişi kuşu soracağım o zaman o ona..

uzun oldu biliyorum ama belki yardımcı olur opuyorumnanaktan

oldu tatlım ama artık çok geç ayrıldık.
Ama ayrılmayı ben istedim ona ağzıma geleni söyledim rahatladım.
Artık beni istesede arayamaz çünkü çok ağır konuştum

oldu tatlım ama artık çok geç ayrıldık.
Ama ayrılmayı ben istedim ona ağzıma geleni söyledim rahatladım.
Artık beni istesede arayamaz çünkü çok ağır konuştum

iyi halt ettin diycem kusura bakmada....kaprisi yapan sen ayrılanda sen....

insan sevgiyi anca böyle harcayabilir....

sakın bir söz söyleme, yüzüme bakma sakın
sesini duyan olur, sana göz koyan olur.
düşmanımdır seni kim bulursa cana yakın
annen bile okşasa, benim bağrım taş olur.

dilerim tanrı`dan ki sana açık kucaklar
bir daha kapanmadan kara toprakla dolsun
anmasınlar adını; candan anan dudaklar
sana benim gözümle bakan gözler kör olsun

diye bir şarkı var ne de olsa :)) ben de çok kıskanırım ama ona yansıtmam zaten 5 dk yansıtmadan durunca yansıtasın gelmiyor sabırlı olmayı dene. siz barışırsınız...

hakkında hayırlısı olsun canım. keşke dememek için bence çok geç değil iyice tekrar düşün. erkek arkadaşını bi rahat bırak bakalım gerçekten bakıomu yoksa sen mi paranoyaksın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…